icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zaneta7
13. máj 2019

@frantiseklotrinsky je na kazdom ci bude brat alebo nie. Vela babam medrol pomohol, mozno bez neho by nikdy neboli tehotne. Su rozne nazory na branie medrolu, aj po odporucani reproimunologicky, je to stale len kazdejo rozhodnutie ci to risknut

frantiseklotrinsky
13. máj 2019

Už ľutujem že som to vôbec začala do seba pchať! Som v 17 týždni a momentálne vysadzujem, znizujem dávky Medrolu.
Ak sa mi narodí choré dieťa, nechám im to v ordinácii, nech sa starajú, keď to dosrali!!!

mkatkam
13. máj 2019

@frantiseklotrinsky chápem že máš stres,možno by si bez neho ani nebola v 17tt. Prosím nestresuj tu aj ostatných.

hanka7951
13. máj 2019

@frantiseklotrinsky mali ste to na zaciatku odmietnut, ked s tym neuhlasite..je tu plno mamiciek, ktorym Medrol pomohol k otehotneniu a donoseniu babatka..ja tiez k nim patrim a o 2 mesiace mam termin a nic nenasvedcuje tomu, ze by malo byt chore..ale je to kazdeho slobodna volba ci sa na liecbu da alebo nie, lekar vas do nicoho nenuti

ceklis
13. máj 2019

@frantiseklotrinsky na tvojom mieste by som sa trosku ukludnila a hlavne bola vdacna za to, ze si tehu. To, ci vdaka medrolu, ci nie, to sa nikto nedozvie. Bud stastna a vaz si to, ze sa to podarilo a ak si nebola stotoznena s medrolom, mala si ho vysadit uz davno. Teraz je to uz jedno, je 17tt a ides to vysadzat... tak sa tes, ze sa toho zbavis.
howq
Ja som ho tiez uzivala a dodrbkal ma uplne a takymto spôsobom tu nevypisujem a nenadavam. Co by som dala za to, keby sa podarilo a bola by som tehotna, ... no som radsej ticho.
presne ako baby pisali, vela zenam to pomohlo a maju vdaka nemu babatko, tak ved sme predsa dospeli ludia a vieme zvazit vsetko za aj proti.
Tak prosim tie vyjadrenia typu ze im ho nechas v ordinacii.... pripisujem to tehotenskym hormónom, no skus nabudúce zvazit co napises
vela z nas by s tebou menilo 🙂
stastne tehotenstvo prajem hlavne a zdrave babatko
drz sa

zaneta7
13. máj 2019

@ceklis presne suhlasim
@frantiseklotrinsky
ja za vyse mesiaca rodim a som vdacna, ze sa to podarilo, v centre by len vklady davali a podla mna by sa to nikdy nepodarilo. Bola to moja volba a som vdacna, ze som sa tak rozhodla. Ved predsa ti gynekolog robi a bude robit testy ci je nejaka pravdepodobnost ochorenia, caka ta aj 3D ultrazvuk. A ked chces byt kludnejsia daj si spravit trisomy testy alebo chod k nejakemu odbornikovi, co ti spravi kvalitne sono a vsetko popozera. Neboj, ukludni sa a uzivaj si tehotenstvo. Co by fakt niektore baby zato dali, skusaju uz vselico len aby zostali tehu.

butterfly333
13. máj 2019

Baby prosím vás čo ste boli prvý krát na reprodukčnuj imuno v Bratislave v imunovital koľko ste hneď platili zajtra idem aby som vedela. Ďakujem

bunka1
13. máj 2019

@butterfly333 110 eur

butterfly333
13. máj 2019

@bunka1 to ste platili hneď na prvom vstupnom vyšetrení?

bunka1
13. máj 2019

@butterfly333 ano. Hneď po vyšetrení mi dala doktorka účet 🙂 Platiť treba u nich na recepcii pri odchode.

evaachesa
13. máj 2019

@butterfly333 aj ja 110€ prvy krat a platba kartou je u nich mozna len od 50€.

butterfly333
13. máj 2019

@evaachesa
@bunka1 ďakujem vám snáď nám už pomôžu a zistia prečo sa nedarí a keď sa zadari neudrží sa. Vám pomohli? Zadarilo sa?

bunka1
13. máj 2019

@butterfly333 mne zistli iba zvýšené embryotoxicke cytokiny. Liečim teraz prednisonom. A kazali mi schudnúť. 😏 Chudnem. Pri tom prednisone to ide neskutočne pomaly. O 2 týždne idem na kontrolu. Tehotna nie som.

butterfly333
13. máj 2019

@bunka1 tak to držím palce

evaachesa
13. máj 2019

@butterfly333 drzim palce a daj potom vediet ci nieco zistili. Nam pomohli. Na zvysene NK bunky mi nasadili infuzie intralipidov a teraz som v 17tt 🙂 verim ze aj vam pomozu. To si sa davnejsie objednavala alebo ti dali skorsi termin?

butterfly333
13. máj 2019

@evaachesa ja som sa už dávno objednala no dali mi termín hneď tuším na 2 týždeň no musela som si ho presunúť kôli novej práci.

evaachesa
13. máj 2019

@butterfly333 fiha, tak to bolo stastie. Skoda ze si nemohla ist. Ja som cakala vyse 3 mesiacov.

butterfly333
13. máj 2019

@evaachesa a chcem sa spýtať aké vyšetrenie robia v ten prvý deň čo mi budu robiť len brat krv?

evaachesa
13. máj 2019

@butterfly333 vysetrenie spociva len v odbere krvi a pokeci s doktorkou. O cca 14 dni prides na konzultaciu vysledkov k doktorke.

renimac
13. máj 2019

Žienky, neviete prosím poradiť? My sme boli na repro-imuno v NR v roku 2015, nič nám nezistili. Našťastie mám po 3.rokoch snaženia synčeka, bude mať 2 roky. Chceli by sme druhé, ale opäť problémy, tak sa chcem spýtať, či sa môže repro-imuno napr. pôrodom zmeniť a treba absolvovať pre istotu opakovane vyšetrenie? Ďakujem.

evaachesa
13. máj 2019

@renimac ano mozu sa zmenit aj v priebehu kratkeho obdobia. Odporucam kontrolu.

renimac
13. máj 2019

@evaachesa Ďakujem za odpoveď

butterfly333
14. máj 2019

@evaachesa tak reprodukčnu imuno mám vybavenú už len čakať na výsledky. 25.6 budú

opi14
14. máj 2019

@butterfly333 aj ja čakám na výsledky. Dúfam, že nám to rýchlo ubehne 🙂

butterfly333
14. máj 2019

Výsledky až skoro o 7 týždňov aj vy ste tak neskoro mali výsledky?

evaachesa
14. máj 2019

@butterfly333 cooze tak dlhoo? Viem ze my sme ich mali mat o 2 tyzdne ale kvoli dovolenke som to dala az o 3 .. hmm strasne dlha doba

butterfly333
14. máj 2019

@evaachesa no ved dala mi termín kedy po výsledky 25.6

evaachesa
14. máj 2019

@butterfly333 no ved vravim ze hrozna doba, nechapem preco im to teraz bude tolko trvat

ceklis
14. máj 2019

@butterfly333 ja som v Ba cakala asi mesiac na vysledky, podla mna ma doktorka plno, alebo je na dovolenke, lebo 7tyzdnov je ozaj vela :(
v nitre som cakala 5tyzdnov a to len kvôli tomu, ze do toho padla velka noc
nevadi, hlavne ze budes vediet co a ako. ja v podstate uz skoro rok riesim tieto veci :( a nikam som sa nepohla, uz stracam aj sily na to
dam posledny pokus a balim to

terka866
14. máj 2019

Ahojte môžem sa spýtať som tu nova a idem začať s medrolom musí sa brat ráno, alebo je to jedno kedy dakujeeem