icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

jaya47
5. apr 2015

Baby, ake vsetky liecby vam nasadili z reprodukcnej imunologie? Prednison, medrol, intralipidy (, aspirin, fraxiparine na krvne). Je este nieco?

Potrebovala by som vediet, lebo doteraz mi lekari vzdy vraveli, ze ked beriem prednison, uz nemusim riesit reprodukcnu imunologiu, lebo aj tak ina liecba vraj nie je. Tak nech viem povedat, ze existuje aj ina...

tinkatinulka
5. apr 2015

@jaya47 liečba prednisonom nie je to iste ako liečba lipidmi..a hlavne pokial neviec s cím mas problém, ci protilátky, ci NK bunky alebo cytokíny..určite by som riešila aj tak rep.imunologiu gynekologovia to dost podcenujú

jaya47
5. apr 2015

@tinkatinulka Vsak to, ja mam celkovo dokazenu imunitu, problemy s autoimunitou. Teraz som na prednisone, aspirine a po potvrdeni tehotenstva na fraxiparine. Celkovo mam ale pocit napr. s tym prednisonom, ze mi ho gynekolog dava tak dost nahodne. Raz sa pytam, ci nevadi, ze uz 5 mesiacov ho beriem a vravi mi, ze tie male davky nevadia, o mesiac neskor poviem, ze by som ho rada vysadila, uz ho beriem pol roka a povie, ze urcite, ze to max 3-4 mesiace.
U mojej imunologicky som mala vysoke NK bunky a len sa pytala, ci teda beriem prednison.
Tak ako vas citam, tak mam pocit, ze aj u nej je to prilis nespecializovane....

tinkatinulka
5. apr 2015

@jaya47 reprodukcnu imunologiu možeš dnes seriozne riešiť iba v Nitre alebo v Ba v Imunovitale..lebo možeš mat take vysoke NK banky že 5mg Prednisonu je skor skolkarska davka a nezaberie, kludne možeš mat kombináciu imunitných problemov a toto ona asi nerieši..ja som tiež taký exot že mam NK bunky pod hranicu, vysoké cytokíny, autoimun.sys uplne mimi, vlastna imunita mínus a este aj protilátky.. 😝

zuzka56
5. apr 2015

Ahojte kočky,
chcem sa spytat ci chodite niektora do imunovital do ba? Ci ste spokojne s dr s liecbou a tak... V CAR mi zistili protilatky ale ziadnu liecbu nenasadili iba tlacia do ivf a to som zatial odmietla. Pomohol vam prednison na protilatky? Dakujem

majinka81
6. apr 2015

@jaya47 ahoj
Bolo by dobre si urobit komplet reprodukcnu imunologiu v medirexe alebo v imunovitale alebo nitre.
Podla toho by mal doktor stanovit liecbu.
Je viacej liekov a nie vsetky zaberu a treba aj davku odsledovat.
Ak su hodnoty vyssie treba aj vyssiu davku aby to kleslo do normy.
Myslim ze urcite viac ako 5 mg to je dost mala davka.
Ja na zaciatku liecby som mala 12 mg medrolu tri tyzdne.
Dufam ze som pomohla.
Pa

jaya47
6. apr 2015

@majinka81 @tinkatinulka Baby, dakujem za odpovede, budem mat argumenty pre lekara, aby ma neodbijal 🙂

elenkaba
6. apr 2015

baby, je tu niekto taky, kto mal anembryomolu 2x? nasiel sa nejaky imunologicky problem? alebo nejaka pricina vobec?

ada274
6. apr 2015

@jaya47 ahoj, baby ti dobre pisu. Ja len doplnim, ze napr. Do imunovitalu nepotrebujes doporucenie od svojho gyndosa, jednoducho tam zavolaj a objednaj sa. Vysetrenia su spoplatnene, ale urcite sa to oplati absolvovat pretoze sa specializuju okrem ineho prave na reprodukcnu imunologiu.

zuzu1108
6. apr 2015

@elenkaba ahoj ja som mala :(

zuzu1108
6. apr 2015

@elenkaba A tebe povedali preco bola 2x? Ake embrya ti vkladali? Mne zistili zníženú imunitu, tak po prvom kyrete sme isli do Prahy k Mudr Malickovej a ta mi to zistila. picham si imunoglobuliny každé dva týždne. Ked som mala druhu anembryomolu este som si nepichala imunoglobuliny.

suzanecka1
6. apr 2015

dievčatá, tie čo užívate dexamed, ako sa cítite? Ja som strašne unavená, spánok neni bohviečo viac len driemem ako riadne spím, pred tým som sa takto vôbec necítila, myslíte, že je to dexamedom? mam 4 inj za sebou a 2 ma ešte čakajú 😒

ivka3901
6. apr 2015

@suzanecka1 ahoj ja som nedávno užívala dexamed já som chodila normál do roboty na 3 smeny a to robím v fabrike na káblové zväzky v stoji a to som skor pred pobednou pichla a potom šla do roboty robiť a potila som sa ako taká s... 😒 ale inak v pohode hlavná vec,že zabrali a teraz beriem už medrol 🙂 a tebe prečo dala tie inekcie ?

ivka3901
6. apr 2015

@zuzu1108 ahojky možem sa spýtať,že tie imunoglobínové inekcie na akej báze fungujú a čo vlastne liečia?tiež imunitu?

suzanecka1
7. apr 2015

@ivka3901 zvýšené NK bunky a hraničné hodnoty protilátky voči spermiám a trofoblastu, cytokiny mám ok

zuzka56
7. apr 2015

Objednala som sa do imuno vitalu 7.5.2015 som zvedava ake vysledky ma cakaju.

zuzu1108
7. apr 2015

@ivka3901 ahoj. Oni mi zvyšujú imunitu ktoru mam oslabenú. Tak aby si dieta malo odkial vytvoriť imunitu si ich musim pichat. Lebo kedze ja ju mam zníženú odo mna by ju nemalo. Ci je to na cytokyny alebo ine veci to neviem 😒 . Mala by to byt upravená ľudská plazma tie imunoglobuliny.
Ale ty si urcite dobre nastavená 😉 . O intralipidoch ste sa s dr nebavili? Ja si ich dam pichnúť na 12dc pred vkladom.

jaya47
7. apr 2015

@zuzka56 Ahoj, to si sa objednavala dnes? Zaujimaju ma cakacie doby 🙂

ivka3901
7. apr 2015

@suzanecka1 ahá tak toho máš veľa ☹ tak preto ti dala dexamed mne od neho išiel krásne annexin v dole a povolila nám KET🙂

ivka3901
7. apr 2015

@zuzu1108 dík za info,mebo spomínala,že ak by tento KET nevyšiel tak pred druhým dáme imunoglobínovú liečbu a o intralipidoch som sa pýtala a že kedže já mám cytokiny nk bunky v potiadku tak neni treba 🙂

zuzka56
7. apr 2015

@jaya47
ano dnes som im volala, potom mi ponúkli termin 4.6. pojdem na skorší termin v maji

jaya47
7. apr 2015

@zuzka56 Vdaka za info. Tak vela stastia 🙂

zuzka56
8. apr 2015

@jaya47
dakujem, hlavne dost € za to pýtajú som zvedava či aj liečbu mi dajú. Z car viem, ze tvorím protilátky na sperm ale nemam žiadnu liečbu.

ddanaa
8. apr 2015

baby ahojte, ake vlastne vysetrenie urobili na imunologii ked mi brali 6 ampuliek? mam na mysli co vsetko tam vysetria? dakujem
a este jedna otazka, prosim neviete kde sa da spravit v bratislave vysetrenie syndromu lepivych dosticiek? normalne za poplatok nemam problem ....

diska
8. apr 2015

@ddanaa to ti vie spravit hematolog ,preplaca to poistovna.

ivka3901
8. apr 2015

@diska no mne to hematolog v nitre nechcel spraviť,že to robia až v martine a dokonca mi to spravila dzurilka na r. imu v nitre a preto mám aj anopyrin,medrol a pribudne Clexan 🙂

ivka3901
8. apr 2015

@ddanaa neboj všetky možné aj nemožné vyšetrenia a hlavne potrebné ja sa síce nepozerám,ked mi berú krvičku,ale tiež mi brali dosť a preto mi kázala dzurilka prísť nalačno a piť veľa vody minerálky 🙂 pred odberom

fatma1
8. apr 2015

Baby caute....Ako je to s tou reprodukcnou imunologiou? Alebo imunologiou? Tam sa vysetruje len zena?? Objednala som sa tam sama, nikto mi to nekazal.. mam cakaciu dobu teraz do juna a v juni idem na hysteroskopiu kvoli myomu ...Ked mi robili vo Ferticente z krvi testy, tam mi vysli hranicne protilatky proti spermiam...No a kedze cakam do toho juna, tak som sa teda objednala, aby som si bola ista aj tymto smerom....Neviem ci sa mi to mari, ale dakde tu som citala, ze to vysetruju oboch partnerov, muza, aj zenu, ci?? Prosim, ktore to mate za sebou, poradte mi..Objednala som sa tuto k nam do BA, Imunovital.
Dakujem vam ;)

diska
8. apr 2015

@ivka3901 ddanna sa pytala na Bratislavu a tam na hemtaologii to robia.

zuzka56
8. apr 2015

@fatma1
Ahoj, som objednana prvy x do imuno vitalu zaciatkom maja a recepcna vravela, ze mam prist sama a budu robit odbery... tak neviem kedy zoberu na paskal muza.