icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ketere
10. jún 2019

@ceklis Len si to užívaj :-* daj potom vedieť nové info o fazuľke 🙂

zuzanana_zuz
10. jún 2019

Ahojte baby, zistili mi zvysene NK bunky, je tu nejaka ktorej zabrala liecba a ppdarilo sa prirodzene? Napriklad aj hned dalsi cyklus?

majinka81
10. jún 2019

@zuzanana_zuz ahoj mne zabral medrol potom prednison otehotnela som prirodzene asi v 2 cykle.Musis mat liecbu.

zuzanana_zuz
10. jún 2019

Liecbu este nemam, na nk bunky mi prisli v Car a poslali k imunologovi tam idem az 25/6. Chcela som skor vidiet aj pozitivne vysledky, nakolko som citala dost hroznych scenarov.

malatamara
14. jún 2019

@ceklis @rada2002
Dievčatá, OBROVSKÁ GRATULÁCIA, dlhšie som tu nebola a aké príjemné správy. Moc Vám držím palce, nech sa detičky držia tam kde majú ❤❤❤
Veľké povzbudenie pre nás ostatné 🙏

malatamara
14. jún 2019

@ketere Ahoj, ja som mala tiež presne túto averziu ako ty a vieš čo, keď som zrušila termín v CARe, lebo som proste nemala chuť na ten sprostý kolotoč znova, neskutočne, ale neskutočne sa mi uľavilo... si z toho vystresovaná, ja by som asi aj ten KET odložila, ak sa ti dá, telo má stres, nebude spolupracovať. Držím palce.
Ja som si oddýchla a začínam kolotoč vyšetrení, uvidím, čo ukážu 🙈

ketere
14. jún 2019

@malatamara Ahoj, dakujem 🙂
....viem, už som raz takú averziu mala, bolo to v decembri - po piatom neúspešnom kete... dala som si pauzu, zrazu všetky neduhy pominuli, stres tiež, cítila som sa výborne... Ako som na začiatku mája zavolala do CAR, že ideme do toho, že už som si oddýchla, začalo to znova... už len to, že za ten máj som bola tri krát chorá (z jednej choroby som sa vyliečila, druhá čakala za dverami ☹, o troch herpesoch naraz ani nehovorím 😔 )
Sama si uvedomujem, že som z toho všetkého extra podráždená, nevrlá, zlá, vystresovaná 😔
..ale teda neviem, na koľko by mi ta pauza pomohla, asi zasa iba do ďalšej návštevy CAR 🙄
Musím si to nejako v tej mojej hlavičke usporiadať, dnes som bola na kontrole, všetko ok, do KETU ideme aj napriek všetkému... ket vychádza na prelome jún/júl, potom ideme hneď na dovolenku, tak snáď pomôže, a ukľudním sa 🙂

zuza00
Autor odpoveď zmazal
callisia
Autor odpoveď zmazal
semisa
15. jún 2019

@callisia bez neho asi ani nerobia a urcete s nim. Ja som si myslela ze naco ale riesia tam heho spermie spojitosti so zenou ako reaguje

malatamara
17. jún 2019

@semisa A kde to riešia, kedy? mne len zobrali krv, nepýtali ani spermiogram ani nič

semisa
18. jún 2019

@malatamara tak asi spravia iba zaklad... v nitre u dzurillu

suoerzena
24. jún 2019

Ahojte, ked vidim ze kolko nas je co riesia imunitu tak je to neuveritelne.. Ja som s manzelom objednana do Nitry do Dzurilla centra na koniec septembra.. Dodali ste mi baby nadej, ze sa tam da nieco zistit a aj riesit, ja som po dvoch MA v priebehu pol roka..

butterfly333
24. jún 2019

@suoerzena ja som sa tiež rozhodla na imuno a bolí sme v blave 14.5 teraz čakám na výsledky snáď niečo nájdu a pomôžu.

kagaj
25. jún 2019

@suoerzena ahoj, ja mam s nr omnoho lepsiu skusenost ako s ba imunovital. Neolutujes, aj ked to cakanie je strasne... nadej je vzdy, aj ja som to zistila a pritom som si nadej predtym ani nedavala. Nehovorim ze mam vyhrane, lebo som iba v 18tt a stale sa strasne bojim, ale aspon som udrzala doteraz. Predtym som 3xpotratila vzdy do 9tt. Tymto prispevkom chcem iba dodat este vacsiu nadej. ☺

zuzanana_zuz
26. jún 2019

Och baby, NK bunky mam az 38%, nasadeny pentomer a prednison, zaujimali by ma vase skusenosti, za aky dlhy cas sa vam tie nk bunky podarilo znizit. Viem ze je to individualne alenecakala som az take vysoke hodnoty. Cez telefon mi oznamili ze len mierne zvysene :( pricom norma je vraj do 18%. Vidim to ako nekonecny boj

margaretka4
26. jún 2019

@zuzanana_zuz hodnota 38 podľa mna nie je len mierne zvýšená 😟

suoerzena
26. jún 2019

@kagaj Ahoj, potesila si ma ze v NR sa to cakanie oplati.. Gratulujem k tehotenstvu a drzim velmi palce aby to uz tentokrat doslo do uspesneho porodu zdraveho dietata.. Ja som sa tiez tak velmi bala ked som 2x otehotnela a potratila som.. tym nevravim, ze sa neboj lebo ten strach tam proste uz je a bude, ale skus mysliet pozitivne.. To stastie a vsetko sa uz raz musi aj na nas usmiat 🙂

zuzanana_zuz
26. jún 2019

@margaretka4 ved prave, som z toho dost smutna,. Rada by som pocula ze babam s tak vysom cislom pomohli tabletky v kratkom case. O 5 tyzdnov mam kontrolu tak dufam ze to klese na taku mieru ze budeme moc riesit iui

margaretka4
26. jún 2019

@zuzanana_zuz snáď áno, musíš veriť, mne na nk bunky zabrali imunoglobuliny

zuzanana_zuz
26. jún 2019

@margaretka4 a ako dlho si sa liecila?

ericia
26. jún 2019

@zuzanana_zuz je super gratulujem... Ja dúfam, že sa aj na mňa šťastie usmeje... Mam za sebou dva krát MA... A to som už mala zistené zvýšené NK bunky... Nasadené Intralipidy... Teraz mam Medrol... Tak dúfam, že mi pomôže... Mame posledne embryjko zo 6 IVF... Dala si mi nádej 😍

margaretka4
26. jún 2019

@margaretka4 celkovo som do NR chodila 4 roky, dr u mna vyskusala všetko - medrol, intralipidy, imunoglobuliny do žily a aj do svalu, samozrejme nie všetko naraz 🤣, v mojom prípade bola úspešná liečba imunoglobulinmi do svalu

margaretka4
26. jún 2019

@zuzanana_zuz vid príspevok vyššie bol pre teba 😉

kagaj
26. jún 2019

@zuzanana_zuz ahoj. Mne v nr nasadili infuzie imunoglobinov, chodim kazdy 3tyzden aj na krv aj na infuzie. Nasadene mi boli ale kvoli vysokym cytokinom. Ale kedze chodim ako som spominala na odber krvi, vidim ze mi tieto infuzie strasne znizili nk bunky. Skus sa spytat co je ucinnejsie. Ja mam teraz hodnoty nk buniek 59 a rozpatie je od 200-400.

butterfly333
26. jún 2019

@kagaj gratulujem. Ja čakám na výsledky z reprodukcnej imuno z blavy no som zvedava čo nájdu snáď nám pomôžu. Za svoj život som 7x prišla o dieťa síce mám dve deti z prvého manželstva no teraz sa s manželom snažíme o spoločné dieťa rok a pol minulý rok v júni som v 6tt potratila od vtedy nič neviem kde je problém snáď to v blave zistia a pomôžu.

zuzanana_zuz
26. jún 2019

@margaretka4 4roky :o to snad nie

margaretka4
26. jún 2019

@zuzanana_zuz na mna nepozeraj,ja som veľmi komplikovaný prípad,my sme sa celkovo snažili o dieťa skoro 11 rokov,takze ja nie som dobrý príklad

kagaj
27. jún 2019

@butterfly333 dakujem. Este nemam vyhrane, ale pevne dufam, ze to uz dotiahneme do uspesneho konca. Ach, 7x, to si si toho musela prezit. Dufam, ze nic take ta uz necaka. Potom napis, ked budes mat vysledky z imunologie. Inak, ja som stale myslela, ze mam problem iba s imunitou, ale mozno mi pomohol aj udrzat babo progesteron, mozno aj tam bol problem, ze som potracala. Predtým mi stale tvrdili, ze som OK, len zaujimave je, ze ako som teraz mala nasadene aj tie cipky progestanelle 200mg, babatko sa udrzalo....

butterfly333
27. jún 2019

@kagaj my sme boli v októbri minulého roka na iui a tam mi tiež prvý krát predpisali progesteron mala som aj fraxik kôli tomu ze som už 7x prišla o dieťa no a mám MTHFR C677T homozigot no aj tak sa iui nepodarilo. Tak neviem som zvedava na výsledky z reprodukcnej imuno už som ich mohla mať teraz v utorok no nemohla som ísť tak až 11.7.