Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Aj tak tomuto všetkému nerozumiem!
Už 18 rokov trpím autoimunitným ochorením. Liečila som sa každý rok v kúpeľoch kde bola kopa žien s rovnakým ochorením. Ani jedna sa nikdy nesťažovala, že nemôže otehotnieť!!! Všetky mali zdravé deti POČATÉ PRIRODZENE!!! Nepoznala som ani jednu ženu, ktorá by nemala dieťa! Všetky mali po 2-3 deti!!!
Vie mi to niekto vysvetliť? Spomínala som to aj zdravotnému personálu, aj samotnej doktorke, ale nedostala som žiadnu odpoveď!!! Neodpovedala mi na to jednoducho!
Ak budem mať čas, budem sa tomu venovať hlbšie, ale potom bude veľký škandál!!!
Ak máte podobné skúsenosti, ak ste dobré pozorovateľky dajte mi vedieť, vaše podnety píšte aj na môj e-mail, hoci aj anonymne.
Som tehotná a na kontroly chodím do zahraničia. Tam sú zhrození, že čo do seba pcháme. Tak ja už neviem kde je pravda. A keď ste tehotná, nie je vám všetko jedno!!! Aj ja musím užívať Medrol, Intralipid. inf. (naordinované na Slovensku)
@lienocka1988 to ma mrzi :(kam chodis na reproimunologiu? Ja som mala to iste, brala som medrol a cytokiny namiesto toho aby sli dole, isli len hore a po 5mesiacoch ked som mala hlavu uz ako balon, som povedala doktorke svoje :( a vykaslala som sa na to cele.
Co budes teraz dalej robit?
@frantiseklotrinsky :( ja tomu tiez celemu vôbec nerozumiem, aj som sa snazila co to nastudovat, ale na toto som kratka :(
inak v centrach velmi neuznavaju tu repro-imunologiu, mna ked poculi len slovkom spomenut medrol, tak sa chytil doktor za hlavu. Cize neviem "koho" je toto biznis :(
hlavne, ze si tehu, davaj na seba a babatko pozor a ten medrol verim, ze nijako neuskodi. hlavne nech to dotiahnete do uspesneho konca a potom na vsetko zabudnes. moc moc drzim palce
Mne tie citokýny práveže mierne klesli, ale stále ich mám trošku zvýšené. Beriem Medrol 12 mg, Intralipid. inf. som v 13.tt
@ceklis no je to celé zle...a najhoršie na tom je, že človek si myslí, že mu pomôžu a tí lekári nevedia čo so mnou ☹
@ceklis neviem preco sa nazory lisia, ale podla mna ma reproimunologia zmysel, vela babam pomohla a taktiez si myslim, ze aj mne. Centra niektore preferuju tieto vysetrenia a niektore zas mavnu rukou, ved preco by aj, ked mozu tlacit do vkladov a zbytocne, ale hlavne, ze to maju zaplatene
@zaneta7 správne píšeš, ja tiež verím že to mnohym babám ozaj pomohlo a predsa musia existovať aj prípady kedy to jednoducho neúčinkuje a to sme akurát my 😂 čo sa tu sťažujeme 🙈
Ja som s medrolom prestala a vysadila ho a teraz čakám na výsledky bez neho a sama som zvedavá. Minuly cyklus sa dokonca zadarilo, no bolo to asi biochemicke, lebo po týždni bol koniec. Krv bola tiež pozitívna, čiže doktor tomu dával šancu. Čo už, snáď to nebude tou imunitou.
@lienocka1988 ahoj, ako si reagovala na igampliu? Píšeš, že tvoje telo si na ňu vytvorilo imunitu, v akom zmysle? Lebo ja som si istá, že mne igamplia k tehu pomohla. Ja na ňu nedám dopustiť. Preto má zaujíma, ako na ňu reagovalo tvoje telo.
@frantiseklotrinsky 13tt je super, za chvíľku ho už začneš postupne znižovať. Hlavne že ste ten prvý trimester zvladli 👍🏻 To je najdôležitejšie.
@lienocka1988 hlavu hore, ono je to všetko snáď len dočasný stav, tie cytokiny nemôžu byt predsa cely život vysoké, či áno? Mám kamarátku čo mala raz zle hodnoty na partnerove spermie, ale že ozaj tu najhoršiu hodnotu a teraz (o 6mesiagov) je to zrazu ok. Tak ja neviem. Tie cytokiny máš vysoké ktoré? TNF? Zápal v tele nemáš?
@ceklis ja mám cytokíny ok ja mám "len" bunkovú imunitu ťažkého stupňa na spermie.
@margaretka4 Prvýkrát keď mi nasadili Igampliu som z ťažkého stupňa na spermie išla do ľahkého vtedy mi KET vyšiel ale potratila som v 7tt. následne mi znovu dala Igampliu a opať z ťažkého išlo na stredný stupeň a späť do ťažkého a nevyšiel ani jeden vklad počas tej doby užívania + som mala aj privigen infúzne pred a po vklade.....Takže ja som asi mimo tabuliek a učebnice.
@lienocka1988 privigen nezabral ani mne, bola som s privigenom na 2 Ket,dokonca som zareagovala na privigen príznakmi podobným chrípke, takze aj to možno zavážilo. Ešte by som to nevzdávala, skús to s tou igampliou ešte, verím, že ti ešte môže zabrať.
@lienocka1988 čo na to celé hovorí dr z reproimuno? Keďže si mala privigen, tipujem, že chodis do NR.
@margaretka4 ano v NR....a odpoveď DR. bola takáto : budeme musiet v buducnosti velmi uvazit ako budeme postupovat a budeme uz velmi limitovani moznostou liecby......
@lienocka1988 ☹, intralipidy neskusala? Veľa ľuďom pomohli práve tie, ja som mala kombináciu igamplia + lipidy, ale ja som silná alergička a pri podaní druhej dávky lipidov som dostala alergickú reakciu, takze mi ich viac nepichli, s igampliou sme pokračovali ďalej
@lienocka1988 no vidíš :( tak toto je mi už aká haluz! Kamarátke to vyšlo pred 6m úplne zle a teraz to ma ok. Bez žiadnych liekov :(
@margaretka4 len neviem či lipidy sú na imunitu voči spermiám... Viem že to dávaju na NK bunky. Teraz mám pauzu uvidím čo ďalej
Ahojte baby, neviete nahodou ake intralipiy podavaju v imunovital? Foto alebo presny nazov? Dakujeeem 🙂
Baby kebyže vidíte mňa. Beriem Dexametazon hlavu mám ako buldog, namiesto hrdla pneumatiku, brucho ako v 9 mesiaci a maliara som od pásu hore. Hrozný stav a ťažko to zbadám. A to má už dala na minimum 4 mg denne. Ale poviem Vám je to ťažké. Schytala som všetky vedľajšie účinky a mám problém to dať. Po sibacke idem na kontrolný odber, zatiaľ sa mi výsledky zlepšili tak uvidím. Neviem ísť po schodoch čo mi odišli svaly na nohách a pribrala som 8 kg. No a 7 mája idem na vklad a to posledný krát a končím. Zistila som, že mi to už nestojí za to. Každý na mňa pozerá akoby som spadla z neba a tie otázky čo ti je a vôbec ta nepoznam mi už lezú na nervy. A v poslednej dobe sa s partnerom stále hádam a vôbec mi to neuľahčuje. A to všetko robím pre neho pretože ja už dieťa mám a on nie. 2 mája ide na odber spermií a budú mu robiť aj Pisci a macs nakoľko si myslí dr. Že bude mať zlú genetiku pretože idem 2 x na darované a 1 x to zlyhalo na tom, že spermie neoplodnili ani darované vajíčka. Je to o nervy.
@rada2002 ach zlatino, tebe to tak veľmi veľmi prajem aby sa už podarilo šťastlivo dobojovať. Toľko toho čo si si preskákala je ozaj už aj na koňa veľa :(
Ani ten môj so mnou vôbec nespolupracuje, tak ja už rozmýšľam nad tým, že to vzdám. Nevladzem ďalej sa hlavne psychicky tým trápiť. Nie je deň, čoby som nemyslela na to ako to mám ešte vymyslieť aby to vyšlo :( uvidis ako to celé dopadne, držím moc moc palce, hlavne nech výsledku sú ok ✊🏻✊🏻✊🏻 Ostatne sa potom postupne všetko vráti do normálu.
@rada2002 ahoj, ako opisujes svoj stav, velmi mi to pripomina mna pred cca rokom aj pol ked som brala medrol. Mala som vsetky neziaduce ucinky, myslela som si, ze uz telo nedam nikdy dokopy. Vsetko ma bolelo, citila som sa hrozne. Ale preslo to, preto aj teba chcem posmelit, ze vsetko bude zase ako predtym, aj ked na to bude treba cas. Vyzorom sa teraz netrap. Verim, ze o par mesiacov napises: cakam babatko. 🙂
Baby idem si postazovat k vam :( zufala som. napisem moj pribeh mate niektora nieco podobne? Min rok- BI 34%-stredne tazky stupen,medrol vklad aneombryomola kyret,vysadenie medrolu o 6tyzd kontrolne testy -vysledky 44% hranica s lahkym stupnom, odporucane dalej uzivat medrol,vcera dosli vyledky z dalsichh testov hodnota 34% opat ako na zaciatku..do placu nic viac mi je.. zas odporucane 6tyzd a kontrola... ja neviem ci to nejdem rovno vysadit neviem co robit mam naozaj... len to do seba pcham a stale stredny stupen preco mi nikto nepovie :((( nemala ste niektora nieco podobne co dalej mi da injkecie alebo ukonci liecbu ah strasne no strasne :/
Dievčatá prosím vás neviete dokedy majú v Nitre dovolenku?
Dievčatá tie ktoré chodíte na Intralipidy... Koľko dní po pozitívnom teste ste išli na ďalšiu infuziu? Ja mam zajtra 14 deň po KET... Test pozitívny a najskôr tam budu vo štvrtok. Ďakujem

@lienocka1988 mne vysla z klasickych imunolog. vysetreni, ze si vytvaram protilatky proti vlastnym vajickam. tie take rozsirene testy co sa robia na reproimuno som neabsolvovala, len mi lekar povedal ze sa to da ´´liecit´´ kortikoidmy ale je to drahe a nema to taky ucinok, ako by si zelal, tak navrhol rovno IVF po neuspesnom IUI a snad sa to podari.