icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuzzi18
24. feb 2021

@bambuska9 urcite si sa posunula dalej, uspech je, ze vobec CAR riesi cytokiny, lebo to nie kazde robi, takze to je velmi pozitivne ze hladaju priciny 🙂 kam chodis do CAR?
co sa tyka stitnej, tam sa tiez riadne dlho caka ale to tiez treba mat podchytene, neriskuj to bez toho, je to velmi casty dovod, ked sa nedari a niekedy staci len upravit hladiny. Urcite ti v CAR robii hormonalny profil, tam nebolo TSH spravene?

butterfly333
24. feb 2021

@zuzzi18 inak záleží aj kam na štítnu ja som jeden deň prišla na krv a o týždeň termín aj výsledky boli a teda všetko ok. No 2.3 idem ešte na imuno do NR tak snáď cytokiny budú už lepšie nie ako v BA.

milakrasna
24. feb 2021

@zuzzi18 inak TSH vyšetrujú aj na repro imuno tuším. Ja som napr na endokrinologii nikdy nebola. Hormóny mi vysetril gynekológ a niečo na imunológii. Možno niečo vedia aj na hematologii vysetrit... Keď je teraz taky problém s terminmi tak by som to riešila možno takto, pripadne ako samoplatca v medirexe a hotovo.

zuzzi18
24. feb 2021

@milakrasna ano to je pravda, ved Imunovital sa venuje aj problemu so stitnou, treba dat vsetko tam spravit a je to. Ja som mala hranicne zvysene hodnoty priamo v CAR a dostala som VIP termin o dva tyzdne u endo tak mne to tak neprislo s terminmi zle ale je to inak hruza, caka sa sto rokov na endokrinologiach. V prvom rade by to mali v CAR vysterit a od toho sa to dalej odvija.

zuzzi18
24. feb 2021

@butterfly333 daj vediet ako si dopadla s cytokinmi, ci je uz vsetko ok, drzim palec. Ja odratavam tiez uz sekundy do kontrolneho odberu po 6 tyzdnoch s Medrolom. Idem 23.3. na odber a potom dufam na vklad.

janie7
24. feb 2021

@bambuska9 Intralipidy sú vlastne infúzie, ktorých hlavnou zložkou je sójový tuk a olej, vajiíčka, mleko, cukry a glycerín. Proste prirodné zloženie. Mne keď to prvý krát v Brne sestrička podávala, hneď sa ma na to pýtala, že či nemám alergiu na niektorú zložku z nich a predtým sa ma na to pýtal asi 3 krát môj doktor😉

ajinka23
24. feb 2021

@maggie86 ja som ho tiež brala cez pol roka začínala som 20mg mala som na cytokiny tie sa zlepšili a vklad aj tak nevysiel a dr v centre ze on by to nedal. Niekedy davaju len mesiac pred ivf menšie davky na prevenciu. Ja už určite do velkych dávok nejdem. Tie vedľajšie účinky po vysadení katastrofa a ked ani nie je iste ci to pomáha 🤔

janie7
24. feb 2021

@zuzanasvk Ahojky, ja som si ich dala robiť v Imunovitale, ale vieš pripadalo mi to tam ako na bežiacom páse, čiže keby som nebola ukecaná, čo teda som😉 a nemala na doktorku pripravené otázky, tak sa poriadne nedozviem nič a iba vysolím za to peniaze. U mňa bol tento prvý KET tiež neúspešný, skúsili sme to risknúť bez PGTA, po vklade učebnicové príznaky uhniezďovania a tehotenstva a po 11. dni akoby uťal, všetko opadlo☹
8.3 na MDŽ😉 si voláme s doktorom, že ako ďalej, rezervoval si na mňa namiesto štandarnej pol hodinky hodinu, tak dúfam, že to bude stačiť a nebude pri mne robiť nadčas😀 V tvojom prípade, by som určite imuno testy zopakovala, ja som si ich dala robiť v auguste minulého roka a zvažujem, že si ich zopakujem, ale v Nitre, ale chcem sa s ním o tom najskôr poradiť. Myslím, že po roku by sa mali obnovovať. Držím silno päste!🙏🍀

janie7
24. feb 2021

@zuzzi18 Ahoj zuzzi, môžem ti napísať IP?

zuzzi18
24. feb 2021

@janie7 ano jasne

butterfly333
24. feb 2021

@zuzzi18 jasné dám vedieť tiež som zvedavá ako sú tie cytokiny na tom a teda celkovo ešte mi brať krv na aktivitu komplementu to mi v BA nerobili tak som zvedavá čo to je a aké budú výsledky.

bambuska9
25. feb 2021

@zuzzi18 ja chodim do Gyn fiv v Ba a som spokojna zatial, aj s imunovitalom som spokojna. Proste netreba riesit zbytocnosti. Nie som si ale vedoma ze by mi riesili tu stitnu zlazu ale bud tyzden idem do CAR tak sa opytam.. Cakam na vysledky hysto a potom by som mala mat vklad a vidim ze endokrinologia je cakacka dva mesiace min 🙈🙈

zuzzi18
25. feb 2021

@bambuska9 spytaj sa ich, TSH sa vysetruje pri zakladnom hormonalnom profile, mozno ti aj robili, mala si to ok tak ani neriesili 🙂 drzim vam palce

janie7
25. feb 2021

@butterfly333 Ahoj moja, už ti to krásne odsýpa😉 Ani sa nenazdáš a budeš mať po odbere krvi u Dzurillovej. Ja si volám s Tomom 8.3 na MDŽ😀 Sme sa smiali s koordinátorkou, ze možno je to znamenie😉 Tak ho idem pekne vyspovedať😉 Držím silno päste, nech odbery a hlavne výsledky z nich dopadnú čo najlepšie.

butterfly333
25. feb 2021

@janie7 drahá ďakujem áno už sa to blíži. Inak včera keď bolo tak krásne prišla som o 14:30 z práce prezliekla som sa a išla si zabehať tak ma to láka von keď je tak krásne tak som dala 4km písala doma dala smoothie a ešte 1h aerobic a ešte 15min brušáky no dala som 20 tisíc krokov cítila som sa super taká šťastná. Tak sa darí no a manžela dnes povýšili tak som na neho hrdá tak snáď sa zadari aj to malé. No ty máš teda pekný termín na MDŽ tak snáď na niečo prídete a poriešiť čo ďalej. Ja uz sa teším na vklad naše malé zamrznute 🥶nás už čaká v brne

janie7
25. feb 2021

@butterfly333 Tak to je paráda, som na teba hrdá😉 Tak ja verím, že u mňa zaberie znovu Pergoveris ako chudnúci prípravok😉 Aj keď už som pol kila schudla, ešte do stimulky schudnúť 2-3 kilá a mám lepšiu váhu, ako som mala pred prvou stimulkou😉 Teda už teraz ju mám o pol kila lepšiu😉 Ono Tom, už navrhol vlastne ten strádací cyklus, však ho poznáš, bez alternatívy od neho neodídeš😉, len to treba ešte doladiť. Už mám naňho 2 strany otázok v A5kovom zošite, sa môj muž smeje, že do 8.3 budú z toho 4 strany a rovno ho pozveme ku nám domov nech si pokecáme priamo doma a koordinátorka sa ma pýtala či mi hodina bude stačiť alebo si ma na mňa Tom vyhradiť viacej času😀 Srdečná gratulácia tvojmu mužovi už letí aj z mojej strany a verím, že mrazáčik sa už teší, keď bude v teplúčku v tvojej maternici. Na druhý šup sa nám to už musí podariť.

butterfly333
25. feb 2021

@janie7 ty teda máš toľko obrázok? Veď ja keď som s ním volala naj to bolo asi 20min nič ma nenapadlo čo by som chcela vedieť. No nič aj tak tam ešte pred vkladom chce aby sme prišli že ma pozrie bez liekov a že čo ďalej podľa výsledkov z imuno. Neviem za ako dlho budvýsledky z imuno snáď to nebude tak dlho trvať ako v BA a teda dr mi to všetko pekne vysvetlí okolo toho viac nie ako bergendiova.

janie7
25. feb 2021

@butterfly333 No ja rátam minimálne 20 minút rezervu na výbuchy smiechu, chcem to poňať znovu v tom veselom duchu, on ma veľmi nákazlivý smiech 😀 a chcem s ním hlavne prediskutovať dosť veľa vecí ohľadne plánovania ďalšieho termínu KETu, lebo napríklad dosť zvažoval, či mi nevloží tú horšiu blastocystu, tak som zvedavá, že prečo, objasniť parametre plánovania termínu KETu, ako je to vlastne s uhniezďovaním blastocysty po KETe, kedy sa odporúča hysteroskopia, ako je to s delenim buniek pri PK, lebo stále mi nejde do hlavy ten 4. den PK, keď sme mali 5 embryjok v ideálnom stave, atď. Nechcem teraz fakt nič opomenúť. Jedine o čo ho poprosím aby mi on robil punkciu a Vaška mať na anestézu, i keď sa mi zahľadí do očí, tak by som to podľa mňa dala aj bez anestézy 😉Keď už budem mať Marcela na vklad, už mi to bude jedno, lebo už viem, čo to obnáša, len pri ňom sa bojím jedného, že sa budeme tak smiať, že sa nebude vedieť trafiť do maternice😀
Tiež by som k Dzurillovej rada skočila, aj keď mi Tom povie, že to nie je potrebné, lebo ja si stále myslím, že len v genetike embryjka nebude problém, keď ja som spontánne nikdy neotehotnela. A s Tomom ste sa dohodli tak, že im zavoláš keď budú výsledky z imuno?

junyk
25. feb 2021

Dievčatá 👋🏻👋🏻👋🏻 a neviete ako dlho sa teraz caka na vysledky od dzurilovcov z NR? My ideme o 2 tyzdne a teraz vsetko je rychlejsie sa mi zda. 🙂 Aj z genetiky z 8 tyzdnov boli necele 4 tyzdne a z hematologie 10 dni (rozsireny odber)🙂 tak verim ze aj my sa blizime uz k snazilkovaniu konečne ❣

rosalie1411
25. feb 2021

@junyk s otázkou síce neporadím.. Ale ako si dopadla na vyšetreniach? Genetika aj hemato sú ôk? 🙂

junyk
25. feb 2021

@rosalie1411 genetiku mame ok a hemato mi robili opakovane odbery a okrem clexanu mi pridali este anopyrin 😏 ty sa ako mas? Riesite este nejake vysetrenia alebo skusate este pauzu a potom idete do toho? 🙂

rosalie1411
26. feb 2021

@junyk tak to máš presne tak ako ja, aj ja mam clexane aj anopyrin preventívne.. Ale nepomohlo ani to. Uvidíš, čo na reproimuno zistia, podľa mňa tam bude nejaký zadrhel..

My zatiaľ čakáme a plánujem ísť na konzultáciu k Dzurillovej a pravdepodobne skúsime nejaké CAR.. Aj keď nie som tomu nejako naklonená.. Neviem co robiť momentálne. Vyšetrenia už neriešime žiadne, už máme všetko.. Jedine tie NK bunky z maternice..

junyk
26. feb 2021

@rosalie1411 hej mame to žial podobne. Aj tie nase tehulkovske straty 😓 Ja nemam preventivne clexan a anopyrin. Mam tam pozitivitu v tom antifosfolipidovom syndrome. Robili mi uz dvakrat kvoli tomu odber. Ja uz by som bola rada keby mi ani tam nic nenasli na reproimuno uz teraz sa mi to zda dost s tym anopyrinom 😏

Aj to budete riesit tu vzorku z maternice? Tak ti zelam aby vam to uz vyslo ako nam. Aj vsetkym babam tu ❤

butterfly333
26. feb 2021

@janie7 mám im hneď poslať výsledky na mail a potom sa dohodneme na stretnutí na ten 12dc.

janie7
26. feb 2021

@butterfly333 Jasné, čiže všetko záleží teraz od Dzurillovcov, kedy budú výsledky z krvi. Držím päste nech sú čo najskôr a čo najlepšie 🍀 Ja by som do Brna išla hneď, len chcem aby si aj telo trošku oddýchlo od hormónov, tak uvidím ako sa dohodneme s Tomom, či pôjdem do stimulky už v apríli, alebo v máji😉

butterfly333
27. feb 2021

@janie7 áno od výsledkov aké budú to im hneď pošlem a teda potom buď apríl alebo máj na vklad. Ty by sme išli rovnako 😘

janie7
27. feb 2021

@butterfly333 No mňa čaká ešte pred vkladom stimulka, plus čakanie pár týždňov na genetiku takže vklad vidím tak na jún, júl, keďže chcem rodiť na jar, aby som sa s bruchom voľakde nešmykla a nevyvalila v zimných mesiacoch😉 A zároveň ak by sme sa dohodli s Tomom, že pôjdeme aj do tej hysteroskopie, tak sa to potom ešte trošku oddiali, ale ak tam budem mať Vaška, tak by som to dala možno aj bez anestézy, lebo z anestézy v rámci stimulky, do anestézy hysteroskopie, to by mi Tom ani nedovolil😉 Uvidím, či mi to odporučí, alebo nie. Takže Vaše bábo bude možno o mesiac dva, staršie od nášho, ale možno sa stretneme, keď pôjdem na stimulku alebo sono 😉😘

maggie86
2. mar 2021

Prisli mi kontrolne vysledky z reproimuno v Nitre. Mala som celularnu odpoved voci partnerovym spermiam, hodnota cca 30. Teraz ju mam v norme, 68. Ale zasa voci cudzym mam 35, tie som mala predtym 68 😀. Prosim vas vysvetlite mi niekto aky toto dava zmysel. Akoby sa vymenili tie hodnoty, nieje to len nahoda tieto testy? Ved ak ten medrol zabera tak voci cudzym som mala mat este vyssie. A trofoblast ziadna zmena, stale v norme.

butterfly333
2. mar 2021

@maggie86 ako dlho si čakala na výsledky? Ja som tam bola dnes na krv vzala mi 9 ampuliek

janie7
2. mar 2021

@butterfly333 Ty bláho, že 9 ampuliek, to sú tam tuším väčší upíri ako v Imunovitale😉