Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@anickaa1983 ano 2x a imunita zárodok zahubila.
Medrol užívaš až kým nemáš výsledky v norme, skôr ti nedovolia otehotnieť (ja som užívala 3 mesiace, ale môže to byť aj dlhšie), potom máš cca 4 mesiace na to aby si otehotnela (prirodzene alebo umelo ako chceš alebo ako ti odporučia), ak to nestihneš musíš medrol vysadiť !!!!! na nejaký čas, lebo sa nesmie užívať viac ako cca 8 mesiacov vkuse.
Ak otehotnieš, tak ho vysadíš v 17 tt. Čiže som ho užívala tých cca povolených 8 mesiacov.
Napriek tomu mám hodne nežiadúcich účinkov aj 2 mesiace povysadení lieku. Bolesti klbov, šliach, opuchy, vypadané 50 % vlasov ...... Treba počítať aj s týmto bohužiaľ.
@aaangelll ahoj, ja som im tiež písala, zatiaľ ešte neodpisali. Tiež mám Igampliu a chceme ísť čo najskôr na KET. Neviem či mám pokračovať v liečbe alebo ako. A tiež - tie injekcie nie sú vôbec lacné.
@blunka dakujem...este je to len 6tt je to velmi vcasne...takze pristupujem k tomu opatrne, uvidime ako sa to bude vyvijat
@simik411 je to svinstvo ten medrol, ale asi pomohol k tehotenstvu. Uzivam ho uz 4 mesiac, prve dva som nemala ziadne ved.ucinky...tiez dufam, ze ked ho vysadim tak sa to zlepsi🤗
@blunka dakujem, veru ja som si hovorila to isté že tu hádam ani nie sú tehulky po tom medrole hnusnom.. Ale my sme mali po 8tyzd medrolu hneď vklad ivf. Čiže ja neviem posúdiť ci by ivf nevyšlo aj bez medrolu ktovie nedozviem sa už asi keďže to bolo naše prvé ivf prvý vklad a hneď s medrolom ale snáď pomohol aj on budem si namyslat že ho nadarmo nejem 🤔ale pre mimi všetko 🍀🙏🤰😍 držím prsty aby sa cim skor podarí 🍀🍀
Kočky ja som 24tt a kamoška 28tt obe sme brali Medrol, obe sme mali hrozné vedľajšie účinky ale čo už, je to boj.
@rossik ahoj, tiež gratulujem 😄. Sa to tak dobre čita. Mohla by si mi napisat ake ste mali vedlajšie ucinky a kedy? Či pocas uzivania medrolu alebo po jeho vysadeni, alebo aj aj ....
Lebo ja som tiez 25 tt a pocas uzivania medrolu mi nebolo uplne nic, okrem estetickych veci (hrube lica, hrb na chrbte). Az od vysadenia medrolu ma zacali boliet nohy, klby, paty, kolena, klby prstov, padanie vlasov ....
Pred medrolom som taketo problemy nemala.
Zatial cakam uz 2 mesiace ze to prejde, zatial sa to potroche skor stale zhorsuje.
Mozes mi prosim napisat ci uz ste teraz s kamoskou OK alebo mate stale nieco po medrole zle ?diky
Prosím vás, kde v bratislave podávajú infúzie intralipidov a koľko to stojí. ďakujem
Ahojte baby prosím vás tie co ste brali medrol a riešili aj ivf. Ak uplynula doba tých 8mes užívania medrolu a v tej dobe je plánované aj ivf klad ako sa to rieši potom? Vraj sa dlhšie užívať nesmie tak co sa vysadi ci nahradí alebo ako nerozumiem tomu ďakujem za odp
@simik411 podľa výsledkov ti ich postupne vysadí a nasadí inú alternatívu. Mne nasadla dr. injekcie Igamplia - imunoglobulíny. Mám bunkovú imunitu voči partnerovým spermiám .
@lienocka1988 no to ja nechcem. Uvidím teda ako to celé vyjde ale tie injekcie nie 😪 nočná mora toto nočná mora. Ďakujem za odp
@simik411 tiež som bola skeptická....ale tie injekcie mi pomohli....mala som ťažký stupeň imunity voči partnerovým spermiám a po 8injekciách už len ľahký stupeň. Podarilo sa mi aj otehotnieť, ale bohužiaľ v 7tt MA ...injekcie som vysadila išla na kontrolu a opäť ťažký stupeň. Tak už znovu pichám tieto injekcie (aplikuju sa len 1x týždenne ) ale 1ks stojí 40€
@simik411 teraz som si všimla, že ty si už tehotná tak medrol sa myslím vysadzuje postupne v 12tt
@lienocka1988 to mi je ľúto, ivf ste neriešili tam sa to obchádza 😔 ja neviem co budem teda robiť uvidím možno to vyjde s medrolom alebo neviem bez neho dáme vlád.. Ale tie injekcie ja odmietnem určite. Mala som mierne zvýšené cytokiny vraj skoro v norme.
@lienocka1988 nie som 😪 prázdny gestacny vak mam. Musím na čistenie preto sa to pýtam ze ďalší vklad mi dovolia po 3mrche a to bude presne ako mam medrol ukončiť tých 8mes celé zle no

@blunka trofoblast mam ok, liecbu mi ani nedala. My mame slaby spermiogram, ani iui nema zmysel, rovno nam navrhli ivf icsi. Tebe gratulujem 😘