icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

maggie86
2. mar 2021

@butterfly333 mne tiez brala 9 ale pri vstupnom vysetreni a cakala som tusim aj 5 tyzdnov. Teraz pri kontrolnom mi zobrala iba to co som mala zle, cize iba jednu ampulku a vysledok bol do 2 tyzdnov ale mali aj dovolenku. Si bola prvy krat?

butterfly333
2. mar 2021

@janie7 ni to áno ale úplne iný prístup zatiaľ som spokojná

butterfly333
2. mar 2021

@maggie86 áno prvý krát na krv.

janie7
2. mar 2021

@butterfly333 Tak to je veľmi dôležité a aj si teraz hovorila s lekárkou, či ti iba zobrali krv? Na výsledky, že kedy budú si sa nepýtala?

butterfly333
2. mar 2021

@janie7 s dr som bola len vtedy 9.2. Dnes len na krv som bola no vravela sa za 3 týždne sa mám ozvať či sú výsledky a jeden vysledok až za mesiac ten posielali do BA na onkológiu.

janie7
2. mar 2021

@butterfly333 Aha, takto😉 A tú jednu vzorku čo ti posieali na onkológiu, to súvisí s maternicou či nevieš?

butterfly333
2. mar 2021

@janie7 neviem moja.Len tu jednu som si musela zaniesť osobne do nemocnice v NR.

ella_ell
5. mar 2021

Baby 👋 caute zaujimaju ma tie intracelularne citokyny hodnoty citam ze niektorym nepomohol ani medrol ani clexane 😛 idete na 3,4,5 vklady to je na prasky ja idem na druhy vklad nasadene mam na druhy pokus intralipidy a clexane ktore su dolezite tie cisla

zuzzi18
5. mar 2021

@ella_ell ahoj, ja mam hodnoty zvysene velmi v podobnej vyske ako ty a mam na to nasadeny Medrol. Clexane sa nedava na cytokiny ale na hematologicky problem. Muselo ti vyjst este nieco ine okrem cytokinov ked ti dali Clexane.

ella_ell
5. mar 2021

@zuzzi18 ja som na hematologii bola a co sa tyka hustoty krvi krvny obraz mam ok hematoligicka nic nevidela prvy pokus skoncil v juny 2020 v 5tt isla som. Bez intralipidov a clexane nastrel na slepo a medrol my v centre nedali kvoli vahe a ved. Ucinkom neviem kde uz je pravda...

zuzzi18
5. mar 2021

@ella_ell mne pri prvom aj druhom vklade davali preventivne anopyrin ale asi mi bol slaby, myslim ze teraz v pondelok mi hematologicka nasadi nieco silnejsie.

ella_ell
5. mar 2021

@zuzzi18 mam teda pocit ze skúšajú co ti sadne a davkuju postupne......

ella_ell
5. mar 2021

@zuzzi18 ja vidim pozitivum to, ze otehotnieme len to treba udrzat

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Ahoj, neviem, v ktorom centre ti chcú dať intralipidy na zvýšené cytokíny, ale intralipidy sa dávajú na zvýšené NK bunky, nie na zvýšené cytokíny. Nech neurobia ešte väčšiu šarapatu ako doteraz😉

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 mas pravdu ja som sa zle vyjadrila intralipidy mi idu dat na zyvsene NK bunky a dokrorka v centre mi povedala plus pridat clexane ale tie citikyny mam tiez vysoke takze neviem neviem sa s doktorkou dostat do hlbsej komunikacie je neosobna.... Takze budem vdacna za vsetky info 💚

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Tak to je klasické jednanie s pacientom tu na SR😠 A máš ešte nieaké iné zvýšené hodnoty okrem NK buniek a cytokínov, napr protilátky proti embryu? Lebo ak nie a nemáš problém so šítnou žlažou, ja by som radila ísť prírodnou cestou, čiže schudnúť, myslím to v dobrom, keďže zvýšené cytokíny súvisia s nadváhou a nepchať do seba chémiu. Samozrejme intralipidy sú založené na prírodnej báze, čiže to schvaľujem, pokiaľ nemáš potravinovú alergiu😉

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 nie nemam stitnu ž. Urcite jasne ze schudnut je najlepsia cesta jasne mozeme pisat otvorene ja som isla zo 114 na 99 ale to je malo viem ale je mi dlho cakat chcem vyskusat druhy pokus a potom sa zamyslim... Ked vazne neviem kazdopadne ja medrol a kortikoidy si nedám este ma zaujima co to urobi teraz intralipidy plus clexane 0.4 kedze prvy pokus bol naslepo
Kazdopadne by som sa chcela s doktrokou porozpravat do hlbky ale velmi je chladna to ma potom tam da dole 👇 👇👇 neviem bude to mozno na dlhe trate alebo smer Brno

zuzzi18
5. mar 2021

@ella_ell a do akeho CAR chodis?

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Jasne, chudnutie je na dlhé trate, to mi nemusíš hovoriť😉 a kortikoidy sú brutálne svinstvo, chválabohu ja ich brať nemusím, však skús teda tie intralipidy a uvidíš. A Brno vrele odporúčam, ja som tam varená pečená😉, síce tento prvý KET nevyšiel, ale môj doktor mi už na plánovaní termínu KETu spomínal, prečo to nemusí vyjsť, je to poklad chlap a aj keď som na tú kliniku išla kvôli inému doktorovi, len naňho bola veľká čakačka, tak by som tohto môjho nemenila ani za celý svet😉 Tak silno držím päste nech ti to vyjde🙏 a keby si chcela poradiť ohľadne Brna, tak kľudne pisni🙂

butterfly333
5. mar 2021

@janie7 no vidíš a ja som NK bunky mala ok trolinka nižšie a aj tak mi dala intralipidy. Ja uz neviem ona to asi dáva každej.

zuzzi18
5. mar 2021

@butterfly333 mne v Imunovitale povedala Bergendiova ze intralipidy dava iba ked je problem
zase moja Dr. v CAR ich dava aj preventivne ked nie je problem
a moj gynekolog (tiez ale pracuje aj v CAR) povedal, ze intralipidy nemozu uskodit, ze vytvoria lepsie prostredie pre embryjko..

zuzzi18
5. mar 2021

inak NK bunky znizuje aj Medrol

butterfly333
5. mar 2021

@zuzzi18 ja počkám na tieto výsledky čo som bola v NR a uvidím čo ďalej.

ella_ell
5. mar 2021

@zuzzi18 zuzka aj ja som bola u Bergendiovej bola v poho mila ale co mam. V gyn fiv lekarku no tak velmi vazna pani po oppytani sa ine pohlady uz mam na male jej povedat tazko svoj nazor uvidime treba dobojovat.
Kamaratka po 10 rokoch v reprogenesis sa jej podarilo a druhej v brne po 8 rokoch ale aj v Čechách to boko na dlhe trate... Ja keby tak asi reprofit skusim Zuzka v akom CAr si ty?
Buterfly kamoska tiez 41 rocna ide na vklad emrya do reprofit ale uz maju darcovsky program

janie7
5. mar 2021

@butterfly333 Moja, k Imunovitalu sa radšej ani nevyjadrovať, aj Tom mi ich naordinoval menej, že pri tej mojej jednej máličko zvýšenej hodnote NK buniek ich toľko netreba, ale presne hovoril ako Mudr. Otevřel z Reprofitu, že v mojom prípade môžu iba pomocť.😉 No prečo ich naordinovali tebe, keď máš NK bunky trošku znížene to je záhada zeleného strašidla👽 Podľa mňa tu na SR im ide iba o business a aj mne ich naordinovali iba preto, lebo pri tých mojich super výsledkoch, už nevedeli ako na mne zarobiť😠 Som veľmi zvedavá ako ti dopadnú teraz výsledky u Dzurillovej a čo ti povie😉

janie7
5. mar 2021

@butterfly333 Ja sa už neviem dočkať pondelka, kedy budem volať s Tomom, sa ma pýtala koordinátorka či nám bude stačiť hodina, alebo či si ho chcem rezervovať na dlhšie. Ale však to už by pri mne chudák nadčasoval, keď ho máme o 15:00 a on robi do 16:00:grinning:

zuzzi18
5. mar 2021

@ella_ell ja som Iscare Ba. Zatial som velmi spokojna, teraz to bol rok co sme tam a za ten rok sa uz strasne vela toho udialo, na vela veci sme prisli, nieco som uz preliecila, nieco teraz liecim. Doktorka ma netlaci bezhlavo do vkladov iba tak ale po oboch neuspesnych riesila priciny a vzdy aj nieco nasla a nasadila liecbu. Zatial ozaj spokojnost na mojej strane, doverujem jej.

janie7
5. mar 2021

@ella_ell A nie si ty náhodou u Behúňovej v Gyn-Five v BA? Ja keď som tam bola pred pár rokmi na IUI, tak ma najskôr prestimulovali a potom, keď sa IUI nepodarilo, tak sa ma spýtala, že čo navrhujem ďalej? Ja jej na to, že: navrhujem ďalej to, že sa otočím a odídem a aj som tak urobila. V živote by ma tam ani zadarmo nikto nedostal😠 Ja som teraz v Reprogenesise a je to tam úžasné 😉

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 u behunovej som bola len raz na kontrole pocas stimulácie ale. To bolo tiez ako kamenom o stenu 😵a ta moja je stenova no to je tak tazkopadne ze po každej konzultácii je to na dva poriadne panaky nemozes jej vnicom proti rečit lebo stale sa obranuje. Frazou,, hadam my sme tu odbornici''neprijima niake nazory ani postrehy....
Vobec keby som len tusila tak tam tiez nejdem ani nevstupim... Tiez som pokukovala po iskare alr neviem ci dam sancu celkovo Sk a ba centram neviem vadi mi pristup...

janie7
5. mar 2021

@ella_ell No na mne sa vystriedali všetci traja😉 A Stenovú som zažila priamo v akcii pri IUI a pripadala mi z nich najakčnejšia, ale niekedy až moc😉 A Mudr, Harbulák keď spustil na mňa tým vykastrovaným hláskom, tak som nevedela či sa mám smiať alebo plakať🙂 Proste celé zlé.