icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

malatamara
30. máj 2019

@ceklis Vidíš, ja sa zasa takto nedokážem vzdať, že PROSTE... toto mne hlava neberie. Som asi príliš pragmatický človek a keď neviem jasnú príčinu, cez ktorú cesta nevedie, tak neverím, že to nie je možné ;)

majinka81
30. máj 2019

@malatamara Ahoj si mlada neboj,ja som pri prvom mala medrol a tiez nechraneny styk.A potom hned ako boli dobre vysledky sa zadarilo prirodzene.Teraz riesime druhe a mam prednison,po porode imunita mierne klesla-cytokiny a nk bunky ze uplne super iba 12.Tak som zvedava ako sa bude darit.Tlaci ma vek.A hlavne aj dr. ze naj ist do centra koli tomu.Drzim palce kedy ides na imuno?

majinka81
30. máj 2019

@ceklis
Drzim palce, nech sa podari konecne😊kde si mala nativ,ak sa mozem opytat?

ceklis
30. máj 2019

@malatamara ale ty si mladá baba 😍 ja keby som mala o päť rokov len menej, bojujem kľudne ďalej. Ja som s tým zmierena kvôli veku hlavne 🙈

ceklis
30. máj 2019

@majinka81 vo ferticente v ba. Aj teraz pri ket som chcela že nech spravia nativ v Brne a folik čo narastie nech to odsaju a tam to nechcela doktorka spravit :( tak som bola smutná celkom. Pre mna je každé vajíčko ozaj už zázrak.

hanka7951
30. máj 2019

@malatamara ono asi zalezi od vysledkov..viem ze na prvych kontrolnych som mala vysledky horsie potom sa to uz lepsilo takze predpokladam kebyze Medrol zaberie skor tak sa aj skrati ta doba chraneneho styku..kazdopadne to malo nejaky vyznam lebo sa nam po liecbe zadarilo 🙂

malatamara
31. máj 2019

@majinka81 držím aj ja palce. Bola som na v stredu, výsledky 2.7

malatamara
31. máj 2019

@ceklis Heh, ďakujem. No vek myslíš, že je problém? Poznám ženskú, čo má 49! ANO! má 4 mesačného syna (len kvôli tomu, aby si udržala mladšieho chlapa) a 8 mesačné vnúča... no tak toto čo už je za svet. Akože, dieťa je dar, najväčší zázrak, požehnanie, kto chce nech ho má, keď ho má ľúbiť, ale čo je moc je moc. Toto ja absolútne neschvaľujem a tým viac ma to štve, že mladým ľuďom sa nedarí.

malatamara
31. máj 2019

@hanka7951 to je super, gratulujem 🙂
Ja som dnes bola u gyn, nech mi spraví HP + odporúčanie na endo a hemato, tak som jej o tom hovorila, že to odporučili v NR na reproimuno a mne to môj predch. gynekológ tiež radil. No celkom sa tomu čudovala :D
Ešte mala nápad, že dať na pol roka antiku, ale hovorí, že to je asi blbosť (a ani by som asi nechcela) tak asi aj my skúsime, ale zas pol roka čakať... to nevydržím, dva mesiace budú musieť stačiť :D :D :D

majinka81
31. máj 2019

@malatamara Super,potom tu napis ako co,urcite ti poradime nieco,kazdopadne davaju sa kortikoidy.....No a prirodzene to neslo vobec?Prve dieta bolo prirodzene?

majinka81
31. máj 2019

@ceklis Ahojky,ako to prebieha,nativ.Uplne bez liekov?Pridem v den ovu vajko vyberu oplodnia a vlozia?Asi skusime Martin.

ceklis
31. máj 2019

@malatamara a ona ho akože prirodzene splodila? To sú tie zázraky, inak je hlúpa, lebo je uplna blbosť keď si mysli, že dieťaťom si ho udrží 😂🙈 ale tak, ja jej prajem hlavne zdravie, to je to najviac.

ceklis
31. máj 2019

@majinka81 tak tak, uplne bez liekov. Odsleduju ovu, pred odberom jedine čo pichnes je ovitrelle, aby sa poistilo že k ovu dôjde. Pôjdeš na odber, oplodnia ho a potom vložia.
Ja som mala dvakrát ten nativ, s tým, že som chcela aby nechali spermie nech samé oplodnia vajko a vždy sa to podarilo. Čiže ani nič nenapichovali vybranou spermiou. Škoda že sa nechytili. Ale vtedy som mala tie cytokiny vysoké, tak možno aj preto

malatamara
31. máj 2019

@ceklis áno prirodzene.. vieš to ma štve, že používať dieťa ako prostriedok k čomukoľvek je proste hnusné!

malatamara
31. máj 2019

@majinka81 Prirodzene to nešlo vôbec, prvé dieťa bolo prirodzene.
1 x IUI bez stimulácie, 2 so stimuláciou a 1 x IVF so stimuláciou a nič

majinka81
31. máj 2019

@malatamara No uvidis na imuno ak nieco najdu,daju liecbu a nasledne ivf urcite vide.Inak skus eliminovat zapaly,orl,zuby,ci nahodou niekde nieco -kym budes cakat na vysledky.

majinka81
31. máj 2019

@ceklis no ved to,mne imunita narobila 4 roky trapenia kym sa podarilo.Tak mate super spermiogram ked sa same podarilo oplodnit.Teraz vsetky palce drzim!!!!

luckamjar
31. máj 2019

Dievcata a ja sa spýtam tak z iného súdka, nebojíte sa, že dieťatko nebude po tom všetkom úplne zdravé? Ja som už raz kortikoidy brala, ale potratila aj tak, teraz mi chcú dať znova a do toho budem asi aj pichat fraxiparine či brat anopyrin atd...ja sa len bojím či to všetko nebude mat následky 😢 nemyslím hneď nejaké telesne, viditeľne ale robím v škôlke a veľmi veľa detičiek sa okolo mna točí od ADHD, cez autizmus, nerozpravajuce s poruchami správania a podobne. Nechcem nad tým takto premýšľať ale keď mám slabu chvíľku tak ma to vždy vystraší či si to týmito liecbami neprivolavame...hlavne keď ta reproimuno je tak neprebadana že vlastne nikto ani nevie či tie čo donosia to dali vďaka kortikoidom....len taký výlev...

ceklis
31. máj 2019

@luckamjar ani sa ti nečudujem :( sú to silne veci take zážitky hlavne keď s tými deťmi s v kontakte denno denne. Vieš čo? Ja už som tiež začala veľmi pochybovať o tom, či to čo robím je správna vec :( nasilu si vynucujem dieťa, ktoré ani nechce prist ku nám. Ja už neviem 🙄😕😢
Mám kamarátku, ktorá ma babo úplne prirodzene a pravdepodobne ma niečo z týchto dg. Je úplne neovládateľné to dieťa a ja mám vždy len stres čo bude ak sa zase stretne a tým mojim. A potom mám kamosku, čo majú malého z ivf, ale tak, že mužovi vyoperovavali spermie neviem odkiaľ a kultivovali ich aby sa vôbec dalo oplodniť, čiže úplne že úplne umelé oplodnenie a maly je úžasný.
Jasne že nad tým rozmýšľaš, su to ozaj silne veci. Pravdu ale asi nikto nevie :( či?

luckamjar
31. máj 2019

@ceklis no veď to, tým sa utesujem že sú aj take čo mali ukážkové tehotenstva a i tak sa nejaký problém vyskytol len ma to vždy tak nejako straší no...možno aj tým, že to vidím denne alebo o tom minimálne veľa počujem a nie je to sranda s takými detičkami. Len my ešte deti nemáme preto si neviem nejako predstaviť, že to necháme teda tak 😔

ericia
31. máj 2019

@luckamjar ahooj.. Tak zasa trochu tu popíšeme 😍 neuveríš aj ja som učiteľka v škôlke 😂
Ja som sa tiež čudovala, že čo všetko užívam... Ja som mala teraz posledný krát Estrimax, Aspirin, Utrogestan, Clexane a Intralipidy...A teraz ešte mam aj Medrol 🙈🙈🙈 no je to des

luckamjar
31. máj 2019

@ericia akosi na seba vždy narazíme čo? 😁 je to naozaj veľa veci, niekedy ma pochytí aj taký blby pocit, či vlastne nehazardujem so svojim zdravím...hlavne keď som vysadila Medrol 1x a trápili ma tie choroby to bol brutal, všetko čo v škôlke bolo som si nosila domov 🤦‍♀️

ericia
31. máj 2019

@luckamjar však toto... Tiež ma napadá, že ozaj ci to nemá tak byť, že sú mi súdené len deti v škôlke, že ozaj hazardzjem so svojím zdravím 🙁 sa to všetko môže prejaviť neskôr... nehovorím o tom, že som pribrala za tri roky 15 kg co riešime IVF... Ja teda vôbec chorá nebývam... Tak uvidím co urobí ten Medrol...
Koľko máš rokov? Ja mam 38...

luckamjar
31. máj 2019

@ericia ja som bývala chorá na začiatku keď som v MS začínala pred 6. rokmi, potom dlho dobre ale po vysadení medrolu ma všetky prechladnutia ničili. My by sme aspoň jedno dieťatko veľmi chceli, veď asi každý tak. Ja budem máte lete 31.

ericia
31. máj 2019

@luckamjar juj ty si ešte mladučká... Uvidíš ze sa podarí ❤️ Ja už veľa času nemám..ale verim, ze aspoň jedno nám bude dopriate 🙏🙏🙏
Ja pracujem v škôlke dvadsať rokov... Prvý rok som stále mala hnisavu angínu a potom si telo zvyklo a asi až moc 🙈🙈🙈

luckamjar
31. máj 2019

@ericia jooj tak to už poriadne dlho, ja len tých 6 a niektoré dni si už aj poviem že čo tam ešte robím 😂

luciag2809
1. jún 2019

Ahojte dievcata, prosim vas, vcera som dostala do ruk tieto vysledky z reproimuno, ktore mi dal urobit moj gynekolog. Kedze sam povedal, ze ich citat nevie a doporucil mi objednat sa na interpretaciu do Imunovitalu, chcela som vas len poprosit pred tym ako tam vobec dostanem termin, ci mi viete niektora povedat, co znamenaju tie zvyraznene nizke hodnoty. Neviem sa k nicomu zatial dopatrat...dakujem krasne 🙂

mkatkam
1. jún 2019

@luciag2809 ahoj,tak ja neviem veru,lebo všetky čo tu píšeme,tak máme zvýšené hodnoty;) @zibi,prosím ťa, čo ty na to?

luciag2809
1. jún 2019

@mkatkam no ved prave, ja som tu uz precitala takmer cele vlakno a vacsinou tu maju dievcata zvysene hodnoty, tak vobec neviem, co znamenaju tie moje 🙂

luckamjar
1. jún 2019

@luciag2809 ja som tak mala teraz naposledy...obe CD 3+ IL-4 znížené, CD3+ IFN-g a CD3+ TNF-a zvýšené. Na imunologii mi dala lieky zas na tie zvýšené a keď som sa jej spýtala že čo s tými znizenymi tak mi povedala že tie nás nezaujímajú že tie s potratmi nič nemaju🤷‍♀️ Keď som sa jej spýtala že tak prečo sú nízke ani mi nevedela odpovedať že tam je veľa faktorov ale že tie nie sú pre nás podstatne...asi tak🤦‍♀️😡