icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

medovnicek123
7. máj 2021

@janie7 Stále v to dúfame...Tak ono Brno je srdcovečka :D (Myslím že aj tvoja aj moja :D ) ale ako vravím, som veľmi rada, že som teraz tuto, ešte navyše aj časovo to máme úplne blizučko... To si viem predstaviť, že to musela byť sranda :D pozerám tie výsledky, mám tam vyššiu produkciu embryotoxických cytokínov CD4

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Tak za Koukalom by som išla aj na kraj sveta a za anesteziológom ani nehovoriac😍 Možno je nakoniec aj dobre, že sa ten náš 1.KET nepodaril, lebo neviem akoby som to psychicky zvládla, keby prestalo byť srdiečko alebo by sa krpaté narodilo s Downovým syndrómom. A teraz nastimulujeme viac kvalitných vajíčok, ktoré dáme aj na genetiku a druhý KET vyjde😉
A na tie zvýšené cytokíny ti doktorka nehovorila nič?

zuzulik12345
Autor odpoveď zmazal
janie7
7. máj 2021

@zuzulik12345 Toto bolo naše prvé IVF a prvý KET, takže zabolel zrejme najviac a ešte stále neprebolel😢 A to som si myslela, že ma fakt tak nepoloží ako ma položilo... No musí sa ísť bojovať ďalej😉 A v CAR, kde chodíš ich neaplikujú?

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Počkaj, ty máš dve mená na MK😀

medovnicek123
7. máj 2021

@janie7 odhalila si ma :D som to zmazala a chcela som to napísať z tohto :D

barborennka
7. máj 2021

@elka77 ďakujem veľmi pekne 😊 manžel mal na začiatku horší spermiogram (nižší počet a pohyblivosť) a zistili mu trochu znížený testosterón. Po doplnkoch a vitaminoch, úprave stravy a životného štýlu sa mu to zlepšilo no stále sa nám nedarilo. Mne nezistili vôbec nič okrem nízkeho amh, všetky výsledky aj vyšetrenia som mala v poriadku. Skúsili sme potom IUI, podarila sa hneď prvá ale potratila som v 9.tt. Potom som absolvovala vyšetrenie na hemato (v poriadku), na genetike (v poriadku) aj na repro imuno kde mi vyšli takéto výsledky a teda pravdepodobná príčina prečo som nevedela prirodzene otehotnieť a prečo som potratila. Ako som už spomínala liečbu som odmietla a začala pátrať po príčine prečo mám také výsledky. Mam problémy s trávením. Obmedzila som potraviny na ktoré mam intoleranciu, začala užívať quercetin na znižovanie histaminu a do mesiaca som zázračne spontánne otehotnela (po 2 rokoch neúspešného snaženia). Bergendiova ma samozrejme strašila že bez liečby je vysoká šanca ze potratim znovu no riskla som to a zatiaľ sa držíme 😊 stále si dávam pozor na stravu, snažím sa úplne eliminovať stres, byť v kľude a zbytočne tu imunitu nedráždit.

janie7
7. máj 2021

@medovnicek123 Ty si aký dvojitý agent😀 Ale ja som komisár Brandtner😉 My ešte čakáme na finančnú infuziu a horsa hopsa do druhého IVFka, snád už tento mesiac. A mohla by som ťa poprosiť, či by si mi zistila, či podávajú v Iscare intralipidy aj neklientom? Ak by mi náhodou vyšli znovu trošku vyššie hodnoty. Ďakujem a drž sa! Nech už budúci rok kočíkujeme😉😘🤰

luckamjar
7. máj 2021

@medovnicek123 tak ako tu už bolo spomínané, v Iscare ti tie intralipidy podajú. Je to tam super, sedkas si v kresle, sama na izbe, sestrička chodí kontrolovať veľmi často, púšťajú rýchlejšie ak si ok takze do 2 hodiek si fuc a je to za 30€ (Imunovital tečie 3 hodiny, ste tam 3 a už dali za 40)…ma to ale samozrejme háčik. Ten intralipid si musíš doniesť. Vo výnimočných prípadoch ti ho vedia predpísať aj oni ale mala by ti ho predpísať Bergendiova ako imunológ. Potom si ho v lekárni vyberieš a prídeš do Iscare už s nim. Keď budeš žiadať Imunovital o predpis, Odporucam ti vymyslieť si že si to dávaš pichat niekde mimo BA, alebo že v BA momentálne nie si/nezijes lebo ti ho nebude chciet predpísať, že máš naň prist k nim🙄…klasické Imunovital taktiky.

butterfly333
7. máj 2021

Lenže Bergendiová predpis na intralipidy nedá pýtala som sa.

luckamjar
7. máj 2021

@butterfly333 no presne o tom hovorím!!!! Ja som to v poslednom tehotenstve ani neskusala. Stále mi doktorka v Iscare vravela že veď dajte si to u nás ale ja som proste ten intralipid nemala a nemala som silu vyhádať si ho tam.

janie7
7. máj 2021

@butterfly333
@luckamjar Jeežiš dievčatá, zlaté to Brno, tam stačí, že to vidia v lekárskej správe a nerobia žiadne caviky. Len keby išlo presunúť do BA😉

butterfly333
7. máj 2021

@janie7 presne tak v Brne mi ho podali bez problémov

luckamjar
7. máj 2021

@janie7
@butterfly333 ľahko tam ešte aj my skončime…zatiaľ som to odkladala lebo som si ku všetkým tým stresom nechcela pridávať ešte aj dochádzanie ale keď je uz človek zúfalý…

janie7
7. máj 2021

@luckamjar No my s butterfly333 chodíme do Reprogenesis a maximálna spokojnosť. Vždy sa k ním neskutočne teším😉

luckamjar
7. máj 2021

@janie7 ano, sledujem vaše debaty 😊 dost motivačne 😁👍 a s butterfly sme tiež bojovníčky v rámci tejto nešťastnej imunologie takze mám vás v očku uz.
Ja momentálne planujem ísť za dr Machačom do Olomouca na konzultáciu a potom uvidíme čo s nami ešte dôkazu urobiť.

butterfly333
7. máj 2021

@janie7 to máš pravdu vždy sa tam teším aj včera Tom sa usmieval bol milý príjemný.

zuzzi18
8. máj 2021

@luckamjar v ISCARE intralipid aj predpisujú bez problému, keď je doporučený imunologom.

luckamjar
8. máj 2021

@zuzzi18 asi záleží kto, mne ho 2x predpísala keď som ho mala brat ako prípravu pred IUI ale už ako tehotnej nie 🤷‍♀️

medovnicek123
8. máj 2021

@zuzzi18 @luckamjar dievčatá ďakujem moc za všetky odpovede, ukľudnili ste ma 🙂
@janie7 toto všetko pozisťujem určite 🙂 a ty zas pozdravuj keď budeš v Reprogenezis Marcela a Janičku Daňkovú :D Do správy ti potom napíšem od akého dvojitého agenta presne :D

elka77
8. máj 2021

@janie7 Ahoj ak sa možem opytat, vies o nejakej suvislosti medzi Downovym syndromom a tym co sa tu bavime? Ci preco si to spomenula? Ja sa ledva orientujem v tom svetkom co sa tu dozvedam🙈

elka77
Autor odpoveď zmazal
elka77
8. máj 2021

@janie7 prosim a ked hovoris "dame na genetiku" tak co tym myslis? Mne v ISCARE len povedali na moje zamrazene embryjka že jedno je take slabsie že v skole by mu dali znamku 2 :D a jedno je na jednotku..🙈..fakt neviem co tym chceli povedat

elka77
8. máj 2021

@barborennka dakujem za info🙂 a tie potraviny (intoleranciu) si si dala teda vysetrit ano?
Ja už som sa tiež objednala, len som pocula od vseobecnej dr. že tie merania su strasne nepresne a že oficialne to vraj nieje dokazane že tie vysledky od imunoalergologicky dokazuju realnu intoleranciu..ale ked som chcela tak ma odporucila

janie7
8. máj 2021

@luckamjar 😀 A ty sa s Dr. Macháčom poznáš, či len v rámci referencií? Každopádne budem rada keď dáš echo, čo ste vymysleli vo vašom prípade😉 Držím päste😉😘🤛🏻

janie7
8. máj 2021

@medovnicek123 Ahoj dvojitá agentka😊, ja pevne verím, že do Reprogenesis pôjdeme ešte teraz v máji, už mám deficit Janky a Toma. A Janku som už zlanárila, že keď vyjde vklad, že by sme išli aj s Tomom na kafčo, tak zoberieme aj Marcela a pôjdeš s nami😉😀
Jasne, rozhodne ich pozdravím, Janku osobne a Marcela cez Janku, alebo keď sa stretneme na chodbe, keďže ja som u Dr. Tomáša Koukala😉

janie7
8. máj 2021

@elka77 Ahoj, ja som Downov syndróm spomínala v súvislosti s genetikou embryí. Keď sa pošlú embryjka na genetické vyšetrenie, eliminuje to fakt, že by mohlo mať bábo Downov syndróm, alebo by mu chromozómy chýbali a tým sa zvyšujú šance na uhniezdenie a donosenie zdravého bábätka.
Čo sa týka tých tvojich embryí, tak jednotka znamená to, že je morfologicky perfektné a ak ste mali aj asistovaný hatching, tak aj rýchlo vyhatchované. 2 znamená to, že bolo pomalšie, no morfologicky OK a stále vhodné na vklad😉

luckamjar
8. máj 2021

@janie7 nepoznám, len kvôli recenziam a viac-menej si chceme ísť po další názor, lebo mám pocit, že nad nami už lamu palicu a nevieme ako dalej.

janie7
8. máj 2021

@luckamjar Jasne, rozumiem, inak v Reprogenesis dáva Marcel Štelcl priamo online konzultácie, neviem či aj “môj” Tom😉, ale nemusela by si nikde chodiť.

luckamjar
8. máj 2021

@janie7 áno aj v Olomouci tak ale ja mám vývinovú chybu maternice a chcem názor aj na to no a to len sonom vieme poriešiť, asi nie online 😂🤪