icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

butterfly333
28. apr 2020

@majoranka24 nechala 12mg no písala som jej či mi nezvýši tak uvidím aspoň na 16mg

lydia86
28. apr 2020

@butterfly333 veď práve...☹ skús sa aj tam opýtať aké majú výsledky s tými infuziami

majoranka24
28. apr 2020

@butterfly333 myslim, ze @krisbar spominala, ze je Medrol zabral po 4 mesiacoch.

krisbar
28. apr 2020

@majoranka24
@butterfly333
Ja som brala na zaciatku tusim 20mg a potom sa to znizovalo.
Viete, ja som vzdy vravela, ze kazdemu zaberie nieco ine len to treba najst. Tak proste skusajte.
Ja som prestala pit alkohol pred rokom pol, nefajcim, stravujem sa kvalitne (netvrdim, ze zdravo, lebo dam si aj slaninu, ale nech je bez e250), jem len moju zeleninu - lokalnu, sezonnu, ak si nieco kupim extra, tak len bio. Neviem ci aj to pomaha. Mam intolerancie, cize vela veci nejem, co mi robi zle.
Drzte sa. Proste kazdemu zaberie nieco ine. Ja som to dlho hladala, potom chvilu nehladala a potom nahodne nasla 🙂

majoranka24
28. apr 2020

@krisbar Mne Medrol zabral, vysledky mam uz v norme. Tiez sa snazim zdravo stravovat, ale co konkretne okrem toho Medrolu mohlo zabrat, to netusim.

butterfly333
28. apr 2020

@krisbar ja som brala 24mg 20mg 16mg 12mg beriem teraz. No neviem či je vhodné ísť na ket aj keď dr ho odporúča no mám chodiť na tie injekcie intralipidy.

ajinka23
28. apr 2020

@butterfly333 ja cca aj pol rok beriem lieky na štítnu mala som hraničné hodnoty. Ale musíš vydržať klesne to určite mme odporučila aj schudnúť a možno aj to pomohlo

majoranka24
28. apr 2020

@ajinka23 Kolko sa ti podarilo schudnut?

ajinka23
28. apr 2020

@majoranka24 od januára 4 kg ale teraz pri medrole som 1kg pribrala zadrziavam vodu

sjuzik15
28. apr 2020

@krisbar nemyslim, ze potrebujem zmenit pohlad na vec, necakam na menopauzu, rodinu a deti beriem zodpovedne, preto to riesim, aj ked mi nieje este ani 30.
V UK som zila, viem, ako funguje ich zdravotny system a viem, ze tam si nedoplacas ani za lieky na recept a kopec dalsich veci, v ktorych SK ostatnym statom nesiaha ani po clenky.
Vravim ze je to "obohacovanie". Ceny su neprimerane na to, ze je to v plienkach, liecba nieje 100%, a za odpoved na e-mail pytat 25€, je uz pre mna dobra prehanka.
Dieťa nech stoji aj 2 tisicky mesacne, s tym to prosim ta neporovnavaj.

sjuzik15
28. apr 2020

@mijuska2 aspon niekto 🤭

sjuzik15
28. apr 2020

@katulienkaja ďakujem 😘 Vám tiež 🤞

joulu
28. apr 2020

Ahojte, ja patrim asi k tym stastnym, kedze v imunovitale mi povedali, ze nie je co liecit. Napriek tomu uvazujem, ci testy, ktore robia, zahrnaju aj testovanie protilatok na spermie, kedze moj manzel testovany nebol. Testy urobili len z mojej krvi. Alebo existuje v CAR este specifickejsie vysetrenie, kde sa dava to kontaktu spermia s mojim prostredim? Dakujem za radu

sjuzik15
28. apr 2020

@joulu mne vysli protilatky z krvi v car, potom na imunologii sa uz z krvi nepotvrdili.

gabu_lienka
28. apr 2020

@joulu ahoj, my sme boli na vysetreni v NR a prave MiF test nam vysiel velmi zly.

joulu
29. apr 2020

@sjuzik15 a v CAR to robia tou istou metodou ako na imunologii? Ze vezmu zene krv a je to? Nerobi sa niekde aj vysetrenie, kde sa priamo skuma ako spermie reaguju na moje vnutorne prostredie? vdaka

gabu_lienka
29. apr 2020

@joulu ano robi to imunologia v NR, pozri si ich stránku. v car mi nevyslo nic, na imuno týmto testom uplne zle

sjuzik15
29. apr 2020

@joulu 🤷‍♀️ netusim, mam pocit, ze som uz o tom pocula. Mne to vyslo z krvi...Ale na imunologii sa to uz nepotvrdilo.

calmmeadow
13. máj 2020

Baby ako dlho sa teraz čaká do Nitry na to komplet úvodné vyšetrenie oboch partnerov?Keby sme sa tam napr koncom júla chceli dostať,kedy sa treba objednať?

monik84
14. máj 2020

@calmmeadow Ja keď som nás v januári2018 objednavala na prvé vyšetrenie, termín sme dostali až v júni 😲. A kamarátka sa objednávala 09/2019 a dostala termín koniec januára 2020. Takže ak sa aj objednáte teraz vyšetrenie určite nebudete stíhať v júli iba v prípade, žeby niekto nemohol prísť a dajú Vám termín za niekoho. Držím palce.

opi14
14. máj 2020

@joulu Ahoj v car to robia tak, že prídes niekoľko hodín po styku a zoberú ,,tú vzorku´´. V nitre zobrala gynekologicka môj plodný hlien, partner spermie a tak skúmali ako sú na tom v tom prostredí. Dzurilová ma poslala tam u nich gynekologicke za čo som platila, ale mohol by to spraviť aj tvoj gynekolog, doniesť tvoj hlien a partner len spermie. Prepáčte za vyjadrenie, ale snažila som sa to lopatisticky opísať.

calmmeadow
14. máj 2020

@opi14 Hmm to odkedy v Nitre takto vysetruju?Ved vysetrovali imunitne reakcie len z krvi zeny a spermii muza nie?Teraz uz beru zene aj hlien? 😲 Je to takto presnejsie nez z krvi ci preco to teraz takto vysetruju?

opi14
14. máj 2020

@calmmeadow no mne to robili lebo mi vyšli hraničné hodnoty na spermie z krvi. Tak doktorka navrhla aj toto vyšetrenie. Opakovaný odber a kontrola už neukázala hraničné hodnoty už boli dobre, ale som vďačná za to vyšetrenie. Vola sa to Postkoitálny test (PCT).

calmmeadow
14. máj 2020

@opi14 Aha,tak to je super,že to vedia aj takto ešte odkontrolovať.A čo to znamená,že ti vyšli hraničné hodnoty?Lebo vec sa má tak,že my sme tam už raz boli a to pred troma rokmi,keď sme sa pokúšali o prvé.A vyšli mi z krvi výsledky,že mám stredne ťažkú reakciu na partnerove spermie a mierne ťažkú na cudzie spermie,ale nijako sme to neriešili,pretože v čase,keď nám od nich došli výsledky,už som mala pozitívny tehotenstký test.Myslíš,že teraz,keď sa pokúšame o druhé,by sme tam mali ísť opät na otestovanie,alebo stačia tie výsledky spred troch rokov a na základe toho navrhnúť nejakú liečbu....

opi14
14. máj 2020

@calmmeadow mala som len mierne pozitívne hodnoty a nebola si istá čo s tým preto to vyšetrenie. Ale keďže tebe vyšli dosť zle výsledky tak to už asi nepovažovala za nutne. Alebo možno pred 3 rokmi toto vyšetrenie nerobili, my sme boli u nej minuly rok. Sa čudujem že ti nedala žiadnu liečbu. A je naozaj maly zázrak že sa Vám podarilo takto krásne prirodzene 😊 Určite po troch rokoch môžu byt výsledky iné, je na tebe či budete skúšať ďalej alebo keď ti tam vyjdú výsledky zle budeš dávať do seba lieky.

joannita
14. máj 2020

@krisbar roky som chodila do imunovitalu. Ano vsetko ciste, pekne, sesricky mile (vacsinou) ale z toho ja neotehotniem a nedonosim dieta. Ja potrebujem, aby doktor vedel co robi, ale doktorka v tomto centre zial len skusa. Reprodukcna imunologia je v plienkach a sami nevedia co robit. Bola som "pokusny kralik" a nielen ja. Raz taka liecba, nasledne uplne ina, zas ina, potom ta prva... (pri rovnakych vysledkoch), popletene vysledky, na zaklade coho si ma pozvala teda na osobnu konzultaciu aby to dala doporiadku a mala tu drzost pytat peniaze este aj osobnu konzultaciu, napriek tomu ze za emailovu som zaplatila, odmietla som zaplatit a teda zrazu bola veľmi neprijemna. Zobranie o vysledky za ktore si zaplatim, doprosobanie sa aby mi ich uz konecne poslali. Na recepcii platba kartou od 50e a ked nemas hotovost zrazu si nevitany host a recepcna sa zmeni na furiu. Clovek tam necha tisicky eur a este setria na terminale.
Neda sa k nim dovolat....
Roman by som mohla napisat o nich. Nepacil sa mi ich pristup, chovali sa neprofesionalne. Nemaju radi vela otazok.
A dalsia vec, netreba vela aby si clovek o tom nieco nastudoval a zistil ze zvysene nk bunky, cytokiny atd atd vobec nemusia byt dovod neplodnosti/potratov. Zeny bezne maju vysoke hodnoty a bez problemov otehotneju a donosia. Neverim im, nikdy viac by som tam nesla.

joulu
15. máj 2020

@opi14 dakujem za info. Musim sa na to spýtať v inom CAR, pretoze v jednom mi povedali, ze je to obsoletne, robili to v minulosti, ale uz sa to robi len z krvi.

opi14
15. máj 2020

@joulu nám v centre hned kvoli tým hraničným hodnotám ponúkli skúsiť IUI, že inak neotehotniem, vraj vtedy sa tie protilátky vlastne obídu.

joulu
15. máj 2020

@opi14 dakujem. Rozhodli sme sa pre IUI bez stimulacie. Sama neviem, ci to ma bez stimulacie vobec zmysel, ale tak dr. za tvari, ze treba skusit najprv tak.

calmmeadow
15. máj 2020

@opi14 A nevieš prosím ťa akými liekmi sa to lieči?A nevedia takéto vyšetrenie urobiť aj v CAR v Martine napr.?Lebo Nitra je pre nás hrozne ďaleko a ešte keď sú tam takéto dlhé čakačky,vôbec sa mi tam nechce....