icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 nie je zaco, ved nato sme tu aby sme si posuvali skusenosti 🙂 ja som s Dr. Kalafutovou prave preto spokojna lebo tym ze s CAR spolupracuje tak sa tak aj stavia k pacientkam, aby dobre bolo 🙂

e1i
19. feb 2021

@zuzzi18 ja lieky na štítnu užívam a vždy pri tehotenstve sa mi mení dávkovanie ako treba. To poznám, neboj

zuzzi18
19. feb 2021

@e1i nebojím sa

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 No ja som to mala z hormonálneho profilu robeného v v Brne takto:
S_Prolaktin 262 mIU/l 110 - 655 | |*| |
S_Anti Müllerian hormon 3,70 ng/ml 0,06 - 4,44 | |*| |
S_TSH 1,980 mU/l 0,27 - 4,2 | |*| |
S_T4 volný 12,9 pmol/l 12 - 22 | |*| |

A že vraj to boli úplne v norme hodnoty, skúsim sa spýtať asi doktora v Brne, či teda odporúča aj detailnejšie endokrinologické vyšetrenie.

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 Tak to je super 😉, len ja patrím pod Ružinov, tak uvidím, či ma zoberie, ale za opýtanie nič nedám.

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 mas velmi pekne vysledky stitnej 🙂
ja byvam v Dunajskej Luznej a neriesili obvody u Kalafútovej

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 Ďakujem krásne, tak to si ma potešila, myslím, že to máš parádne prebádané😉

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 tym ze sa ma to tykalo a riesila som to pred pol rokom tak som vela zistovala, citala 🙂 podla mna ta ani nikam doktor neposle, mas uplne v pohode vysledky 🙂

suzanca86
19. feb 2021

@janie7 Ja som mala 4.8 TSH a FT4 16 a predpisali mi Euthyrox 25 mg aby som to mala okolo 2 pre uspesne tehotenstvo, momentalne mam 0.8 TSH a FT4 20.

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 Ale aj tak, klobúk dole😉 Ja som si takto naštudovala genetiku embryjka a keď sme spolu volali, tak rehotajúc sa mi len pritakával, že presne, presne😉 Sama som zvedavá, čo navrhne, keďže ja mám všade výborné výsledky a nikto nevie kde je problém a moc tomu neverím, že KET nevyšiel len kvôli tomu, že sme embryjka nedali na genetiku, to by sa už zadarilo skôr a nič😟

zuzzi18
19. feb 2021

@suzanca86 ja som to mala uplne podobne ako ty, teraz mam TSH 0,7 a FT4 18 s tym, ze ja beriem 50ku Euthyrox. Uz chodim len na kontroly ci je vsetko ok

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 aj ja som uz zvedavá čo ti povie a čo navrhne...uuplne v pohode to mohla byt iba nahoda, ze tento vklad nevysiel a ten dalsi uz vyjde. Predsa len, nikdy nie je 100 uspesnost vkladu ziadneho. Takze niekedy staci iba skusat 🙂

majinka81
19. feb 2021

Ahojte dievcata.Tak ja som po odbere v Presove dostala vysledky.A su v norme,po 6 rokoch bez liekov mam cytokiny a nk bunky ok.Nechce sa mi tomu ani verit🤔☺.Uzivala som serrapeptazu,protizapalova strava,obmedzila cukor na minimum.A tiez som sa odcervila-s vermoxom.Ze teda ci by to nemohla byt candida alebo nejake parazity.Proste uz posledne,nevyskusane.Ak by som chcela otehotniet.....co uz teda neriesim extra tak nemusim lieky.A pred tym mi nezabrali ani kortikoidy.
Tie som mala naposledy v auguste,odvtedy bez liecby🙂.

majinka81
19. feb 2021

Inak dievcata kolko mate rokov?Ak sa mozem opytat?Citite sa na svoj vek?😍

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 Veď toto. Vieš, len všetko išlo tak úžasne hladko, že sám môj doktor nechápal, dokonca sme posunuli na skorší termín vklad, kvôli tomu, že som rýchlo zareagovala na Estrofem, pár dní po vklade úplne ukážkové príznaky uhniezďovania a nakoniec ani ťuk. Možno máš pravdu, že to bola iba náhoda. No verím, že tento rok sa nám to podarí🐬🙏🏻

janie7
19. feb 2021

@majinka81 Ahojky, no ja vôbec nie a moje telo mi dokazuje, že sa cíti oveľa mladšie, mám 42.

luckamjar
19. feb 2021

Ja 32, ale tento tehotenský boj od 27 rokov, bilancia 4 potraty a vôbec vždy dlho predlho kým otehotniem a ta mentálna únava...niekedy sa cítim na viac😔.

zuzzi18
19. feb 2021

Ja 32 a tazka diagnoza, uz bez vlastnych vajicok, mame darovane. Plus k tomu este dalsie (aj ked aspon liecitelne) diagnozy. Ale snazim sa byt pozitivna a verit, ze raz to vyjde 🙂 Dovtedy uz budem mat o tejto teme ale asi tolko vedomosti, ze budem moct ist urcovat sama diagnozy 😀

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 a inak aku si mala vysku sliznice pri vklade? ked si rychlo reagovala na estrofem? Lebo ja som pri prvom vklade mala estrofem 2-2-2, po kontrole museli znizit davky lebo sliznica narastala rychlo a nakoniec som pri ET mala az 13,9 mm, co je uz moc..akoze taka hranica ale nie je to uplny ideal..ten je od 8-12mm. Na druhy pokus pred KET sme teda uz estrofem ani nedali, lebo mi to bolo silne a nepotrebuje moja maternica ovicidne taku podporu a uz som mala len Lenzetto sprej 2-0-2 a tam uz som mala idealnu vysku na kontrole a aj pri vklade, to bolo 9,1 mm a ten KET aj vysiel do 5tt. Aj pri dalsich vkladoch budem mavat iba Lenzetto, s nim mi to ide najlepsie.

majinka81
19. feb 2021

Dievcata🙏velmi prevelmi vam to vsetkym prajem.Nech sa dockate babatka💗.Ja som aspon rada,ze mam dobre vysledky.Ja mam 40 tiez sa citim mladsie,ale tak uz som sa zmierila ze bude iba jedno.Vsetko je tak ako ma byt tak si vravim a dakujem Bohu za to jedno.

sparkling
19. feb 2021

@majinka81 ahoj spravne chapem, ze medrol ti na zvysene cytokiny nepomohol? A isli dole vlastne s pomocou stravy a serrapeptazy? To je super. Ten vermox je volnopredajny liek?

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 No mne dr. hovoril, že optimum je od 7 mm a ja som mala 7,3 mm pred plánovaním termínu KETu, v deň KETu to bolo 8,3 mm, no niektoré centrá robia vklad už od 6 mm😉

zuzzi18
19. feb 2021

@janie7 hej no 6mm by už malo byť na kontrole, pre vklad je to ozaj veľmi tesne ale veľa žien má s týmto problém ze ani po liekoch sa nevedia cez tých 6mm prehupnut

majinka81
19. feb 2021

@sparkling mala som prednison,hodnoty neklesali.A potom som z Ba-medirex isla v januari do Presova.Tam som mala normu,to co spominam vyssie je jedine co som zmenila.Vermox je dostupny na predpis,obvodny nema s tym problem.Jedna tbl a za tri tyzdne a potom dalsia.Je na parazity-hoci ja som ich nemala zistene ale tiez uz som vyskusala vsetko a nic.Takma napadlo toto.

zuzzi18
19. feb 2021

@majinka81 akú dávku prednisonu si mala?

majinka81
19. feb 2021

@zuzzi18 15 mg,vsetko sa znizilo a cytokiny nic furt nad normu

janie7
19. feb 2021

@zuzzi18 Veď to, môj Dr. len zíral, lebo my sme plánovali termín vkladu na 19dc, no on si plánoval vtedy dovolenku, tak som si cez neho dohodla druhého lekára a zrazu po sone mi hovorí, že dáme to na 17 dc a bude vklad robiť on. Ja som ho v tom momente mala chuť vybozkávať🤪, lebo mi neskutočne sekne.

sparkling
Autor odpoveď zmazal
sparkling
Autor odpoveď zmazal
sjuzik15
19. feb 2021

@zuzzi18 ano som z BA, podarilo sa mi vybavit hemato. na 24.3 pomohli mi zienky tu na koniku a endo.zatiaľ nie...Skusim tu doktorku, čo si písala. Termin za dva tyždne to je snaď zázrak, som v šoku. Ano vravela na hemat.ze vymenny listok z popisom co treba, tak skusim zavolat do car, ci mi ho vedia vystavit, ak nie zavolam gynekologicke 🤷‍♀️