icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

mkatkam
18. feb 2019

@simik411 no to áno každý povie inak. Veď uvidíš čo povediaostatne baby.za mňa by som verila bránu,ak videl tvoje výsledky z reproimuno. Oni sa tomu venujú a sú popredu oproti Slovensku. Mne v iných diagnózach dobre poradili a pomohli.

simik411
18. feb 2019

@mkatkam dakujem za radu :( zufala som ozaj je to na rozhodnuti asi mojom ale medrol od stvrtka uz jem aj tak len ci na ket by sme nemohli ist hoci aj pri jedine teraz no debil som ozaj z toho neskutne nieco neskutocne...

buba08
18. feb 2019

@simik411 v týchto repro veciach by som viac verila Dzurillovej ako Brnu, predsa len viac sa tomu venuje ona. Aj ked Brno povazujem za top.

zaneta7
18. feb 2019

@simik411 ahoj. Napisem ti moju skusenost. Podla mna uz ked si sa dala na liecbu tak by som to vydrzala. Viem, ze centra moc neuznavaju kortikoidy. Ja som brala 16 mg, po dalsej kontrole som vysledky este stale nemala dobre, dokonca este horsie. Medrol som brala od marca 2018 do januara 2019, lebo som podla mna vdaka nemu ostala tehu. Ale este k tomu, Dzurillova vie co robi, mne sa potom vysledky upravili, chce to len cas, aj ked je to svinstvo. Stava sa ze niektore baby ani na medrol nereaguju, ale tak potom sa da vyskusat nieco ine. Teraz po vysadeni, bude to skoro mesiac, sice ma bolia trochu klby, zo zaciatku som sa vyhadzala, ale da sa to zniest. Uz je len na tebe co vsetko si ochotna urobit.

simik411
18. feb 2019

@zaneta7 mne tie cytokiny sli uplne do dobreho normalu zo 45 na 16hodnota, to mozno ozaj medrol zabral, ale tu specificka odpoved na spermosky sice je to tiez lepsie z 24 na 33 /nad 45% je lahky stupen/ vydrzim asi, tiez ma boleli kosti ,klby a nie malo ale kaslem vydrzim tie 2mesiace a pojdeme na KET asi rovno v aprili.. zacala som uzivat aj tribulus co je vraj nato tiez dobre ....ah je to vo hviezdach.dakujem moc za radi

simik411
18. feb 2019

@buba08 aj mne nieco vravi ze dzurilka asi viac vie o tomto ako car ,oni vedia asi ine veci ale neviem no....ale asi vydrzim ked ich uz jem aj tak od stvrtku minuleho :/ ah boj toto boj

ceklis
18. feb 2019

@teologicka prosím ta, máš nejaku speci stránku alebo odporúčanie na tu diétu? Skúsila by som to tiež rada, no je toho strašne veľa na nete. Môj názor je taký istý ako tvoj, len žiaľ až po skúsenosti s medrolom. Keby som mala take hodnoty (mierne zvýšené) teraz, nikdy by som medrol nebrala. Skúsila by som alternatívu :( teraz sa len modlim aby sa mi tie zle hodnoty po medrole vrátili aspoň tam kde boli predtým 😢
Držím moc palce

buba08
18. feb 2019

@simik411 skus teraz vydrzat s kortikoidmi, kedze si uz zacala, tiez sa nemozu len tak hala bala vysadzat, ak by to nahodou nepomohlo, tak si ziadaj zmenit liecbu za imunoglobuliny (avsak v sucasnosti sa uz za ne plati a 1 injekcia stoji cca 40 eur), pichajú sa 1x do tyzdna, takze celkovo celkom nakladna liecba, ale ak by pomohli, tak preco nie

simik411
18. feb 2019

@buba08 no verim ze medrol pomoze teraz uz urcite po tych 8t :/ plus ten kotvicnik ,kondom jasne ..modlim sa aby ano..dakujem este raz

buba08
18. feb 2019

Dzurillova je podla mna odbornicka, ked nezabera jedna liecba, skusi druhu, ake ani druha, skusi tretiu, cize zvycajne kortikoidy - imunoglobuliny do svalu - imunoglobuliny do zily, viac sa uz asi neda

buba08
18. feb 2019

a este som predsa na nieco zabudla, aj intralipidy sa este daju dat, skus sa aj na tie opytat

mirka1478
18. feb 2019

Ahojte.tie ktore ste vysadili medrol po 7az 8 mesiacoch uzivania nedostali ste potom velke bolesti vsetkych klbov?

hanka7951
18. feb 2019

@mirka1478 ja som medrol brala dokonca aj dlhsie ako 8 mesiacov, kvoli tomu ze som otehotenala asi tyzden po tom co som ho 1x vysadila (po 8 mesiacoch)..teraz je zhruba 3. tyzden co som ho uz uplne vysadila a nepocitujem ziadne bolesti klbov..ale je to individualne..na kazdu vplyva Medrol inac

teologicka
19. feb 2019

@ceklis Ahoj. Máš pravdu, je toho veľa na internete, kde sa píše o protizápalovej strave. Venovala som sa tomu najmä v posledných dňoch, aby som prišla na to, čo vlastne je povolené a čo zo stravy vylúčiť. V podstate, princípy sú všade opísané rovnako: vylúčiť alebo minimalizovať najmä sacharidy (rafinované cukry), stužené tuky a nasýtené mastné kyseliny, spracované potraviny (predpripravené, balené), bielu múku a výrobky z nej a mäso (okrem rýb), kofeín a alkohol. Je to postavené najmä na množstve ovocia, zeleniny, rýb a strukovín, no a potom semienka (ľanové, chia...) a orechy. Je toho spústa, kde sa dá o tom dočítať, napríklad jedna stránka, ktorá je vcelku dobre spravovaná a prehľadná je táto: https://www.onkopacient.sk/images/content/Image...
Ja osobne si myslím, že to je len na rozhodnutí. Čítala som tu príspevky veľa žien, ktoré Medrol brali a nijako im nepomohol ani po mesiacoch užívania (naopak - bojujú s nežiadúcimi účinkami). Ani kortikosteroidy teda nie sú zárukou úspechu. Domnievam sa, že vždy lepšie je skúsiť šetrnejšie a prirodzenejšie formy liečby. Veď ak to v konečnom dôsledku nebude fungovať, tak na Medrol bude vždy ešte čas. Ak by mi aj metóda protizápalovej diéty nemala pomôcť prísť k vytúženému bábätku, tak mi pomôže všeobecne čo sa týka zdravia, takže nech na to pozerám z akejkoľvek stránky, má to len pridané benefity a žiadne nežiaduce účinky. Chce to len rozhodnúť sa a potom veľkú dávku obety (najmä ak je človek závislák na kofeíne, veľkom množstve sladkostí a celkovo zbožňuje jedlo, tak ako ja 🙂 ). Držím silno palce, aby si dosiahla to, po čom túžiš.

frantiseklotrinsky
20. feb 2019

@maloba ahoj,presne také dávkovanie mám aj ja, ale ja som už tehotná! Mám obavy o dieťa, pretože keď som prečítala vedľajšie účinky lieku počas gravidity,tak som skoro odpadla!!!
Tak isto chceli kdo mňa 20 €, nikto mi nedvíha telefón,ani Dr. Bergendiova neodpisuje. Len tie kozyčky z recepcie a bavia sa so mnou cez mail ako s dementnou osobou. Odpovedajú rovnako na čo som sa vlastne aj pýtala, čo už dávno viem! A to mám VŠ diplom!
Máš niečo nové?

evaachesa
20. feb 2019

@frantiseklotrinsky ani vam nedvihaju v imunovitale telefon? Akonahle im ale poslem mail, odpoved mam do 5 minut. Nechapem to...minule som im volala 4x a ani raz nedvihli...fakt uzasny pristup

maloba
21. feb 2019

@frantiseklotrinsky ahoj, no ja som z imunovitalu odisla, som teraz v NR u dr. Dzurillovej. Pristup sto a jedno, aj ona aj sestricka. Ano, posielaju vysledky mailom po dohode s tebou ale je na tebe ci ti mail staci alebo chces konzultaciu osobne (potom treba ratat s cakackou na termin, ale v nasom pripade sme cakali menej ako mesiac). Haluz je, ze v imunovitale mi neodporucovala IVF, kym sa mi neupravia vysledky, mne zial medrol nezabral, mala som cytokiny stale zvysene, po prvom odbere tusim aj vyssie ako na zaciatku. No a kedze mi neodporucala IVF tak v Gynfive, kam sme chodili v tom case, nam teda povedali ze kym nedostanu zelenu od imunologicky tak do toho nepojdu. V Nr? Vysetrili mna, muza, spravili mi odber ovulacneho hlienu na tie protilatky. Tie si netvorim, ale mam tam nejake bunky, ktore spomaluju muzove spermie akonahle vojdu do hlienu (laicky povedane), a kedze moj muz ich ma pomale aj bez toho tak sa vlastne cez ten hlien nikdy nedostali dalej chudatka. Takze v Nr nam hned povedala, ze IVF, aby sme obisli ten moj hlien. Ale bola zlata, pretoze ona si myslela, ze my trvame na prirodzenom otehotneni, tak fakt tak citlivo nam naznacovala, ze tudy cesta nevede, ale mozme to skusat 🙂 A vlastne povedala nam, ze vzhladom na tom ze uz liebu Medrolu mam za sebou a neuspesnu a tie hodnoty neklesli, tak aj napriek tomu ze som ho znasala dobre, mi ju nasadi az ked budem mat pred vkladom embrya. No a tak sme odisli z Gynfivu, kde to bola cista "pasova vyroba", urobia tam z teba len cislo, take neosobne fuj, a isli sme do Heliosu v Martine, kde sme mega rychlo dostali termin. Od soboty zacinam so stimulaciou, niekedy koncom marca by mi mali vyberat vajicka, potom zamrazit a o mesiac vklad. To je idealny scenar. Tak uvidim...

pacmaha
22. feb 2019

chcela by som sa spýtať... na medirex.... viete niektorá o klinike viac? tiež sa tam dlho čaká na termín? a cena za komplet vyšetrenie? dakujem🙂

evaachesa
22. feb 2019

@pacmaha medirex zabezpecuje laboratornu diagnostiku, nie je to centrum asistovanej reprodukcie ani imunologie. Vysetruju tam vzorky krvi, mocu... Nepomylila si si centrum?

pacmaha
22. feb 2019

@evaachesa.... no neviem bolo to tu spomínané... tak som si myslela že sa to robí aj tam... tak teraz neviem🙄

evaachesa
22. feb 2019

@pacmaha tam asi len posielaju vzorky. V BA je len Imunovital co viem a potom Nitra, Presov. Treba pohladat podla toho kde byvas aby si to mala co najblizsie. Do Imunovitalu som dostala termin o necele 3 mesiace. V Nitre je to tusim podobne.

evaachesa
22. feb 2019

@pacmaha ale teraz som si aj ja spomenula, asi sa tam daju urobit vysetrenia na vlastnu ziadost ..povies si co chces vysetrit a pockas len na vysledok a ten skonzultujes u svojho lekara..bud obvodneho alebo v car. Aj ked moj lekar v car vravel ze nie je odbornik na imunologiu ked som sa ho pytala na nazor a ze mam doverovat postupom lekarky z imunologie, kedze je odbornicka v tejto sfere narozdiel od neho.

pacmaha
22. feb 2019

no baby to tu spomínajú častejšie ten medirex.... no tie čakacie doby sú strašné... hlavne chcem také centrum, kde vyšetria aj partnera.... nie len mňa... nitra je ďaleko... a v tom Imunovital vyšetruju obidvoch? aj v Interklinik som videla že to robia ale nikto tu o tom nepíše...

kova85
22. feb 2019

@pacmaha imunovital píšu na webe že aj oboch vyšetrujú. Ja som sa tam objednávala cca pred mesiacom a mi písali mail, že iba ja mám prísť. Som vravela, že má aj mm výmenný lístok tak som zvedavá či nás oboch budú vyšetrovať

pacmaha
22. feb 2019

@kova85 no podľa mňa je dôležité aby tam šiel aj chlap.... a nakedy ťa objednali? cenovo to koľko vyjde?

evaachesa
22. feb 2019

@kova85 @pacmaha to iste aj mne pisali ze na prve vysetrenie mam prist len ja

kova85
22. feb 2019

@pacmaha 26.3. mám termín. Cenu vraveli 110 eur sa mi vidí. By som musela pozrieť mail. NR mi dávali termín až na jún. To mi bolo neskoro. Veď uvidíme, ja len dúfam že budú výsledky v poriadku.

sonjasas
22. feb 2019

@pacmaha aj mne v ImunoVital povedali ze mam najprv prísť ja až potom keď uzná Dr za vhodne pozve aj partnera. Tiež mi písali cenu 110 e

frantiseklotrinsky
22. feb 2019

Hej hej, takto tam beží, 110 poprvé, potom konzultácie kontroly ,všetko rýchlo a bez lásky.

kova85
22. feb 2019

@frantiseklotrinsky ono všade len peniaze z nás ťahajú, to si nepomozeme. Ja len dúfam že pre výsledky tam pôjdem naposledy. Už mi stačí aké úsilie nás stojí celé IVF a to nielen financie myslím