icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

barborennka
13. jan 2021

@m_o_n_c_a_k ved práveže som jej to povedala, mam laktozovu int., nábeh na histaminovu, int. na vajcia a asi ďalších 10 potravín co mi vyšlo a spokojne mi navrhla intralipidy..
@pink_lady ja sa už tiež snažím od decembra držať protizapalovu a nízkohistaminovu diétu a mam pocit ze sa cítim oveľa lepšie, plus som si nasadila taky prírodný výživový doplnok co znižuje histamin a dnes som si spravila test a tam // pričom mi bolo povedané ze moje šance že sa mi podarí spontánne otehotnieť sú tak 5%.. Snažíme sa už 2 roky, otehotnieť sa mi podarilo az po IUI ale neskončilo to dobre a jedine co som teraz zmenila je strava... Keby to človek vedel skôr.. Dúfam, že tentokrát to dobre dopadne, neviem čím by som mu mohla ešte pomôcť aby ho ta moja imunita zas nezabila...

pink_lady
13. jan 2021

@barborennka jejej super, gratulujem 😍 pekne drz dietu cely 1.trim... potom začne placenta produkovat DAO..no aj tak si davam stále pozor a ked mám velmi chuť na daco dam si daosin pre istotu...a prosím o aky doplnok ide?

barborennka
13. jan 2021

@pink_lady ďakujem 😌 vola sa to quercetin samozrejme ze sa to skoro nikde nedá kúpiť, lebo je to prírodné a funguje to, ale podarilo sa mi to zohnať na stránke https://naturesaid.sk/home/124-quercetin-alergi...

janie7
13. jan 2021

@barborennka Ahoj, a prosím ťa, kde si si dala robiť repro-imuno testy, v Imunovitale? Lebo mne vyšli, len o trošku zvýšné NK bunky, resp. jedny v norme, len mi povedala lekárka, že aj to je na počatie dosť a druhé len tesne nad hranicou a tiež mi odporučila intralipidy, akurát, že k nim by som si ich určite nechodila dávať, potom čo tu dievčence píšu😉

barborennka
13. jan 2021

@janie7 áno v Imunovitale som bola u Bergendiovej, ja mam zvýšené NK bunky na hodnotu 24,99 a ešte jedny cytokiny ale to povedala ze to je nízko nad hranicou a ze to by nemal byt problém

rosalie1411
13. jan 2021

@barborennka ja mam 25,5.. Otehotnela som prirodzene a po pozitívnom teste mi podali infuziu intralipidovu..ma sa podávať každé dva týždne.. Ale teda našťastie nemám intoleranciu na nič.. Skus to skonzultovať s doktorkou. Gratulujem ti 😊 nech to dobre dopadne..

janie7
13. jan 2021

@barborennka Ja som bola tiež v Imunovitale u Mudr. Prokopičovej - dala by som si na jej mieste zmeniť priezvisko 😉 a ja mám tie prvé hodnoty v norme, ma byť max 24 a ja mám 18, ale, že vraj aj to je dosť a druhé majú byť max 0,5 a ja mám 0,57. Mne chcú šupnúť prvú infúziu v Brne, kde chodím do CAR, len chcem hodiť ešte reč s mojim lekárom, veľmi sme si sadli, či pri týchto hodnotách je to vážne nutné, lebo neviem kde by som tu okrem Imunovitalu - čo nehrozí, chodila. Aj keď skúsim ešte obvolať nieaké moje tipy. A samozrejme veeeľka gratulácia k tehuľkovaniu😘👏

barborennka
13. jan 2021

@janie7 ďakujem 😊 zostala som úplne v šoku keď som uvidela ten test, robila som si ho len kvôli zubárke lebo mam ísť na preventívnu a zvykne mi robiť aj rtg tak aby som jej mohla potvrdiť ze nie som tehotná a bum 😀 bola som v tom ze nemôžem spontánne otehotniet a tento mesiac sme sa ani moc nesnažili lebo som chcela počkať na tu imuno a mali sme v plane zase IUI.. Viem ze ma čaká ešte dlhá cesta a hlavne ten nekonečný 1.trimester ale tak hrozne dúfam, že nám to už vyjde konečne

barborennka
13. jan 2021

@rosalie1411 ďakujem veľmi pekne, zajtra pôjdem asi znovu na krv, kázali mi prísť hneď po pozitívnom teste tak som zvedavá co mi potom povie a ci mi vyjdu rovnako tie hodnoty

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
milakrasna
14. jan 2021

@zuba1987 mohlo sa zmeniť. Repro imuno sa vysetruje každého pol roka aby boli aktuálne vysledky. Na imunitu ma vplyv veľmi veľa faktorov.
Budú ti vysetrovat protilatky na embryo a NK bunky. Nitra je dobra volba,aj keď drahšia ako BA. Ak ti niečo zistia budeš brat bud kortikoidy alebo infúzie intralipidov.

majinka81
14. jan 2021

@pink_lady ahojky aku si mala dietu-protizapalovu?

pink_lady
14. jan 2021

@majinka81 nizkohistaminovu

majinka81
15. jan 2021

@pink_lady dakujem,ja som minuly rok protizapalovu a aj som schudla.Ako sa citis?

janie7
15. jan 2021

@rosalie1411 Ahoj a prosim ta kde si bola na intralipidoch?

rosalie1411
15. jan 2021

@janie7 v Nitre u Dr. Dzurillovej

very_sad
17. jan 2021

Ahojte, ak dovolíte mala by som otázku. Snažíme sa o babo už 11 rokov, 5 IUI, 4 IVF, pred par rokmi imunológia v Nitre zistili mi ze moja imunita všetko zabíja, skúšali sme čaje, rôzne injekcie proste všetko. Brala som medrol, nolpazu, skrátka všetky lieky co boli dostupné. Napriek snahe som bola za 11 rokov iba raz tehotna po Ket ale na začiatku to hneď odišlo. Lieky a všetko som znášala veľmi zle, hlavne nolpazu, to som veľmi schudla a to nehovorím o psychike. Prešlo pár rokov a ja mam silu zas bojovať. Myslíte že sa medicína zmenila, že vymysleli niečo nové? Mala by som znova ísť na imuno do Nitry k tej Dzurilovej? Genetika a vsetko mame ok. Btw, každý mesiac chodím na folikulometriu a snažíme sa, ale nič z toho... Ďakujem za akýmkoľvek koment.

adara777
17. jan 2021

@very_sad dávam ti 👍že sa toľko rokov snažíš a že si to nevzdala. Držím tentokrát palce ✊. Poradiť ti veľmi neviem pretože ja som na reproimuno prvýkrát a ešte len čakám na výsledky. Ale máš spravenu aj hematologiu a štítnu žľazu a DNA spermií? To sú ďalšie faktory neúspechu a baby tie vyšetrenia veľa spomínajú ( plus Repro a genetiku ale tú už máš).

pink_lady
17. jan 2021

@very_sad to mi je luto. Určitě zopakovat repro, to sa moze menit casom. drzim palce ☘️

barborennka
17. jan 2021

@very_sad ja by som z vlastnej skúsenosti ešte odporučila možno viac popatrat po príčine prečo imunitný systém nefunge správne, či nemôžeš mať nejaký skrytý zápal alebo niečo chronické co s tým možno na prvý pohľad nesúvisí. Ja som takto prišla na to ze mam v tele premnozenu candidu ktorá mi spôsobuje veľa problémov, okrem iného aj poruchu imunity. Mala som rovnaký problém, každý pokus moja imunita zabila.. Teraz sa nejakú dobu snažím držať diétu, nasadila som Serrapeptázu a podarilo sa mi spontánne otehotniet co mi bolo povedané ze nemám šancu. Každopádne držím moc palce 🤞🏻

monik84
17. jan 2021

@very_sad Ja som otehotnela po 8,5 rokoch. Mala som 3IUI a 5KET mi vyšiel. Teraz mám 11 mesačné dievčatko. Mala som vyšetrenia s manželom genetiku, hematologiu a všetko bolo v poriadku. Boli sme na repro-imunologiu a mne zistili nedostatok vitaminu D, a protilárky na spermie. Uživala som medrol, kde sa mi to zlepšilo a potom doktorka odporučila KET tak sme šli a vyšlo to. Tiež som mala dni, keď som si povedala, že už kašlem nato a nebudem už nič absolvovať a vždy ma po pár mesiacoch niečo nakoplo a zase sme išly do toho.
Držim palce a prajem všetkím snažilkám aby to každej vyšlo a mala doma vytúžený poklad ❤

very_sad
17. jan 2021

@barborennka kto ti poradil tu serapeptazu? Ešte som o tom nepočula.

barborennka
17. jan 2021

@very_sad prvú zmienku o nej som našla tu na MK https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/serrapeptaza-v-tehotenstve/ a potom som si o nej prečítala nejaké články a štúdie, spýtala som sa aj imunologicky, povedala ze je to dobre tak som sa rozhodla ju skúsiť. Verím že aj to mi pomohlo.

very_sad
17. jan 2021

@barborennka imunologicky v Nitre? Inak ďakujem za link 🙂

barborennka
18. jan 2021

@very_sad ja chodím do BA do imunovitalu. Nie je začo 🙂

monik84
18. jan 2021

Dievčenca ak niektorá chcete zostal mi doma medrol jedno celé balenie a z druhej skatuľky polovicu. Darujem ak by ste niektorá chceli.

very_sad
18. jan 2021

Baby a neviete náhodou ci pregnyl už je opäť dostupný? Ďakujem

very_sad
18. jan 2021

@barborennka a môžem sa spýtať, kde si to objednala?

adara777
22. jan 2021

Ahojte, kto má skúsenosť so Seraptetazou??? Odporučil mi ju imunolog ale cca o 3 týždne sa chystám na vklad. Môžem ju kľudne užívať do pozitívneho testu?

barborennka
22. jan 2021

@adara777 ahoj ja ju užívam len krátko na problémy s imunitou a trávením ale subjektívne sa cítim lepšie. Momentálne som na začiatku tehotenstva a užívam ju aj naďalej. Co som čítala veľa ženám pomohla otehotnieť a vynosit babo aj keď mali za sebou opakovane potraty. Za mňa super vec.