icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

lienocka1988
14. nov 2018

@simik411 už mám za sebou 3 vklady z IVF ...a veruže to IVF neobchádza bohužiaľ. S cytokinmi nemam skúsenosť tie mám v norme.

lienocka1988
14. nov 2018

@simik411 ach to mi je ľúto... snáď to bola len blbá náhoda a nabudúce sa ti bude tehotenstvo úspešne vyvíjať.

simik411
14. nov 2018

@lienocka1988 máš správu 😔

mczuzu
14. nov 2018

@simik411 Ahoj, hlavne sa teraz netrap, doktorka ti určite povie. Ja som Medrol brala 11 mesiacov. Liečba začala v 12/2017, po tom určenom čase sa mi výsledky super zlepšili. A od 3/2018 sme sa mohli snažiť, žiaľ ale do mája nič, tak som dostala od MUDr. schému ako vysadiť. No a v júni asi týždeň po užití poslednej dávky som zistila, že som tehotná. Dr. bola super, vraj sa to stava, tak zase nasadiť Medrol a ten som užívala až teraz do 11/2018. Teraz som v 24 TT, a stále mám strach aby bolo všetko ok. Len ta chcem povzbudiť, že na tu dĺžku užívania podľa mňa nie je len jedna schéma, ono to asi vždy závisí od konkrétneho prípadu 😉 .
Veľmi ti držím palce, aby to všetko malo úspešný priebeh.

simik411
14. nov 2018

@mczuzu dala si mi ☀ práve ďakujem veľmi 🙏🙏♥️ veľmi si ma potešila lebo ja tie injekcie nechcem radšej budem ten bordel jest ale verím ze sa nám druhý vklad podarí úspešne pred tou 8mes dobou a bude všetko okí 🙏

simik411
14. nov 2018

@mczuzu a gratulujem k tehu 😍viem ze sa bojíš aj ja sa budem asi každá z nás inak to nejde ale bude dobre už si za polkou 🙏

mirka1478
15. nov 2018

Ahojte kočky.mate niektora neziaduci ucinok z medrolu ako je halitoza cize zapach z ust?v pribalovom som sa o tom nedocitala.

mkatkam
15. nov 2018

@mirka1478 ahoj,uzivam ho teraz zas uz skoro pol roka a nie zrovna zápach, alé taká kovová pachuť a hrozne citlivé zuby.

ceklis
18. nov 2018

@luckamjar prosím ta veľmi pekne o radu. Koľko mi medrolu si užívala a ako si ho vysadzala? Ja som písala doktorke do ba aj na info a nič, žiadna odpoved. Nevladzem to už brat a chcem to postupne vysadiť len neviem ako. Prosím poraď. Ďakujem krásne

mr25
18. nov 2018

@ceklis ahoj, ja som vysadzala 5 dni vzdy o 2 mg menej, z 8 mg po 5 dnoch na 6 mg a tak po kazdych 5 dnoch, info of Dzurillovej

ceklis
18. nov 2018

@mr25 ďakujem veľmi pekne 🙂 skúsim to tak, snáď sa mi podarí zajtra dovolať tam ku nim

kika0510
19. nov 2018

Dievcata prosim vas, az sa bojim opytat 🤦‍♀️, aka je teraz cakacka na termin?? Chcela by som ist zaciatkom roka ma ket... ale potrebujem kontrolu.. pocas prveho tehu som brala medrol... je nejaky rozdiel novy pacient a kontrola??

mr25
19. nov 2018

@kika0510 ano je rozdiel, na kotrolu ta objednaju do 2 tyzdnov. Ja som bola az po roku a ma kontrolu dali rychlo termín.

luckamjar
19. nov 2018

@ceklis mne doktorka kázala takto- každý 4. deň vysadiť 1/4 tbl z Medrol á 4 mg do úplného vysadenia...ale ja som nedodržiavala 🙄😊 prišlo mi to zdĺhavé a nemala som už dosť medrolu a ani čas sa tam trepať po recept. Dávala som každé 4dni dolu 2mg.

kika0510
19. nov 2018

@mr25 jeeej, dakujem velmi pekne.. celkom si ma potesila 😊 este keby som tak mala dobre vysledky a nemusela som na medrol ani pomysliet... 🙏

123elenita
20. nov 2018

Ahojte. Chcem sa spytat, ci uzivala niektorá z vas medrol uz pred prvym ivf.
Ak ano, ako dlho? Mam ho predpisany zatial na 8 tyzdnov a potom kontrola. Stale vsak vaham, ci ho nasadit alebo skusit prve ivf bez medrolu :-/

ceklis
20. nov 2018

@123elenita kvôli čomu ho máš nasadený?

123elenita
20. nov 2018

@ceklis zvysene zastupenie nkt buniek a specificka celularna odpoved voci partner.spermiam (co je asi pri ivf nepodstatne)

ceklis
20. nov 2018

@123elenita veď to, pokym by si mala zvýšené cytokiny, tak ok. Ale zase :( netuším tie NK bunky. Neviem. Záleží od toho či chceš skúsiť šťastie aj bez medrolu. Pokial bude viac embryii, tak by som skúsila bez medrolu ivf. Len potom aby ta prípadný neúspech neodradil. Neviem 🙈🤷🏼‍♀️ Akú dávku ti dali?

zaneta7
20. nov 2018

@123elenita skus sa jej opytat, ja mam tiez specificku odpoved voci partnerovym spermiam a z 3 vkladov sa nepodarilo, 1 krat biochemicke. Uzivam od marca medrol, mala som az 16 mg, teraz 8 mg a vklad vysiel, teraz ma caka kontrola

lienocka1988
21. nov 2018

@123elenita ...už sa to tu niekoľkokrát spomínalo tak opakujem ja som konzultovala tento problém s Dzurillovou ...či ivf neobchádza tie spermie a odpoveď bola "Rada by som Vam vysvetlila, ze tato odpoved nie je protilatkova. Pri protilatkovej imunite sa to obchadza prave metodikou ICSI. Je to imuntina odpoved, ktora zahrna aj odpoved voci HLA-C antigenom, ktore su pritomne aj na spermiach aj na zarodku, pretoze ich " podedi aj od otca" " Čiže sa to IVF neobíde nakoľko nesie aj blastocysta informáciu spermie (bunku).

blunka
21. nov 2018

@lienocka1988 dobre že si to sem znova skopírovala !!!
Laicky si každý myslí, že umelé oplodnenie protilátky proti spermiám obíde a problém je vyriešený. Tiež som si to na 100 % myslela, ale nie je to tak. Ono sa tá informácia v tomto dlhom fóre nejak stratí a nové baby už nevedia. Tiež som to spätne hľadala a už som nemohla nájsť v tej spleti slov ....

lienocka1988
21. nov 2018

@blunka asi by to chcelo hodiť k popisu diskusie ...lebo ono sa to znova stratí 🙂

123elenita
21. nov 2018

@ceklis @zaneta7 @lienocka1988 @blunka
Dakujem za odpovede. Naozaj ako nova som sa snazila precitat co najviac z tejto diskusie, ale je toho fakt vela a potom sa clovek straca.
Takze jednoznačne nasadit medrol.
Prve dva tyzdne mam 8+8 mg, potom sa mi to postupne znizuje. Dufam, ze zaberie 😑

lienocka1988
21. nov 2018

@123elenita určite nasaď medrol ak chceš aby ti to pomohlo....mne síce medrol nepomohol ale niečo upravil napr. NK bunky som mala po ňom už v norme. Držím palce

leticia22
21. nov 2018

Presne toto je ten problém, že keď príde nový človek, tak môže študovať dozadu skoro 300 strán, aby sa dopatral k svojej odpovedi, aby sme nemuseli ako noví členovia otravovať furt kvázi tými istými otázkami dookola... 😏 Myslíte že by šlo nejak cez tie Hastagy? V iných skupinách to ide.

ceklis
21. nov 2018

@lienocka1988 tak toto som ozaj ani nevedela. !! Pre mna to je ozaj že nová vec a ďakujem za upozornenie. Teda zase otázka! Kamarátka ma tie protilátky na spermie nejaké výrazne a teraz? Ma zamrazené embrya, ktoré prešli genetikou. Vkladať ich až po nasadení medrolu!!?!?
A ešte otázka na moj problém ;( užívam medrol 2mesiace, kontrolné výsledky sú horšie ako boli tie pred užívaním medrolu, mám zvýšené cytokiny. Čo teraz? Užívať ho ďalej? :( a snažiť sa o bábätko? Momentálne riešim ivf ale nebude asi čo oplodnovat :( tak neviem či to ma s tým medrolom zmysel, nejako ho zle znášam a bojím sa aby to viac nespravilo zlobu ako pomohlo

lienocka1988
21. nov 2018

@ceklis ja som taký prípad ako ty až na tie cytokiny. Mala som stredný stupeň na spermie, NK bunky zvýšené a trofoglast ľahký stupeň. Medrol mi pomohol na trofoblast a NK bunky ale spermie sa mi zhoršili na ťažký stupeň. Medrol mi vysadila a začala som si 1x týždenne pichať imunoglobulíny volajú sa Igamplia (pred imunoklobulínmi mi 2xKET nevyšiel) po týchcto injekciách sa mi spermie dostali na ľahký stupeň a tretí Ket vyšiel ale bohužiať som potratila v 7tt. Teraz po 2mes pauze zase pichám Igampliu a idem na vklad ...snáď to výde 🙂

lienocka1988
21. nov 2018

@ceklis a ešte tie injekcie stoja 40€ jedna a do dnešného dňa som ich vybrala krásnych 24ks ...čiže pálka riadna

ceklis
21. nov 2018

@lienocka1988 no dokelu :( chodíš k dzurillovej? Doslaka aj s týmito problémami. Ja chodím tu do ba a nechápem to :( medrol nezabral a ona mi ešte zvýšila dávky. Tie cytokiny mám horšie s medrolom ako bez, tak načo mi zvyšujú dávky? :( idem sa objednať do Nitry a nateraz vysadím medrol, aj tak nemám čo vkladať.
Držím ti moc moc palce nech to vyjde✊🏻