icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katrenkaa
30. apr 2019

@zoja82 škoda...tak sa drž....

ceklis
30. apr 2019

@zoja82 fuha :( to je zvlastne :( a bola si na imunologii uz niekedy? lebo mne povedala pani doktorka ze urcite v pripade tehu by som mala byt sledovana aj tam (mam len mierne zvysene NK bunky)
drzim moc moc palce nech vsetko dobre dopadne

laurazma
30. apr 2019

ahojte..prosím vedia mi na reproimuno urobiť vyšetrenie na syndróm lepivých doštičiek? alebo to robia iba výlučne na hematológii? Ďakujem 🙂

ceklis
30. apr 2019

@laurazma toto ja laicky tipujem na hematologiu

evaachesa
30. apr 2019

@laurazma tiez si myslim ze na hemato. Ale kludne si zavolaj na reproimuno, ci nahodou aj to netestuju. Ak nie, tak len na hemato sa objednat.

laurazma
30. apr 2019

@evaachesa dakujem 🙂

ericia
30. apr 2019

Dievčatá prosím vás, ktoré máte zvýšené NK bunky, mali ste neúspešne vklady,podarilo sa vam nakoniec otehotniet?? A ak áno, čo vám zabralo? Ja už som zúfalá... Fakt neviem ako ďalej... Mame posledne embryjko.. Mne sa dva krát uchytilo embryjko, ale prestalo sa vyvíjať.. Mam NK bunky 22 ďakujem ❤️

boba82
30. apr 2019

ahojte baby,

nemala som zatial dostatok sil sem napisat moju skusenost, bohuzial aj napriek liecbe medrolom z dôvodu zvýšených embryotoxickychcytokinov kvôli čomu som bola liecena, som potratil v 23 tt. Lezala som v nemocnici takmer 3 tyzdne a cakala kedy sa to skonci, kedze lekari nemohli vobec zasiahnut z dovodu, ze plod bol stale vitalny....je to uz moj druhy potrat v 23 tt, jedno dieta uz mam, dalej uz nad tym nerozmyslam...aj ked to velmi boli...velmi som chcela, ale terax sa uz bojim, nikto mi nezaruci ze nabuduce by sa to nezopakovalo....prajem vam vela sil, aby vam to dobre dopadlo

kagaj
30. apr 2019

@boba82 ahoj, to mi je strasne luto. 😩 ale ako je to mozne, ked si mala vitalny plod? Mala si nejake problemy, krvacanie alebo nieco, na zaklade coho zistili ze nieco nieje ok? Ja som tehotna, tiez mam stale (aj pred tehotenstvom) zvysene cytokiny. Neberiem medrol, chodim na infuzie imunoglukanov. Strasne sa bojim, uz 3 tehotenstva mi nevysli, vzdy som potratila do 8tt. Teraz som v 11tt, vcera som bola u gynekológa, ze je vsetko ok, len gestacny vacok mam nepravidelny- to ani neviem co znamena...

ceklis
30. apr 2019

@boba82 ufff, tak toto zažiť raz je neskutočne ťažké, ale dvakrát? :( veľmi veľmi mi je to luto a kiež by som vedela niečo k tomu napísať. Toto je tak ťažké, že sa nedá pisat nič čím by som ti vedela nejako pomôcť. Veľa veľa síl, ja neznášam keď mi niekto povie že veď čo, máš jedno, tak bud šťastná. Áno mám, ja si to veľmi vážim, ale ta túžba po bábätku je silná aj tak, či je to prvé, či druhé. Preto toto nejdem pisat. Nech ste zdraví hlavne prajem a nech anjelikovia dávajú na vás pozor tam zhora. Je to take nespravodlivé že sa to musí diať :(
Naozaj za to mohli tie cytokiny? Moc tomu nerozumiem, ale prečo sa to stalo až “tak” neskoro? To lekári nevedia povedať? :(

boba82
30. apr 2019

@ceklis dakujem, presne si to vystihla, ta tuzba je velka, ale kvoli tomuto co sa stalo druhykrat sa utlmila....uz sa snazim nemysliet na to, vyrvorila som si akysi pancier okolo seba-taka sebaobrana, aby som sa nezblaxnila, najhoršie, ze okolo kamosky, kolegyne rodia, tazko sa to preziva...asi su za tym cytokiny...
@kagaj zacala som mat vytok v jeden podvecer, ciry, vedela dom ze je zle...bola to zatka, divtedy bolo vsetko ok, postupne som vysadzala medrol, isla som na pohotovost, tam mi urobili sono sj zo spodu, zaznamenali aj kontrakcie, troska som bola otvorena, chceli ma aj zasir ale po troch dnoch zacala pomaly odtekat voda, potrosku, ale plod zil, takze uz do toho nemohli zasahovat, cakalo sa ako yo zariadi priroda a 23tt prvy den som zacala krvácat..a uz to bol zaciatok konca, vsetky nadeje zhasli
....davam sa postupne dokopy po medrole, snazim sa chudnut, pomaly to ide...a cas ukaze co prinesie, keďže nie som najmladsia...

ingrid0105
30. apr 2019

@boba82 strasne mi je to luto❤nebudem ti pisat ze viem ako sa citis...neviem a neprajem to nikomu zazit
Nechapem preco telo tak zareagovalo. Je mozne ze vysadzanim medrolu? Ach
Posielam ti objatie a vela sil
Drz sa

kvietok_cs
30. apr 2019

Ja po roku a pol liecenia imunologie som mala konecne dobre vysledky..isli sme teda do 3. IVF..znova neuspesne...zo 14 vajicok a dobrom sper. Ledva jedno embryo...hcg ani naznak zvysenia...za 4 roky som nemala ani len naznak zeby sa to zlepsovalo...niekedy asi ozaj uz len cakat na zazrak :(

kagaj
1. máj 2019

@boba82 vazne mi to je velmi luto, ja som zle prezivala moje3 potraty a to nikdy nemali cinnost ❤. Predsa je to ine ked uz srdiecko bije a zena potrati az potom. Strasne, nikto nevie aka to je strasna bolesť, iba ten co nieco podobne zazil. Ja hovorim, ak sa mi nieco take stane teraz,hned ma mozu zaniest na psychiatriu...inak neviem preco mne imunologicka raz povedala, ze cytokiny utocia iba do nejakeho 15tt. Ze neskor, aj ked su hodnoty cytokinov vyssie, tak to nevadi. Chcela ma iba upokojit? 😩 mozno hlupa otazka, ale babatka sa v 23tt nedaju vobec zachranit, ze by urobili cisarsky a dali do inkubatora?

kagaj
1. máj 2019

@kvietok_cs nemozeme stracat nadej, musime proste bojovat a mat hlavu hore, ze sa to raz podari 🙏🙏🙏 viem, lahko sa to hovori aj pise, ale naozaj musime verit, aj ked so strachom, ale nic ine nam neostava. Mozem sa ta spytat, ako je mozne ze vajicka su ok, spermie su ok a neurobi sa embryo? Nevedia to vysvetlit?

ketere
1. máj 2019

Ahojte, mam otazku.. Je mozne, že niekto pri vyssich cykotinoch otehotnel a donosil zdravé dieťa?
Vela bab toto neriesi, vzhladom na ine diagnozy, alebo kvoli neziaducim ucinkom medrolu...

boba82
1. máj 2019

@kagaj ak by babo vydrzalo este 10 dni, uz by ho mozno vedeli zachranit....kazdopadne nestracaj nadej, pisali tu baby, ze aj napriek tomuto problemu vynosili dieta, alebo aspon co si pamatam tak tu pisali, ze uz su v 30tt a tak....ja sa uz na tuto cestu nedam....

smileba
1. máj 2019

@ketere ja som mala zvýšené cytokiny, dali mi medrol a po dvoch týždňoch bránia som otehotnela a mala som bezproblémové tehotenstvo a v decembri sa nám narodil zdravý chlapček 🙂 tiež som sa bála ci to môže mať nejaký vplyv, medrol som brala v prvom trimestri a potom vysadila, aj gynekológ mi potvrdil ze nízke dávky nemajú vplyv... Tak držím palce 🙂

ingrid0105
1. máj 2019

@boba82 mozem sa spytat ake davky si brala medrolu?

ericia
1. máj 2019

@kvietok_cs a aký problém si liečila na imunológii? Lebo ja už tiež budem asi čakať len na zázrak 🙈🙈🙈

kagaj
1. máj 2019

@smileba ahoj, prosím ta, po tom prvom trimestri ked si vysadila medrol, ake hodnoty cytokinov si mala, boli v norme? Gratulujem k babatku, taketo pozitivne spravy nas vzdy veľmi tesia. 🙂

kagaj
1. máj 2019

@boba82 ja ta chapem, ze uz nechces skusat po takychto skusenostiach. Je to velmi velky napor na psychiku. 😩 nechcem stracat nadej, chcem verit, ale ten strach je strasne velky. Dakujem za povzbudenie...ak by si mala nejake rady comu sa vyhnut alebo na co si dat pozor, prosim napis. Zelam ti vela stastia a spokojnosti v zivote.

boba82
2. máj 2019

@ingrid0105 brala som rozne od 20-12, potom opat 16mg...
@kagaj dakujem ☺

smileba
2. máj 2019

@kagaj ja som ich mala v norme už po 6 týždňov co som ich brala, potom som už na ďalší kontrolný odber ani nešla len postupne znižoval davky 🙂

kvietok_cs
2. máj 2019

@kagaj povedali nam praveze az potom,ked uz tretikrat takto pri stimulacii vzniklo len jedno embryo, ze zrejme budu vajicka zle alebo spermie.ale nevedia nam povedat, ktore z toho.pri stimulke mam vzdy cca 10-14 vajicok a sperm bil ok. Teraz sa muz objednal na komplexne vysetrenie sper. Ci nebude nejaka DNA spermii zla alebo co. Neviem ci jestvuje dake vysetrenie aj na kvalitu vajicok

kvietok_cs
2. máj 2019

@ericia protilatky voci trofoblastu a zvysene nk bunky..pred dvomi mesiacmi to bolo uz v poriadku, ale za chvilu pojdem znova na kontrolny odber, ci sa to nezmenilo, lebo kortikoidy asi tiez nemozem brat donekonecna

ericia
2. máj 2019

@kvietok_cs ja mam tiež zvýšené NK bunky...
A keď si mala vysledky OK nešli ste na vklad?
Berieš medrol? Ako dlho ho užívaš? Ďakujem ❤️

opi14
2. máj 2019

Ešte raz veľká vďaka @ketere za tvoj veľký skutok ❤️ Dnes sme boli u pani doktorky. Už z predošlých výsledkov nám naznačila, že IVF nás zrejme neobíde :( Aj ohľadne toho nám dala rady, kedy sú väčšie šance. A zrejme máme pred sebou ešte dlhú cestu ako mnohé z Vás, tiež som prvé dni len nariekala nad nespravodlivosťou, ale k ničomu to neviedlo. Najhoršie, keď v tomto období máme pred domom detské ihrisko, to ma najviac ubíja. Ale budem pevne veriť, že aj ja raz budem mať veľké bruško a budú ma tešiť ranné nevoľnosti.

maca4684
3. máj 2019

@opi14 je to beh na dlhu trat, ale vysledok stoji za to. IVF sa da zvladnut v pohode, len sa treba na to nastavit... Drz sa ✊🏼🍀

kvietok_cs
3. máj 2019

@ericia isli sme na vklad, ale aj tak sa nepodarilo..medrol beriem od januara.pred rokom som ho brala sest mesiacov, ale mi nepomohol, vysledky som mala estehorsie..potom som mala pol roka pauzu a zas medrom..a az druhykrat mi zabral..a dake dva tyzdne idem na komtrolu, tak som sama zvedava, ake budu vysledky