Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@sjuzik15 ja mám igamplia za 3,90€ kus a picha mi to doma švagrina.
Nemala som vraj dg na to, aby som mala za doplatok Igampliu, tak by to poisťovňa nezaplatila. Ale nevadí, výsledky sa zlepšili, aj keď som všetky úspory minula. Mala som však smolu, potratila som aj piaty krát, ale nevzdávam sa. Príčina bola tentokrát v chromozómoch. Verím ďalej
@butterfly333 tak to máš super!
@valeria9876 držím Ti palce! 🤞🙏 najlepšie je veriť a nevzdávať sa!
@sjuzik15 teraz 3.2 idem na kontrolný odber dúfam že cytokiny klesli a všetko bude ok a môžme ísť na ivf.
@butterfly333 tak to držím palce! 🙏
Ja uvažujem, že ešte zavolam na reprodukčnú, nech mi ešte urobia priechodnosť vaječníkov, kedže mi to lekarka neurobila.
@sjuzik15 ja som bola na laparoskopii aj hysteroskopii všetko ok. V júni 2018 som v 6tt potratila od vtedy nič mám už 40r tak už nechceme čakať.
@butterfly333 😥 netreba čakať. To máš pravdu.
Takže detičky nemáš žiadne?
@sjuzik15 mám dve deti mám z prvého manželstva no s terajším manželom sa nám dva roky nedarí.
@butterfly333 ahoj, na cytokiny mi nezabralo nic. Stale som ich mala vyssie ako by mali byt. Vlastne liecbu som zacala az po tom, co som 2x potratila, vzdy do 10tt. Zacala som chodit do BA do Imunovitalu, kde mi dr nasadila medrol. Ten som brala cca tristvrte roka, cytokiny klesli o nieco, ale iba malo. Kvôli strasnym neziaducim ucinkom sme ho vysadili. O cca pol roka som si dala urobit vysetrenie v NR, neviem, nejakym zázrakom vyslo, ze vsetko mam OK, ale ked som 3krat otehotnela, potratila som zase. Po tomto som uz zacala riesit iscare, kde mi zobrali krv a zase zistili zvysene cytokiny a povedali, ze aj keby som chcela, oni mi vklad neurobia, ze najskôr musim znizit cytokiny. Ako mi toto povedali, tak asi o tyzden som zistila, ze som 4krat tehotna, to som bola iba 4tt. Rychlo som zacala riesit gynekológa, imunológa, hematológa, a iscare. Gynekolog ma dal hned na PNku, imunologicka v NR nasadila infuzie (prvýkrát Flebogamma, a dalsie 3tyzdne Privigen), hematologicka inj. Clexane, iscare Progesterone 200...Samozrejme vitamin D a kyselinu listovu. A nieco z toho muselo pomoct, lebo aj ked som mala najvyssie hodnoty cytokínov v case otehotnenia, mame babatko. 🙂
@kagaj to je super správa gratulujem. Ja idem 3.2 na kontrolný odber počkám na výsledky a potom v marci apríli by sme chceli ísť na ivf v polke júla som začala brat injekcie igamplia a vit d3 5000 v novembri IUI neúspešne. Injekcie už neberiem dala mi ich len 20ks no vit d3 beriem stále tak som zvedavá na tie cytokiny dúfam že to bude lepšie a môžme ísť na ivf. Mám ešte trombofiliu a 7x som prišla o dieta. Tých 6x bolo už veľmi dávno pred 20timi rokmi a ten posledný bol v juni 2018.
@kagaj pozri tu sú moje výsledky mala si podobné cytokiny?
@butterfly333 ja mám skoro isté výsledky ako ty dnes som bola na kontrolnom odbere a vo februári mam konzultáciu
@ajinka23 kolko sa čaká na výsledky?
@butterfly333 led emailom tak cca do 10 dní ale ja idem osobne dr sa chce dohodnúť na ďalšom postupe.
@ajinka23 no to je super že sa nečaká tak dlho ako na tie prvé 2 mesiace skoro.
@tini2 ahoj ja som mala ist na vklsd ale sa mi zvysili trocha cytokiny a zrusili mi vklad. Budem ti drzat palce a budes pre mnaotivaciou ked budes tehu😍
@ingrid0105 tak držím palce, mne vklad udobrila doktorka, tak dúfam že výsledok bude pozitívny
@tini2 držím palce aj my tam chceme ísť na ivf asi v marci podľa výsledkov z reprodukčnej imuno.
Dievčatá je medzi nami taká, ktorej ani kortikosteroidy, ani intralipidy nezabrali? Teraz budem dostávať ivig, máte s tým skúsenosti? Ja sa strašne bojím, že nič nezaberie. Mám zvýšené nk bunky, cytokýny a th1 dominanciu.
Ahojte.chcem sa spytat zien ktore brali medrol v tehotenstve.zaujima ma do kolkeho tyzdna tehotenstva.diky
@lienocka1988 a pôjdeš ešte do IVF? Lebo ja som sa objednala na konzultáciu, ale zatiaľ som sa k Dzurilovej neobjednala, nechcem už brať Medrol, mne nepomohol k zdarnému tehu, výsledky som mala upravené, keď sme mali vklady, ale aj tak nič z toho...
@tini2 ako po vklade?
@wanda52 ahoj , zmenila som centrum a chodím do Brna...oni mi povedali, že reprodukčna imunológia je tak neprebádana, a že experimentovať s kortikoidmi nie je bohvie čo. Takže idem do IVF bez imunológie tentokrát...buď sa zadarí alebo mi to nieje súdené.

@butterfly333 tak ona sa ma pytala, ci mi má dať recept, alebo to už chcem pripravené u nich, a ja že tak nech to je pripravené už tam. Moja hlúposť.
@valeria9876 40€ za 1? To prečo? Nepýtala si sa?
Možno v tom bol poplatok za pychanie injekcie, ja som tiez platila 50€ za podavanie igamplie a teraz uz po 5€.