Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@123elenita ja som mala tiez..potom na dalsej kontrole som uz mala vysledky lepsie 🙂 treba este chvilku vydrzat a dufat v zlepsenie..drzim prsty! 🙂
@hanka7951 áno? No tak budem stále veriť, ďakujem 💪😊
@maria2233 nac je acetyl cystein - ma ho napr. swanson ale aj ine, riedi inak aj hlieny a pomaha aj na ine veci, znizuje cytokiny
a tie znizuje aj kyselina alphalipoova - nac a aj kys. alphalipoova maju aj ine ucinky, podlpruju napr. aj uhiezdenie
kludne sa pytaj ked potrebujes , pripadne napis ip, tu si stale vsimnej, chodim tu menej
@123elenita ja som brala medrol pok roka, vysledky som mala len horsie..potom som to vysadila na polroka a teraz znova berriem medrol a este vo vyssej davke
@kvietok_cs to fakt? A komu chodíš? Nechápem prečo sa zvyšujú ešte dávky, keď to nezaberá, dokonca sa to zhoršuje.
My sme sa rozhodli, že keď teraz po 6 týždňoch nenastane žiadna zmena, pôjdeme do IVF aj tak.
Ahojte dievčatá som tu nová a chcela by som sa opýtať vás skúsenejších,čo nesmiem pred vyšetrením reprodukčnej imunológie v Nitre resp.,aby mi neskreslilo výsledky,manžel to viem,že musí 3-4 dni pohlavne abstinovat
@sonia84 máme preukázaný špecifickú odpoveď voci partnerovým antigenom stredne ťažkého stupňa. Neviem ani presne čo to znamená ale dúfam že to pomôže, stále cítim vlhké oči a dosť ma bolia ako v práci pri Pc a cítim ich studené a chuť mám železnú. Stále by som jedla. Ty to na čo berieš?
@rada2002 Ahoj Radka, myslim ze to mas akoby alergiu na partnerove spermie ..
Mala by si popri dexamede brat aj riadne vyzivove doplnky ako ti poradila lekarka, - magnezium, draslik, d3 vitamin.. ja som si musela zvysit magnezium, lebo mi srdce busilo jak o zivot a nevedela som spat .. odvtedy sa mi uz aj herpes spravil, aj som nachcipana takze tak 😂😂aj ja som hladna; ale davam si pozor na stravu a cvicim pravidelne .. takze to je zatial fajn
@sonia84 my chodíme do Brna už 4 roky. Tiež mám nepriechodné vajcovody ale ja u 13 r suma nám s ex a môj terajší je bezdetný tak preto sa snažíme. Ja som už 4 x potratila a nikto nevie prečo. Všetko bolo negatívne. Teraz sa Dr. rozhodla že urobí partnerovi Macs a Pisci zadara, lebo idú skúšať či aj spermie sú vo vnútri ok. Oni pozerajú iba na množstvo, tvar a rýchlosť a nikto sa nezaoberá vnútrom. Už sme boli aj naposledy na darovanych a nič. Mne sa ujali ale zasa neprežilo iba do 4 TT. Partner má morfologiu 0,5 a pohyblivosť 40% a že je to ok. Je to ozaj o ťahaní peňazí. Tak uvidím a budem veriť ale bojím sa tých kortikoidy. Je to hnus a ozaj sa blbo cítim a som zvedavá či to vydržím ale nič iné mi neostáva.
@rada2002 drzim ti velmi palce, je to biznis a velky ..ale mozno vam teraz zistia, ze kde bol presne ten problem, ak vam uz vsetky ostatne testy robili ..
Viem, ze ta genetika je tiez dolezita ..
a je to beh na dlhe trate, clovek ma pocit, ze sa to vsetko strasne taha a takto sa trapi aj dlhe roky ..
Ak si zacala teraz s dexamedom, skus vydrzat, niekde som aj citala, ze ludom ktorym nezabral medrol, zabral zase dexamed .. uvidis ..
Ja som si tiez povedala, ze vydrzim, ale ak by to malo trvat viac ako pol roka s kortikoidmi, takto uz nedam .. nepptrebujem sa kvoli dietatu uplne znicit .. to radsej nebudeme mat ziadne .
Drzim moc palce, keby nieco kludne napis spravu
@123elenita sme v takej faze, ze ma pustia na ivf aj napriek zvysenym hodnotam cytokynov, a tym, ze podla hodnot z krvi bidem asi chodit este na intralipidy.takze vybavujemezaroven tretie ivf..chodim do ba
@sonia84 no veď to robíme všetko možné na úkor nášho zdravia a cpeme do seba bordel. Musíme veriť a držat si palce. Keby to nebolo také trápenie a psychicky aj fyzicky to tak necítili. V tomto mužom závidím oni len čakajú a dúfajú čo bude ale všetkým tým zlým si musí prejsť žena. Budem rada ak budeme v kontakte. Kľudne sa ozvite ak budeš mať niečo nové. Držím palce a drž sa.
Dievcata, mam na predaj 1 injekciu Gammanormu 165 mg/ml, vcera som ju vybrala v lekarni a nakoniec mi ju nepodali..ak by niekto potreboval. Mam ju uschovanu v chladnicke. Kosice a okolie...
@maca4684 ahoj maca, prepac kona moc nesledujem.
Ano v NR to uz mame za sebou. Musim povedat ze oproti Ba milion a jedno, doktorka aj sestricka uplne mile, vsetko vysvetlili s usmevom a hlavne osobne! Ziadne emaily strohe a zdvihaju aj telefon!
Co sa tyka vysledkov tak mi potvrdila ze prirodzene je u nas NO GO lebo jednak mam tie cytokiny ale hlavne muzove spermie sa nedostanu cez moj ovulacny hlien, maju tam spomalenu pohyblivost 80% mimo hienu vs 20% v hliene. Takze nam odporucila IVF, a tu je ta cela haluz. V BA nam totiz ivf neodporucovala vzhladom na cytokiny a tym padom ani gynfiv nam to neurobil alebo nechcel/nemohol neviem ako to pomenovat, proste tam nam dr povedala ze kym nedostanu zelenu od imuno tak ivf nebudu robit. A v nr nam povedala ze nevidi dovod preco nie. Takze ideme teraz do heliosu v martine riesit ivf s tym ze ked bude embryo ready na vklad tak vtedy mi nasadi imuno liecbu aby potlacila tie cytokiny a zvysili sa sance ze embryo sa uchyti. Nechce mi nasadzovat liecbu skor nakolko mam 8 mesiacov medrolu za sebou a bez vysledku. A ze napriek tomu ze som ho dobre znasala tak teraz uz to tak nemusi byt a zbyticne by mi zatazovala telo.
Ako ideme do toho s tym ze ivf je len polcesta ale konecne mozme nieco viac pre to urobit ako len chodit na odbery. Tak uvidime
Kazdopadne voci ba som coraz viac skepticka ale chapem ze je to velmi individualne a su baby ktorym pomohli a pomozu aj tam
Ahojte, dievčatá 😊 Mali ste tu niektorá len mierne zvýšené NK bunky, s tým, že bol navrhnutý kontrolný odber bez liečby? Ak áno, ako ste dopadli po kontrolnom odbere? Je tu niekto taký, kto to mal potom ok?
Ahojte, chcem sa opytat ci sa podarilo niektorej otehotniet prirodzene ak ste mali diagnozu specificka celularna odpoved voci partnerovym antigenom stredne ťažkého stupňa alebo hraničné pásmo ak ma aj partner spomalenejsie spermie, naposledy sa mi totiz stupen imunitnej reakcie zlepsil po liecbe medrolom na hranicny ale ten uz som musela uplne vysadit a gynekolog mi vravi aby sme skusali prirodzene, citala som ze sa to ale moze vratit po case ta imunitna reakcia,tak by ma zaujimalo ci sa to niekomu podarilo aj prirodzene ak mal "to" co ja?
@evaachesa A aj predtým kontrolným odberom si absolvovala nejakú liečbu? Lebo ja nie. Bolo to tam fakt len mierne zvýšené, tak musím ísť ešte na kontrolný a podľa toho sa uvidí, či budem musieť absolvovať nejakú liečbu. Ale veľmi si prajem, aby to bolo ok. A ty si vôbec neuzivala medrol teda? Ešte nemám okolo toho moc naštudované, Takže moc neviem čo sú tie intralipidy. Je to niečo miernejšie ako medrol? Telo to zvláda lepšie?

Ahojte. Tak ja po 8 týždňoch užívania medrolu výsledky takmer nezmenené 🙄🙄