Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ericia ahoooj. Určite večer? Mňa upozorňovala Dr, že večer sa medrol brat nemá, ráno a na obed, ak je potrebné dvakrát denne... 😲
@123elenita a kam chodíš? Ja mam takto rozpis... Ale ze večerná medzi 16 až 18 tou...
@ericia aha, no zaujímavé. Do NR chodím. A ty?
@ceklis moja aj ja už nemám na to náladu ani chuť nič riešiť no ešte túto chcem aby zistili kde je teda problém a snáď to vyriešia a pomôžu lebo už fakt neviem roky utekajú a ja sa bojím ze nebudem mat s mojim dieťa. V sobotu sme mali svadbu tak snáď sa nam podarí už máme kľud všetko za sebou.
@ingrid0105 odporucam fotku vymazat a dat ju bez mena a rodneho cisla
@ingrid0105 čo ti nasadila doktorka?
Nič insie ako medrol, prednison alebo ešte jeden taký liek....
kortikosteroidy, ale veď my tu nie sme lekárky :(
Máš vyšetrené všetko? Žiadny zápal ani nič nemôžeš mat? Zuby, orl, gyn, pľúcne - všetko ok?
@ceklis zuby ok v marci som mala generalku, gynekologicke pondelok volam za vysledky a plucne chlamydie myslis? To mi spravi obvodacka?
@ceklis no dam dokopy vysledky a uvidim ci nieco vyskoci. Inac super za 2 dni som mala vysledky
@ingrid0105 a kde si bola na krvi? Ano, myslela som pľúcne chlamýdie. Skus ked tak nasadiť tu serapeptazu ci ako sa to pise. Ma protizapalove účinky.
A nasadili ti medrol, ci akú mas liečbu?
@ceklis bola som medirexe ma vlastnu ziadost. Zatial bez liecby
No budem uzivat serapeptazu a pojdem na kontrolny odber.
@ceklis toto je nekonecny pribeh😪
@ingrid0105 skús aj take niečo že NAC si zaobstarať. Podľa mna to nie je až take zle a zbehni do medirexu na tie pľúcne chlamýdie ešte. Držím palce ✊🏻
@ceklis
Dakujem. Myslis ze mi spravia aj tie ked budem chciet?
@ingrid0105 áno spravia, ja som sa ich na to pýtala.
@luckamjar plucne chlamydie ak mas pozitivne zvysuju cytokiny
@ingrid0105 snáď to nebude tvoj prípad :( to potom zase len atb jesť a čakať či pomôžu :(
@ceklis ja som ich kedysi mala, momentálne neviem ako na tom som, keďže nemám žiadny problém resp. príznak...ale prečo toto potom neriešia? Prečo mi nič take nepovedala na imunologiu? Ach...strašne som vytočená z celého tohto imunitného biznisu, tu máte Medrol, dovidenia a 30€ v riti, akože fakt.
@luckamjar cela ta repro imunologia je ešte moc mladá veda si myslím a asi nie sú jednoznačne preukázané vzťahy medzi takýmito nálezmi a zvýšenými cytokinmi :( ja neviem. Mna tiež nahnevalo že rovno medrol, keby aspoň povedala že skúste poriešiť či nemôžete mat niekde zápal. Asi existuju zvýšené hodnoty aj bez zápalu :( neviem, ozaj toto je ťažké naštudovať. Nechcem moc mudrovať, lebo ozaj netuším čo a ako. Ja som mala chlamýdie v 2014 a robili mi problémy s klbkami. Preliecena som bola ale nejako nič nezaberalo, tak ma nechala tak. A keď som v 2018 začala okolo toho zisťovať, nasilu som si vyziadala odber od obvodnej ktorá mi ho nechcel robiť a boli pozitívne :( teraz by som chcela na kontrolný, ale bojím sa.
@ceklis ak mas pľúcne chlamýdie pozitívne v IgA tak to musíš preliecit atb(minimálne 3 tt), ak v IgG, tak sa nepreliecuje. Sú to zakeracky,keďže zvyšujú cytokiny☹
@margaretka4 prispevok vyssie
@ingrid0105 ahoj, pred časom som ti pisala do IP,že skús igampliu,podľa mna pri takých cytokinoch ako mas ty 55 tnfalfa v cd4 iné nepomôže,

@terka866 ahoj... Aj ja som teraz začala... Nemáš rozpis? Ja mam dva týždne brat dve poobede a dve ráno, mesiac potom jednu poobede a dve večer a potom dva týždne iba večer.... Tebe nedali taky rozpis?