Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Prosím vás, začali mi rast nepekne chĺpky na tvári z medrolu. Ma s tým prosím niektora skúsenosť, či po doužívaní tento nežiaduci účinok nejak zmizne? 🙄 Som z toho nešťastná..
@pacmaha bola som v Medirexe. Čakacia doba max týždeň... zapáčilo sa mi to, myslela som, že celé toto imuno-vyšetrenie nejako okašlem, a nebudem musieť čakať ani v NR ani v BA, veď v Medirexe sa nečaká... Potrebovala som výmenný lístok - to nebol problém, no ale... krv Ti zoberú, tiež nemajú problém, ak s niečim hej, tak si do doplatíš, ale kameň úrazu je ten, že výsledky pošlu lekárovi, ktorý Ti dal výmenný lístok, je to len labák a nevedia (vedia, ale nerobia to) výsledky odčítať a nastaviť Ťa na liečbu. To musíš riešiť s imunológom /pozor, nie obyčajným, ale reproimunológom!- obvolala som snáď celú BA s imunológmi, či náhodou, a niekde nikto sa tomu nevenuje/, ktorý výsledky odčítajú a nasadia liečbu, a taký imunológ je len v Imunovitale, NR a myslím, že v Prešove to povedala....
Takže vlastne aj tak sa tomu celému kolotoču nevyhneš... Gynekológ, že nevie odčítať výsledky (sčasti aj vie, ale je tam veľa vecí, ktoré spolu súvisia, a to už obyčajný gyn. ani v car nedá)
Tak som odtiaľ odišla so "sklopenými ušami", ani krv som si nedala nabrať a zbytočne som došla o nejaký čas... :-/
@123elenita Ahoj musim ta sklamat,nezmizne,iba sa to zmierni.Nebudu vyrazne.
dievcata, tie ktore ste uzivali dlhodobo medrol a mali ste z toho mesiacikovu tvar. Upravila sa vam po vysadeni liekov?
@majinka81 ☹ to vážne? To si ma teda nepotešila
@123elenita No veru tiez som sa zaujimala ci to zmizne a napisali baby ze nie.A je to pravda,som blond a tak to nevidno moc.
Baby, berie (brala) niektorá z vás Medrol v tehotenstve? Nechalo to nejakú stopu na dieťati?
A ako tu čítam komentáre, namiesto toho že tu všetky vypisujete, mali by sme začať písať na
1. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
2. Ministerstvo zdravotníctva
3. Nadriadeným primarom a šéfom lekárov
To ako sa lekári správajú, už prekračuje hranice!!! Rozumiem aj tomu, že je veľa priblblých ľudí, ale nemôžu všetkých do jedného vreca hádzať!
Je to jednoduché, ak nechcete zverejniť vaše meno, stačí aj anonymne!!! Ale kým budete sa len na fórach sťažovať, nič sa nezmení!!!
Ja to robievam bez problémov, už som v tomto ako doma a párkrát sa mi už podarilo veci takto zlepšiť! Je to jednoduché, ani by ste neverili! Tak hor sa do tohto a posielajte hromadné sťažnosti tam kde treba!
@123elenita Ahoj, mne po vysadeni zmizli po urcitom case 😊
@frantiseklotrinsky brala som Medrol takmer pocas celeho tehotenstva a syn je v poriadku, zdravy 😊
@boba82 akurat som narazila na tvoju otazku.dnes som bola u obvodnej s bolestami vsetkych klbov.medrol vysadeny na konci januara po 7 mesiacoch.mesiacikovita tvar sa vraj uz nemusi nikdy stratit lebo som sa pytala kedy sa odvodnim uplne.no a tie bolesti klbov moze byt odvapnenie cize osteoporoza kedze mam aj celiakiu tak medrolom som ss uz dorazila😭
@mirka1478 mne pomaha nasadenie probiotik, tiez bolesti klbov a ked si nedam probio, tak hned bolesti. Uzivala som medrol 6 mesiacov, nastastie pomohlo, som v 34 tt, od vysadenia medrolu presli 3 mesiace..... Nadmerne ochlpenie zmizlo, bolesti klbov zahanam probiotikami a samozrejme magnezium....... Najlepsie s vapnikom
Ahojte, podarilo sa niektorej otehotnieť aj bez liečby pri diagnóze celularna odpoveď voči partnerovým spermiám a trofoblastu?
ahojte dievčatá na 11. 3. Mám termín v Prešove u doktora Kuzmu ale bohužiaľ nemôžem sa dostaviť ak niekto chce môžem posunúť termín na 7 45
@katkalv5 to neviem....ja mam na antigen...a beriem medrol ako na kona..vysledky sa zlepsili..terz sme po ket ale nemam pocit upechu..???? ak to nevyjde napisem dzurilovej imunologicke, ze ich chcem vysadit. Bolo cme v Brne na klinike a ty vraveli...ze urcite ich nemusim brat 2 mesiace pred vkladom ako chce dzurillova ale ze staci dva tyzdne pred vkladom...a ze u nich je vezne davat 1 tab. kazdej zene vez rozdielu...aby jej imunita nebojovala.
dievčence poradte mi ako pokračovať, chcela by som absolvovať reprodukčnú imunológiu, som po 3 ET a 4 KET - s toho 2 biochemické tehotenstvá do týždňa od oznámenia tehotenstva, v Gin Five v Žiline sa zmonli len na hysteroskopiu po druhom potrate, s výsledkom, že sliznica nebola úplne ok na deň cyklu, ale nie je dôvod nič riešiť a pokračujeme ďalej, teraz som po neúspešnom KET, genetiku som si vydupala sama a na imunológiu majú názor, že by ich mohla zaviesť niekam kam nechceme, tak ju riešiť nebudeme. Už ich fakt začínam mať plné zuby a rozmýšľam ako sa pohnúť ďalej aké centrum riešiť a aké vyšetrenia doplniť. Budem Vám vďačná za každú radu, vopred Ďakujem
@klara7771 trvaj na reprodukcnej, urcite do Nitry. Ja som si to vydupala pi 1.neuspesnom IVF A ET. Tiez mi to neodporucili, ze budeme skusat dalej... Pre nich je to dalsi prijem penazi, takze im sa to skusa. No a našťastie mi v Nitre nasli problem, ktory sa preliecil, teraz som v 35 tt, bez Nitry by sa to nikdy nepodarilo.
@klara7771 alebo do Bratislavy, Imunovital, Jašíkova 2, pozri na nete. Mňa tam poslali hneď pretože mám autoimunitné ochorenie. Ale chodia tam aj tehotné ktoré majú iné problémy, z neznámych dôvodov nevedia otehotnieť alebo mávajú potraty, atď... Je to súkromná ambulancia, takže či budeš mať odporúčanie od lekárov alebo nie, aj tak budeš platiť rovnako a veľa.
Jedno vyšetrenie, krv testy cca 100€

ďakujem🙂