Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@butterfly333 Ahoj musis znizit cytokiny,mne sa podarili s prednisonom.
@majinka81 mne nedala prednison ale injekcie Igamplia.
Baby,tie co ste mali zvysene NK bunky a boli na liecbe medrolom/prednisonom. Zakazali sa vam snazit? V sprave mam len napisane ze metody asis. Rep. Vhodne odlozit. Priatel to nechce riskovat kym nemam kontrolne vysledky ale ja som nazoru ze ak liecba zabrala podari sa, ak nie tak nezadari. Ako ste to mali vy?
Baby, som v 9 tyzdni a z kontorlny odber mi odporucil podanie intralipidov, infuzia 3-4 hodiny..kazde 3 tyzdne..neda sa to pichnut niekde mimo Nitry?v Bratislave?
@monka_brumka v Bratislave to robia v centre Imunovital..suma 30€
@zuzanana_zuz mne bol povolený KET po kontrolnom odbere... Medrol mi znížil NK bunky po dvoch mesiacoch..
@laurazma ja som volala nakoniec do iscare-tam mi robili ivf a ze spravia..ale Nitra predpise recept az na 10 ampuliek-ze menej sa neda..to bude nieco cez 200 ecok asi..ten imunovital-tam mozem len tak zavolat? A vezmu ma? Dakujem velmi pekne za odpoved
@zuza00 cize sa to tazko zhana v lekarni?treba objednat vopred?kde ti to prosim potom pichli?
@monka_brumka skuus im zavolat, lebo neviem ti povedat ako to tam maju..ale nemyslim ze by to mal byt problem kedze sa to plati dost..
@laurazma zavolam isto..problem je ze som v zahranici teraz, dnes mi poslali vysledky a trosku som nervozna, lebo na tu infuziu sa mi podari ist az piatok..nevysvetlili mi vobec co znamena ta diagnoza, pred tehu som tam bola a mala sim diagnozu zvysenej reakcie na spermie, stredne tazky stupen..nic ine..brala som medrol pol roka a diagnoza malinko ustupila..vykasala som na nich a potom pred planovanym ivf som uz nemala ziadnu diagnozu zrazu..bez liekov..problem je ze vklad bol posunuty na neskor a ja som tam teraz sla na kontrolny odber a toto vyslo..len mi ani nic nevysvetlili v tom maily poriadne..
@zuza00 si z bratislavy?kde sa ti to podatilo nakoniec zohnat na kusy? Este mam otazku na cas-z Nitry napisali ze infuzia trva 3-4 hodiny, v Car hovorili ze 3 a na nete citam ze aj 5 hodin..
@zuza00 dakujem za info
Ahojte, chcela by som sa spytat na vase skusenosti s reprodukcnou imunologiou. Po dvoch spont.potratoch som isla na genetiku ktora je ok a hematologiu kde mi zistili, ze moje telo si vytvara protilatky proti Annexinu V. Jedno dietatko uz mam, 8 rocnu dcerku, no teraz chceme s priatelom druhe (iny partner, nie otec malej). Co som zatial nasla vlanky tak baby pisali, ze sa nasadzuje prednison myslim, co su kortikoidy,. Mate s tym prosim niekto skusenosti? Dakujem 😊
@monka_brumka pozri ved piatok je uz coskoro..pichnu ti infuziu a uz budes ovela kludnejsia 🙂 noo pokial ja viem, intralipidy sa davaju na upravu zvysenych NK buniek..ale niektori lekari ho davaju aj preventivne v inych suvislostiach- napr ja mam zvysene embryotoxicke cytokiny na ktore zaberaju imunoglobuliny ale moja lekarka mi preventivne naordinovala aj intralipid..takze nestresuj sa zbytocne, aby si nerobila babatku zle 🙂
@laurazma ty na zvýšené cytokiny berieš injekcie? Igamplia?
@butterfly333 ano ano

Baby mám tie výsledky až také strašné že sa nám nepodarí otehotnieť? Bojím sa že sa to nepodarí beriem len injekcie Igamplia od imuno