Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte bud. tyzden idem na repro do BA Imunovital. Mám za sebou dva neúspesné vklady. Na vysetrenie idem len ja bez MM. Viete mi prosím povedať na akú cenu sa mám pripraviť?? Vobec netuším co mi budú robiť a v akých sumách sa to pohybuje....Ďakujem
@strojarka25 ahoj do BA by som už nikdy nešla proste len vyhodené peniaze a vobec dobre nevysetria lekárka sa so mnou bavila tak možno 1-2 minútky nič nevysvetlila
Za odber som dala 70e za akože tu 2min.konzultaciu 60e a takto som to tam dala 2x pretože vraj treba odber opakovať už nikdy viac
Ja som z Ba a radšej som sa objednala do Nitri
Túto v BA rok riešim imunológiu a nikde sme sa nepohli cize za mňa nie
@doomuska27 keď v Nitre mi povedali ze vysetruju len pary a mne z centra povedali ze stací mna ze zbytočne vyhodene peniaze za manzela.
@strojarka25 prosiiim? Keby nas v Nr nevysetrili spolu s manzelom, tak neprideme na problem
@gabu_lienka a mozem sa opýtať čo vám zistili?
@strojarka25 celularna odpoved na partnerov antigen - tazky stupen.
@strojarka25 ja by som tiež odporúčala aj vyšetrenie partnera. Tiež mám taký problém ako gabulienka a teda keby nejdeme do Nitry, ani o tom nevieme..
@gabu_lienka pozerám, že máš už aj dieťatko. Tie protilátky ti zistili až teraz ci ešte pred dieťatkom?
@gabu_lienka ja s muzom uz jedno spolocne dieťatko mame mali sme ho prirodzene. Plus v centre mi robili vysetrenie ci som s partnerovym spermom ok
@strojarka25 zistili mi to pred tehotenstvom. V CAR robia test iba na protilatky voci spermiam, to je ine. To som mala v poriadku. V nasom pripade sa jedna o bunkovu imunitu. Pocas tehotenstva som chodila na kontroly a ked budeme chciet druhe dieta, opat tam pojdeme. Imunita sa meni, mozno to bude ok, mozno opat na liecbu
@rosalie1411 @strojarka25 to som spojila koment na vase pardon 😅 nejako sa mi to doplietlo
@gabu_lienka nevadí, dik za odpoveď 😊 uzivala si medrol? Koľko si ho uzivala, kým si otehotnela, prosím ta? 🙂
@rosalie1411 ja som otehotnela uz neplanovane, po 5 rokoch ked sme si dali ziadost na ivf (tu sme si dali hned po vysledkoch z repro imuno, bol planovany KET po liecbe). Preto mi hned pri pozitivnom teste dr nasadila Dexamed, plus Clexane a dotiahli sme to do stastneho konca.
Muz mal tiez zly spermiogram, uzival maccu, kotvicnik, zinkorot, bluefertil, omega3 a ja maccu, poctivo som 7 mesiacov cvicila mojzisovu. Neviem comu vdacime za tento zazrak 😊
Ahojte kocky. Mne nedosli vysledky z NR. Trosku nerozumiem tej lekarskej sprave a kde je vlastne problem. Riesili ste to potom mailom, akebo telefonicky alebo ste isli radsej osobne, aby vam to vysvetlili. Dik.
@vianocka288 my sme boli osobne na konzultacii
@vianocka288 dá sa objednať na osobnú konzultáciu alebo aj telefonicky.. Dohodneš si to mailom 😊
@strojarka25 aj nám v centre povedali ze stačí aby som išla len ja ale po tom všetkom čím som prešla toľko lekárov a nikde nič nenašli a v imunovitale len odber krv a nic ďalej neviem sme sa rozhodli ísť obaja sa vyšetriť lebo uz 2 roky stojíme na mieste a nikde nič cize po tom co som aj čítala Nitra je lepšia robia to preciznejsie
Ale ved skúste a sama zhodnotite aj prístup nič vám tu v ba v imune nepovedia nevysvetlia
my sme boli teraz štvrtok v Nitre Dzurilla. Vyšetriť sme sa dali obaja s maželom. Výsledky budeme mať o 4 týždne. Tak už len čakať 🤗🙏
Ahojte. Riešili ste niektorá s doktorkou v Nitre aj aký má názor na očkovanie proti covidu? Zaujímalo by ma to. Ďakujem
@123elenita dobre ze si to tu hodila.. mna teraz napadlo, ci treba cakat po ockovani nejaku dobu az potom ist na odbery (hocijakom ockovani, nielen covid) neviete niekto?
@gabu_lienka Ahoj, predstav si, že viem😉 Minimálne 2 týždne po očkovaní proti Covidu treba čakať. Moj Dr. povedal, že ideálne je mesiac.
@123elenita ja som sa jej na to pýtala a povedala, že určite zaočkovať.. A 2 týždne po očkovaní sa môže začať snažiť. Ja som mala zrovna začiatkom júna očkovanie a kontrolné odbery mi robila na konci júna..
@gabu_lienka ahoj ja som tam dnes volala lebo som bola na očkovaní ale proti chrípke že či sa môžem dať lebo 19teho tam ideme a povedali mi ze kľudne môžem že to nemá vplyv na výsledky jedine co nemôžem je medrol, antibiotika a takéto lieky dokonca ani lieky na bolesť ibalgin, Paralen....
@doomuska27 presne aj ja som bola dnes na ockovani proti chripke a tiez dnes mi prisiel mail z nr s terminom o dva tyzdne. Vdaka za info, hned som kludnejsia 😃
Ahojte žienky.... Možno sa tu najde nejaky pár ktory má podobný príbeh ako my...s manželom sme sa snažili rok o bábätko s prestávkami ... keďže sa nám nedarilo chceli sme vedieť ci všetko je v poriadku... manžel išiel na spermiogram a zistilo sa že ma oligoastenoteratozoospermiu... čiže malo spermií okolo 6 mil.morfologia 0 ...podstate spermie su pomalé a zdeformované..po 3 mesiacoch bol na kontrolný spermiogram výsledky nezmenené... čiže nás posielajú na umelé oplodnenie keďže prirodzenou cestou počať je šanca nulova... pochádzame od Prešova a nevieme vôbec pre ktoré centrum sa máme rozhodnúť kde to je najlepšie možno sa tu najde nejaký pár ktorý si tým prešiel a mal rovnakú diagnózu a bude nám vedieť poradiť budem zo srdiečka vďačná
@michaelaj174 prosím ťa tebe v gyn fiv robili tie odbery na cytokíny?
Kolko tecu infuzie intralipidov?16ml do 250 f1/1
@sjusiquatro do 3 hodín by mala stiec. Podľa toho kde ti budú podávať….. v NR do troch hod.stieklo
@rybickadory ano ano aj tam,ked som vravela ze som to v minulosti nemala dobre

Čisté dievčatá. Veľmi vás prosím o radu či nádej. V marci som mala odber vajíčok. Osem sa nám oplodnilo a sedem došlo do štádia blastocysty. Mám za sebou 2xKET a neúspešne. Ani sa nechytilo. Poslali ma do imunovitallu. Tam mi dr nasadila medrol. Samozrejme všetky možné vedľajšie účinky. Mám zvýšené cytokiny. Nk bunky mám ok aj zápalovému hodnoty v poriadku. Bola som na krvi po 6tich týždňoch a moje výsledky sa nezlepšili. Doktorka mi navrhla začať znizovat dávky medrolu až do úplného vysadenia. A navrhla mi že mám skúsiť vklad s tým že pôjdem na infúzie intralipidov. Myslite že by mohli pomôcť keď medrol vôbec nezabral ??? Ja neviem čo si myslieť keď medrol vôbec nepomohol. Mám vybrať dve infúzie pred vkladom a jednu po a ak zostanem tehotná ešte pokračovať do 16tt. Samozrejme od menzesu budem brat estrofem a potom progesteron a mam si začať pichat fraxiparin. Ja sa tak bojím že zo zas nevyjde a vôbec to s mojou imunitou nepohne. Ja už neviem čo robiť aby klesla. Som z toho nešťastná 😞