Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Caute, je tu niekto aj komu nic nenasli pri vysetrovani na reproimunologii? 🙂
@suzanca86 mne tieto zle vysledky z reproimuno zistili priamo v CAR a poslala som ich do Imunovitalu, lebo liecbu musia nasadit oni. Dali mi termin velmi rychlo (2 tyzdne od objednania) no a tym ze ja uz vysledky mam, tak mi doktorka moze rovno nasadit liecbu,. Predpokladam ze urcite tiez medrol. My mame v CAR odlozene este 4 embrya ale pojdem na dalsi vklad az ked sa upravia hodnoty tych cytokinov. Dufam to bude co najskor.
@suzanca86 to je úplne jedno kedy začnes brat. Neviaze sa to na deň cyklu ale keď ma Dr taky štýl tak urob podľa neho 😊
Ahojte baby tie čo si na mňa pametate ,viete s čim som si v decembri prešla ,vravela som si ,že to bol posledny Ket no znovu uvažujem nad Ivf ,len neviem chcem sa spytať ake ste tu vekovej kategorii ja zachvilu 40 a som znovu mala trombozu tak len preto neviem,či to dalej riešiť a aj kvoli veku,preto sa chcem spytať či som tu sama v takom veku ?
@marculik my sa snažím 3roky aj 3 mesiace v lete budem mať 42r. Takže nie si sama
@butterfly333 my sa snažime 10r. stoho mame jedneho 💙
@marculik my spoločné dieťa nemáme. Ja mám vďaka bohu dve z prvého manželstva no s terajším mužom by sme si veľmi priali spoločné dieťa
@butterfly333 ach niekedy je to tažka a dlha cesta asi k vytuženemu cielu,no stale bojujeme ,nič ine nam neostava ,držim ti palce a vy to riešite prirodzene či s Car a bola si aj na repro.imunologie?
@marculik chodíme do Brna reprogenesis minulý rok prvý krát vklad s DE no neúspešne. Brala som medrol pred vkladom aj po vklade intralipidy a nič nepomohlo mám zvýšené cytokiny no teraz idem do NR na imuno do teraz som chodila do imunvital BA no nie som spokojná tak idem skúsiť NR. Z hemato zistené trombofilia MTHFR homozygot mám doma fraxik bola som minulý týždeň na endokrinologii a všetko úplne v poriadku ešte som zvedavá na tú imuno ako sú na tom cytokiny. Dúfam že to bude už lepšie od 3.8 som začala cvičiť že schudnem zatiaľ -15kg. Koncom februára ideme do Brna na kontrolu a potom sa uvidí kedy vklad.
My tiež chodime do Brna,ale do Reprofitu a tiež chodime do Nitry k Dzurilovej,mam za sebou 4 ivf a 3 Ket a po poslednom sme ešte chceli surodenca no skončilo to s potratom tak som si povedala že koniec ,predala som postielku so všetkym,kočik,darovala topanocky oblečenie a teraz zase znovu ma to chytilo,no zatial uvažujem,lebo sa mi spravila už 2x tromboza, tak neviem či to ešte riešiť a wau klobuk dolu,ze si dala tolko kil dole,ja som mala aj trenera pred rokom dala som dole 14 kil no mam ich naspäť,tiež by som mala zase niečo robiť zo sebou.
@marculik ja sa snažím cvičiť každý deň a keď sa dá idem behať. Zacalo ma to veľmi baviť a dúfam že to aj pomôže k tehu no a ak nie aspoň si poviem že robím niečo pre svoje zdravie a teda budem teda už mám dobrú postavu z veľkosti z leta 42-44 dnes 36-38 S M čo ma veľmi teší.
My na to ideme prirodzene po nasadeni medrolu. Tak dufam, ze sa to podari do 3 mesiacov.
Ahojte, užívala ste niektorá medrol aj s intoleranciou na laktózu? Ja mam veľmi silnú intoleranciu a raz keď som si dala iný liek čo obsahoval laktozu mala som také kŕče že som plakala od bolesti. Neviem ci to môžem teda užívať 😏 mam vysoké cytokiny

Caute, inak suvisia nejako tie embryotoxicke cytokiny s protilatkami proti trofoblastu? Respektivne mal niekto len jedno alebo len druhe?