icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

butterfly333
14. mar 2021

@kroketka7 a koľko tabletiek sa berie všade píšu inak. Ďakujem

kroketka7
14. mar 2021

@zuzzi18
Niekomu pomoze, niekomu nie. Treba skusit, co sa da.
Dakujem ajja drzim palce. 🍀

kroketka7
14. mar 2021

@milakrasna Dakujem pekne, 7. transfer, kiezby sa konecne podarilo.
Napodobne tebe.🍀 A ty si v ktorom tt?

kroketka7
14. mar 2021

@butterfly333 Ved prave. To mi nevedeli povedat ani v Car. V lekarni ze 3x5 tbl. Ale to mi prislo vela na moju vahu. 🤷‍♀️Ja beriem 2x5. Len treba fakt dodrziavat 2 hodiny odstup od jedla, aby sa vstrebal.
Ale citala som, ze niektorym babam nepomohol. Je to asi fakt individualne.
No topiaci sa aj slamky chyta, ako sa hovori...🤞

milakrasna
14. mar 2021

@kroketka7 nám sa podaril 6.KET a dnes som začala 8.mesiac 🥳😊

butterfly333
14. mar 2021

@kroketka7 no ja som brala aj medrol na cytokiny no brala som aj serrapeptasu na zápal no nepomohlo nič tak tiež rozmýšľam na tým wobenzyom.

butterfly333
14. mar 2021

@milakrasna drahá už 8mesiac? Bože ako to letí a my stále nič len sa trápime. No asi to tak ma byt už to doma neriešime čakám na výsledky z NR a potom sa uvidím pôjdeme na ďalší vklad a keď sa to nepodarí kašlem na to roky mi utekaju a stále nič asi mi to nieje súdené Čo ma veľmi mrzí 😒😒😒

kroketka7
14. mar 2021

@milakrasna jeej, tak to mas za par.🤩

milakrasna
14. mar 2021

@butterfly333 hej stasne to uteká 🙈 neboj podarí sa aj vám ❤️☘️ už na vás čaká embryjko ☺️🐣 inak drahý berie tiež vitaminy? Keď skúsate aj prirodzene. Kedy vám robili naposledy spg?

luckamjar
14. mar 2021

@milakrasna brutálne to leti, keď človek vidí druhých, ja čakám len na to hlúpe sono na potvrdenie srdiečka a je to vecnosť! 😊

butterfly333
14. mar 2021

@milakrasna berie vitamíny pravidelne aj cvičí neboli sme na ďalší spermio prvý mal výborný a teraz mám netreba keď ideme do DE.

milakrasna
14. mar 2021

@butterfly333 viem ze idete na DE ale tak určite aj skúsate 😁 preto sa pýtam... Už máte termín na KET?

butterfly333
14. mar 2021

@milakrasna áno skúšame no aj keď viem že prirodzene to nepôjde tak nás tým nerozmýšľam. No do Brna až keď mi prídu výsledky z imuno. Podľa toho mi napíše koordinátorka kedy máme prísť.

sjuzik15
15. mar 2021

👋 ahojte, už som tu raz prispievala svojími výsledkami, idem sa s vami podeliť o skúsenosť znova.
Pres rokom som bola v imunovitale, kde mi igampliou liečili zvýšené cytok. Myslim, že ako jednej z mála mi táto liečba zabrala, cytok.sa radikálne znížili (aj ked mi to k tehu nepomohlo, pricina bude asi inde)...
Bolo mi odporúčané zmeniť životný štýl. Aj keď žijem teoreticky zdravo, nemam nadváhu skôr problém pribrať, vyradila som uplne kávu a prešla na zelený čaj, vyradila biely cukor a prešla na zdravšiu verziu čo sa tíka aj sladkostí, viac ovocia zeleniny, snažila som sa vyradiť bielu múku a začala som si kupovať zdravšie pečivo a nasadila oveľa viac pohybu. Samozrejme som prestala fajčiť, aj keď som nebola tuhý fajčiar.
Po roku som sa objednala na kontrolné odbery, presne pred rokom som skončila s igampliou.
A výsledky ma prekvapili. Celá A4 výsledkou je úplne v poriadku a v norme! 🤗 som veľmi spokojná a potešená. Len moja skúsenosť a príbeh s repro-imuno....

butterfly333
15. mar 2021

@sjuzik15 to je super mne igamplia nepomohla medrol ani intralipidy pred vkladom nepomohli. Tiež som začala zdravá strava veľa pohybu cukor žiaden ani pečivo dala som dole 15kg teraz som zmenila aj imunovital za NR tak čakám na výsledky z NR a dúfam že cytokiny budú už v poriadku.

majinka81
16. mar 2021

@sjuzik15 ja to iste,prestala som jest cukor,sladkosti,biele pecivo vsetko som nahradila zdravsou alternativou.Po 6 rokoch ok vysledky,po 1 krat.Tebe gratulujem🙂

luci_ba
16. mar 2021

@sjuzik15 to je skvelá správa 😊 ja tiež verim že cytokiny sa daju takto znizit. Moj gyndos keď videl moje výsledky ktoré boli tesne nad hranicou a dalsie o 6 týždňov v norme povedal, že on si nemyslí že moj problem je v tom.. teraz si ja musim dať pauzu z medrolu, a budem pokračovať tiez v zdravej strave 😉 jediné čo neviem prestať je káva 🙄

zuzzi18
16. mar 2021

Ahojte, mne prvé čo imunologicka povedala, že čím vyššia váha, tým vyššie citokiny. Ja som tiež už od prvého vkladu schudla 11 kg a verím, že toto je cesta a hlavne je to vec, ktorú môžme samé ovplyvniť. Ostatne už je aj o šťastí. Držím nám všetkým palce!!!

luci_ba
16. mar 2021

@zuzzi18 niečo na tom bude 😊 len ja mam teraz 56kg pri 172 cm, už asi nechcem ísť viac nižšie

zuzzi18
16. mar 2021

@luci_ba to nie, ty máš váhu super 🙂

zuzzi18
16. mar 2021

@kroketka7 prosim ta ake davky si toho wobenzymu brala? som trochu zmatena z toho davkovania

kroketka7
16. mar 2021

@zuzzi18 ahoj, ja som si sama urcila davkovanie a beriem 2x5 tbl. Aj ked v lekarni mi povedali 3x5, ale najlepsie by mozno poradili na imunologii.🤷‍♀️

majinka81
16. mar 2021

@luci_ba kavu pijem aj ja dokonca so smotanou coby sa nemala,ale vysledky oki takze v kave pokracujem,bez tej neviem zit😝.

ella_ell
18. mar 2021

Baby mate niektora skusenosti s metforminom na inzulinovu retistenciu? Ja užívam stadamed 500 len potrebujem info endokrynolog mi to kaze brat az do 3 mesiaca a v centre mi ho kazu vysadit hned po otehotneni a moj gynekolog sa odvolava robte tak ako vam povedia v centre tak ako co mam ako robiť? 🤨

luckamjar
18. mar 2021

@ella_ell Ka ja som ho brala asi mesiac pred otehotnenim a dala mi ho na reproimunologii. IR však nemám, bolo to preventívne, že keď mám PCO...keď som otehotnela, v centre mi na to nevedeli nič povedať, gynekologovi som povedala, že mi imunologicka toto predpísala a že to mám skonzultovat s nim, či to môžem dalej brat...povedal mi že nech to konzultujem s nou, že načo mi to dala. Keď som mu povedala že kvôli PCO tak mi povedal, že to sa na to nedava a zvysok úplne odignoroval a nevyjadril sa mi. Imunologicka naďalej káže brat...vysadila som. Mám toho až až...toto mi prišlo už naozaj zbytočná vec navyše...

ella_ell
18. mar 2021

@luckamjar co myslis ze je zbytocna vec? Ten metformin? Ci ta ignoracna odpoved lekarov mne po zisteni tehotnosti povie vysadit a zas endokrynolog pokracovat ako a teraz co? Lebo ze v cechach to davaju aj do 3m aj je potvrdena inzulunova rezistencia takze v podstate si sa dozvedela taku odpoveď ako ja ze niaku😛

luckamjar
18. mar 2021

@ella_ell myslela som, že zbytočná pre mna...mala som to preventívne, inzulinovu nemám zistenú ani iné problémy na ktoré by mi mal zabrať. Brala som ho lebo topiaci sa aj slamky chytá 😊. Ale keďže sú naň take zvláštne názory a z gynekológa som vyčítala že by mi ho nedal a v centre sa nevyjadrili, tak mi to príde, že z gynekologickeho hľadiska nemám podporu, tak ho neužívam. Ale áno...dopadla som ako ty...🙈krásne info

ella_ell
18. mar 2021

@luckamjar presne ako pises ťazke pohlady no skoda reci pohlady do zeme.... Inak kebyze viem idem asi vyskusat univerzitne reprodukcne centrum na antolskej 11 nie tento gyn fiv 🤨

zuzzi18
21. mar 2021

Baby prosim Vas do Imunovitalu sa chodi na kontrolny odber nalacno alebo nie?

butterfly333
21. mar 2021

@zuzzi18 ja som išla vždy na lačno