icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24 tak už len ja čakám na výsledky z reprodukčnej imuno

krisbar
28. apr 2020

@sjuzik15 ja tie ceny vobec nepovazujem za vysoke. len to ukazuje, ako si pacienti neuvedomuju, kolko stat ich zdravotna starostlivost stoji a potom, ked maju ist do sukromneho centra a vidia realne ceny, tak sa citia dotknuti (nic v zlom, len tak znejes). v UK nemas ziadny prispevok od statu a za jeden cyklus IVF zaplatis 30-50K libier. zalezi kam ides. podobne v inych krajinach, kde nie su reprodukcnej medicine nakloneni.

ja do Imunovitalu teraz chodim na intralipidy a stoji to 40e. lenze som tam 3 hodiny, v prijemnom prostredi, na cistej posteli, sestricka ked zazvonim, pribehne, je ochotna, mila, poda vodu, ked je teplo - pustia klimu, ked je zima - daju cistu deku. nemusim si tam nosit toaletny papier, ani vlastne kanyly a v tej cene je uz aj cena lieku. v mojom ponimani je ta cena ferova.

Vravis, ze si tie peniaze usetris na vybavicku - my sme takto setrili 13 rokov..az kym nam v imunovitale nezistili problem. uz som to tu pisala. ale aj keby som im tam nechala 1000e, tak je to stale len zlomok sumy, ktoru ma dieta bude stat. cize je to o tom, ci chcem urobit vsetko pre to aby som dieta mala, alebo som stastna aj bez neho.

a nemyslim si, ze to je "obohacovanie sa na druhych", je to biznis a urcenie si cien ako ma kazdy iny podnik, niekto musel investovat cas do toho, ze studoval tuto oblast, pretoze citil, ze chce pomahat zenam, ktore deti mat z roznych dovodov nemozu, ze si vzal obrovske uvery, aby si mohol taketo centrum otvorit, ze kazdy mesiac musi zohnat pocet pacientiek, aby vyplati zamestnancov, ze neustale studuje nove veci, pretoze to ide stale dopredu.
je to presne ako by ste povedali, ze pekar sa obohacuje na druhych, lebo si nevedia vyrobit doma chlieb.
niekedy aj zmena pohladu na vec pomoze v dosiahnuti nasich cielov.

katulienkaja
28. apr 2020

@sjuzik15 áno máš pravdu, je to ozaj smutné ze sa z toho stal takýto biznis 😕 ja ti to veľmi prajem aby ste mali s mužom vytúžené bábätko co najskôr 😊💕 aby všetky výsledky boli čo najlepšie ...lebo sama viem aká je tá túžba pre zenu silná a prirodzená . Vela šťastia želám 🍀

lydia86
28. apr 2020

@majoranka24 jeeej super teším sa s tebou 👍😁 takže predsa zabral...😀 Musíš teraz naďalej brať dávku 12? Alebo už môžeš vysadiť pomali?

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 neboj tento týždeň podľa mňa ich budeš mať 😉

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 aj keď budú o ďalší týždeň len nech sú v poriadku

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 budú neboj 👍😊

majoranka24
28. apr 2020

@lydia86 Dakujem, si zlata.😊 Ano, budem brat nadalej 12mg. Len potrebujeme sa dostat do Brna a to je teraz problem.😕

lydia86
28. apr 2020

@majoranka24 hej to teda je ja sa tam tiež potrebujem dostať...☹ Vôbec neviem čo robiť keďže už aj schválenie mám a medrol som chcela začať až keď pôjdem na IVF...🤷‍♀️

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24 ak ti napísala že povoľuje ivf?

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 len aby potom za taku krátku dobu ten medrol zabral veď čo ak pôjdeš na ivf teraz niekedy možno o mesiac

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 no ja som chcela na IVF počas liečby medrolom a potom zmraziť embryjka a keď by medrol zabral potom ísť na KET. Nechcem riskovať čerstvé ET keďže som počas prvého IVF mala OHSS.

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 aha chápem. A kedy začneš brat ten medrol?

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 ešte asi chvíľku počkám ake bude info. z Brna pre náš slovenky a začnem brať medrol potom IVF, pokračujem medrolom liečbu a ak liečba zaberie tak pôjdem na Ket... pekná predstava však 🤦‍♀️ keby to tak všetko ľahko išlo moja že ako si predstavujeme...😔?
@lydia86

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 musíme veriť že sa to podarí aj nám konečne.

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24
@lydia86 baby aj mne teraz prišli výsledky z reprodukčnej imuno celé zlé mne medrol nezabral no odporúča ivf a infúzie pred aj po ket. Čo myslíte podarí sa to prečo mi nepomohol medrol😥😥😥😥😥😥😥😥

majoranka24
28. apr 2020

@butterfly333 Tak to netusim.😔😔😔 Vobec sa cytokiny neznizili??😳

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 to fakt 😳 ako je to možné do prdele...😟 ako to som nečakala že by medrol nepomohli. A máš ho teraz vysadiť či čo? A tie infúzie sú načo aspoň vysvetlila, či tie pomôžu? Ako ja už fakt neviem...🙁

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24 no niečo kleslo no stále he to zvýšené dosť.
@lydia86 A infúzie neviem len pred ked a po ket celkovo 4x. Neviem prečo mi to nekleslo je mi do plaču prečo zas ja😥😥😥😥😥

ajinka23
28. apr 2020

@butterfly333 skús vysadiť biele pečivo múku. Kamarátke to asi pomohlo na 100,% to nezarucil nik ale verí tomu. Ja som na bezlepkovej diéte lebo mi v BA zizstila alergiu a klesli cytokiny len kedna hodnota je mierne zvýšená.

butterfly333
28. apr 2020

@ajinka23 ďakujem a čo ešte by pomohlo? Môže byť že fajčím aj preto mi neklesli úplne či to nemá vplyv?

majoranka24
28. apr 2020

@ajinka23 Aj ja som na bezlepkovej diete, ale ja uz dlhodobo. Takze bola som na nej aj pred prvym odberom. To asi nebude tym.

majoranka24
28. apr 2020

@butterfly333 Tak fajcenie by bolo urcite dobre vynechat. To na 100%!. Skus to. Urob pre to maximum.

ajinka23
28. apr 2020

@butterfly333 to neviem nefajčím ale keď prestanes určite ti to neublíži a v tehotenstve to bude tiež dobré

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24 a ty keď máš tu bezlepkovu tak čo neješ porad ja biele pečivo nejdem no neviem čo ešte treba vysadiť?🙏🙏🙏

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 moja tak teraz bude najlepšie ak sa budeš sústrediť na ten ket a pôjdeš do tich infuzii ako dr. odporúčala. Vynechaj to pečivo a cigu obmedz postupne vynechaš, tiež idem na to postupne. Na vitamíny sa ešte skús spýtať ktoré máš brať lebo ja už mám pocit že nám už škodí aj to keď všetko pomixujeme...🤷‍♀️

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 vit beriem co mi dr kazala . Výsledky som poslala do centra tak uvidím či budú chcieť robiť ket.

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 poslala si do Brna či skúsiš na SK? No som zvedavá ako budú s tebou postupovať, budem držať palce nech už máš len dobré správy.✊

butterfly333
28. apr 2020

@lydia86 nie do Brna len gyn five v BA no neviem čo spraviť bojím sa ísť čo ak znova potratim ani tie infúzie nepomôžu? Pomohli niektorej?

majoranka24
28. apr 2020

@butterfly333 A medrol ti nechala na 12mg? Nezvysila ti ho doktorka?