Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@adara777 užívam tu silnejšiu 250 000 IU a to 1 tabletku ráno nalačno a potom minimálne 30 minút ešte nejesť
Ahojte votrem sa sem k vam 😏... coskoro aj mna caka reprodukcna imunologia v NR. Mozno ste to sem aj pisali ale je tu vela vela prispevkov a necitala som vsetky. Na reprodukcnej imunologii zistili nejaku moznu pricinu aj u vasich muzoch?
Dievčatá, neskúšali ste niektorá prísť na to, čo vám zvyšuje NK bunky? Resp. neskúmali ste, čo z prírodných doplnkov (strava, bylinky) pomáha na zníženie?
@rosalie1411 serrapeptaza,wobenzin,zeleny caj,kyselina alfa-lipoova,inositol.....protizapalova strava.Je toho dost ale ci to zabera nemam zistene.
Ja idem na kontrolny odber ak by mi nieco kleslo dam vediet.Treba zistit vsetky mozne zapaly,ALE mne na nic neprisli takze je to zlozite patrat po tom..drzim ti palce.Ako sa mas?
@barborennka aj ja uzivam serrapeptazu.Inu liecbu nemas?Ako si zistila ze mas candidu?Gratulujem k tehotenstvu😍.
@rosalie1411 tiež som brala serrapeptazu mám zvýšené cytokiny no NK mám ok no aj tak nič nepomohlo ani medrol ani intralipidy
@rosalie1411 ty ako pokracujes? 🙂
@butterfly333 prosím ťa a brala si serapeptazu aj s fraxikom pred plánovaným KET? Neviem sa k tomu dopátrať 🤔
@adara777 nie pred ket ten cyklus som ju uz nebrala keďže som mala anopyrin fraxik aj utrogestan
@majinka81 @pink_lady, dievčatá, nanič.. 4.tehotenstvo skončilo potratom - v piatok.. Zajtra idem ešte k mojej gyn, nech pozrie ci je to ok a ci hcg klesá, ale už nemám na to energiu. Fakt som verila, že to teraz už aj s tými intralipidmi vyjde.. A nič z toho.. Tak som sa rozhodla, že idem pátrať co je za tými NK bunkami... A idem sa pokúsiť to znížiť aj inak ešte pred ďalším tehotenstvom.. 🤷♀️
Ďakujem za rady 😊
Ó tej serapeptaze som počula, len neviem ci si to môžem sama naordinovat.. Skúsim o tom pozisťovať a isto daj vedieť, ak budeš mat výsledky.. 😊 Držím palce. Ja som niekde čítala, že aj rybí olej je na to dobrý.. A ten inozitol - to je zaujímavé, ak by to pomohlo, tak ten som mala v plane začať užívať, ale plánujem vysadiť aj femibion. Už ho jem rok a pol, tak si dám od vitamínov pauzu. Max D a železo..
@rosalie1411
@rosalie1411 to mi je velmi velmi luto...😢 tebe brali NK bunky aj priamo z maternice? lebo ze tie su rozhodujuce, tie v perifernej krvi nemaju az taku velku ulohu
@rosalie1411 ahoj. Mrzí ma že to nedopadlo ☹️ ja som raz potratila v 6tt,vtedy som nebrala fraxik ani medrol. Co sa týka toho femibionu tak ja by som ho nevysadzala. Kyselinu listovú potrebuješ brat aspoň niekoľko týždňov pred planom otehotnieť 🙏 ten ti určite v ničom neuškodí...
@majinka81 ďakujem 🙂 mala som zle výsledky z imuno, zvýšené NK bunky a hraničné hodnoty cytokinov, lekárka mi chcela dať intralipidove infúzie, ale keďže mam intoleranciu na vajíčka a tie infúzie obsahuju vaječné proteíny, odmietla som a rozhodla sa pátrať po príčine. Dala som si spraviť testy na potravinové intolerancie a candidu.. Vyšetruje sa to z krvi. Potom som vylúčila všetky potraviny ktoré mi robia zle, snažím sa držať protikvasinkovu diétu, užívala som quercetin (mam zníženú produkciu DAO enzýmu) a začala som Serrapeptázu a potom klasika vitamíny.. Inak lieky neuzivam žiadne, len pre istotu teraz progesteron. Uvidím ako to dopadne.. Ešte nechcem hovoriť ze mi to pomohlo.. Iked k spontánnemu otehotneniu myslím ze áno.. A teraz len čakať a dúfam ze znova nepotratim. Ty kvôli čomu užívaš enzýmy? Ci len tak preventívne?
@pink_lady @milakrasna, ďakujem baby..
Ó tých NK bunkách z maternice som už počula, tuším v Martine to robia. Musím si pozisťovať viac.
Idem od gyn, ta odporúča pauzu 6mesiacov (minimálne 3) kvôli tomu, že za 15 mesiacov som mala 3 potraty a 1 biochemické, vraj to je pre telo extrémna záťaž, že treba si od toho oddýchnuť.. Tak asi dám na jej rady, aj keď som pôvodne plánovala skúšať znovu, však niekedy to vyjsť musí.. Ale tak skúsim začať pravidelne športovať a tak, nakoľko mám sedavé zamestnanie a uvidíme co po tom pol roku..
@barborennka Ahoj,dobre ze ti na nieco prisli.Mne na nic,ale uvidime,zmenila som dr a zobrali mi krv na vysetrenie tak som zvedava🙂.
Drzim palce
@rosalie1411 Ahojky,to ma mrzi,vies co musis mat liecbu uz pred otehotnenim,v tehotenstve sa nk bunky zvysuju a ak nie su nicim stimulovame takmozu sposobit potrat.
Kolko si mala nk bunky pocet?
Urcite sa to nabuduce podari len musis tie intralipidy brat pred otehu a potom aj v tehu ale mozno este nieco ine by ti mohla dat.
@barborennka a serrapeptazu skusam na znizenie cytokinov.Brali mi vcera krv tak uvidime ci ppmohlo.
Ahojte baby, som v tejto skupine nova, tak celkom nerozumiem tym skraatkam. Co je to prosim NK bunky? A na co presne sa uziva serrapeptaz? Ja mam za sebou potrat, neuhniezdenie a dalsi potrat, vsetko KET, tak patram po pricine. Zatial nemam zuadne vysetrenia. Viete nieco odporucit? Dakujem
@kavickova treba poriešiť hematologiu aj imunologiu genetiku a endokrinologiu.
@kavickova tak ako píše @butterfly333. Hlavne reprodukcnu imunologiu a hematologiu si pories 👍
Baby :( zistili mi vysoke cytokiny TNF-ackove CD3+ a CD4+ :( som po 2 potratoch... predpisany medrol 20mg, potom 16mg a nasledne 12mg...
@suzanca86 mne medrol pomohol k tehotenstvu. Držím palce ☘️

@barborennka ďakujem za odpoveď. A ako ju berieš? 1 tabletu denne na lačno alebo 2?