icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuza00
7. jún 2019

@blunka ano ale otehotnela bez neho. nakoľko dzurillova casto lieci už mesiace pred tým. a čo ženy ktorým liečba nezaberie a doktorka povie že ich už nemôže liečiť (lebo aj tých je dost) to znamená že nikdy nebudú mať bábo, čo tie ktorým sa hodnoty upravia a aj tak KET negativny ??? nie ja sa tomu nevyhýbam(ale samozrejme sa liečby obavam a výsledok je neisty) len som sa pýtala na názory žien ktoré si tým prešli.ale samozrejme beriem do úvahy názor CAR a aj doktorky RI

rada2002
7. jún 2019

@ceklis nie je tam jedno. Pýtala som sa a povedal že uvidí sa ale že je to predzvesť nejakych anomálii. No neviem bojím sa. Písala som aj do Brna a odfotila jeho správu tak som zvedavá čo mi doktorka odpíše.

ceklis
7. jún 2019

@rada2002 aha :( o tomto som zatiaľ ani len netušila. Idem skúsiť niečo guglit. Myslime pozitívne, bude dobre ✊🏻❤️

blunka
7. jún 2019

@rada2002 gratulujem, nech to tam vydrží.

blunka
7. jún 2019

@zuza00 stále nerozumieš asi tomu, že s bunkovou imunitou proti spermiam, môžeš prirodzene otehotnieť. Ty sa na to divaš ako laik, že PROTI SPERMIAM, tak ich zabiješ a neotehotnieš 😀.
Ja mám BI proti spermiam stredne ťažky stupeň a vždy som prirodzene otehotnela - dokonca ľahko, takto 3 cyklov som hneď tehu. Ale tie tehu sa neudržia, pár pozitívnych testov a konec hneď v začiatku (ak by si netestovala, ani nemusiš zistiť).
Až po Medrole som bola na IUI, ale nie preto že by som musela, len som chcela zvyšiť pravdepodobnosť že to vyde. Písala som Dzurilovej a odpisala mi že možem aj prirodzene.

zuza00
7. jún 2019

@blunka hm a tu kočku posielala na ivf

blunka
7. jún 2019

@zuza00 je rozdiel či máš "protilatky" proti spermiam (vtedy neotehotnieš), alebo bunkovu imunitu (cel. odpoveď) proti spermiam (vtedy môžeš otehotnieť).
Ja som mala protilatky v norme tak normalne otehotniem a potom potratim.
Fakt mi prídu hlúpy v tych CAR, že nezdvihnu telefon a nezavolaju na tu imunologiu ako to vlastne je, ale ešte aj zle riešenie podsuvaju pacientkam. Alebo vedia ako to je, ale vedia že kym si ty vyliečiš imunitu prejde aj rok a už by si sa k nemusela vratiť a nemali by koho skasirovať 😀.

blunka
7. jún 2019

@zuza00 bože pišem ti poslednu odpoveď nemam na toto čas. Aj to som ti pisala len preto, lebo kedysi pred rokom aj mne tu dobre skusenejšie baby poradili, keď som bola vystrašena a nevedla kde je sever v imunologii.
Ty vieš ake kompletne vysledky mala ta baba ????? (čo ešte mala z imunity zle)
Ty vieš ake imunologicke vysledky mal jej muž na spermie ?????
Ty vieš koľko mala baba rokov ????? (už 38 r. pošle na IVF len z dôvodu veku ! neda sa čakať rok kym otehotnie, ten Medrol treba brať čo najkratšie)

Nech sa ti darí.

zuza00
7. jún 2019

@blunka ok.dakujem za nazor

e1i
7. jún 2019

@blunka ivf prispievaju do 39 r zeny

majinka81
7. jún 2019

@blunka Ahoj no kvoli veku odporuca gynekologicka kym ovulujem a tak.Vies co mozno vyskusame iui asi aj nam to odporucia.Vies co ja som mala nk bunky a cytokiny zvysene liecba medrol plus prednison zabrala otehotnela som prirodzene.Po 2 rokoch som bola na kontroli v ba.Tam som mala uz iba cytokiny.Imunologicka odporucala liecbu 4-6 tyzdnov pred snazenim.Ja som zacala iba mesiac dozadu.Teraz mam kontrolne odbery uvidim ako mi zabral prednison.Ak by sa nepodarilo prirodzene do pol roka tak riesim centrum hlavne kvoli veku asi.
Inak gratulujem k babatku😚.Dlho ste sa snazili?Vies co mne aj vraveli ved skuste bez liekovALE keby potratim tak co potom by som si vycitala neskutocne.....Tak uvidime.Urcite napisem tu,aspon vysledky.No je to ne tebe ako sa rozhodnes.Ale dasi spravit kontrolne odbery.Mne po porode sa mierne vsetko upravilo.
A potom uvidis.No spermie slabsie ti poviem ale zase jeden dr nam povedal ze to nie je az take zle.
Vam sa kde podarilo iui?

ceklis
7. jún 2019

@ketere hcg mám 2600 🙏🏻❤️ Och, v pondelok idem na sono že či je tam kde ma. Tak uvidíme čo z toho. Snáď bude všetko tak ako ma

ketere
7. jún 2019

@ceklis juuuuuuuuj, kraaaaasne cislo 😉 gratulujem a prajem, nech je všetko ok, až do porodu ❤️❤️😘

blunka
7. jún 2019

@e1i diky nevedela som to uplne presne. Aj tak to už nestiham, za mesiac mam 38.

majinka81
7. jún 2019

@blunka do 39 preplacaju ivf,a 39 vratane.Cize este mas celu 38 a 39 cize ako dva roky nie?Opravte ma ak zle.Ale poznam kocku co sa podarilo az ked mala 39 bolo to tretie ivf.

blunka
7. jún 2019

@majinka81 Ahoj, no v BA to ide rychlejšie čosi, ale ja keď som začala už v Nitre tak už aj druhe pojdem cez nich, len to dlho trva tam. Nesnažili sme sa nejako dlho, 2x MA a našťatie mňa hneď trkla ta imunita a zrovna som trafila kde je problem zakopany. Keby sa druhe aj nepodarilo - nič sa nedeje, ale skusiť som chcela.
Neviem presne ten vek toho IVF.
Ale ja tak my sme boli v Helios Martin konzultovať či IVF, alebo IUI (pred rokom).
A tam nam povedali, že LEN IMUNOLOGIA zlá nestačí na schválenie žiadosti na IVF.
Ja som brala že automaticky IVF poisťovňo preplatí.
A Helios povedal, že nám to pravdepodobne zamietnu a budeme si to musieť zaplatiť zo svojho.
Mali sme vtedy len dlžoby napožičiavane, lebo sme akurat do toho kupovali nehnuteľnosť, tak sme sa rozhodli len pre IUI a vyšlo našťastie na prvý raz.

ceklis
7. jún 2019

@ketere ďakujem najviac na svete ❤️ Toto pochopí ozaj len ten, kto bojuje a prehráva. Ale ja verím, že to vyjde aj tebe ✊🏻✊🏻✊🏻 Moc moc ti to prajem

e1i
7. jún 2019

@majinka81 do dna 39.tych narodenin musi mat absolvovany cyklus - stimulacia odber vklad

@blunka stihas, mas este rok a mesiac na absolvovanie

majinka81
7. jún 2019

@blunka Ahoj no ja urcite skusim iui,neviem aky mame teraz spm ale ratam ze nic moc😑.Tiez mam rokov ako ty.No nebyt veku tak tiez ruka hore,keby mam o par rokov menej.Som bohu vdacna za to jedno neskutocne,ale kebyze sa nepokusim o druhe budem lutovat to viem.....Pozri uvidis ale kazdopadne mas dva roky a inak cim mensi rozdiel tym lepsie medzi detmi.Kedze moje ma 3 tak vidim ze isto je to tak.Davame si pol roka a potom asi Martin,ten je najblizsi.Uvidime sama si drzim palce👍👍👍

majinka81
7. jún 2019

@e1i Pockat to vazne?Neni to aj vratane 39?

e1i
7. jún 2019

@majinka81 poslala som ti IP

ketere
7. jún 2019

@ceklis presne... Môžeš vysvetľovať koľko len chceš, nikto nepochopí....
... A ďakujem 😉

ceklis
7. jún 2019

@ketere ty sa ako cítiš? Lebo inak ja nemám žiaden príznak až mi to naháňa strach :( nechápem prečo :(

blunka
7. jún 2019

@ceklis nemala som ziaden priznak tehu. Nemusis sa bat. Ani mini bolest, ani krcik, ani prsia, ani vracat uplne totalne nic. Cele tehu. Uplne cele.
Stale som sa ako sprosta bala ze neni nieco v poriadku a bolo to OK. Naozaj sa neboj kvoli tomu.
Prvy tehu pocit bolo kopnutia dietata. Druhy kontrakcie v den porodu. Medzitym nic.

ceklis
10. jún 2019

@ketere ahoj ☀️ Ako to vyzerá? ✊🏻 Myslím na teba ❤️

ceklis
10. jún 2019

@blunka tak toto by som brala aj ja 🤪 hlavne nech je všetko v poriadku.

ketere
10. jún 2019

@ceklis ahoj, ďakujem :-* nie dobre, testy všetky biele... včera som si robila posledný, v stredu idem na krv... už nevládzem ☹

Ty ako, všetko ok? kedy máš prvé sono?

ceklis
10. jún 2019

@ketere bože môj :( toto je ako možné? Ja tomu neverím 😞 mrzí ma to veľmi. Máte ešte nejaké embryjko zamrazené?
Dávali si niekedy asi aj dve vkladať, že?
Ja som verila že sa to už podarí. 🙁 nevzdávaj to prosím ❤️ Podarí sa to raz určite, len bojuj. Viem, že teraz asi nemáš sily, ale nevzdávaj to. Daj si chvíľku pauzu a po lete bude zase lepšie a nové sily. Podarí sa to ✊🏻

ceklis
10. jún 2019

@ketere sono mám o 2tyzdne. Zatiaľ nespinim ani nič, žiaden príznaky. Tak uvidím. Nejako stále neviem Tomi uverit. 🙈

ketere
10. jún 2019

@ceklis
áno, raz sme dali dve... a zostávajú nám ešte dve, tie tiež dám vložiť naraz....
Tiež som verila, a nič ☹ Pauzu si dať nemôžem, nechcem... pauzovala som teraz od decembra do mája a nepomohlo... ja už nevládzem riešiť všetky tieto sračky, mám normálne averziu na centrum, na sestričky, na všetko... nič nerobím, len po doktoroch chodím a nič z toho... Ideme do posledného KEtu, teraz hneď po ms, a ako som sa včera vytočeno-nasrano-smutná vyjadrila, že nech to dopadne akokoľvek, už chcem mať POKOJ ☹ Viem, že to znie divne, ale nech to znie akokoľvek, ale naozaj už nevládzem... mam dosť všetkých liekov, injekcií, stresov, doktorov, vyšetrení 😢
...pre niečo to tak je... to pochopím až neskôr 😔
Jeden poklad už doma mám, a vďačím zaň každučký deň ❤