icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

freyahope
28. apr 2015

@misenaf určite dám vedieť a idem si dodávať odvahu 🙂 Myslím, že s tou fyzickou a psychickou bolesťou máš úplnú pravdu. A možno na strach zabudnem, zajtra mi budú operovať mačku, takže budem musieť robiť opatrovateľku po narkóze a na moje problémy mi neostane čas.

matusik6
29. apr 2015

Caute baby ktore chodite do imunovitalu ste spokojne?

candour
30. apr 2015

@ivka3901 mne dnes volala ze medrol zabral a protilatky co som mala pozitiv na troboflast su v norme, akurat ze kvoli tym kultivaciam co berem antibiotika som musela medrol vysadit ale je to ok, lebo mi miesto neho dnes dzuril predpisala subcuviu, ze to je namiesto toho na udrzanie stavu ok a nebije sa to s antibiotikami...v kazdom pripade tie antibiotika je katastrofa, je mi z nich tak zle ze nezvladam chodit ani do roboty, mesiac sa tym pchat neviem ci zvladnem 😒

skaredekacatko
30. apr 2015

@matusik6 ahoj ja som zatial spokojna nastavila mi liecbu teraz picham subcuviu a po 8 idem na kontrolu. Maju tam toho vela ale doktorka bola super.

candour
30. apr 2015

@skaredekacatko prosim ta kam si pichas subcuviu, a picha ti to niekto?

skaredekacatko
30. apr 2015

@candour do zadneho svalu chodim k obvodnej. Chela ma poslat na gyndu ale jej vravim ze tam sa to neda poleziacky. 😝. No tak ze dobre.

candour
30. apr 2015

@skaredekacatko dik, som si myslela ale pre istotu sa pytam, keby bolo mozne do brucha si picham aj sama ale do zadku to nedam 🙂 🙂 dohodnem sa v CAR teda

ivka3901
30. apr 2015

@candour no já jej ešte napíšem email dzurilke,že sa mi chystá gynekologyčka urobiť tie kultivácie na tie chlamýdie,urea a mykoplazmy

matusik6
30. apr 2015

@skaredekacatko a aky mas problem?
Ja som sa objednala k Bergendiovej.
Ale pocula som ze v Nitre Dzurilova je najlepsia rep.imunol.tak preto som sa pytala na ten imunovital.

skaredekacatko
30. apr 2015

@matusik6 ja mam zvysene cytokyny mne odber robili v medirexe uplne na vsetko a zhodnotili v imunovitale tam sa vraj radia s prahou tak im verim. A su lacnejsi co viem .

matusik6
30. apr 2015

@skaredekacatko aha tak diky za info lebo som z ba a do nitry sa mi moc nechce chodit

trudiv
4. máj 2015

Ahojte dievcata, chcem sa vas opytat, tych, co beriete medrol dlhodobejsie, nemate problem s nalievanim sa alebo priberanim? Mam pocit, ze moja tvar je coraz vacsia, aj stehna a tak cela sa nejak zle citim....nedali vam k tym kortikoidom nejake odvodnovacie lieky? Zvazujem, ci sa na ne neopytat, ale nemam velmi koho...chystam sa na ket..beriem od januara medrol 12mg denne a uz mi zacina prekazat...mam ho nasadeny preventivne, na imunologii som uz nebola roky ...poradte prosim..dakujem vam vopred

buba08
4. máj 2015

@trudiv ja som sa nalievala aj pribrala z prednisonu, tak som potom prešla na medrol a vsetko prešlo, ale ta jeho chuť :-P

candour
4. máj 2015

@trudiv ja som schudla naopak pri medrole...ale nemam vysoku davku

trudiv
4. máj 2015

Takze na odvodnenie vam nic nedali? Ja praveze aj pri prednisone aj pri medrole mam to iste...fakt je ten medrol hnusny...😝

monka30
4. máj 2015

@ivka3901 skus oslovit zuzu1108 tiez jej bola doporucena imunoglobulinova liecba,snad ti bude vediet pomoc alebo poradit...

candour
4. máj 2015

@trudiv ja mam po nom zas ine zdrav, problemy..ale zavodnovanie ani nie...mam stale zle kultivacie od kedy ho mam nasadeny..ale je viac bab ako ty co po nom pribrali, tak sa netrap nejak, alebo skus sa s dr.dohodnut na znizeni davky hm?

matusik6
4. máj 2015

@trudiv z kortikoidov sa pribera a mozez aj byt taka nejaka spuchnuta

trudiv
4. máj 2015

@matusik6 ano to prave som...ale to niesu tuky..lebo nejem vela, skor este menej ako ked som nebrala lieky...len ma skor trapi ta spuchnutost a viem, ze z kortikoidov sa nalejes vodou..a vela ludi popri kortikoidoch berie aj lieky na odvodnenie, tak by priznaky mali vymiznut...len neviem, ci ich smiem brat...ked idem na ket....ci niekomu na imune o nich ziade dr nehovoril...ci vam to nenaordinoval....ja k imunologicke nechodim...beriem medrol preventivne...a uz nevladzem...som.ako slon tak pocitovo

matusik6
5. máj 2015

ja ti v tomto neviem poradit skoc k obvodnemu,alebo ten co ti predpisal medrol

majinka81
5. máj 2015

Ahojte
Tak pridavam vysledky po kontrole.
Cytokiny v norme okolo 40 nk bunky sa jemne zvysili na 14 na otehu je najlepsie do 12.
Mam znizenu davku na 5 mg prednisonu denne.
Kontrola o tri tyzdne.
Imunologicka mi doporucila orl vysetrenie a zubara koli vyluceniu zapalu.
Ak nic tak uz potom fakt neviem a imunita blbne. 😠

motiv
5. máj 2015

@trudiv aj ja som z Medrolu priberala a puchla. Ale nemala by si ho brat 12 mg dlhodobo, ono sa davky postupne znizuju a mala by si ist na kontrolu.

ivka3901
5. máj 2015

@monka30 dík napíšem jej🙂

ivka3901
5. máj 2015

Baby chcem sa spýtať kombinovali ste imunoglobulínovú liečbu a intralipidy?či sa to navzájom nevylučuje,lebo mne dzurilka v nitre neodporučila intralipidy a aj napriek tomu si ich chcem dať pred posledným KET

trudiv
5. máj 2015

@motiv dakujem, pisala som dr.., uz ho mam vysadit...tak skusam postupne...teraz len 8mg denne a neviem po akej dobe mam vysadit uplne...😢

monka30
6. máj 2015

@trudiv tyzden sa znizuje davka a obden,tak som to mala aspon ja...

monka30
6. máj 2015

@ivka3901 Ivi mne Dzurillka hovorila,ze intralipidy sa davaju len ked mas problem s Nk bunkami/teda aspon ona to tak dava/no ak by si chcela pocut nazor na postup liecby v tvojom pripade skus napisat dr.Malickovej alebo dr.Girovskej.

monka30
6. máj 2015

@majinka81 na zapal v tele ti nemusia vobec prist.Ja mam teraz napr.IGg 290/norma je do 100 co znaci ze mi v tele prebieha daka alergicka reakcia...Skus si poriesit alergo-imuno/alergie,intolerancie.Ja mam jedno aj druhe a aj to sposobuje dost velke problemy,brala som Aerus teraz mam Omarit.

monka30
6. máj 2015

@matusik6 skus reprodukcnu imunologiu v Ba-Imunovital,ked sa ti nechce do Nitri.

motiv
6. máj 2015

@trudiv medrol sa vysadza len postupne, nesmies ho prestat uzivat zo dna na den. Najprv sa znizuje davka a potom s min.davou obden az prestanes.