icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

martina177
19. aug 2018

Ahojte. Dievčatá, prosím vás, boli ste niektora na ster ovulacneho hlienu? Odporučili mi dať si urobiť ster. Chcela by som sa opýtať, ak ste to niektorá absolvovali, kedy tam treba ísť- či v deň, v ktorý mi gynekológ stanoví ovuláciu alebo ešte pred dňom ovulácie. Ďakujem

simik411
19. aug 2018

@martina177 ahoj to musíš najprv u svojho Dr. od sledovať kedy asi bude ovulácia a vtedy ísť odobrať najlepšie čo najtesnejsie k ovukacii ale nie po.. Deň dva pred 🙂ja som to nikdy nevystihla bud furt po alebo ani nebola ovu tak som nedala a dala mi liečbu aj bez neho tento týždeň v krvi mi vyšli protilátky na spermosky tak aj v hliene by isto boli..

kvietok_cs
19. aug 2018

@butterfly333 zistili nam, preco sa mi nedari otehotniet...pretoze po cca 3,5 roka som nemala ani raz ani len naznak dvoch ciarok na teste..zatial mi sice nepomohli, lebo liecba medrolom na mna nezabrala, tak uvidime co dalej..o 6 tyzdnov idem znova na kontrolu a daju mi zrejme nieco ine

hanka7951
20. aug 2018

@butterfly333 mne zistili bunkovu imunitu voci spermiam stredne tazkeho stupna..bol mi nasadeny medrol a zhruba po pol roku sa mi to upravilo na lahky stupen..takze uvidime ci to pomohlo

majinka81
20. aug 2018

@simik411 Drzim palce neboj bude ak mas iba hranicne.Chceme len bez liecby to nepojde.Tak sa psychicky pripravujem.Uz cakam na email od dr.

simik411
20. aug 2018

@majinka81 no verim ze zaberie.. aha cize to sa opat vratilo a zas treba medrol kks ved vravia ze ta imunita sa meni ze po 3r cca nemusi byt nic tam.. hm ale to das.. ked zabral 1x aj teraz bude oki a bude druhe mimco 🙂

butterfly333
20. aug 2018

@hanka7951 no ako tu čítam tak skoro každej zistili tu bunkové imunitu a dajú medrol. To je nejaké zvláštne.

honey7777
Autor odpoveď zmazal
melmel78
20. aug 2018

@butterfly333 nemali sme stop stav, u nas to bolo tak, ze som mala tesne pred IVF a teda nasadila sa liecba hned Medrolom, aby som bola chranena, ked zavedu embryo. Pokus aj tak nevysiel, ci toto bol dovod uz nezistime. Inak imunita sa meni, cize to co by nasli teraz o par mesiacov nemusia. Je lepsie si to davat kontrolovat priebezne. Len je to beh na dlhe trate, dlha liecba. Vela lekarov co riesia umele oplodnenia nesuhlasia s liecbou kortikoidmi, ale mnohi to zasa podporuju. Lebo imunologia v gynekologii je mlada veda a nie su este uplne presne dokazane ucinky na telo. Ty urcite chod, aspon bude vediet na com si.

butterfly333
20. aug 2018

@melmel78 ďakujem za radu určite ideme ved na termín čakáme už od mája tak verím že nám pomôžu zistiť kde je chyba prečo potracam

topasitta
Autor odpoveď zmazal
blontimka
Autor odpoveď zmazal
majinka81
20. aug 2018

@simik411 hej meni teraz mam iba cytokiny nk bunky uplna norma.Chceli sme aj bez liecby lenze dost sa obavam.Stale som na vazkach no dr odporuca liecbu.

simik411
20. aug 2018

@majinka81 tak radsej dajte aby mas istotu no vyslo raz vyjde zaas mas odskusane uz ,ziadne strachy hehe 🙂

hanka7951
20. aug 2018

@butterfly333 no ta bunkova imunita voci spermiam je dost rozsirena, ale zial tych diagnoz z repra je ovela viac..ja len dufam ze doktorka vie co robi a pomoze nam vsetkym k vytuzenemu babatku..aj ked ten medrol je riadne svinstvo, ale tak co zena nespravi preto aby mala babo 🙂

butterfly333
20. aug 2018

A môžem mať tú bunkobu imunitu voči spermiam keď sa nám podarilo otehotnenie no žiaľ potratila som

majinka81
20. aug 2018

@butterfly333 myslim ze to by si neotehotnela.Myslis bunkova imunita voci spermiam?

majinka81
20. aug 2018

@simik411 No ved toto,vek tlaci to je asi najviac.Inak s liecbou nemam problem,clovek urobi vsetko.

simik411
Autor odpoveď zmazal
simik411
20. aug 2018

@butterfly333 asi spajas dva pojmy 🙂 bud mas bunk imunutu nejake cytokiny ako ja, NK bunky zvysene alebo ine volaco alebo vytvaras protilatky proti spermiam. Ak mas protilatky to neotehotnies vobec-ako ja. kym sa neprieci alebo neobide IVF. Potraty su skor kvoli tym cytokinom ,nk atd atd ked telo neprijme nic nove ...

melmel78
20. aug 2018

@butterfly333 neboj urcite sa pricina najde treba ist tvrdo za tym a nevzdavat sa. Ten potrat moze mat viac pricin ked je to uplne na zaciatku tehu. Od hematologickych, imunologickych az po geneticke. Vekom aj kvalita vajok klesa takze aj to moze byt dovod. Ake mas AMH?

butterfly333
20. aug 2018

@majinka81 áno presne to

butterfly333
20. aug 2018

@melmel78 amh mam v poriadku bola som pred mesiacom a gyn vravel ze na môj vek 39r je super 1,09

butterfly333
20. aug 2018

@simik411 reprodukčna imunológia ma ešte len čaká

simik411
20. aug 2018

@butterfly333 drzim moc prsty, podla mna tam je "pes zakopany" uvidis.. zistia, nasadia lieky a bude.. pamatam si ta uz z davna si pisala viac MA si mala aj teraz pred letom tusim si bola a zas nic ze :/ to ma mrzi hm... ale neboj dopatras sa kde je problem

butterfly333
20. aug 2018

@simik411 áno teraz v júni v 6tt už 7x no tých 6x bolo už veľmi dávno s ex potom sa mi od vtedy narodili dve deti no teraz mam nového priateľa a chceli by sme spoločne dieťa aj sa zadarilo no ako som písala v 6tt som potratila. Verím že nám pomôžu.

simik411
20. aug 2018

@butterfly333 aha no teda aj tolkokrat MA a predsa aj dve deti , to mas dobre ah co by som ja zato dala ,ale jasne ked chcete spolocne tak treba no zistit pricinu kde je problemik... bodajby cim skor pomohli ...

xenkyyy
20. aug 2018

@butterfly333 Chodíme tam od začiatku júla...spravili mi vyšetrenia a dnes som bola na prvom IUI....tak uvidíme, či sa zadarí...

butterfly333
20. aug 2018

@xenkyyy tak to držím palce aby sa zadarilo. Ja dúfam že pomôžu aj nám a podarí sa to prirodzene až do konca.

xenkyyy
20. aug 2018

@butterfly333 Ak by nevyšlo IUI, skúsime IVF.
A Ďakujem....tiež ti/vám držím päste, nech sa už konečne pošťastí 🍀