icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zuzzi18
12. jan 2022

@janie7 ano mne to robili medzi uplne prvymi vysetreniami hned po prvom neuspesnom vklade..dokonca po tej biopsii mi aj vysiel nasleudujuci vklad nachvilku, lebo ta biopsia je skratcing vlastne a to nastartovalo maternicu.

ddudu
12. jan 2022

@zuzzi18 nie to nám ešte neponúkli...a čo to je vlastne? čo sa dá zistiť z ERA testov?

butterfly333
12. jan 2022

@janie7 co ti dali na tie NK bunky?

zuzzi18
12. jan 2022

@ddudu to je test ktorym sa zistuje, ci nemas posunute implantacne okno a teda, ze ci sa vklad nema robit na iny den cyklu, nez sa bezne robieva. Je to geneticky test, ktory ti urci presne na hodinu, kedy treba zacat vkladat progesteron pred vkladom. Aj keby vyslo z testu, ze implantacne okno posunute nie je, tak ti vypocitaju presne ten vklad na hodinu a plati to navzdy,nakolko je to geneticky test. Vzorka sa posiela do Spanielska a stoji to cca 850 eur. Ja na to idem buduci tyzden, kedze uz mam 4 vklady nesupesne za sebou.

janie7
12. jan 2022

@zuzzi18 Dik moc a tebe ich našli zvýšené v maternici či nie? Musím sa popýtať na to môjho Dr čo na to povie, zatiaľ by sme do druhého KETu išli iba s intralipidami, no ak by sa to nepodarilo tak chceme urobiť najskôr EndomeTrio a tam je aj scratching, no ale vieš čo odporúča Dzurillová? Intralipidy na báze rybieho oleja, minule som mala na báze sóji.

zuzzi18
12. jan 2022

@janie7 nie nenašli mi ich v maternici

ddudu
12. jan 2022

@zuzzi18 aha áno tak to nám už teda spomínali, len nám vraveli 1300€ sa tie vyšetrenia, chodíme do reprogenesis Brno. A výsledky z ERa testov je cca za aký čas a je aj príprava pre dodberom že?

zuzzi18
12. jan 2022

@ddudu 1300 eur je spolu s Alice a Emma testom. Výsledky sú za 3 týždne cca a príprava je rovnaká ako pred KET a na 17ty deň cyklu vezmú vzorku z maternice.

ddudu
12. jan 2022

@zuzzi18 aha , ďakujem za vysvetlenie ☺️tak asi by sme to mali zvážiť, len mňa niekedy odrádzajú tie čakacie doby týždne, mesiace...

janie7
12. jan 2022

@butterfly333 Ahojky, zase intralipidy, ale tentokrát na báze rybieho oleja, no cytokíny som mala ešte nižšie ako minule, tak som rada. Ty ako? Ideš na ten soft?

janie7
12. jan 2022

@ddudu Jeeej aj ty? Aj my chodíme do Reprogenesis 😉

janie7
12. jan 2022

@zuzzi18 A v krvi si ich mala zvýšené, či nie?

ddudu
12. jan 2022

@janie7 ☺️ a kedy sa chystáte na ďalší vklad? my už bohužial nemáme mrazáčikov ideme odznova...

janie7
12. jan 2022

@ddudu Ja som po dvoch IVF cykloch skončila so 4mi blastocystami, no 2 boli aneuploidy, čiže nevhodné po genetickej stránke a to boli morfologicky, že 5AA a 5BB, jedno sa nepodarilo vyšetriť a jeden vklad nevyšetreného 5AA bol neúspešný. Čiže ty ideš znovu absolvovať ďalší IVF cyklus?
Vieš čo, s Tominom Koukalom sme už mali naplánovaný vklad na február ale po druhej dávke vakcinácie mi tak chaosí menzes, že som to posunula na marec.

luckamjar
12. jan 2022

@butterfly333 no mne stále tvrdili, že potracam, lebo mi imunita tehotenstvo proste vypudí…raz som mala zvýšené NK bunky, raz zase iba cytokiny a hore dolu a v každom tehu, keď som už nejakú imuno liečbu mala, som mala ukážkové hodnoty a prd z toho. Už som mala tehu, kde bol len Medrol, tehu kde boli len intralipidy a predposledné bolo aj to aj to a absolútne žiadny rozdiel. Ale ja som vždy bola dosť neveriaca v účinnosť tejto imuno liečby, topiaci sa slamky chytá, tak som ju podstupila, ale…
Naposledy som sa v Iscare s Grossovou dohodla, že kašleme na to a zrazu to proste vyšlo 🤷‍♀️ Za mna všetko aj tak proste náhoda, ale ty si krásne schudla, hodnoty ukážkové a ja osobne proste neverím, že to ma vplyv na účinnosť vkladu. Ešte u mna to možno dávalo viac logicky zmysel - že potratim, ale na vklad? Ja neviem…nesilila by som to, väčšina lekárov je voči tomu aj tak skeptická.

butterfly333
13. jan 2022

@janie7 áno ideme na soft vy ako?

butterfly333
13. jan 2022

@luckamjar ved uvidím pôjdem 18.1.mám ísť na imuno na krv hneď na konzultáciu tak som zvedavá čo mi dr povie.

zuzzi18
13. jan 2022

@janie7 v krvi sú raz ok a, raz jemne zvýšené ale to je úplne bezpredmetné a nepriklada tomu nik nejaký extra vyznam

janie7
13. jan 2022

@zuzzi18 Veď ja mám tiež dilemu či na tie intralipidy chodiť alebo nie. Vieš, v Reprogenesise som mala do činenia s dvoma lekármi, s jedným, tým mojím, ktorý je starostlivý detailista, aj keď zo začiatku tým NK bunkám nieaký extra význam nedával, minulý rok mi dokonca pripomínal aby som dala opačko a druhý, showman, ktorý zase hovorí, že na repro-imuno nechoďte, tam Vám najdou i to co nemáte😀 Hold, tak som z toho braček jelenček 😉
Teraz chceme merať aj progesteron, plus jedna babena mi spomínala, že progesterón je účinnejší v injekciách tak to ešte musím s ním prebrať.
Ty ako? Ideš v blízkej dobe na vklad?

janie7
13. jan 2022

@butterfly333 No v decembri som volala s Tominom, ohľadne KETu na február, mi hovorí, až na február, já jsem se na Vás tak tešil 😀, ale no človek mieni, telo mení, po druhej dávke očkovacej vakcíny mám úplne rozhasený cyklus, tak ak mrcha nepríde teraz do 19teho, ideme cyklus upraviť s mojim gynekológom, zatiaľ som vklad posunula na marec, tak verím, že sa to dovtedy upraví.
A už máš naplánovanú aj stimulku, či najskôr chceš poriešiť repro-imuno?

ddudu
13. jan 2022

@janie7 aj ja mám doktora Koukala zvykneš s ním aj volať? my budeme mať 25.1. online konzultáciu ohľadne ďalšieho postupu...🙏

janie7
13. jan 2022

@ddudu Paráda, no mi si hlavne telefonujeme, to sú siahodlhé telefonáty, toľko informácií by skype neschrúmal 😉 Ako povedala koordinátorka: vy máte s pánem doktorem speciálny vztah😍 Vždy si nájde na mňa čas aj keď je mega zaneprázdený. Juj, držím silno palčáky na konzultácii. 😘 Koľko ste vlastne mali blastocýst po PK?

janie7
13. jan 2022

@ddudu Inak, kľudne pisni aj IP.

zuzzi18
13. jan 2022

@janie7 intralipidmi nič nepokazís, kľudne aj preventívne môžeš dat môžu len pomôcť. Ja idem o týždeň na endomeTRIO a vklad následne podľa výsledkov. Btw, menzes ti môže meškať z čohokoľvek ale vakcinaciou to určite nie je😉

janie7
13. jan 2022

@zuzzi18 To áno, len neviem prečo teraz namiesto sójových intralipidov, tieto “rybie” 😉
Juj tak som zvedavá, určite pisni, čo zistili 👊😘🤞🏻
Mešká mi to s vakcíny, veľa báb to má a mám to potvrdené aj od troch lekárov a dvoch vyšetrení, ak mrchu nedostanem tento mesiac, ideme to riešiť Norethisteronom 🙁 Čo už.

sparkling
13. jan 2022

@luckamjar ahoj Lucka, zlato, ty si teraz bez imuno liecby? Uz mam v tom guláš, celkom velký a nepamätám si presne… často na teba myslím a silno držím palčeky.

luckamjar
13. jan 2022

@sparkling áno moja, úplne bez🤷‍♀️ už som ju nechcela, počas tehu som vždy mala výsledky krvi ok a aj tak som potratila. Ten prístup a bussines do toho…proste sme si povedali, že už sme vyčerpali možnosti a bude buď alebo. Mám len liečbu z hematologie. A moc ďakujem!

sparkling
13. jan 2022

@luckamjar ja sa ti necudujem, myslím, ze som ti o tom aj písala, ze tiez uz po nejakých tých skúsenostiach neriešim. Takisto mi to potvrdilo zopar lekarov. Ja uz som imuno vypustila minuly rok. Cele je to take na hlavu pchat sa s medrolom a musiet rychlo a okamzite otehotniet lebo prave teraz sa akoze liecis…

luckamjar
14. jan 2022

@sparkling no, skúsili sme, nepomohlo, neriešime 😊 ono je aj tak diskutabilné, že ked sa to niekomu podarilo na liečbe Medrolom/intralipidmi či to bolo vďaka tomu alebo by to vyšlo aj tak, len to už nik nezisti.

janie7
18. jan 2022

@luckamjar Ahoj Luci, môžem sa spýtať, tebe sa NK bunky upravili po braní intralipidov?