Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
ahojte dievcata, prosim vas, neviete mi nahodou poradit? 7 tyzdnov beriem na znizenie cytokinov medrol. vysledky este horsie ☹ je sanca,ze este ten medrol zaberie? nemate s tym skusenost? lekarka navrhuje pokracovat v liecbe,no ja neviem..
@nina0987 ja mám za sebou 2 potraty, po prvom mi zistili zvýšené NK bunky a cytokiny, brala som Medrol dokopy 3 mesiace, počas liečby som otehotnela a tehotenstvo dopadlo presne tak isto ako 1x napriek tomu že som mala kontrolné výsledky po 8.tyzdnoch v norme...plánujeme opäť tehotenstvo a mám predpísaný Medrol opäť ale nechcem a nebudem si ho nasadzovať. Zistili mi aj nejaký hematologicky problém a mám si pichat injekcie na riedenie krvi v tehotenstve. S mužom sme sa dohodli že skúsim tie a uvidíme. Len hľadám odvahu ísť do toho a povedať to môjmu gynekológovi, potrebujem ho kvôli stimulácii a on je strašne za liečbu Medrolom a moc tomu verí 🤦♀️ Tak neviem ako pochodim...
@luckamjar mne keď sa podarí tehu tiež budem pichať fraxik 7x som prišla o bábo a do 15tt si budem ešte pichať Igamplia inj na tie zvyšné cytokiny.
@butterfly333 7x je už naozaj veľa, mrzi ma to 😔 ja som sa s tými potratmi tak akosi vyrovnala a mám teraz ten pocit že ideme do toho bez medrolu aj za cenu že to nevyjde.
@luckamjar to už bolo veľmi dávno ešte s ex. Teraz s manželom sa snažíme vyše rok a pol minulý rok v júni v 6tt som potratila od vtedy nič aj na iui sme boli no nič z toho tak asi najprv treba po riešiť ten zápal a potom sa snáď zadari.
@butterfly333 a tie igamplia budeš pichat až keď otehotnies? To sa nemusi vopred?
@luckamjar nie tie už picham od minulého týždňa.
@butterfly333 ďakujem, oni sú take drahšie však? Ja nechápem prečo mi to neponúkla, rovno dala Medrol a hotovo. Ešte som sa jej pytala že som počula o infúziách a injekciách a chcela by som skúsiť tie a povedala mi že mi to nedoporučuje že nemajú ani zďaleka takú úspešnosť ako Medrol 🙄🤦♀️ Len čo som odtiaľ išla vytočená
@luckamjar no jedna inj 5e a mam to pichať 3 mesiace ak sa podarí tehu tak až do 15tt. Práve že tieto inj sú lepšie nemajú také vedľajšie účinky ako medrol.
@butterfly333 my sme sa snazili, a spont som otehotnela ( s tymto som nemala ani predtym problem) ...ale zacala som medrolom 6 tyzdnov , kontr odber vysledky zle, potom zvysila davku a po tej som otehotnela, kedze som bola tehu isla som na krv videla som ze cytokiny uz len mierne zvysene, ...ona mi vravela, ze neskor v tehu vyssie cytok by nemali robit problem....mne sa potom velmi zvysili, je pravda, ze som bola trocha prechladnuta...ci to bol dovod?
@nina0987
Ahojte baby je tu nejaká co je tehulka už a pri kontrolnom odbere v tehu vyšli trosku zvýšené cytokiny tnf alfa v cd4 napr??? Napíš mi ak áno dakujem
@boba82 no ja som zvedava či to pomôže mne
@butterfly333 drzim palce...ale ja som podla tejto diskusie asi ojedinela, ine baby tu maju dobry priebeh aj koniec 😉
@boba82 mne vždy tehu dopadne zle. Mam dve deti no tiež to nebola prechádza ružovou záhradou. Veľmi ďakujem Bohu že ich mám no cele úplne celé tehu som ležala na striedačku doma a v nemocnici nikdy som nemohla ísť von len ležať ale stali to za to a spravila by som zo znova ak sa tehu podarí vydržím všetko.
@zuz115 písala si ze veľmi zvýšené, ale toto není veľmi len mierne možno iné máš ci tie co ja tnf alfa v cd4 tiež?? hm tak super ze si tehu medrol určite zníži aj mne 1x znížil min rok v lete teraz som na intralipidoch len a uvidím co mi dá ďalej po kontrolnych ktoré opäť chce o dva týždne 😒nekonečný boj toto
Baby čo chodíte do NR, 2 týždne dozadu som sa objednala na prvé vyšetrenie k Dzurillovcom, termín mi dali v októbri. Zvažujem, či ísť ešte na jeden vklad v najbližšom cykle , alebo nie. Moja dr. Mi povedala že nemám sa zľaknúť, že oni zvyknú volať aj skor, lebo niekto vypadne , otehotnie atď. No a pred vyšetrením 8 týždňov by som nemala nič podstúpiť, preto mám dilemu. Ak by platil pôvodný dátum, je to v pohode, ale vŕta mi hlavou, čo ak zavolajú, že môžem prísť "zajtra"? Neviete aká je pravdepodobnosť, že sa na vyšetrenie dostanem skôr ?
Keď ste išli na kontrolný odber zasa sa plati ta suma? Napr.v imunovital tych 110 eur?
Dievčatá tie čo ste užívali kortikoidy a celá ste opuchla a nafúkli sa brucho po akej dobe po vysadení kortikoidov ste to schudli a prišli na pôvodnú váhu? Ja som to vysadila pred 8 dňami a som stále opuchnutá a brucho nafúknuté. Nič sa nemení a cítim sa strašne. Už chcem aby to čím skôr skončilo. Cvičiť nemôžem lebo som na rizikovom a v 13 TT.

Baby viete mi poradiť Dr na reprodukčnuj imuno mi nezakazala snažiť sa no mam zvýšené cytokiny beriem inj Igamplia co ak by sa teraz zadarilo a tie cytokiny sú stále zvýšené znova potratim no povedala ze mam prísť o mesiac na kontrolu tak neviem snažiť sa či nie ved to je asi blbosť sa teraz snažit keď niesom v poriadku.