icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

gabu_lienka
24. nov 2019

@casarka ja som uzivala do 13tt, nastastie mi zabral, vysledky sa normalizovali a som v 25tt. Co sa tyka neziaducich ucinkov, bolo to dost narocne, citila som sa ako keby mi pichli rovno tri energetaky, nemohla som spat, busilo mi srdce a potom dva dni ako po opici... spravili sa mi na krku aj take hnusne vyrazky, tych som sa postupne zbavila vdaka cajovniku. A teda pichanie tej injekcie nic moc, hrozne ma to bolelo. Niekedy som mala normalne problem odkracat. Ale kvoli babatku vydrzime cokolvek 🤷‍♀️ Liecba je casovo obmedzena, dalo sa to prezit, ale dlhsie by som to brat nechcela, neviem si to predstavit.

casarka
24. nov 2019

@vycky ale kolko injekcii ste uzivali? Pomohli vam otehotniet?

casarka
24. nov 2019

@gabu_lienka aha rozumiem ja totiz este len planujem otehotniet, ale tak za taku cenu co pisete asi do toho nejdem. Aj ste velmi pribrali ci? Mam ich brat 6 kazdy tyzden 1.

vycky
24. nov 2019

@casarka bohužiaľ nepodarilo sa.Brala som pol roka, 1 injekciu každý týždeň. Bolesť brucha bola veľmi silná, mali podozrenie, že sa mi vytvoril vred žalúdka z toho, ale chvála bohu nie. Teraz mám intralipidy, pre mňa sú oveľa lepšie.

casarka
24. nov 2019

@vycky ako dlho ste ich uzivali a pomohli?

gabu_lienka
24. nov 2019

@casarka ja som brala 8 tyzdnov dve inj tyzdenne, potom dva tyzdne po sebe iba jednu a dalsie dva tyzdne polku injkecie (vyslo mi to tusim do 16.tt, do 13. som uzivala utrogestan). Na vahe som z nich nepribrala, ale vyzerala som tak, mala som opuchnutu tvar. Ja som otehotnela ked uz sme to vobec necakali a mala som diagnozu z repro imuno. Aby som babatko nezlikvidovala dr mi hned nasadila liecbu. Uplne chapem, ze sa bojis. Tiez som mala z toho velke obavy, hlavne ked nevies ci to istotne zaberie.

marculik
25. nov 2019

Ahojte chcela by som sa spytať či je tu baba ktora uživala Medrol po jeho vysadeni vyšiel jej vklad a znovu po rokoch ked riešim Ket mi kažu z Reprodukčnej kliniky uživať znovu medrol.Je tu niekto z vas?

marculik
25. nov 2019

@jarmila85 ahoj ani mne medrol nezabral tiež som otehotnela až po jeho vysadeni tak ti držim palce lebo ja teraz po 2r.znovu riešim Ket a znovu mi naordinovali Medrol 😢

jarmila85
25. nov 2019

@marculik a ideš ho brať?

marculik
25. nov 2019

@kvietocek1989 ahoj ja som mala celurarnu odpoveď voči spermiam a uzivala som Medrol a mne nepomohol praveže až po pol roka jeho uživania mi ho vysadili a vyšiel mi Ket a podaril sa mame z neho 2r. syna .

marculik
25. nov 2019

@jarmila85 dnes mi prišly vysledky a praveže neviem čo dalej som vo fazi rozhodovania 😢

jarmila85
25. nov 2019

@marculik juj moc držim palce aby to vyšlo aby rozhodnutie bolo správne ....budem rada ak sa ozveš a povieš čo ako..ako si sa rozhodla...a kam chodiš do ba do imunovitalu či do nitry?

kvietocek1989
25. nov 2019

@marculik nakoniec sa nepotvrdila celularna odpoved voci spermiam..mám zvýšenú produkciu embryotoxického cytokínu TNFa a zvýšené zastúpenie NKT buniek v periférnej krvi, hypovitaminóza vitamínu D. Nasadili mi liečbu Medrol. (zvýsene IFNg + CD4, TNFa+ z CD4)

marculik
25. nov 2019

@jarmila85 ja chodim do Nitry a ty?

marculik
25. nov 2019

@kvietocek1989 tak aj tak mas Medriol no držim palce aby ti to vyšlo

kvietocek1989
25. nov 2019

@marculik veru mam..piaty den za mnou s medrolom. v januari mam kontrolu..ufff

marculik
25. nov 2019

@kvietocek1989 no dufam ze ho dlhsie nebudes musiet uzivat ja som ho pol roka a aj som pribrala aj som mala že mesiačikovitu tvar no to bolo a aj tak som mala zle vysledky😢

casarka
25. nov 2019

@gabu_lienka cize aj napriekntomu ze ste mali diagnozu z repro imuni ste otehotneli bez liekov? Az potom ste zacali brat tie lieky v tehotenstve? Dobre tomu rozumiem?

gabu_lienka
25. nov 2019

@casarka ano

casarka
25. nov 2019

@gabu_lienka a aku ste mali diagnozu ja mam mierne zvysene cytokiny

marculik
25. nov 2019

Baby pomohol niekomu z Vas medrol ze sa vam podarilo otehotniet? Ja som ho uzivala pred 2r.a nic praveze po jeho vysadenia teraz ho mam uzivat znovu,

vivik22
26. nov 2019

@marculik ahoj, mne síce hodnoty upravil, ale neotehotnela som ani po ivf.

hanka7951
26. nov 2019

@marculik mne sa podarilo..a mam uz doma 5m drobca 🙂

marculik
26. nov 2019

@vivik22 dik za info

marculik
26. nov 2019

@vivik22 ja len ze aj mne pred 2r.upravil hodnoty ale tiež mi Ket nevyšiel neotehotnela som az po jeho vysadeni

marculik
26. nov 2019

@hanka7951 gratulujem 😍 nam praveze nepomohol az ked mi ho vysadili a my uz mame 2r.doma ☺

vivik22
26. nov 2019

@marculik ja som bola na dvoch vkladoch aj po jeho vysadeni, ale tiež nič 😔 opakovala som hysteroskopiu s laparoskopiou a prišlo sa na malé ložiská endometriozy tak dúfam, že to pomôže keď sa odstránili. Niekto hovori, že to vplyv nemá, niekto, že áno.

gabu_lienka
26. nov 2019

@casarka špecificka celularna odpoved voci partnerovmu antigenu tazkeho stupna

casarka
26. nov 2019

@gabu_lienka ja mam zvysene cytokiny myslite ze je sanca otehotniet bez liecby...ja somsom teraz po LPS tak dufam, ze to pomoze aj clostylbegyt mi chce dat gynek. Ale na tou liecbou s imuno nie som stotoznena

butterfly333
26. nov 2019

@casarka ja mám tiež zvyšene cytokiny nízke iGg malo cit D beriem injekcie igamplia no ešte som na kontrolnom odbere nebola či tie inj zabrali.