icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

andrejocka36
8. apr 2021

Dievčatá, chcem sa spýtať, čo to môže znamenať, keď mám zvýšené anti-kardiolipinové protilátky? Referenčná hodnota je 0-10 a ja ich mám až 17,75 kIU/l? IgG a IgM a ACLA mám negatívne... Môže ísť o antifosfolidový syndróm? Máte s tým niekto skúsenosť? Dá sa to liečiť? Už som prišla 2x o bábätko 😔 a čaká má kopu vyšetrení a medzi nimi aj reprodukčná imunológia. Ďakujem za odpoveď.

zuzzi18
8. apr 2021

@janie7 juuuj moja toto ja mam davno podchytene..ja od augusta mam upravenu stravu a schudla som uz 12kg (z toho 5 kg po zacati uzivania Medrolu) a vidis, nepomaha ani v spolupraci s Medrolom..ja teraz ani nemam ze moznost odlozit vklad, mna s takymito vysledkami ani moja lekarka v CAR nechce pustit na vklad kvoli tej imunite aby sme zbytocne neprisli o embryo..Medrol nejdem urctie vysadzat, to jedine na to moze pomoct a este obzvlast ked mi z neho absolutne nic nie je, tak ho chcem brat dalej

zuzzi18
8. apr 2021

@butterfly333 no mna ona este na ziadny vklad neposielala a intralipidy nemam predpisane, lebo NK bunky mam ok aj v krvi aj v maternici...hovorila ze intralipidy predpisuje len ked je na to dovod..

butterfly333
8. apr 2021

@zuzzi18 ja som mala Nk v poriadku trolinka nízke a dala mi intralipidy no najprv som brala injekcie igamplia ale ani tie nepomohli mne to pripadá ako by sme boli pokusny králici

zuzzi18
8. apr 2021

@andrejocka36 ahoj, to o com pises ze mas zvysene to je antifosfolipidova protilatka..ja mam v ramci tych protilatok zvyseny anti annexin (ten ti urcite tiez robili) a riesi to hematolog. Nasadi ti na to liecbu (vacsinou anopyrin, fraxiparin alebo clexane) pred vkladom sa to vacsinou dava alebo niekomu len ked uz je tehotny. Neboj nie je to nic hrozne hlavne ze si to zistila a budes to mat podchytene 🙂

zuzzi18
8. apr 2021

@butterfly333 tak tie intralipidy oni nemozu uskodit podla mna, ja som ich mala pred druhym vkladom a embryo sa chytilo, takze ja by som bola rada, keby mi ich moja Dr. v CAR dala znova aj pred dalsim vkladom akurat ze ten pri tychto vysledkoch bude o sto rokooooov

zuzzi18
8. apr 2021

@andrejocka36 mam vela kamosiek ktore po nasadeni liecby na hematologii uz potom krasne donosili dalsie babatko a predtym tiez potracali, takze urcite to bude uz v poriadku 🙂

andrejocka36
8. apr 2021

@zuzzi18 ďakujem. Dúfam, že sa to vyrieši. Lebo som z toho nešťastná, že už 2x som prišla o bábo 😢 Ešte ma čakajú komplexnejšie odberi krvi na hematológií zamerané na trombofíliu, či tam nemám aj nejaké mutácie...
Ešte sa ťa chcem opýtať, či sa ten clexane alebo fraxiparine pichá od zistenia dvoch čiarok na teh. teste alebo už pred ovuláciou?

butterfly333
8. apr 2021

@andrejocka36 ideš na vklad? Tak vtedy sa picháš v deň vkladu prvá injekcie. Tiež mám trombofiliu MTHFR homozygot.

andrejocka36
8. apr 2021

@butterfly333 nie, na vklad nejdem. Mňa poslala gynekologička na hematológiu, endokrinológiu, reprodukčnú imunológiu a genetické vyšetrenie s manželom kvôli potrácaniu. Už 2x som prišla o bábätko v prvom trimestri. 1x v 5 tt a 2x v 6 tt. Tak musím absolvovať všetky tieto vyšetrenia aby sa zistilo, prečo sa to vlastne deje. Na hematke mi zatiaľ našli zvýšené anti-kardiolipinové protilátky a čaká má aj komplexnejšie vyšetrenie na trombofíliu, či tam nemám nejaké mutácie

butterfly333
8. apr 2021

@andrejocka36 ja som mala 6x MA a 1x v 22tt som rodila mŕtve. No až keď som mala 6xma som ba na hematologiu aj imunologiu aj endokrinologiu. Minulý rok vklad neúspešný.

andrejocka36
8. apr 2021

@butterfly333 aj si si pichala clexane alebo fraxiparine a aj tak si prišla o bábätko? Alebo akú liečbu ti nasadili lekári?

butterfly333
8. apr 2021

@andrejocka36 no mám dve deti z prvého manželstva vtedy som nevedela nič o hemato ani to že mám trombofiliu a nič som nebrala ani si napichala. Minulý rok sme mali prvý vklad brala som medrol intralipidy pichala fraxík no vklad neúspešný. Len mala som vysoké cytokiny tak asi preto sa to neuchytilo. Teraz mám cytokiny ok tak uvidíme dŕuhy vklad aký bude.

andrejocka36
8. apr 2021

@butterfly333 treba veriť, že sa to už podarí. Budem ti držať palce. Ja ešte nemám žiadne deti, tak dúfam tiež, že kebyže niečo nájdu a budú to liečiť, tak sa na 3x zadarí...

butterfly333
8. apr 2021

@andrejocka36 ďakujem veľmi pekne ja už mám 41r vyše 3r sa snažíme no verím že sa to podarí aj nám. Som práve po hysteroskopii v pondelok idem na kontrolu a po výsledky a potom snáď máj jún vklad v Brne tam máme embryo.

janie7
9. apr 2021

@zuzzi18 Jasne Zuzi, aspoň, že ten Medrol tak krásne znášaš. Tak zrejme ho len treba dlhšie užívať, nech je liečba efektívnejšia a čakať😉 Mňa to čakanie tak brutálne ubíja, ale my sa tiež zatiaľ nemôžeme pohnúť ďalej☹ Držím silno päste! 🍀

zuzzi18
9. apr 2021

@janie7 no len ja uz mam pocit ze tym ze nemam ziadne z neho vedlajsie ucinky, tak ze ci on mi vobec ucinkuje😒
uvidim no, Dr. mi este napisala, ze spavime teda ten kontrolny odber cca o tri tyzdne a nasledne urcime dalsi postup, tak snad to este zase o nieco klesne..
mas pravdu to cakanie je uplna smrt, ja jedine cim sa utesujem je, ze mam zase dalsi mesiac na upravu hmotnosti a udrziavat si telo co najviac zdrave

kvietocek1989
11. apr 2021

Ahojte žienky.Prosim vas,je tu niektora z vas co uz ma jedno babo (IVF,KET +medrol kvoli embryotoxickym cytokinom+fraxiparine) a druhe sa zadarilo prirodzene a bolo to OK?V 2019 som mala neuspesny vklad,potom sa podarilo prirodzene ale skoncilo to MA v 11tt,ze to mohlo byt sposobene tymi cytokinmi.Len teraz som zistila dve ciarky na teste a este mam par dni do oficial MS.Nasadzuje sa medrol aj ked je uz zena tehotna?Chodila som do Nitry na reproimuno.
Dakujem vam 😘😘😘

luci_ba
11. apr 2021

@kvietocek1989 ja byť na tvojom mieste idem na odber krvi aby ti zistili ake mas hladiny cytokinov. Ak su náhodou zvýšené tak ti nasadia liečbu. Držím ti palčeky ✊

kvietocek1989
11. apr 2021

@luci_ba dakujem.urcite budem pisat do Nitry,ze co je vo veci a uvidim kedy ma objednaju na krv

butterfly333
11. apr 2021

@kvietocek1989 áno mala by si tam hneď zajtra zavolať a nasadiť medrol poznám baby čo ostali tehu a hneď im dali medrol a už majú aj bábo

kvietocek1989
11. apr 2021

@butterfly333 uz som pisala do Nitry,uvidim co mi zajtra odpisu.oni reaguju len na emaili,telefony nezdvihaju.no uvidim.sama som z toho vysokovana,viac sa bojim ako tesim

gabu_lienka
11. apr 2021

@kvietocek1989 mne dr poslala recept hned pri pozitivnom teste. Drzim palce aby ti to stastlivo dopadlo 🙏

butterfly333
11. apr 2021

@kvietocek1989 áno tiež píšem len mail. Držím palce nech všetko dobre dopadne

kvietocek1989
11. apr 2021

@gabu_lienka tak hned ti takto nasadila lieky?a na krv si bola potom po akej dobe prosim ta?

janie7
11. apr 2021

@zuzzi18 Nemyslím, že tým, že to dobre znášaš by sa to minulo účinkom, verím, že po pár týždňoch užívaní medtrolu ti cytokíny zase klesnú. Ja somtakto chudla minulý rok od Pergoverisu pri stimulácii, ale tak iba 2 kg😀
Zuzi, prosím ťa nevieš poradiť čo pomáha na naštartovanie metabolizmu,chudla som v pohode a 2 týždne mi teraz už váha neklesá. Výsledku štítnej žlazy mám ukážkové, skúsim nasadiť ešte l karnitín a piť grepovu šťavu.
Chcem dať dole do vkladu ešte 3 - 4 kg, lebo 1 tip cytokínu som mala síce v norme, ale už hraničné hodnoty, kľudne pisni aj IP, budem rada😉
Krásny zvyšok víkendu želám.

gabu_lienka
11. apr 2021

@kvietocek1989 na kontrolu som isla ked gyn potvrdil akciu srdiecka, cca po 3 tyzdnoch uzivania

majinka81
13. apr 2021

@kvietocek1989 Ano naj by bolo hned zacat uzivat nieco na udrzanie.Medrol,prednison...ono v tehotenstve cytokiny mierne zvyknu stupat tak kvoli tomu.Drzim palce👊👊👊

zuzzi18
13. apr 2021

baby nemate info od lekarov, ako je to s ockovanim ked sme pred KET?Resp. ja teraz cakam este na znizenie cytokinov, nemam planovany zatial KET ale moze byt kazdu chvilu.. Dnes mi poistovna poslala mail ze mam moznost ist ako nahradnik sa zaockovat Modernou (mam este len 32r.). Vcera som bola dokonca v CAR ale uplne som zabudla riesit tuto temu..

butterfly333
13. apr 2021

@janie7 moja to aj ja chcem ešte tie 2-4kg dať dole tak dúfam že do vkladu to dám.