icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

simik411
6. sep 2018

@chillybubble dik podobne aj tebe nech to mas vyriesene cim skor a nech sa zadariii 🙂) ja cakam na KET verim ze sa podari s medrolom,...

mirka1478
6. sep 2018

@lenkova5 fuha to je dost😕chlapa asi porazi ked mu to poviem😀buduci tyzden budem volat o termin na kontrolne odbery tak asi podla toho ona urci co dalej.som zvedava ako dopadnes aj ty😊drzim palce.dufam ze aspon tie injekcie budu mat zmysel.

mirka1478
7. sep 2018

@lenkova5 ma napadlo neskusala si si vybrat tie injekcie v dr max?preplacaju lieky na recept do 50% niektore ked mas klubovu karticku.mne tak davaju zlavu na bezlepkove potraviny.

lenkova5
7. sep 2018

@mirka1478 tak o tomto som nevedela, urcite skusim na dalsi krat resp. Dufam ze ich uz potrebovat nebudem 🙏... A kto preplaca tie lieky, lekaren ci? Dakujem pekne za radu!

lenkova5
8. sep 2018

Ahojte baby... Prosim vas, co vam zarucene pomohlo zastavit vypadavanie vlasov po medrole? Brala som ho cca 8 mesiacov a nepomohol mi..teraz beriem imunoglobiliny v injekcnej forme... Pocas liecby medrolon mi vlasy nevypadavali, ale teraz po vysadeni je to cista katastrofa, kazdy den plna dlan vlasov, pozorujem uz kuty bez vlasov 😭😭😭 strasne sa bojim, ze budem plesata... Dakujem za kazdu radu ❤️

hanka7951
8. sep 2018

@lenkova5 ja som na tom podobne..asi pred mesiacom mi zacali hrozne padat vlasy..v lekarni mi lekarnicka poradila forcapil tabletky..vraj ona zazila nieco podobne - tiez vypadavanie vlasov kvoli uzivaniu liekov a toto jedine jej pomohlo..ja zatial beriem 2 tyzden a zda sa mi ze tych vlasov pada menej aj ked stale je to este nadmerne..ale stale dufam ze to pomaly prejde a nieco mi na tej hlave ostane :-/

mirka1478
8. sep 2018

@lenkova5 nieje zaco.lekaren dava zlavu.

lenkova5
8. sep 2018

@hanka7951 ahoj, ako sa mate? Vsetko ok? Dakujem za radu, urcite vyskusam 😉 vo stvrtok idem opat na kontrolne, tak sa skusim opytat aj sestricky

hanka7951
9. sep 2018

@lenkova5 nastastie sa mi vysledky troska upravili zo stredne tazkeho stupna na lahky..ale stale pokracujem v liecbe medrolom bud kym neotehotniem alebo do konca oktobra kedy mam ist na prehodnotenie liecby..uz by som sa ho najradsej zbavila lebo polovica vlasov je uz fuc a plet mam horsiu ako pubertacka..ale stale pevne verim ze nam to pomoze 🙂 ty ako znasas prechod na imunoglobiny? A drzim prsty nech aj vam vyjdu lepsie vysledky😊😚

lenkova5
9. sep 2018

@hanka7951 silno drzim palce, aby si teda cim skor otehotnela a zbavila sa co najrychlejsie toho svinstva 🙏 ja som bola zo zaciatku ok, ale cim viac injekcii ma za sebou, tym ma viac bolia klby a päty, mam problem vela chodit pretoze bolest sa stupnuje. Takze skoro kazdy vecer sa natieram voltarenom 😲 vo stvrtok ideme opat na odbery, tak sa musim porozpravat so sestrickou resp lekarkou (ak je uz tam), ci je to OK...inac ostatne OK az na tie vlasy, ktore mi tiez strasne vypadavaju 😔

butterfly333
10. sep 2018

Tak sa mi zdá že skoro každej dávajú medrol. Na čo je to dobre? Ja idem prvý krát na reprodukčnu imuno 27.9 no som zvedavá

wanda52
10. sep 2018

Baby, ktoré ste vysadili Medrol, tiež máte z neho kožné problémy? Ja mám vysypané líca, hruď. Pleť som mala predtým dobrú..

hanka7951
10. sep 2018

@wanda52 ja ho sice este stale beriem ale plet mam horsiu ako som mala v puberte :-/
@lenkova5 takze z blata do kaluze :( och ja len dufam ze vsetko toto svinstvo co davame do seba nam naozaj pomoze a dockame sa konecne uspesneho konca..hrozne inac co si zena musi vytrpiet..esteze tuzba po babatku je silna lebo neviem inac ako by sme toto dali 🙂 daj potom vediet co noveho..drzim silno prsty!🙏🏻😊

lenkova5
10. sep 2018

@hanka7951 no presne ako si to napisala 😒 ja sa aj bojim, ci sa mi telo este niekedy vrati do stavu v akom bolo pred branim liekov, pretoze momentalne sa citim na 70 a vyssie. Na nocnom stoliku mam voltaren a kazdy vecer praktizujem voltaren ritual na bolave paty a klby 🙈 .... ale ako pises, urcie sa dockame uspesneho konca 🙏 aj ja drzim prsty a pisem update po vysledkoch 😉

kika0510
12. sep 2018

Dievcata,idem vas trochu podporit.... vsetko to zle.... za to stoji... ja som mala tiez hroznu plet... o opuchnutej tvari ani nehovorim... ale teraz ked pozrem na to krasne chlapca,co lezi pri mne uz skoro 11 mesiacov v postielke,nelutujem ani jediny jeden den s medrolom a vsetkymi "dobrotami" co som do seba nasukala... takze hlavu hore... bude dobre a verte mi,ze ked budete drzat v rukach ten vytuzeny vonavy zazrak,budete stastne,ze tie hlupe tabletky su 😉 lebo mozno vdaka nim sme mnohe mami.... prajem vam vela sil.... energie a verte,ze sa to podari....!!!!! 😉😊💗

leticia22
13. sep 2018

Baby prosím vás kedy sa dáva prednison a kedy medrol? Keď vám zistia čo? Ďakujem

buba08
13. sep 2018

@leticia22 prednison a medrol je to iste,stále je to kortikoid

leticia22
13. sep 2018

@buba08 ale kedy sa to berie keď čo na reproimuno zistia?

buba08
13. sep 2018

@leticia22 pri vysokých cytokinoch a zvýšených protilatkach voči trofoblastu

tifinka
14. sep 2018

Dievčatá prosím vás čo znamená špecifická celularna odpoveď voci partnerovym antigenom/spermiam stredné ťažkého stupňa s čo sa s tým ďalej robí? Ďakujem 🙈

zuz115
14. sep 2018

Caute baby, pomohol niektorej z vas medrol? Ako ste ho znasali? Dostala som na 6 tyzdnov.

kvietok_cs
14. sep 2018

@zuz115 ahoj, ja som ho znasala v celku dobre, ziadne problemy, ziadne vedlajsie naslesky, akurat som kus schudla, ale bohuzial mi nepomohol..bohuzial, vela dievcat vsak pisalo, ze ho znasali tazsie, ale viacerym aj pomohol..takze je to od cloveka k cloveku..rozne..budem drzat palce, aby si bola jedna z tych stastnejsich komu pomoze🙂

kvietok_cs
14. sep 2018

Baby, tie co beriete medrol alebo imunoglobuliny..beriete popritom aj kyselinu listovu, inofolic, pripadne nieco ine? Myslim tym vitaminy, ci to ma zmysel alebo radsej cakat kym sa polepsia vysledky a nebrat jedno cez druhe

luckamjar
14. sep 2018

@zuz115 ahoj, mne zabral na zvýšené NK bunky a cytokiny (mala som zvýšené po potrate)...všetko kleslo do normy počas užívania ale ani druhé tehotenstvo neskončilo dobre. Teraz vysadzam. Jediný vedľajší mám, že som vyhadzana...čelo trochu a krk brutálne.

lenkova5
14. sep 2018

@tifinka znamena to, ze vytvaras protilatky voci spermiam a je to dovod resp moze byt ze nemozes otehotniet resp potracat... Lieci sa to medrolom..ja som napr 2 x potratila, 7 mesiacov brala medrol na upravenie hodnot a nepomohol mi...

tifinka
14. sep 2018

@lenkova5 dakujem..no ja som prave este nikdy nebola tehu.cize ja neviem otehu. zatial mi nic nedali, potrebujem este nejake vysetrenie na mikrobiologiu a kedze uz riesime IVF tak aj vyjadrenie centra. cize je dost mozne ze na ivf ma pustia. uvidim..ale dakujem este raz

zuz115
15. sep 2018

@luckamjar a ked vysadzas dali ti aj dalsiu liecbu? Alebo aky je postup? So mnou uz nevedia ako dalej. Ak toto nepomoze neviem co budeme robit...

luckamjar
15. sep 2018

@zuz115 no ja mám už výsledky v norme, čiže nema zmysel ho dalej brat...otázka je čo bude v ďalšom tehotenstve...ale to sme zatiaľ ešte s doktorom neriešili.

kvietok_cs
15. sep 2018

@zuz115 dalsiu liecbu ti podla mna povedia, az ked ho vysadis...ja budem pomali 2-3 mesiace potom, co som ho uplne vysadila a stale nemam povedane co bude dalej..viem len to, ze dr. Mi pisala, ze budeme musiet nasadit dalsiu liecbu

kvietok_cs
15. sep 2018

@tifinka ani ja som este nikdy nebola tehu..a to iz mam 2 ivf za sebou a takmer 4 roky snazenia...bola si aj na imunilogii uz?