Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ajinka23 a čo ti operovali koleno čo si mala?
@butterfly333 v mladosti aktívna na pády pri turistike 😁 a druhé koleno nehoda na skútri ale čo som presne mala neviem
@ajinka23 ale čo ti robili s kolenom? Mne najprv čistili koleno nejaké vyrastky a za dva mesiace mi dávali umelú chrupavku. Čaká ma výmena kolenneho kĺbu mám osteochondrozu štvrté štádium.
@butterfly333 jaj tak vážne som to nemala len artroskopiu nieco odstránili vyčistili nič vážne nejaka Plica premastili mi ho
@ajinka23 aha ja že niečo vážne
Dnes som bola na krvi a podražili o 5 eur ☹️
@ajinka23 Kolko si platila? Ja 85€ za kontrolu.
@majoranka24 aj ja 85 ale pred tým bolo 80
@ajinka23 Ja som bola teraz na kontrole prvykrat. Su to strasne ceny.
@majoranka24 k tym cenam a ako na to pozeram ja...my sme boli nahodne v Brne. Po rokoch co sme si povedali, ze nebudeme dieta riesit a budeme si zit stastne bez neho sme tam sli...niekto nam to odporucil ako dobru kliniku, tak reku tomu dame este jednu sancu. Mala som za sebou uz vela roznych vysetreni tak som ich poziadala aby mi spravili len tie, ktore mi za 10 rokov co sme riesili dieta nikto nespravil. Nejaka hematologia a imuno. Vycislili nam to na 28000czk za 4 ampulky krvi. Sedeli sme tam s muzom a premyslali ze ci to zaplatime. A potom muz povedal : ved to je cena kociku a basic vybavicky...ak by sa to podarilo, nestoji to za to? Tak sme do toho sli. Samozrejme ze mi nieco objavili a poslali ma na reproimunologiu. Do imunovitalu som mozno mohla ist aj sama ked som potom o to premyslala (a usetrila tie peniaze), ale nesla by som.. to Brno nas nastartovalo zase nas "problem" riesit, aj ked nas to stalo cenu drahseho kocika.
A ze maju vysoke ceny? 80e su plienky na pol mesiaca, alebo skolske pomocky na zaciatku roka, zimna budna, lyziarska skolka, ...
Ja tie peniaze proste neriesim. Dieta ma vyjde mnohonasobne viac a ak su tieto peniaze prostriedok ako dieta raz mat tak ich zaplatim.
@krisbar Ja netvrdim, ze si to nezaplatim. Ved som to zaplatila. Ak mi povedia, ze musim prist este 3x, pridem. Platime si vsetko, co sa tyka IVF, nesetrime na nicom. Ale su ludia, ktori maju zdravotne problemy a na toto nemaju. Nemusi sa to tykat len IVF a dietata. Bola som v Imunovitale 3x a nechala som tam uz 225 €. Niekto si nemoze ani dovolit tam ist.
@majoranka24 ja som tam nechala aj okolo 600 eur neľutujem tie peniaze hlavne nech pomôžu len som chcela napísať že som platila viac ako inokedy.
@majoranka24 ale tak je to v zivote so vsetkym...nie kazdy si moze vsetko dovolit a bohuzial..aj ked je to kruto povedane....ak si nemozem dovolit platit tuto cestu k dietatu, tak ako sa potom chcem o to dieta postarat? Nechcem teraz zniet, ze ja mam vela penazi. To nie. Prave naopak - zijeme velmi skromne a aj dieta chcem v skromnosti vychovat a viem, ze sa nemusi utratit majland (najma ked bazare su plne pouzitych veci a ja prave to chcem vyuzit). Len som tak zareagovala, lebo mi to prislo ako stazovanie sa...ale mozno to bol len taky tvoj povzdych 🙂
@ajinka23 Ani ja ich nelutujem. Chcem mat pocit, ze som pre to urobila maximum. A budem verit, ze to pomoze.🙂
@krisbar To nebolo stazovanie. To bolo konstatovanie.
@ajinka23 Po vysledkoch uz pojdete na vklad?
Samozrejme,že peniaze nie sú všetko, len je to hrozne nespravodlivé, niekto môže mať dieťa úplne bez problémov normalnou cestou a niekto musí platiť tolke peniaze a nema istotu, že to vyjde. Viem, že baby v centrách a aj v reproimuno platia nenormalne peniaze, no ale čo už život je nespravodlivý.
@majoranka24 áno mali sme ísť už pred mesiacom ale koronavirus to zastavil. Máj možno stihneme
@janinuska Keby to aspon pomohlo, vsetka ta snaha a usilie...
@majoranka24 Držím palce, aby to vyšlo.
@janinuska Dakujem.😊 Aj ty sa chystas?
@janinuska zivot je taky, aky si ho spravis. Ja som nikdy necitila nespravodlivost aj ked za 14 rokov okolo mna otehotneli vsetky kamaratky, ktore mali problem. V jednom momente sme boli na jednej lodi neplodnosti a v druhom som na nej opat ostala sama. Napriek tomu moj zivot nebol nespravodlivy, ale plny vdacnosti. Za mojho muza, za to ze som sa nenarodila do chudobnej chatrci niekde v Keni, ze mam skvelu rodinu, ze mam zdravie. Takze hore hlavu! Nase stastie nezalezi od nikoho ineho len od nas. Prec s tymi negativnymi myslienkami. Hes!
@majoranka24 Nie, ja mam 13 ročného syna, mali sme ho bez problemov, ale chceli sme druhé, no nešlo to. Bola som aj v CAR, aj v Imunovitali, takže viem že to stoji dosť penazí, ale už sme v tom nepokračovali, povedali sme, si že jedno dietatko mame, tak sme to nechali tak.

@tini2 ja teraz končím 3 mesiac a postupne vysadzam. Zajtra krv snáď bude zlepšenie 😒 bojím sa aj vedľajších účinkov mám operované obidve kolená a jedno ma uz pobolieva ☹️ užívam celu dobu kolagen, magnézium draslik a vápnik snad to pomoze miernejším bolestiam