icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

wewka1211
26. okt 2019

@marculik aj ja som bola na prvom vyšetrení u nej s manželom, momentálne čakáme na výsledky

suoerzena
29. okt 2019

Ahojte baby, dnes mi dosli vysledky z gynekologie, ktore si dodatocne vyziadali z Nitry z reprodukcnej a mam teda pozitivne ureoplasma parvum a lactobacillus species.. Mate niektora s tymto skusenosti?

opi14
29. okt 2019

@suoerzena ahoj, tak mne naposledy vyšli v Nitre výsledky fajn ale nič ďalej so mnou nerobila. A teraz mi gynekológ našiel ureaplazmu. Idem si pre atb a veľmi dúfam, že toto mohlo spôsobovať neplodnosť 😪

boba82
5. nov 2019

@butterfly333 ahoj chcela som sa spytat, ci stale uzivas serapeptazu. Res. ako dlho. Vies aj ci sa zlepsili vysledky? Ja ju uzivam od septembra ..

butterfly333
5. nov 2019

@boba82 ahoj ja som ju práve douzivala. A vôbec neviem ci sa výsledky zlepšili lebo na kontrolu mi nekazali až keď budem tehu.

butterfly333
5. nov 2019

@boba82 brala som túto

boba82
5. nov 2019

@butterfly333 ja mam od kompavy....a ako dlho si uzivala?

butterfly333
5. nov 2019

@boba82 je tam 60 tabl. Tak denne jednu čiže 2 mesiace.

misiaciks
5. nov 2019

brali ste ju pri zvysenych NK bunkach? dakujem

boba82
5. nov 2019

@misiaciks ja som mala problem s cytokinmi...
@butterfly333 ja som niekde citala ze sa ma brat 3 mesiace a ten posledny 2x denne...pisala to tu v poradni nejaka imunologicka ...

boba82
5. nov 2019

inak este taka otazka: mozno mi budete vediet poradit? zistili mi syndrom lepivych dosticiek a uzivam anopyrin...je toto ochorenie vlastne tiez zaradene ako "ze vytvara protilatky v tele?" ospravedlnujem sa za laicky napisane..citala som si o tom...ale toto by som potrebovala vysvetlit...u dr. ma to ani nenapadlo sa opytat...

misiaciks
5. nov 2019

@boba82 a pomohlo? ja mam tiez zvysene Cytokiny
dakujem🙂

butterfly333
5. nov 2019

@boba82 vybrala som to jedno balenie len.

butterfly333
5. nov 2019

@misiaciks ja mam tiež zvýšené cytokiny malo vit D a nízke IgG beriem injekcie Igamplia.

majinka81
6. nov 2019

@opi14 Treba to preliecit a aj manzel musi brat atb.Moze to negativne zvysovat imunitu.Drzim palce.Atb zaberu neboj.

opi14
6. nov 2019

@majinka81 ahoj, ďakujem veľmi pekne za slova, áno mame liečbu obaja, aspoň sa spoločne podporujeme. On mal síce trosku tráviace ťažkosti, ale zlepšilo sa to. Dala som nám k tomu aj wobenzym. Takze dúfam, že sa dáme do konca roka do kopy a snáď budúci rok sa pošťastí 🙂

jarmila85
11. nov 2019

baby idem si pre radu...ak mám zvýšené cytokiny...to znamená že každé jedno embryo ja nepríjmem :( napr.keby som si dala darované aj to moje telo dá preč?

selly671
11. nov 2019

@jarmila85 ahoj ja som mala to iste a dostala som na to Medrol, to su lieky ktore ti to upravia a budes ich uzivat az kym neotehotnies a do 15 tyzdna. A na tvoju otazku myslim ze ano aj darovane by tvoje telo zabilo.

jarmila85
11. nov 2019

@selly671 ďakujem veĺmi pekne...ja som kedysi medrol brala a vobec mi nezabral..skor naopak ešte horšie výsledky som mala a tie nežiaduce následky des....preto som myslela že či neni ešte aj niečo iné :( iné možnosti :(

kvietocek1989
11. nov 2019

Ahojte žienky. Chcem sa opýtať, čisto hypoteticky... Je tu nejaká žienka, ktorá mala imunologický problém (špecifická celulárna odpoveď voči partnerovým spermiám) a podarilo sa otehotnieť prirodzene a aj donosiť, bez liečby, prípadne po zistení/potvrdení tehu nasadená nejaká liečba, alebo treba liečbu už pred otehotnením? Pýtam sa len preto, že v 11 tt som mala MA po prirodzenom otehotnení, plod bol velkostne ale 9 tt, či to môže byť spôsobené protilátkami na spermie. Ďakujem.

monik84
12. nov 2019

@kvietocek1988 ja som mala protilátky na spermie mne sa za 7 rokov nepodarilo vôbec otehotnieť, iný problém nám nezistili a to dr. v centre povedal, že nemám také vysoké hodnoty, že by som mala otehotnieť aj prirodzene.Tak mi na reprod.imunologii nasadili vitamin D, lebo som mala málo a medrol a ten nám pomohol.IVF vyšlo a už som 24.tt. Bála som sa užívania toho medrolu, lebo má dosť nežiadúce účinky a že aj na váhe možem pribrať od 10-20kg mi povedali ale naštastie som nepribrala ani kilo. A teraz sa tešíme a čakáme, kedy už bude bábo s nami. Držím palce.

kvietocek1989
12. nov 2019

@monika84 ďakujem ti veľmi pekne...tak to su super správy, že ti na reproimuno pomohli...tieto lieky na potlačenie imunity majú veľa nežiadúcich účinkov, ale čo človek nespraví aby sa konečne dočkal bábätka. držím palce 🙂

monka_brumka
12. nov 2019

@kvietocek1989 mas skontrolovanu hematologiu?ja som mala tiez reakciu na spermie, medrolom sa mi to nevyriesilo..medrol som nakoniec nebrala len fraxiparin na riedenie krvi..pri testovani mi uz reakcia na spermie nevysla a to som mala stredne tazky stupen predtym..neviem co si mysliet o tych testoch niekedy..

butterfly333
12. nov 2019

@jarmila85 ja mám tiež zvyšene cytokiny beriem injekcie igamplia. Zatiaľ sa nepodarilo otehotnieť.

kvietocek1989
12. nov 2019

@monka_brumka ano hematologia skontrolovana.nic nenasli.preventivne nasadili anopyrin,v pripade potvrdenia tehotenstva fraxiparin

semisa
21. nov 2019

Baby, ahojte, ste tu niektora, ktora ma specificku celurarnu odooved voci partnerovym antigenom HLA C stredne tazkeho stupna. Igamplia a ani intralipidy nezabrali a idem do prveho KETu... vam sa niektorej podaril vklad? Dakujem

suoerzena
22. nov 2019

Ahojte baby, tak uz mam konecne po 7 tyzdnoch vysledky z reproduckej imunologie.. je toho celkom dost a nie vsetkemu rozumiem.. ak sa niektora v tom vyznate viac, budem rada ak mi napisete:
- deficit funkcnej aktivity komplementu aktivacie lektinovej cesty
- preukazana specificka celularna odpoved voci partnerovym antigenom(moznym HLA-C antigenom) tazkeho stupna
- hypovitaminoza vitaminu D
- hypoimunoglobulinemia v triede IgG a IgA, etiologia v dif.dg

Mame este k tomu aj ureoplazmu, ktoru si mame vyliecit a potom 8 tyzdnov po vylieceni dojst na opakovany odber krvi, jedina liecba zatial je vitamin D.. Ak tomu dobre rozumiem, tak vlastne mam akoby alergiu na partnerove spermie.. Ako sa to lieci? Dakujem

vero013
22. nov 2019

Ahojte zienky. Podarilo sa niektorej z Vas otehotniet aj pri takychto hodnotach cytokinov (ci uz prirodzene alebo IVF)? Absolvovali sme uz vsetky potrebne vysetrenia a vyzera to tak, ze dovod preco sa nam nedari je PCOS a zvysene cytokiny. V centre nam odporucili IVF, liecbu z reprodukcnej imunologie nemam zatial ziadnu, pred IVF nam boli odporucene intralipidove infuzie. Dakujem

casarka
23. nov 2019

Mozem sa spytat uzival niekto injekcie Dexamed? Ake mate s tym skusenosti, obavam sa to uzivat a neviem sa rozhodnut.

vycky
24. nov 2019

@casarka ja som užívala, ale strašne mi zničil tráviací systém. To, že aké vedľajšie účinky budeš mať to je individuálne, niektoré baby žiadne nemajú.