icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 😂😂😂😂😂😂aj ja som bola u Harbulaka a ten sa na nna kukol a na monitor a ze ide nam to ako v lete na saniach tak motivacia ako hovado fakt..
Ako ja lutujem všetky tie zaciatocniky mne ked drbla protokol na stol kde kedy ake lieky a injekcie ani som jej to nemohla zopakovat ci to spravne chapem konecna 😛

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 hrozne som aa schuti zasmiala ako moc 😂😂😂😂😂😂

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Kokos, lepšieho motivátora fakt nenájdeš😲😉 A teraz si to porovnaj s mojim doktorom v Brne: Pridem po stimulke na druhé sono, monitor hneď otočí ku mne a s mojim mužom sa rehotajúc hádajú, že či je tam tých folíkov 12 alebo 13, lebo 2 boli na sebe a že vraj na ne si špecíalne pri punkcii posvieti😉

janie7
5. mar 2021

@ella_ell A som veľmi rada, že som ťa pobavila, človek by sa už zbláznil, keby nebral aspoň niektoré veci s humorom😉 A ja mám fakt, že veľmi dobry ozorovací talent, tak si na človeku všimnem aj úplnú maličkost😉

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 ja mam pocit ze by sme si aj my dve rozumeli... Ano Harbulak je totalny motivator😵🤨🤨 ako casto chodis do Ba a odkial?

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Určite áno a ešte sa aj voláš Ella😉, zvažujeme, že keď náš vytúženy zázrak (verím, že sa podarí tento rok) bude dievčatko, bude Nina alebo Ella😉
Ja bývam v BA a koncom januára som bola na vklade, čiže budúci týždeň v pondelok na MDŽ😉 si voláme s doktorom ohľadne nasledujúcich krokov, aj keď zhruba už viem čo ma čaká, len to ešte potrebujeme spolu doladiť a mám naňho dosť veľa otázok, v ktorých odpovediach sa on úplne vyžíva, ale tak priemerne som tam chodila 2 až 5 krát do mesiaca, lebo ja som ku nim chodila aj na intralipidy. Našim doktorom vôbec neverím.

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 cize ty si uz tehotna teda ak to dobre chapem 😉

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 prosim ta isla si do Brna ako samoplatca alebo cez poistovnu kolko to stoji eur ak mi vies poradit a povedat

janie7
5. mar 2021

@ella_ell nie, nie, ja som po prvom neúspešnom KETe a teraz pôjdem do ďalšieho IVF cyklu, môj doktor ho nazval, že střádací cyklus, aby sme nazbierali viac embryjok na genetiku (z prvého cyklu mi ostalo ešte jedno), keďže ja už mám po 40ke, no milo ho moje telo prekvapilo, tak sme sa do toho pustili z vlastnými vajíčkami a podotýkam to navrhol on, ale až po sone, predtým sme sa bavili hlavne o darcovskom programe😉 A áno, som samoplatca. Pozriem ti ten cennik, lebo oni ho na stránke nemajú, čo viem určite tak IVF u nich stojí 2160 EUR aj s asistovaným hatchingom, ICSI a PK.

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 si velmi zlata ved mam pocit ze este aj cenovo je to tam asi aj o cosi lepsie ja by som isla urcite tiez ako samoplatca lebo cakat tu na nase poistovne to by bol zas ako harbulakov pristup😛ale velmi vela zlých recenzii maju v tom gyn fiv proste co citam a pocujem na real desne..
Waw tak to super ze ides este s tvojimi vajíčkami 👋👏

ella_ell
5. mar 2021

@ella_ell kazdopadne uz asi toho musis mat viacej za sebou obdivujem vsetky zeny co s tymto zvadzaju boj....

janie7
5. mar 2021

@ella_ell ďakujem krásne, môj doktor mi to tak milo zahlásil, že som myslela, že od radosti vyletím na Venušu😉 A poviem ti úprimne, toto bolo moje prvé IVF, lebo mne nikdy nič nenašli, proste všade ukážkové výsledky, mala som však hektickú prácu, našim lekárom som neverila..., tak sme si predminulý rok povedali, že teraz alebo nikdy, no to sme stihli akurát prvú konzultáciu, keďže mi začal chaosiť cyklus. A áno, je to tam lacnejšie, až na genetiku embrya😉 V Reprogenesise nemajú na to proklientský cennik, ale môjho doktora zbožnujem, tak by som nemenila ani za nič😉 A všetci sú tam úžasní a ešte tam majú anesteziológa s úžasnými modrými očami, ma totálne dostal, ani anestézu som nepotrebovala😉 a môj muž zaklincoval ten náš neúspešná KET, že však si sa chcela stretnúť ešte s anesteziológom😀

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 super velmi to prajem kazdej zene a ku akemu lekarovi chodis v reprogenesis? Budem rada ak napises
A aj ma zaujima od kedy si zacala chodit do gyn fiv kolko si mala rokov a ako dlho si tam chodila 💚

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Chodím k Mudr. Koukalovi, veľmi mi vyhovuje, ak budeš chcieť ísť k nemu nedaj na prvý dojem, lebo na prvej konzultácii bol síce milý ale na druhej strane aj dosť odmeraný a teraz som na ňom doslova závislá, kvôli mne je ochotný prísť aj v sobotu do roboty aj keď nemá službu, chcel si presunúť dovolenku keby som na Estrofem nezareagovala tak rýchlo ako som zareagovala.... Proste je to poklad chlap, teda aspoň my sme si veľmi sadli, vždy má kopec alternatív ohľadne liečby a v kľude ti všetko detailne vysvetlí. A keď už nemám žiadne "dotazy" tak ostane smutný😉
V GYN-FIVe som bola iba na jednom IUI, myslím, že som mala 36 rokov a bohate stačilo😉 Nikdy viac.

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 je jedno ci reprogenesis ci reprofit?
Obe som pocula som vyborne

janie7
5. mar 2021

@ella_ell Ja som chcela ísť do Reprogenesisu kvôli dvom dôvodom: keďže toto bolo moje prvé IVF, chcela som mať pri sebe stále toho istého lekára, v Reprofite je to už bohužiaľ ako u nás, že máš stále niekoho druhého a druhým dôvodom bol Mudr. Marcel Štelcl, boli naňho neskutočne dobré ohlasy. Keď som však volala s koordinátorkou, povedala mi, že ho môžem dostať, ale bola naňho čakačka pár mesiacov. Tak reku, že počkáme. Ani nie o týždeň mi volala koordinátorka znovu, že ak by sme chceli Mudr. Koukal by nás zobral skôr, tak sme išli na prvú konzultáciu k nemu a už sme sa ho nepustili😀

milakrasna
5. mar 2021

@ella_ell oplatí sa vybaviť si poisťovňu keď ideš do CZ. Nám preplatili cca 1600€ zo 4500€ koľko to cele stálo. Vybavenie mi trvalo do mesiaca. Nič zložité 😊 na Slovensku je to strata času.

ella_ell
5. mar 2021

@milakrasna pockaj tak o tomto chcem vediet viac znamym to trvalo pol roka a to sa mi fakt nechce cakat vedela by si napisat do mailu info aky je postup? Bola by som ti velmi vdacna

ella_ell
5. mar 2021

@milakrasna moj mail ella.smrecanova@gmail.com bola by som. Vdacna kebyze mi napises

ella_ell
5. mar 2021

@janie7 ano Štelcl ano ze topka pomohol aj tej kamoske bol z nej uz zufaly ale dali to

butterfly333
5. mar 2021

@janie7 no tiež som zvedavá na výsledky z NR ja len dúfam že budú lepšie a hlavne aby sa vklad podarilo aj keď už mám všetko vyšetrené tak neviem kde by mohol byť ešte problém no o tom sa porozprávam v Brne keď mi prídu výsledky.

janie7
5. mar 2021

@ella_ell No ja mám pocit, že Marcel poslednú dobu už berie iba málo nových pacientok, lebo ako vedúci lekár má toho až až. Som si mohla predminulý rok gratulovať, že ma ešte chcel zobrať, no teraz som veľmi vďačná, že mám Koukala, najmä preto, že aj tak by som si Marcela vôbec neužila, lebo bol stále mimo kliniku a keď sme tam boli tento rok v januári, tak nás len pozdravil a utekal preč. Inokedy sa aj pristavil, či rozhadzoval úsmevy kade chodil😉

butterfly333
8. mar 2021

@janie7 drahá no ako dopadol ten dlho očakávaný rozhovor čo nové???

janie7
8. mar 2021

@butterfly333 Ahoj moja, pisnem ti IP, len potrebujem ešte niečo dorobiť. No Tom bol neskutočne zlatý 😍

bambuska9
8. mar 2021

Ahojte, ake mate skusenosti s intralipid.infuziami? Ja som bola v ten den neskutocne nafuknuta a necitila som sa dobre, mala som tlaky v podbrusku. To je normalne?

janie7
8. mar 2021

@bambuska9 Ahoj, no u mňa to bolo úplne v pohode, dokonca som sa po nich ešte lepšie cítila. A nemáš potravinovú alergiu na niektorú zložku z nich?

butterfly333
8. mar 2021

@bambuska9 ka som tiež nič neobvyklé necítila

bambuska9
9. mar 2021

@janie7 ahoj nemam vobec ziadna alergiu, tak neviem cim to mohlo byt sposobene. Ale vcera som bola na transfere a dalsia infuzia je vo stvrtok tak som zvedava.. Ci vobec pomozem uhniezdeniu cervicka 🥰

janie7
9. mar 2021

@bambuska9 Ahoj, no možno to potom bola len reakcia na lieky zároveň s intralipidami každopádne držím silno päste, nech sa podarí a pomôžu😉

aleskandra
9. mar 2021

Ahojte, prosím vás, reprodukčna imunológia je len NR a PO? Sme z Martina, tak či náhodou nie je niečo bližšie 🙈