icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

elka77
4. máj 2021

@janie7 nj dakujem 🙂 len sa bojim tych čakačiek :( Neviete niekto ake tam asi su ?

narciska3
4. máj 2021

@elka77 ahoj, neviem uz ani kedy a v akom vyzname som sem prispievala, ale faktom je, ze v imunovitale partnerov neriesia. V Nitre nas riesili spolu, partner odovzdal spermie a mali sme potom aj spolocnu konzultaciu. Pozri si web kliniky Dzurilla Nitra.

elka77
5. máj 2021

@narciska3 aha dakujem za info🙂 no spermiogram už mame spraveny aj z IS CARE tak neviem - jemu riešili niečo iné zo spermií?🤔

milakrasna
5. máj 2021

@elka77 vopred nerieš žiadne vyššie dávky. Uvidíš ako bude telo reagovať na dávku vypočítanú podľa váhy. Vyššie dávky podľa mňa nedávajú... A buď rada 🙈😁

janie7
5. máj 2021

@elka77 Predovšetkým záleží na tom, či mal tvoj partner spermiogram v norme. V Nitre vyšetrujú napr. aj autoprotilátky proti spermiám a pod, čiže je rozšírený. Môj ho má perfektný, preto nad týmto vyšetrením pre neho ani neuvažujem.

kroketka7
5. máj 2021

@janie7 Vysetrenie partnera je dolezite, aj ked ho ma perfektny. Ty mozes byt alergicka na jeho spermie, pripadne mozes mat zvysenu bunkovu imunitu voci spermiam ako ja. A to sa tiez lieci medrolom, prednisonom.Lebo aj to moze byt dovod neuhniezdenia embryjok.

janie7
5. máj 2021

@kroketka7 Počkaj, ako sa vlastne vyšetruje alergia proti spermiám? Lebo v Imunovitale mi povedali, že alergiu voči spermiám nemám ani voči trofoblastu. Ale stále nerozumiem tomu, ako to zistili bez partnera😉

janie7
5. máj 2021

@kroketka7 Okrem toho, my riešime IVF, čiže histamínovú alergiu na manželove spermie nemám a IVF by podľa mojich informácií malo zamedziť aj bunkovej imunite voči spermiám. Kľudne ma oprav, ak sa mýlim😉

kroketka7
5. máj 2021

@janie7 Ako sa zistuje alergia neviem. Ale mne tu bunkovu imunitu zistili, ked brali aj vzorku spermii.A tiez som si myslela, ze ivf to obchadza, no napriek tomu my doktor predpisal prednisom. Povedal, ze ked proste vyjde zvysena bunkova imunita, treba sa preliecit kortikoidmi. Ale mozno v Nitre nato maju iny nazor.🤷‍♀️
Ako som uz davnejsie pisala, ja som ani po prednisone neotehotnela, az ked som si nasadila preventivne wobenzym.

janie7
5. máj 2021

@kroketka7 Aha, takto, ďakujem za info, poradím sa s Dzurillovou a pre istotu pripravím muža na spermiogram v Nitre. 😉 Rozhodne, ja kortikoidy nemienim brať a ani môj Dr. v Brne sa o tomto vôbec nezmienil a to my riešime fakt všetko úplne detailne😉 Ono, my máme alternatívy, čo ešte možno spraviť, ale preventívne ma poslal aj na opakované vyšetrenie reproimuno. Držím päste😉🍀😘

barborennka
5. máj 2021

@elka77 intralipidy sú na NK bunky, aj tie mam zvýšené a mala by som chodiť aj na infúzie, ale momentálne skúšame úplne bez liečby. Začínam pomaly 21.tt, zatiaľ bez komplikácií tak verím ze už to dobojujeme. Ak by sa náhodou niečo stalo tak aj my pôjdeme určite skúsiť tu Nitru.

janie7
6. máj 2021

@barborennka Ahoj, úvodom srdečná gratulácia k tehulkovaniu🤰 Chcela by som ťa poprosiť o info, či si pamätáš aké máš hodnoty NK buniek, ja som mala len jednu fakt, že minimálne zvýšenú, tak mi fukli intralipidy. Dr. v Brne ma však uchlácholil, že môžu iba pomôcť, no nepomohlo☹

barborennka
6. máj 2021

@janie7 ďakujem veľmi pekne 😊 takéto som mala naposledy hodnoty

janie7
6. máj 2021

@barborennka Ďakujem krásne, no porovnaním s tvojimy hodnotamí mi to zase upevnilo pocit, že sa chytili úplnej malichernosti, len aby na mne niečo zarobili v tom Imunovitale😠 Normálne sa teším na opáčko u Dzurillovej😉
Želám krásne tehuľkovanie až do úspešného konca😘

barborennka
6. máj 2021

@janie7 ďakujem veľmi pekne 😊 chcem aj týmto ukázať ze dá sa otehotnieť a dúfam ze aj úspešne vynosit babo aj s takými výsledkami a bez kortiko a podobnej liečby. Držím palce nech sa to podarí aj vám🤞🏻🤰🏻

inna1984
Odpoveď bola odstránená
luckamjar
6. máj 2021

@inna1984 pridaj sa do skupiny - Vitamíny a lieky na IVF, tam dievcata posúvajú lieky

inna1984
Odpoveď bola odstránená
elka77
7. máj 2021

@janie7 partner nema dobry spermiogram, morfologia 1%..ostatne parametre velmi dobre. V každom pripade protilatky proti spermiam nam robili už v IS CARE (dokonca si niesom ista ci aj v tych vyslekdoch z imunovitalu sa to nevycitalo, ale to už neviem, kedže pani Bergendiova moc neplytva slovami..) A my už sme v podstate v procese ET takže spermie už dalej ani nejak neriesime

elka77
7. máj 2021

@kroketka7 toto je strasne už, clovek si mysli že nieco nema, a potom sa dozvie že to može mat ale zase z nejakeho ineho "pohladu". Ja pokial viem tiež protilatky proti spermiam neprodukujem ale nikto nespominal aj pojem "zvysena bunkova imunita"..ach...To ti prosim,zistili tiež v NR?

elka77
7. máj 2021

@barborennka bože to je skvele pocut že sa podarilo naozaj gratulujem !🙂) ja som sa trosku stratila v konverzaciach tak sa ospravedlnujem ak sa ta to už niekto pytal ale prosim ty si mala ake celkovo problemy? U nas je spermiogram (morfologia 1%), ja PCO anovulacne cykly a vysoke cytokiny.
A teda ty si medrol vobec nebrala ani nic a vyslo to ci ako?🙂
Ďakujem vopred za tovju odpoved 🙂

medovnicek123
7. máj 2021

ahojte, môžem, prosím otázočku? Kde v BA podávajú infúzie intralipidov? Iba v Imunovitale, či aj v CAR? Boli mi odporučené... A ešte sa spýtam, či aj niekomu pomohli...

butterfly333
7. máj 2021

@medovnicek123 na keď som chodila do imunvital tak u nich iba a teda ešte v Brne v reprogenesis mi ich dali.

elka77
7. máj 2021

@janie7 ahoj prosim a ake ine alternativy este zvazujete ? ja som myslela že okrem kortikoidov inu nadej ani nemam pri vysokych cytokinoch.

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Ahoj, no ja som sondovala a podávajú ich aj v Iscare v BA, ale neviem či aj neklientom. Skús tam zavolať, ale do Imunovitalu nechoď😉

medovnicek123
7. máj 2021

@janie7 to vážne????? ANi nevieš, ako si ma potešila teraz...Ja chodím do Iscare, tak by to snáď nebol problém...Z Imunovitalu som nemala ani trošku dobrý pocit :(

kroketka7
7. máj 2021

@elka77 Joj. Mne dakto hovoril ze bunkova imunita sa na Sr vysetruje len v Nitre, ale niesom si ista. Ja som bola v Prahe na vysetreni kvoli kratkym cakackam. A vraj je rozdiel zvysena bunkova imunita a protilatky. Ale nechapem preco to nevysetruju aj v Ba, ked to je dolezite. Mozno podla nich nie a mozno su fakt zamerany hlavne na zisk. Fakt neviem. Drzim palce nech sa coskoro zadari.

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Som veľmi rada, že som ťa potešila😉 Ja som tento tip dostala minulý rok tu na MK a keďže spolupracujú s Reprofitom, kde ich podávajú, tak verím, že to tak bude😉 Ja som chodila na ne do Brna, teda, mala som aplikované 2, no mne nepomohli, resp. podľa mňa som ich ani nemusela užívať, len chcel Imunovital na mne zarobiť, keďže jednu hodnotu NK buniek som mala úplne v norme a druhú máličko zvýšenú. Ale v Brne sme sa aspoň na tom prístupe ako mi to podávali nasmiali😉 A ako ste momentálne na tom? Ideš už na vklad?

medovnicek123
7. máj 2021

@janie7 mne tiez ten imunovital pride strašne ako biznis,nemôžem si pomôcť...práve som po dalsom neúspešnom...a povedali mi,ze ak to nevyjde,tak mi odporuca tie intralipidy... (teraz sme ich nestihli)... kazdopadne teraz chodime do Iscare a nechcem to zakriknut,ale pristup velmi fajn...oproti tomu kde sme boli predtým

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Podľa mňa, by si tu nenašla nikoho, kto by bol s Imunovitalom spokojný. Vieš, mne sa zdá, že čo tu dievčence píšu, ja som v Iscare nikdy nebola, odkedy začali spolupracovať s Reprofitom v Brne, tak sa im služby zlepšili, tak verím, že budeš s nimi spokojná aj naďalej a dotiahneš to do víťazného konca😉 My sme sa veľmi smiali so sestričkou v Brne, keď mi podávala prvú dávku, že ako zareagujem, lebo podľa toho púšťa intenzitu infúzie a ona púšťala opatrne, púšťala a ja nič... a zrazu, že juj, to už je moc😀 A keď sme to nastavili, tak mi hovorí: nejdřív pujde kašička, pak polévčička a nakonec masíčko😀
A máš zvýšené len NK bunky, či ti intralipidy odporučili preventívne?