Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@butterfly333 fu no z toho velmi nie som mudrejsia..to uz je aj vyhodnotena ta aktivita komplementu? a intralipidy preco nedali ked mas NK bunky zvysene?
@butterfly333 Heh, tak to ma podrž, ako môžeš mať zvýšené NK bunky, keď si mala intralipidy, teda koľko si ich brala?
@butterfly333 nie imunoglobuliny nie su intralipidy praveze..ale tak asi v zavislosti od tych dalsich zisteni by ti na vsetko mali zabrat imunoglobuliny
@butterfly333
@janie7
koniec koncov tie NK bunky v krvi nie su az taky problem..treba ich hladat v maternici
@butterfly333 Čiže ako ja😉, akurát, že mne nič nevytieklo. Presne ako hovorí
@zuzzi18 , imunoglobulíny sú protilátky proti infekcii.
@butterfly333 To už ti Tom presne povie, čo to je, ale predpokladám, že to bude asi infúzia.
@butterfly333 Ja by som počkala, čo ti povie Tom. prípadne Dzurillová ti odporúčanie nedala?
@janie7 keď som dala do googlu imunoglobiny tak mi dalo igamplia inj veď tie som brala ako prvé a nič nepomohlo.
@butterfly333 tak ked je to doplnok vyzivy, tak coby nie podla mna.
@butterfly333 no ja to chapem tak podla toho co som precitala, ze imunoglubuliny sa davaju pri negativnej odpovedi imunitneho systemu a intralipidy zas pri nadmerne aktivovanej imunite
@janie7 ved som to tu poslala či dr Dzurilova mi napísali bud hore foto.
@butterfly333 Len ona písala o intravenóznom podaní, či ti nedala presný názov injekcií, lebo ty si dala fotku vyživového doplnku,
@janie7 áno viem že je to výživovy doplnok čo som sem dala ja len že keď to obsahuje imunoglobiny či by som to nemohla brať.
@butterfly333 Ako, zase na druhej strane, pokaziť by si tým nemala nič, ale ja by som nekombinovala jedno s druhým. Menej je niekedy viac😉
@janie7 No uvidím čo odpíše Tom.
@butterfly333
@janie7
baby tak uz mam vysledky a cytokiny neklesli ☹ teda klesli ale len o malinko...jedine CD3 IFNg sa dostalo uz na hranicu ale zvysne tri hodnoty stale zvysene
@zuzzi18 a čo teraz berieš stále medrol?
@butterfly333 hej napisala ze je to z dovodu nedostatocneho casu liecby a mam stale brat medrol a dalsia kontrola o 4-6 tyzdnov..myslis ze to je myslene od psoledneho odberu? Lebo to by som o dva tyzdne mohla ist na dalsi odber
tebe po medrole neklesli vobec alebo aspon trochu sa ti to zlepsilo ked ti odporucila vklad?
@zuzzi18 neklesli vôbec no minimu ale vklad odporučila a intralipidy k tomu no ja už by som nešla na vklad keby mám zle cytokiny jej to je podľa mňa jedno.
@butterfly333 tak ono je to v konecnom dosledku na tebe, ci na ten vklad pojdes alebo nie..
@zuzzi18 to áno rozhodnutie je na nás. No máš ich asi také ako som mala aj ja. Aj ti písala pred vkladom intralipidy?
@zuzzi18 Tie hodnoty cytokínov úzko súvisia s hmotnosťou. Možno by som prestala postupne brať medrol a odložila vklad povedzme na 2 mesiace a začala s úpravou stravy a cvičením. U @butterfly333 sa to krásne potvrdilo 😉 Ale samozrejme nemusí to byť pravidlo u každej z nás a môžeš ich mať zvýšené z úplne iného dôvodu.

@zuzzi18 mne napísala z NR toto.