Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@tifinka neuchytilo sa mi vobec..ale mna na imuno poslali az po dvoch nevydarenych ivf a na imuno mi potom zistili protilatky voci trofoblastu, tak predpokladam, ze to je dovod, preco neviem otehotniet
@kvietok_cs a aj vieš aké hodnoty máš? Ja mám aj toto ale len hraničné. Ale na to sa dáva prednison. Tak snáď už teraz ti to vyde 😊
@tifinka ahoj, bohizual vysoke..neviem, ktore presne co urcuje, ale..CD3+ INF-g 39,5 (norma do 31), CD3+TNF-a 58,4 (norma do 44), a CD4+ TNF-a mam 61,7 (norma do 44) zaver ..vysoka produkcia embryotoxickych cytokinov aj pri dlhodobom uzivani medrolu...nie je to velka vyhra..
@kvietok_cs ahaaa...no snad sa to ale aj tak podari raz..ja mam len to druhe a tretie trochu zvysene...tak uvidim..kazdopadne buduci cyklus ideme do IVF tak sama som zvedava ci sa to podari 🙄
Ahojte, som už 2mes bez medrolu,no stále ma bolia klby na nohách, členky ba aj paty :-/ ráno ked sa zobudím mám nohy ako drevené, nemožem si ani klaknut/čupnut,tak ma to bolí. Mali ste to aj vy?čo Vám na to pomohlo?dakujem
baby ja ho beriem od marca, síce ma zatiaľ nič nebolí, ale ruky sa mi z neho trasú, teda okrem toho, že som sa začala vyhadzovať na lícach a opuchnutej tváre. Tak je to bordel riadny. Bojím sa čo bude, keď ho vysadím
@lenkova5 @kuki23 @zaneta7 @simik411 baby ja mam presne to iste. Od jula mam vysadeny medrol a neskutocne ma bolia paty a kolena. Ked sa postavim tak niekedy neviem az chodit. Vlasy cista katastrofa. Musela som sa dat ostrihat. To co dorasta mam pocit, ze je uplne zlej kvality. Ja som zatial stopla uplne liecbu na reproimuno. Najviac ma stve to, ze vlastne liecba nie je cielena a celkovo oslabuje imunitu a nie konkretne hodnoty.
Dievcata, viete mi poradiť, vysadzam Medrol ale nebudem mat dosť tabletiek. V Imunovitale mi neberú a zatiaľ ani neodpisali na email, ale posielajú predpis aj e-mailom alebo tak? Nemám tam totiž cestu😕.
@kvietok_cs teraz som až si všimla tvoju otázku ohľadom vitamínov tuším ti nikto neodpísal ani. Ja beriem kysl listovú, Decko, Fe, magnézium b komplex a céčko 😀😀😀nwm ani ma nenapadlo ze medrolom idem znižovať že vitamínmi to zas dopĺňam ale tak ja mam cytokiny maalinko zvýšené a protilátky na spermie a riešime ivf čiže na stimulku som užívala práve kyselinu atď atď a mame krásnych 8 embryí za mrazených v Brne čiže toto je veľké plus..a ten medrol snáď zas napraví co ma už nwm ale neprestanem určite nech som na vklad zásobena dobre snáď to nevadí hm 🤔🤔🤔
@simik411 my nemame nic nove. Ja som teraz vsetko stopla a venujem sa inym veciam. Kedze u nas doposial neprisli na zavazny problem preco sa stale nedari, tak to chcem nechat na prirodu a mozno ozaj zohrava rolu aj psychika a podari sa to nejako same. Ty sa drz na vklade a verim, ze to urcite dobre dopadne 🙂😘
@simik411 neodpisal, ale neva 😁 je tu vela prispevkov, niektore sa stratia medzitym..ja som brala tiez fe, ale kvoli anemii..b komplex nasadili muzovi kvoli niecomu inemu..ale kedze bol z toho stale hladny, tak som ho zacala brat ja 😁..decko mi dali na imunologii a kys. Listovu som prestala, lebo som ju brala dost dlho a kedze dieta nechodilo, tak som sa vykaslala na to :( ale chystam sa na nu znova..magnezko som nebrala, jedla som banany ked som brala medrol a asi to pomohlo..neviem, niekedy mi to pride uz cele zbytocne tlacit aj tolko vitaminov do hlavy...aby to skor nebolo horsie ako lepsie, ked sa beru dlhodobo
@lenkova5 ani v mojom veru, ja som po vysadeni zatial stopla uplne liecbu na repro imuno. Stratila som doveru a hlavne aj preto, lebo liecba nie je cielena na konkretne zvysene hodnoty len na tlmenie imunity ako takej. Nikdy som sa necitila tak zle ako teraz po tom medrole. Mam pocit, ze sa mi voda v tele stale akoby zadrziava aj ked nie az tak viditelne ako pred tym. Rano mavam vacky pod ocami co som nikdy nemala. Aj tvar mam pocit, ze mi este obcas spuchne. Mavas aj ty nieco take?
@vivik22 kedze si stopla liecbu, to znamena, ze sa nebudete teraz snazit resp to posuvate? alebo to idete skusi aj bez liecby? Je pravda, ze ani ja som nikdy nemala ziadne zdravotne problemy a uz vobec nie bolesti noh, svalov a pod., kedze som bola dost aktivny clovek..ale to co pocitujem posledne mesiace je hroza... ja som na odburanie vody z tela vyskusla fitwrap a mozem povedat, ze po prvom raze som stratila celkovo minus 13 cm z objemu, co je dost,a le zasa si nie som ista, ci som to opat nenabrala hahaha..Ja mam pocit, ze mi lica uz odpuchli, ale este stale nie som vo forme a dost som pocas tych 7 mesiacov pribrala :( jedine co , tak sa mi zlepsila kvalita pleti, ale vyrazne mi vypadavaju este stale vlasy
@lenkova5 no pekne nas teda tie lieky nicia. Ja som sa rozhodla skusit bojovat bez liecby na repro imuno. Ako som povedala stratila som voci tomu doveru. Komunikovala som aj s viacerymi lekarmi z roznych centier a vsetci sa zhodli na tom, ze su voci tej liecbe skepticki a skor maju skusenost, ze nepomoze ako pomoze. Ano, davaju ju aj oni v centrach lebo to zeny ziadaju, ale vysledok je zanedbatelny vraj. Tak som sa rozhodla, ze tu skusim bez liecby.

@kvietok_cs ahoj. ano bola..zistili mi stredne tazky stupen voci partnerovym spermiam a vysoke NK bunky. okrem toho nemam ovu (iba s liekmi)..mam ist na IVF teraz tak uvidim co mi povedia. ale mali by mi nasadit prednison a mozno mi to urobia..cakam este na jedno vysetrenie od gyndosa a co mi napisu v pondelok z CAR..a tebe sa ivf vobec nechytilo alebo kde bol problem? bola si uz tiez na imuno? co ti zistili?