Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@m_o_n_c_a_k ja mám tiež zlý zrážací faktor VII a vieme o tom už asi 9 rokov od mojej prvej operácie, ale s týmto mi to nikto nespojil a pritom to všade hovorím :(
No vidím to na vydupanie si hemato. Skúsim zavolať do hemato ambulancie či potrebujú výmenný lístok alebo im stačí odporúčanie v záveroch na genetike.
Ďakujem mončák
@jajulec mne tiež povedali ze to by nemalo obmvplyvnit, ale potom som sa dozvedela, že nemusela byť dobre prekrvenia sliznica a pacienta a neviem co. Tak ale po toľkých potratoch mi potom dali preventívne fraxik a faktor 7 mam v norme. Zaujímavé.
@jajulec ja som si normálne zavolala a neviem už ci som potrebovala. Keďže máš zistený faktor 7 si ich pacient. A povieš co sa ti stalo a chceš kontrolný odber. A potom by som si pýtala fraxik.
@m_o_n_c_a_k a proísm ťa akú koncentráciu fraxíku si mala? celé tehotenstvo si si pichala, resp. si budeš pichať?
@jajulec no malo by sa začať už predtým ako otehotnie, ale akoby sa to dalo nacasovat, keď nám sa smyklo napríklad. Mali sme kvôli Medrolu čakať ešte mesiac, ale tak co už. No a hned ako som to zistila mi dali fraxim mam len 0,3 a budem si ho pichať do pôrodu. Teda 24 h pred si nesmiem pichnúť. Neviem ci dieťa povie hodinu kedy pojde von, ale že sa mám sledovať potom. Ja som mala prvý vyvolavany pôrod. Takže vôbec netuším co urobím, keď si ho pichnem a začnem mat kontrakcie o hodinu. No asi budu vedieť hádam co robia. Každopádne. Do pôrodu. Niektoré si pichajú aj po pôrode ale ja nemusím.
@jajulec
@m_o_n_c_a_k ešte na napadlo keď nestihnes hemato pytaj si fraxik od svojho gyn alebo v centre. Aj tak je to max co ti dajú keby nemáš dobre výsledky. Ja som mala výsledky OK a Hematologicka mi dala fraxik 0,4 preventívne a môj gynekolog povedal ze do konca tehu pichat 🙈 tiež mi to možno pomohlo v kombinácii s medrolom 🤷♀️
@milakrasna presne
@m_o_n_c_a_k, @milakrasna ďakujem vám za info 🙂
Verím, že nám to vyjde a vám držím palce, nech ste v zdravíčku a pohode
Ahojte mam otazku, co presne vysetruju Dzurillovci na partneroch? S otehotnenim problem nemam, avsak mam za sebou 2x MA tak zvazujem, ci do Nitry, kedze tam vysetruju aj partnera, alebo do BA immunovitalu len mna. Dakujem <3
@suzanca86 bolo by lepšie sa pozrieť aj na partnera avšak si treba pozrieť co to vyšetrenie zahŕňa. Ak len spermiogram ten urobia v hociktorom CAR aj v BA. Treba si pozrieť riedne aké vyšetrenia kde robia. A bolo by dobre mat aj hemato urobene a ešte genetiku.
@m_o_n_c_a_k
Ano to sa snazim zistit, co ti Dzurillovci robia na partneroch 🙂
@suzanca86 tak si pozri aj na stránke, pripadne tam zavolaj. To máš najlepšie.
@m_o_n_c_a_k
ano, uz mam zistene, v podstate robia tie iste ako v inych laboratoriach. Cize mozeme ist aj samostatne.
@suzanca86 ja som ti to radila kvôli tomu, že tuná v tejto skupine nie je taká rýchla odozva a malo báb odpovedá a mala si to takto rýchlejšie.
@suzanca86 no inak over si to, či je to isto tak s tým partnerom.. Ja som bola na vyšetrení v Nitre minulý týždeň. Odo mňa chcela ešte aj výsledky na AMH a ureaplazmu, mykoplazmu, chlamýdie.. Takže to si musím ešte nechať vyšetriť..
@suzanca86 v imunovitale je konzultácia 50 eur plus odber 60 eur. Aspoň ja som tak mala. A potom si môžeš zaplatiť ci ti výsledky pošlú mailom za 20 alebo 25 eur, ale ústne neviem za koľko. Ale aj to majú niekde na stránke sa mi zdá.
@m_o_n_c_a_k myslím že 95€ to je všetko dokopy. Pred 2 mesiacmi som tak platila
@milakrasna ja som prvý krát platila 120e
@m_o_n_c_a_k osobná konzultacia 30e
@butterfly333 ja 110 😂 to je sila.
@suzanca86 na prvý krát pri kontrolnom odbere by som si dala osobnú konzultáciu za tých 30 eur a spísať si otázky, ktoré budeš mat. Bude ich mnoho, aspoň ja som mala.
ahojte, mam uzivat medrol 7dni 8mg, tyzden 4mg a tyzden 2mg...za tie 3 tyzdne pri takychto davkach nemusim mat vedlajsie ucinky? tych sa velmi bojim,...Ale co clovek neurobi pre babatko, hlavne to nech sa udrzi ❤
@pink_lady ahoj v akom si tyzdni? Už vysadzas?
@milakrasna ja som mala brat 4 tyzdne pred KET...no v den ako som si medrol vybrala v lekarni /piatok/ som zistila ze som tehotna /tak som asi zac. 5.tt/. Tak som volala dr a povedala ze to mam brat takto teraz. Vraj som tie cytokiny nemala extremne zvysene, ze ale teda takto odporuci. Len ked citam tie vedlajsie ucinky 😲
@pink_lady ja som tiež dala prvú tabletku Medrolu a zistila som, že som tehotná.. A teraz som už v 27tt. Takže držím palčeky. Ja som nemala také hrozné vedľajšie účinky. Akurát mi trosku stmavli chlpy, ale to môže byť aj z tehotenstva. V tvári som trosku nabrala a ja som teda mávala hroznú zahu. Ale to tiež mohlo byt spolu s tehotenstvom. Takže je to také no. Diskutabilné. A ty nebudeš dlho brat ten Medrol. Nemusíš mať také nežiaduce účinky. Nemusíš mať aj žiadne za taký krátky čas.
@pink_lady a teraz pozerám, že ty máš úplne maličké dávky. My sme niektoré začali 20 mg a niektoré aj 24mg

@jajulec no len možno práve preto si potratila, že máš problém s hemato. Ja mam kombináciu reproimunologie a hematologie. Potrat mohlo spôsobiť niečo z hematologie. Niekedy je lepšie mať tým pádom aj hemato. A liecbu kombinovat. Ja mam nedostatok faktor 7.