icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

hanka7951
3. okt 2018

@mrs_m zalezi asi od vysledkov, ja napr. medrol beriem uz od zaciatku roka a o 2 tyzdne idem na prehodnotenie liecby...ak niektorym babam medrol nezabral tak im bola liecba zmenena na nieco ine 🙂

buba08
3. okt 2018

@lenkova5 neskusala som,no myslím,že by to bola strata času,ale možno sa mýlim,ak to skúsiš,daj prosim vedieť,či ti vyhoveli. Vďaka 🙂

alaza
11. okt 2018

Ahojte dievčata, tak už aj my máme konečne výsledky. Konečne po 3 rokoch a 2 potratoch sa môžeme ako tak od niečoho odpichnúť a vieme píčinu.. aj ked to ako vždy nemusí byť 100%. Mne zistila doktorka veľmi nízky stupeň tvorby protilátok proti partnerovým spermiám. Čo by sa ani nemuselo riešiť, ale kedže jemu vyšiel zly spg. tak mi odporučila intralipidy na podporu. Partnerovi zistila, že spermie majú zlé hlavičky a preto sa nevedia zakusnúť tam kde maju 🙂 a ak sa náhodou aj nejaká zakusne tak sa zle vyvíja, čo má za následok potrat. V našom prípade už dva ☹. Odporučila nám IUI alebo IVF pričom treba spermie očistiť metódou PICSI. Nevieme či sme smutný z toho aké mu vyšli zlé výsledky alebo štastný z toho že sa máme konečne od čoho odpichnúť... každopádne som výsledky poslala do nášho CAR a čakám čo odporučí môj lekár a ideme do tej konkrétnej metódy... a ja verím 🙏 🙏 že sa to konečne podarí dotiahnuť do úspešneho konca. 🙂 ❤

leticia22
11. okt 2018

@alaza vieš hlavné podľa mňa je, že vám niečo zistili, čo mohlo byť príčinou neúspechu... Tak držím palce. A môžem sa opýtať, ako dlho ste čakali na výsledky v Nitre?

kvietok_cs
11. okt 2018

Dievcata, brali ste uz niektora wobenzin?

alaza
11. okt 2018

@leticia22 cca 6 týždnov sme čakali.

miza88
11. okt 2018

@alaza Držím Vám palce a jednoznačne máte byť štastní, že viete kde je pes zakopaný, idete bojovať ďalej, pričom už viete ako na to 🙂 Uvidíš, že tentokrát sa to podarí, lekári sú už veľmi šikovní v dnešnej dobe 🙂

michellevendero
11. okt 2018

@alaza držím Ti silnooooo ✊🏻✊🏻 tiež mám za sebou spontánne potraty vždy 5-6 tt 😢 ale u mňa začali teraz riešiť leukocytózu, tak absolvujem kade aké vyšetrenia a prekvapil na výsledok z reumatológickej ambulancie = Diagnóza:
M35.8 = antifosfolipidový syndróm /opakované aborty, pozitívny kardiolipin protilátok v IgM triede/. Okrem týchto liekov mi odporučili cestou hematológa zvážiť doživotne Fraxiparín.

alaza
11. okt 2018

@michellevendero fuu ha, tak o tom som teda vôbec netušila. ani to ze tieto naše problemy môzu mať nieco spoločné s reumatologiou. Každopádne drzim palce nech dobre nasledujes a zostáva už len veriť doktorom.

michellevendero
11. okt 2018

@alaza ďakujem 😘 posledný spontánny potrat u mňa začal 12.mája 2015 a babička mi zomrela 21.mája 2015 = urobila som výstup na Dr. že nech s tými spontánnymi potratmi niečo robia = absolvovali sme obaja genetiku + reprodukčnú imunológiu v NR + manžel niekoľkokrát SPG + ja endokrinológia + infektológia + hematológia + farmakológicka ambulancia = liečba z endokrinológie Euthyrox 75 mg 1-0-0, liečba z hematológie Anopyrin 100 mg 0-1-0. Hematológ začal od júna 2018 riešiť moje vyššie leukocyty = napísal kade aké vyšetrenia vrátane reumatológie, lebo ak by sa nič nezistilo, tak bol naklonený k odberu kostnej drene a ejhľaaaaa zistil sa dôvod spontánnych potratov 🤗

alaza
12. okt 2018

@michellevendero no preskákala si si toho dosť veru je to otrava.. ale tak ja si tiez myslim ze je to lepsie ked vies kde je problem 🙂 uz ho len vysiešiť ❤

michellevendero
12. okt 2018

@alaza presne tak 😉 radšej všetky vyšetrenia absolvovať a potom už len veriť, že bude všetko OK 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

leticia22
17. okt 2018

Baby, prosím vás akú zdravotnú dokumentáciu ste si brali do Nitry? Mám si brať aj svoju klasickú zdravotnú kartu čo mám od dectva, či len ohľadne neúspěšných ivf? Ďakujem

zaneta7
17. okt 2018

@leticia22 ahoj, ja som si brala len papiere ohľadne kliniky a výsledky vyšetrení čo som mala porobené. Ona sa všetko čo bude chcieť vedieť bude pýtať

miza88
18. okt 2018

Ahojte baby, včera sa mi konečne podarilo sa dovolať do Nitry. Dali nám prvý voľný termín 21.2.2019 😀 ale že keď sa im niečo skôr uvoľní, budú volať. Koľkí pod čiarou vlastne sme ale nepovedala....😀 Stalo sa niektorej z vás, že sa im uvoľnil termín?

mkatkam
18. okt 2018

@mrs_m ahoj mne tak povedala doktorka v imunovitale,že viac ako pol roka ho nemôžem brať.

mkatkam
18. okt 2018

@vivik22 ahoj verím,že sa ti to zlepši.neboj sa. Telo sa spamätá;). Bohužiaľ mne medrol nepomohol,my máme aj zle spermie.

vivik22
18. okt 2018

@mkatkam ahoj, to ma mrzi. Mne tiez nepomohol resp. hodnoty bunkovej imunity znizil, ale 2 vklady nevysli, cize ziadny výsledok. U nas sa ziadny iny zavazny problem nenasiel. Vymenili sme aj centrum a tam nam dokonca povedali, ze nepotrebujeme ani umele oplodnenie. Bohuzial sa nam stale nedari, uz viac ako 4 roky. Najviac ma trapi ten pocit, ze vlastne nevieme preco.

hanka7951
22. okt 2018

@lenkova5 ahoj som sa troska pozabudla ale boli sme minuly tyzden v NR a doktorka mi uz vysadila Medrol hlavne z dovodu ze ho beriem uz dlho..takze teraz by bolo najlepsie co najskor otehotniet kym este maju ucinok..inac za 4 mesiace kontrola a nove testy..tak dufajme ze nam stastena dopraje 🙂

lenkova5
22. okt 2018

@hanka7951 ahoj, jeej tak to sa velmi tesim a silno drzim palce, aby nebolo treba robit nove testy 🙏😉

mkatkam
24. okt 2018

@vivik22 no držím palce .nájdolezitejsie a aj najtazšie je neklesat na duchu.

aaangelll
Autor odpoveď zmazal
aaangelll
28. okt 2018

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, aká je liečba po Igamplii (imunoglobulíny)? Vyzerá o, že máme neúspešný ET 😕 A pôjdeme preto do NR na kontrolné odbery. Tak nech viem na čo sa máme pripraviť... Ďakujem.

buba08
4. nov 2018

Kocky, ktore chodíte k Dzurillovej, prosim o radu, ako vam riedila intralipid, ak by ste to mala niektora napisane v papieroch, mohli by ste mi to sem prosim napisat? Dost mi to suri. Dakujem.

topasitta
7. nov 2018

Ahojte. Viete mi poradit? Lebo sa v tom nevyznam.
Integrita akrozomalneho proteinu v spermiach ma nieco spolocne s fragmentaciou DNA?
Prisli nam vysledky z reproimuno no a teda to je same cudzie slovo a skratka .
A vyslo vam ivf, ked bola ta integrita okolo 50, plus ja mam protilatky proti spermiam stredny stupen a mam aj protilatky voci annexinu V? 🙈🙈🙈
Budem vdacna za kazdu radu, lebo dovolat sa do Nitry je dost bieda. Dakujem 😘

janitta
7. nov 2018

@topasitta skuste im napisat mail, mne vzdy rychlo odpovedali.

janitta
7. nov 2018

@aaangelll ja som pichala igampliu, 1x tyzdenne az do 20. tyzdna tehotenstva. U nas zabrala hned.

topasitta
7. nov 2018

@janitta vdaka za info, napisem. Aj si platila nieco potom za odpoved?

blunka
7. nov 2018

@topasitta
Integritu akr. prot. sme mali 41 % + ja stredne ťažký stupeň proti spermiám + ťažký stupeň proti trofoblastu. Na IVF sme ani neboli. Stačil Medrol a som v 25 tt.
Toho akrozomu by som sa moc nebála. Vo fragmentácii sa vám kvôli tomu akrozómu zobrazí vyššie %-to poškodenia hlavičiek spermií. Do Nitry v pohode napíš, odpíšu zdarma.
Ja tym idem zajtra na "výlet" 😀.

anickaa1983
7. nov 2018

@blunka ahoj a predtym si niekedy aj otehotnela spontanne ? Ako dlho si brala medrol? My mame integrtitu plus ja mam stredne tazky stupen spermie. Ako dlho si brala medrol kym si otehotnela?