Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@pink_lady ďakujem, verím, že aj ty si takto pekne pôjdeš ako ja. Áno pichám si Fraxiparine. Tiež od 5tt. Ale už mi to lezie trosku na nervy, ale našťastie už Medrol a Utrogestan neberiem.
@m_o_n_c_a_k ja sa bojim este toho ze vysledky z hemato mam mat az 23,11, no budis, nestihla som 😅 mne vysiel pri imuno protrombin IgG 26, povedala dr ze asi budem bud fraxi alebo anopyrin pri KET, no ale ze musim pockat na vysledky hemato ...3 mesiace, a to mi vcera povedala este sestrcika ze doktorka si robia atestaciu tak mozno ani ze v novembri nebudu 😨 v piatok idem k dr tak sa opytam na anopyrin, ten mi doktor nasadil aj pri poslednom tehu ale po nom som po 4dnoch zacala krvacat...aj ked teda asi to nebola pricina potratu...pri synovi som si pichala fraxik az od 32.tt do konca sestonedelia, kvoli preeklampsii
@pink_lady a co su včerajší do pekla. Tak si tehotná tak nech sa hýbu do pekla. Keď teraz lekárka bude mesiac na PN tak nikto mesiac nebude mať PN. A výsledky podľa mojich skúseností metrvaju 3 mesiace Kristove rany. Ja by som narobila bordel. Ja som mal výsledky do 2 týždňov a to poštou. Niekedy treba narobiť bordel u tých doktorov, lebo inak nikomu na ničom nezáleží. A potom co ti povedia. Však sa stáva. Ale prečo. Lebo si nerobia svoju pracu.
@pink_lady fraxik si môžeš dať preventívne napísať aj svojmu gyn. Tým nič nepokazís 😊 aj tak pri zlých výsledkoch skoncis len na ňom. Ja som ho dostala preventívne a budem ho mat až do konca tehu.
@milakrasna ja ho tiež beriem vraj preventívne.
@milakrasna moze ho fakt aj gynekolog napisat? lebo imuno sa vyjadrila, ze sa k tomu musi vyjadrit hematolog
@m_o_n_c_a_k no ani nevrav ja som sa vcera rozrevala ked mi toto sestricka zadrela ze "pani dokorka sa distancne pripravuje na atestaciu, budeme ordinovat az v decembri" a vysledky mi odmietla dat...uvidim co mi povie v piatok dr, snad sa nieco poriesi lebo fakt nechcem nic zanedbat
@pink_lady ja ti verím. Ja by som jej povedala, že ja som tehotná teraz a nie v decembri. Ze nemôžem čakať na doktorku u atestáciu. Nech ju niekto zastúpi. Ty potrebuješ zdravotnú starostlivosť. A ze ak ti nedá výsledky budú sa zodpovedať za tvoj ďalší potrat. A hotovo. Ja som pri takomto jednaní už až takáto ostrá. Lebo žiadna z nich si nepretrpela co ty a keď im to nespelchnes tak to nevidia.
@pink_lady mne ho teraz predpisuje už len gynekológ 😊 takže pytaj si ho
@m_o_n_c_a_k mas pravdu,zajtra zabojujem.😬a keby nie, aspoň anopyrin to snáď nahradí ...
@milakrasna
@pink_lady aj mne ho už len gynekológ predpisuje. Držím palce
@m_o_n_c_a_k
@milakrasna tak ta ista pesnicka dnes, pani doktorka sa pripravuje na atestaciu, ale, ze mozem zavolat buduci tyzden v stvrtok ze mi zastupujuci doktor povie vysledky aspon po telefone /ja neviem, ze by sestricka nemohla pozriet vysledky? teraz je to elektronicky, mozno ma pristup len dr? 😨/. Pojdem k dr zajtra uz a opytams a co robit. Anopyrin sa nema uzivat pri HIT, ja neviem 😲
@pink_lady neskutočne fakt. Inde výsledky pošlú mailom a toto..... Skus toho gynekológa.
@m_o_n_c_a_k huraaaa ze vytlacia a poslu postou, vraj mailom nesmu
@pink_lady no vidíš paráda. Netreba sa nechať odbiť. Ú lekárov vyslovene dakedy treba bojovať. Tak teším sa s tebou.
@m_o_n_c_a_k dr mi kazala sa odvolat na nu, a ze keby nezaberie ze bude kontaktovat ona. No nastastie zabralo 😇
@pink_lady parádna doktorka. Také majú byt. Tak dúfam ze si budeš už pokojnejšie tehulkovat.
baby čo si picháte Igampliu...stále hradená pacientom? Uvažujem, že to opäť s ňou skúsim len ja som si ju pichala pred 2 rokmi a vtedy som si to celé hradila tak či sa niečo nezmenilo.
@lienocka1988 nieco okolo 5€ stoji.
@lienocka1988 ja som si v marci hradia sama Igamplia injekcie.
Chodim do PO.
@lienocka1988 ja som ju brala minulý rok a 3,90€ som doplácala.
Ahojte,chcem sa spytat....ked ste uzivali/uzivate medrol,nerozhadzal vam cyklus?...nemaskala vam mrcha kvoli nemu?
@michaelaj174 môže ti meškať, alebo rozhadzat cyklus, je to dokonca aj v pribalovom letáku.
@michaelaj174 mne medrol cyklus skratil na 26 dňový. Po vysadení 30-35
Ach, toto mi nespominali...upozornili ma na vsetko mozne, najviac ma desili s pletou, pretoze mam trpim roky na zle akne (aj ked mam po 30tke). Na pocudovanie, odkedy mam medrol, takuto dobru plet som nemala ani nepamatam.
Predcasne som sa tesila, ze nemam neziaduce ucinky...mne mrcha nemeskala nikdy...prave naopak, prichadzala casto aj po 23dnoch a teraz, ked mame mat IUI, bude meskat/nedojde kvoli medrolu... smiech cez slzy 🙄
Ahojte neviete mi poradiť? Kde všade robia reproimuno vyšetrenia? Som zo Zvolena volala som zatiaľ do Nitry ale tam mi povedali že u nich vyšetrujú len pár. No mne v centre povedali že stačí keď pojdem na vysetrenie len ja a že do paroveho tlacia stále lebo je to drahsie. Je teda niekde centrum kde by vyšetrili len mna?
@strojarka25 este je v BA a v Presove
@strojarka25 ano v Prešove ...aai najrýchlejšie objednanie a promptna komunikácia
@strojarka25 Nič v zlom, ale v ktorom IVF centre ti takúto hlúposť zadreli? V centrách sú lekári gynekológovia, tí nemajú o imunológii ani páru. Máš problém otehotnieť, alebo potrácaš?

@m_o_n_c_a_k tak super, drzim palce do uspesneho konca, ze ti to takto vypalilo ❤ dufam ze aj nam sa teraz udrzi ❤ aj nieco na riedenie krvi mas?