Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Tak neviem kde je uz pravda v liecbe🤔
@ingrid0105 mne tiež boli v imunovitale nasadené kortikoidy a zevraj uplne zbytočne :(
@ingrid0105
@ceklis hmmm každá doktorka ma iný názor... To je divne... Preto chcem aj ja skúsiť tu prahu.. Lebo fakt posledná možnosť ešte toto...
pacientku s níže uvedenými nálezy bych já nejspíše ani nezačala léčit, protože nálezy měla opakovaně v mezích širší normy, v lymfocytech dominovala embryoprotektivní aktivita IL4 (21,5% - nádhera až neuvěřitelná!). Ani ty historicky nejhorší hodnoty TNFa (47,7% v 1/2015) by mne nijak nerozčílily, jde skutečně o širší normu. Nevím však, zda paní nemá ještě jinou imunopatologii, kvůli které byla léčba indikovaná (ona to nemusí přesně vědět)... Zdravím, KM
Toto vtedy napisala...
@ceklis presne pozri co mi odpisala nizsie na moje vysledky
@ingrid0105 prosím ta a kedy to posielali tej doktorke? Lebo teraz, že nechce brat nové pacientky... Lebo my sme chceli ísť do Prahy.. No uvidím čo mi v pondelok napíše...
@ericia to bolo tiez cca 3 roky spatne
@ingrid0105 ahááá.. Ďakujem...
@ericia nativ je bez estrimaxu. Tiež sa chodí na kontroly, kde sa sleduje tiež sliznica a rast dominantného folikulu (v podstate tak ako pred opu), potom sa naplánuje ovitrelle alebo pregnyl na vyvolanie ovulácie a na 5ty deň od tej ovu sa robí vklad toho 5dnoveho embrya
Idem tento piatok do Brna, tak sa chcem porozprávať s doktorkou že čo je podľa nej lepšie
Len ono s tým vkladom je to haluz :( ja mám len 24dnove cykly a preto mi príde vklad na 20ty deň už neskoro :( aj keď je to celé riadene. Zevraj to implantacne okno je tiež len neviem aký počet hodín kedy dochádza k uhniezdneniu, teda že výstelka dokáže prijať embryo a keď to prešvihnutie, tak je to na prd. Toto mna hlavne zaujíma pri tom estrimaxe. Na 10dc ma byt ako vysoká výstelka? Hm? Tomuto by som chcela dako porozumieť 🤪
@ceklis no tak potom napises
No pri takom cykle podla mna tiez neskoro
Js mam 26 a skor ako som zacala testovat som krvacala. Staci aj 7mm len by mals byt triple line.
@ceklis ja som raz bola na utz kontrole pred KETom na 10dc a uz prebehla ovulka
Takze vklad by mal byt na 15ty den!?
@ingrid0105
@ceklis no ja som bola tri krát Ket len s Estrimaxom...ktorý je lepší podľa vás? Vám sa nikdy embryjko nechytilo?
@ericia mne nikdy
@ericia
@ingrid0105 veď to, že netuším čo a ako zvyšuje najviac šance :(
Myslím si, že v car robia všetko najlepšie ako vedia.
To s tým ket-om po ovu neviem🤷🏼♀️ Veď to je ako pri et keď robia čerstvý vklad po opu. Tiež ho robia na 5ty deň od ovu, teda po opu. Takze myslím si, že aj ket by mal byt v tom nativnom cykle na 5ty deň po potvrdenej ovu. To sa robí nič odberom krvi alebo tým pregnylom či ovitrelle.
Podľa mna pre car je jednoduchší ten stimulovany ket.
Mám kamarátku, ktorá ma 19vkladov a nič :( všetko ma ok!!! Vsetko!!! Dokonca už majú aj genetiku embryii a problém ma práve s uhniezdnenim. Nevedia nájsť tu správnu dobu na vklad, tzv. implantacne okno. Ja sa snažím čo najviac tomu porozumieť ale toto mi teda veľmi nejde. Keby som mala viac embryii, tak idem a experimentujem. Len to jedno čo mám... preto neviem čo spravit najlepšie aby som to neľutovala.
@ceklis
@ingrid0105 mne sa aspoň chytí...inak na to určenie implantacného okna robia ERA test...mne to raz jedna holka písala, že potom jej vedeli presne vložiť embryjko..len ten test je dosť drahy..
Mne sa s mojimi vajíčkami nepodarilo tiež..jedno bolo osem bunkové a druhé štyri..z 5 ivf...potom prázdne folikuly.. tutovka boli Dv a trápim sa ešte viac ako predtým...
@ericia a podarilo sa to tej babe ked jej zistili implantacne okno?
Ahojte dievčatá, nikdy by som si nemyslela že mne sa takéto niečo prihodí, kedže v mojom okolí všetky ženy otehotneli keď si povedali. Mala som to to naplánované aj ja, dokončím školu a šup budeme tehotní, žiaľ ocitli sme sa v CAR a výsledky boli protilátky voči spermiám a voči placente.... pri týchto slovách som sa len dookola pýtala doktora, či ja nikdy neotehotniem prirodzene, lebo on mi hned začal vravieť o inseminácii a IVF... avšak neviem či bol jeho postup správny, nakoľko čítam, že pri týchto diagnózách sa IUI nepodarí... preto som sa rozhodla ísť na reprodukčnú imunológiu. V Nitre mi dali termín až na 2.9. :( Neviem si predstaviť ten dlhý čas, lebo diagnozu viem a z vašich skúseností ktoré som si tu prečítala viem aké lieky na to môžu zabrať. Preto sa pýtam náhodou, či niektorá z Vás nebude termín rušiť? Do CAR určite nepôjdem v najbližšej dobe, chcela by som skúsiť liečbu a snažiť sa prirodzene.... Môže sa to podľa Vás podariť?
Ahojte viete mi povedat ake su cakacie lenoty na objednanie v Imunovital BA?
@opi14 len pozor, 10dni predtým by ste nemali užívať žiadne lieky :( aby to neskreslilo výsledky. Držím moc moc palce! Ako ti prišli na tu diagnózu? :( v car? Ja som myslela že na toto je ta repro-imunologia, ktorá sa tým zaujíma.
@ketere a tebe sa tam nechce ísť? Ako ste na tom teraz? Bola si ešte na vklade?
Ahoj @ceklis áno viem, prišli mi pokyny v emaily aj s tým septembrovým termínom :/ Dakujem za upozornenie, momentálne nič neužívam, stále sa spamätávam z diagnózy a googlim, musím s tým už prestať. áno v CAR, to bolo v podstate hned z prvého vyšetrenia v krvi. Ani sme za to nič navyše neplatili. Len sa mi nepáči postup, ktorý navrhol. Síce, riešil to dosť promptne.
@evelka81 keď som sa informovala dávali mi termín na august.
@opi14 ak si nič nebrala, tak super ísť hneď ak sa bude dať. Ja som počítala dni do návštevy v Nitre a potom dalších 5tyzdnov ma výsledky :( hrozne. Hlavne keď ja už ozaj nemám bohviekolko času. Držím moc palce, pani doktorka je v Nitre neskutočne milá. Oveľa lepší dojem vo mne zanechali tam ako v ba :(

@ericia ked som ja bola vRf tiez moje vysledky konzultoval lekar s Malickovou. A viem ze vysledky na ktore mi v imunovitale dali imunoglobuliny ona posudila ako v ramci sirsej normy za uplne v pohode.