icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

luci_ba
21. mar 2021

@zuzzi18 radšej chod nalacno

butterfly333
24. mar 2021

@janie7 ahojte potrebujem poradiť. Prišli mi výsledky z reprodukčnej imuno NR no nejak tomu nerozumiem dr mi nenapísala žiadnu liečbu pred vkladom nechápem prečo??
@zuzzi18

luci_ba
24. mar 2021

@butterfly333 ja tomu rozumiem tak že ešte počkajú na ten jeden vysledok čo ti chýba a potom budete spolu na konzultáciii a tam ti povedia čo ti nasadia, držím palčeky 🙏

butterfly333
24. mar 2021

@luci_ba no mohla napísať ako som na tom či sú už cytokiny ok mne sa zdá že už sú lepšie

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 no ja sa veruže tiež veľmi nevyznám a to podľa mňa celkom dobre čítavam výsledky. Len tieto z NR sú celé nejaké iné tým ze majú svoj labak. Tak musíš čakať ešte na konzultáciu, kedy ju máš?

zuzzi18
24. mar 2021

@zuzzi18 ona podľa mne nemohla napísať ci sú cytokiny lepšie lebo toto je tvoj prvý výsledok z ich centra nie?

butterfly333
24. mar 2021

@zuzzi18 musí vedieť či sú ok či nie veď vie aké hodnoty majú byť. V ba mi hneď napísala čo je vo veci. Áno ešte čakám na jeden vysledok aktivita komplementu.

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 no napísala tam že bez zvýšenej produkcie atď atď a to mi znie, že je to ok nie?

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 mas ich v norme podľa mňa, jedine tnfa cd4 máš mierne hranične zvýšené, to je nic

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 vyzerá ze oni ale nerobia tie CD3? To som si už dávnejšie vsimla

butterfly333
24. mar 2021

@zuzzi18 ďakujem písala som im tak uvidím čo odpišu

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 som zvedavá teda co povedia a co povie aj CAR ale myslím ze úprava váhy určite zabrala 🙂

butterfly333
24. mar 2021

@zuzzi18 tiež si myslím lebo pozri výsledky z BA síce z minulého roku pred vkladom

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 hej ja si pamätám aké si mala, ja mam podobne veľmi tak som zvedavá tiež ci Medrol zabral, včera som bola na odber. Len rozdiel medzi prvým a druhým odberom mam - 5kg.

janie7
24. mar 2021

@butterfly333 Ahoj moja, presne ako hovorí @zuzzi18, cytokíny máš perfektné a teda čakaju ešte na tie aktivity komplementu. A poslali ti len dve strany výsledkov, resp. podarilo sa ti otvoriť všetky?

luci_ba
24. mar 2021

@butterfly333 ja mam pocit že tuto pozerajú pomer tých cytokinov nie absolutne hodnoty,

butterfly333
24. mar 2021

@janie7 áno len toto poslala no ja som dala dole 17kg od posledného vkladu. No aj tak sa bojím ísť na vklad bez liekov tak uvidím čo odpišu z Brna aj dr Dzurilova.

janie7
24. mar 2021

@butterfly333 Nemáš sa čoho báť, spravila si pre to maximum, už len treba počkať čo odpíše Tom a Mudr. Dzurillová

danilabe
24. mar 2021

ahojte, bol prosim niekto na imunologii v Imunovitale ale hodnoty mal dobre a potom v Nitre?oplati sa ist do Nitri?Mam totiz dilemu, mne robil odber na reproimunolgiu Gynfiv a z Imunovitalu to len zhodnotili (bez toho aby vobec vedeli kto som).Cize mi to prislo take divne cele.A viem,ze Nitra robi podrobnejsie testy aj muza.Oplati sa cakat na ich termin?dakujem za odpoved skusenosti

suzanca86
24. mar 2021

@danilabe Ahoj ja som mala v BA Imunovitale zle cytokiny a o par tyzdnov v Nitre uz ziadny problem s cytokinmi, cize naopak.

luci_ba
24. mar 2021

@danilabe mne moj gyndos povedal ze hodnoty cytokinov kolisu hore dole, a teda nebol nadseny že som na zaklade jednych výsledkov(ktoré neboli az tak hrozné) dostala medrol. povedal že to môže byt akýkoľvek maly zapal v tele, čiže je možné že ked si si dala robiť odber na 2 roznych miestach tak ti vyšli iné výsledky.

zuzzi18
24. mar 2021

@luci_ba ale ak by bol iný zápal v tele, muselo by byť aj zvýšené CRP nie?

butterfly333
24. mar 2021

@zuzzi18 ja som mala crp menej ako 5 a aké vysoké cytokiny som mala.

zuzzi18
24. mar 2021

@butterfly333 áno aj ja, preto si myslím ze tie cytokiny nespôsobil iný zápal v tele. Keby je aj CRP vysoké vtedy sa oplatí hľadať iný dôvod zvýšených cytokinov.

suzanca86
24. mar 2021

Ja som mala crp pod 5 a aj tak rozlisne vysledky.

zuzzi18
24. mar 2021

@suzanca86 ty si bola ale po potrate ak si dobre spomínam pri prvom zlom výsledku, či?

bambuska9
24. mar 2021

Ahojte, otazka, tie, ktore ste mali predpisane intralipidove infuzie chodili ste na ne cele tehotwnsto? Ja mam predpisane pred a po vklade, to som bola a podarilo sa. Teraz by som mala ist po pozit. Vysledku a kazdy mesiac do porodu. Este som sa neobjednala, a teda neviem ci sa mam..

luci_ba
24. mar 2021

@zuzzi18 aha tak to som nevedela

suzanca86
24. mar 2021

@zuzzi18 3 mesiace po 1 zlom a 4 mesiace
Po potrate uz s dobrym.

butterfly333
25. mar 2021

@bambuska9 to sa chodím do 15tt ma tie intralipidy tuším tak som to mala písané.