icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

e1i
18. apr 2019

@ericia v den potvrdenia tehotenstva z krvi cize ten 14dpt krv, infuzku som isla na 15dpt

ceklis
18. apr 2019

@ericia nedajú sa pichnut v nejakom tom sanatórium či ako sa to vola? Neviem či tam bude sestrička v utorok :( hmmm, rada by som poradila, no ozaj neviem

evaachesa
18. apr 2019

@ericia ahooj, este raz gratulujem 🙂 ja som mala zobrat dalsiu infuziu co najskor po pozitivnom teste takze druhy den som uz isla. Aky ti dali rozpis z kliniky?

ericia
18. apr 2019

@e1i
@ceklis
@evaachesa tiež mam písané ihneď a potom každé tri týždne... Ach... Kde to teraz budem naháňať?? Ja som to dostala z Nitry a centrum mam v Brne... Chodila som vždy do Nitry... Neviete kto by mi mohol podať tu infuziu?

evaachesa
18. apr 2019

@ericia hmm a keby si skusila pohotovost? Pripadne aspon zavolat ci nedrzia tieto infuzky. Papier od imunologicky mas kde ti odporuca intralipidy?

ericia
18. apr 2019

@evaachesa už som volala do Brna.. Pôjdem tam... Rozpis mam od imunologicky... Tak bude to drahšie, ale urobím všetko preto, nech toto tehotenstvo dotiahnem do konca 🙈🙈🙈

evaachesa
18. apr 2019

@ericia supeeer, takze oni ti podaju? A kedy??

maca4684
25. apr 2019

Ahojte baby, prosim vas, chcem sa spytat ci nemate skusenost...10 mesiacov beriem Medrol kvoli zvysenym cytokinom. 6 mesiacov hodnoty iba stupali ( dost vysoke hodnoty), potom som nasadila protizapalovu stravu, serapeptazu a NAC a cytokiny klesli na mierne zvysenene hodnoty a dr nas pustila na KET. Ten nakoniec nevysiel, aj ked prve 2 tyzdne hcg pekne stupalo (chodila som na kev kazde 3 dni), 16 dpt bolo hcg 2143, aj napriek tomu, ze uz na druhy vecer po vklade (19 DC) som zacala krvacat 😕. S prestavkami som spinila/krvacala az do 5+4 tt kedy hcg kleslo na 60, po vysadeni liekov sa mi MS rozbehla a odkrvacala som. Mame este 2 zmrazene embryjka na 1 slamke, cize sme v CAR s dr planovali v juni dalsi KET. Dnes mi prisiel mail od dr imuno, ze odporuca vysadit Medrol, nakolko KET nevysiel a Medrol beriem uz dlhsi cas, kvoli moznym neziaducim ucinkom. A teraz vobec neviem co mam spravit, ci risknut dalsi KET ked uz budem mat medrol cerstvo vysadeny alebo cakat opat 12 tt na kontrolny odber a potom opat nejaka ina liecba? Mame uz 2 rocneho synceka, aj vdaka Medrolu ale vtedy mi zabral hned po 6 tt. 😕 Nemate s takymto niecim skusenost, riskli ste a vyslo, alebo radsej neriskovat? Dakujem za odpoved 😊🙋🏻‍♀️

mkatkam
26. apr 2019

@maca4684 ahoj je mi ľúto,že vám tento Ket nevyšiel.tazko mi je radiť, sama cítiš,vo bude pre vás najlepšie,lebo už poznáš vedľajšie účinky medrolu. Keby si v júni išla a vyšlo by to,budeš na medrole ešte aspoň do 15tt.a to už teraz berieš rok. Keď to vysadis,čakať znova kým začne zaberať ide byť znova aj vyše pol roka. Ale ak budeš naďalej na tej protizapalovej diéte aj bez medrolu, mohlo by to pomôcť že sa telo samo udrží v norme. Ak máte mrazavikov,ja by som asi teraz prerušila a vyčistila si telo. Ket bude potom rychlovka oproti celemu ivf cyklu.Ja som zariskovala,nevysadila medrol po 6 mesiacoch ,hoci mi to MUDr písala. išla som na jeden ket,lebo ET sa neuskutočnil. A to mi prišla riadna repka,celé tie prípravy na medrole a potom ani jeden vklad a znova zažiť abstaky bez medrolu... A vyšlo nam to (teda zatiaľ dom tehu), tým pádom ešte teraz beriem medrol a pomaly vysadzujem. Celkovo to budem brať 11 mesiacov... netuším čo ma čaká po vysadení...

maca4684
26. apr 2019

@mkatkam Ahoj, moc gratulujem a drzim palce ✊🏼🍀😊, ja ho od dnes zacinam urcite znizovat a postupne vysadzovat, len neviem ci mam risknut ten KET alebo nie v juni, ked budem cerstvo po vysadeni...🤕. Ci to vobec riskovat...Tak ci tak mam pocit, ze nezabral, az potom ta protizapalova strava. Veru viem co ma caka, ale naposledy, pri synovi som ho brala skoro 11 mesiacov ako ty, a nebolo to az take hrozne, tak drzim palce, aby si to znasala co najlepsie. 🙌🏻

mkatkam
26. apr 2019

@maca4684 ďakujem 🙂. ja som veru mala vďaka medrolu len hraničné hodnoty cytokiny,potom v tehu prvý mesiac mi to stúplo aj napriek medrolu a potom tretí mesiac mi to zas kleslo na hraničné.dávky mi už nemenila. Gyndoska mi povedala,že mám tie hodnoty také ,ako ľudia čo maju implantát. Že býva to zvýšené pri tehu ... Máte zmrazené len dve a obidve by rozmrazili naraz že? Je super že to teraz nás len hraničné, len vo ak to vyskočí keď telo začne reagovať na embryjko..veru je to ťažké rozhodnutie, ja by som asi nešla..

maca4684
26. apr 2019

@mkatkam Ano, ono sa to zvysi na zaciatku, mne prve tehu tak dost kolisali a dr mi aj menila davky kvoli tomu. Neviem ako to funguje, ale predpokladam, ze obe naraz rozmrazia a uvidia podla toho ako sa zacnu spravat, neviem ci sa da, resp. to robia potom, ze 1 este znova zamrazia 😐. Mali sme 3, toto jedno nevyslo, aj ked bolo podla dr v CAR vo velmi peknom stadiu....ale celkovo to bolo divne, na 19 DC som zacala krvacat, prislo mi, ze mi zblbol cyklus 🙄, neviem no. 🤷🏻‍♀️ Ach jaj...

margaretka4
26. apr 2019

@maca4684 ak ich už rozmrazia, nemôžu ho zamraziť znovu, takze budete musieť vkladat 2 naraz. My sme vždy dávali mraziť iba po 1, aj keď sa nás pýtali, či chceme naraz 2 mraziť do 1 pejety, nesúhlasili sme.

maca4684
26. apr 2019

@margaretka4 Ano, ja som si aj myslela, len ked sme isli na prvy ET, dali sme vlozit 2, tak sme sa dohodli s dr., a kedze som nevedela ako to vypali na prvy krat, tak som dala 2 na jednu slamku, ak by hned ET nevysiel a vlozili by sme znova 2. 🤷🏻‍♀️ Vklad ale vysiel, sj ked jedno babatko to vzdalo v 14 tt. 😕

ericia
26. apr 2019

Ahojte dievčatá... Je tu niektorá, ktorá chodí do Prahy k pani doktorke Malickovej? Ďakujem

margaretka4
26. apr 2019

@ericia ja som u nej bola ešte v r. 2013, ale vraj odkedy sú na SK reproimuno centra, teda v NR a BA, vraj už Slovenky neberie vôbec, ale či to je ozaj pravda, neviem

ericia
27. apr 2019

@margaretka4 ahoj... Ďakujem... Mne bola doporučená mojou doktorkou z centra už ako posledná možnosť... Ja mam Nitru.. Tak som chcela moje výsledky prekonzultovať v Prahe a akú by navrhla liečbu... Ona ze je v tomto najlepšia...
Mam za sebou dva potraty a to som liečena na imunológii 🙁 inde problém nemám... Len zvýšené NK bunky

ceklis
27. apr 2019

@ericia aké vysoké máš hodnoty nk buniek? Ja som sa teraz vo štvrtok dozvedela že sú tiež zvýšené, v ba pred pól rokom bolo všetko ok

ericia
27. apr 2019

@ceklis ja mam 22... Myslím, že ma byt do 19... Prosím ťa a aku máš navrhnutú liečbu?

margaretka4
27. apr 2019

@ericia moja kamoska bola tiež tazky prípad, dokonca k nej v minulosti chodila a nebola ochotná jej stav odkonzultovať, že to má riešiť na SK, že má veľa českých pacientok, aj napriek tomu, že ju prosila, pripomenula, že v minulosti u nej bola jej to nepomohlo, nevzala ju, to bolo pred cca 3 rokmi, ale ako je na tom časovo teraz, to neviem.ved to aspoň skús, možno ta vezme

margaretka4
27. apr 2019

@ericia inak veľa žien otehotneli aj s vyššími Nk bunkami ako mas ty. Nebude problém v kvalite embryi? Mali ste urobenú genetiku embryi? Ak nie, asi by ste mohli nad tým aspoň pouvažovať, viem, je to veľmi drahé, ale ak sa nemýlim, ty mas už veľa ivf za sebou však? Skús sa o tejto možnosti porozprávať v Car. Je tam oveľa vyššia šanca, keď sa vkladá geneticky zdravé embryo, ako keď nevieš či je zdravé.

ericia
27. apr 2019

@margaretka4 ahoj.nie genetiku embrií nemáme..len sme mali robenú v BA genetiku páru..ja už nemám ani svoje vajíčka..mne nevyšlo 5 ivf s mojimi a toto 6 už bolo s DV...a teraz mi nevyšiel tretí vklad...embryjko sa chytí, ale prestane sa vyvíjať...v lete v 10 týždni a teraz úplne na začiatku..takže už u mňa ozaj zúfalstvo..ako pokračovať..ešte som mala poslednú nádej u tejto doktorky Malíčkovej..no ale teda asi u nej nepochodím, ako píšete..

margaretka4
27. apr 2019

@ericia za pokus nič nedáš, skús jej napísať, možno sa vyjadri k problému, genetika páru je niečo úplne iné ako genetika embryi, je tam ako som už pisala oveľa vyššia šanca na úspech, no to by si potrebovala nový cyklus, lebo embrya sa môžu bioptovat na genetiku iba na 5 resp 6 deň po oplodnení a musia mat minimálne štádium blastocysty, aby sa z nich mohol odobrať materiál na genetické testovanie. Máte ešte zamrazené embrya?

margaretka4
27. apr 2019

@ericia ešte má napadla jedna vec, skús poprosiť tvoju dr z Car, či by ju nemohla osloviť priamo ona ako kolegyňa, to sa mi zdá viac pravdepodobne, že by sa k tomu vyjadrila ako keď jej napises ty ako neznáma pacientka, tuším chodis do Rf Brno však?

ericia
27. apr 2019

@margaretka4 máme ešte posledná embryjko... No uvidím ako to doriesime... V pondelok to začnem... A mám volať aj Dzurrilovej čo navrhuje ona...tak som zvedavá..
A áno chodím do reprofitu..

margaretka4
27. apr 2019

@ericia tak skúste vložiť to posledné a potom budete riešiť ďalej, ale na možnosť genetiky embryi by si sa dr mohla spýtať

ericia
27. apr 2019

@margaretka4 my sme sa už o tom bavili.. Ze určite dáme pri ďalšom IVF...

ceklis
27. apr 2019

@ericia no veď klasika :( imunoglobuliny sa mi zdá. To sú asi tie intralipidy. 22 nie je až tak veľa :( myslíš že fakt tie nk bunky až tak dôkazu ovplyniť to uhniezdovanie?
Ja vôbec netuším čo ďalej. Mám len jeden a to už posledný pokus a neviem ako to naplánovať. Chcela by som ísť v nativ cykle, ale car odporúča stimulovany. :( fakt neviem ako to naplánovať

ericia
27. apr 2019

@ceklis tiež máš posledne embryjko?
Intralipidy a imunoglobuliny sú dve iné infúzie.. Ja pri Intralipidoch otehotniem, ale prestane sa vyvíjať.. Raz som mala imunoglobuliny a ani tuk... Preto som chcela skúsiť čo povie na moje výsledky doktorka z Prahy..
Tiež ako ty, neviem ako ďalej 😣

ceklis
27. apr 2019

@ericia aha :( tak neviem ani čo teda budem mat. V ba v lete minuly rok som mala vysoké cytokiny a nasadila medrol, ktorý ma položil úplne na kolena. V Nitre povedala že to boli hrozne vysoké dávky a neboli vôbec potrebné. Teraz mam v správe len tie zvýšené nk bunky a zdá sa mi, že to mám dako 19,7 či tak nejako :( doma pozriem
Ja mám nízke amh a aj to jedno nemusí byt ok :( tak aspoň chvem spravit všetko najlepšie ako sa len bude dať aby som si to nevycitala. Len sa toho vkladu ozaj veľmi bojím. Podľa čoho pri stimulovanom ket robia vklad? Viem že je len nejaká kontrola výstelky, ale ako vedia či je akurát to implantacne okno? 🙈 pri native aspoň vyvolajú ovu a spravia vklad na ten 5ty deň ako je staré embryjko.
Daj vedieť čo povie v Nitre, moc moc držím palce.