icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

luckamjar
18. jan 2022

@janie7 ahoj, kľudne sa pytaj čokoľvek😊 a áno, mne liečba zabrala. Neriešili sme však IVF, len prirodzený styk po vyvolanej ovulacii alebo IUI, ale môj problém bolo potracanie - 5x a vždy do 8tt. Intralipidy som mala 2x, vždy nasadené od menstruacie v tom novom cykle ako som potom otehotnela a už ako tehotna som hneď pri dvoch ciarkach išla na krv, kde výsledky boli dobre a mala som len v liečbe pokračovať (čiže do kontroly krvi som mala vybrané 4 dávky). Ale dodám že tie NK bunky som nikdy nemala veľmi vysoké, u mna boli problém skôr cytokiny a intralipidy mi dali viac menej preventívne lebo už nevedeli čo so mnou. Na vysledok to ale nemalo vplyv, potratila som aj tak.

janie7
18. jan 2022

@luckamjar Ďakujem krásne za info, ani ja som ich nemala vysoké, resp. teraz u Dzurillovej mi robili vyšetrenie iba uNK buniek, lebo cytotoxicitu z technických dôvodov nerobili. Minulý rok som mala pred vkladom 2 sójové intralipidy a Dzurillová teraz predpísala intralipidy na báze rybieho oleja.
Mohla by som ti napísať IP?

luckamjar
18. jan 2022

@janie7 jasne, píš čokoľvek 😊

majla87
21. jan 2022

Baby, mali ste niektora az 16ml intralipodov (alebo aj viac)? Prve tehotenstvo mi stacilo 4ml 😳

sparkling
21. jan 2022

@majla87 ahoj, mne to riedili do fyzikogickeho roztoku v imunovitale a tieklo mi to aj 3-4 hodiny vzdy. Ale kolko bol povodne objedn samotneho intralipidu, to neviem

majla87
21. jan 2022

@sparkling jj, to viem, ze do fyzaku. Len som chcela vediet ci nemal niekto vyssiu kontraciu, ci tych 16ml mozem supnut len do 100ml f1/1 😅

sparkling
22. jan 2022

@majla87 fuuu ty kokso. No ja som niekde na nete vyhrabala aj sposob ze ja sa to podava 🤣🤣🤣 a tam presne pisali aj cas, ktory to ma tiect, takze isto by tam bolo aj toto. Len uz to bolo viac jak rok dozadu tak si to nepamatam. Viem ze butterfly bola aj v brne na intralipide a tam bola ta infuzka mensia ale otazka je fakt ze v jakom pomere fuzak a v jakom pomere intralipid. 🤷🏼‍♀️

butterfly333
22. jan 2022

@sparkling a o moja máš pravdu hodinu aj nejake minúty mi tiekla v Brne.

majla87
22. jan 2022

@butterfly333 noooo, toto vyzera na neriedeny intralipid, cize pravdepodobne cela 100ml neriedena. Alebo mozno dopustili fyzak do vaku s intralipidom, ale to sa robieva skor naopak. Dakujem za info, aj toto mi pomohlo 🙂

zuzzi18
22. jan 2022

@majla87 fyziologický roztok dávajú len keď žena začína s intralipidmi. Mne to s nim tieklo aj 3 hod a potom mi ho už prestali dávať lebo vedeli ze nemám žiadne reakcie a mala som to ako ty na obrázku a stecene už potom vždy do polhodky v ISCARE.

majla87
22. jan 2022

@zuzzi18 ahaaa, dakujem za vysvetlenie, lebo na tych intralipidoch sa tiez nic o riedeni nepise a som nevedela ci je nejaka maximalna koncentracia alebo ci to moze ist aj “ciste” bez fyzaku 🙂 dakujem!!

luckamjar
22. jan 2022

@majla87 mne zase dávali vždy len s tým roztokom 😁🙈 rozdiel bol len ten, že keď už vedeli že mi nič nebýva tak ho púšťali rýchlejšie niekedy tiekol len 1,5-2hodky

sparkling
23. jan 2022

@majla87
@zuzzi18 vzdy len s fyzakom, nikdy som nemala reakciu a tych infuzii som mala asi “milion”. Asi v tom bude nieco ine. Ja som chodila do imunovitalu a
@luckamjar tusim tiez, ze Luci?

butterfly333
23. jan 2022

@sparkling aj ja a uz nikdy viac.

zuzzi18
23. jan 2022

@sparkling mne to hovorila sestricka v Iscare ze fyziologicky roztok sa dava len v zaciatkoch a ze ked som nemala ziadne reakcie tak ho nepotrebujem a nemusim tam tym padom tolko vysedavat na infuzke. Je to super za polhodinku som vzdy vybavena. Mne sice nariaduje intralipidy Bergendiova v Imunovitale ale infuzky mi predpisuje moja Dr. v Iscare a tam aj vzdy chodim na podanie.

luckamjar
23. jan 2022

@sparkling aj Imunovital ale pichali mi ich jedno tehu aj v Iscare BA ako pise @zuzzi18 ale teda aj tam mám skúsenosť, že riedili, akurát, že každú chvíľu ma chodila sestrička kontrolovať a zrýchľovať, zatiaľ čo v Imunovitale som ju niekedy videla len na začiatku a keď dotieklo 🙄 ale tam som si zrýchľovala sama 🤷‍♀️

majla87
23. jan 2022

Mne to v NR davali vzdy do 250ml, tu v ZA bezne do 100ml fyzaku. Ale ked vidim ze sa to pusta aj bez fyzaku, tak uz riedenie neriesim 😄 dakujem Vam baby ❤️ 🤞🤞🤞

elka77
24. jan 2022

Ahojte ak by ste mali záujem ponúkam tieto vecicky. Tie FORTIL MAN stoja 48e, ponúkam za 30e (povodne 120ks, teraz tam je 105ks) , ACTIVE FOLIC (jedna krabička stala 6e, predávam za 4e) je aktívna kyselina listová ktorá je štiepiteľna aj pre ženy ktoré majú MTHFR, Inofolic (12sackov) ponúkam zdarma k tomu vsetkemu ;)

ddudu
25. jan 2022

baby idem si pre radu, dnes sme mali konzultaciu s panom doktorom Koukalom z Reprogenesis Brno, odporučil nám ešte KARIOTYP testy pre manžela 🤔 ani neviem čo to je aké testy, máte skúsenosti? A kde u nas na Slovensku sa robí také vyšetrenie prosím Vás? 🙏

janie7
25. jan 2022

@ddudu A nepýtala si sa Tomina Koukala na bližšie info? On rád všetko vysvetlí. KARYOTYP je podľa mojich informácií genetické vyšetrenie, tak ak z BA alebo okolia v Alphamedical by ho mali robiť, my sme tam boli na genetike.

janickamalicka1988
26. jan 2022

Ahojte, objednali sme sa s manzelom do Adla v Presove. Podla instrukcii, ktore nam poslali, mame prist nalacno a vypit vela vody. Budu nam teda brat krv. V Nitre sa berie aj vzorka spermii a nas teraz napadlo, ci nam vlastne urobia v Presove take iste vysetrenia ako robievaju v Nitre, ked teda nechcu jeho spermie 😄 uz par dni sa snazime do Presova dovolat, ze by sme sa spytali, ale bez uspechu. V cenniku maju ale vypisane aj vysetrenie so spermii- SperMar IgG, IgA, ApoFlow, Anti-sperm, ktore sa da doplatit… teraz nevieme, ci ho objednat aj na to… dievcata poradte, ak mate niektora s tym skusenosti, ci sa doobjednava zvlast na vysetrenie spermii, kedze ideme cez pol Slovenska, nech si spravime tych vysetreni co najviac. Na imunologiu sme sa objednal pred absolvovanim IVF, aby sme nieco nezanedbali…

sparkling
Autor odpoveď zmazal
janie7
31. jan 2022

Ahojte dievčence, prosím Vás tie ktoré ste mali predpísaný Clexane od kedy do kedy ste ho užívali?

sparkling
31. jan 2022

@janie7 ahoj. Ja normalne od pozit. Testu. Dokedy ti neviem povedat, lebo este sme neprisli nikdy do zdarneho konca. Teda ak neratam moje prve tehotenstvo, kedy som neuzivala absolutne nic.

gabu_lienka
31. jan 2022

@janie7 pri prvom som uzivala od pozitivneho testu az do porodu. Teraz pri druhom mi ho dr vysadila v 17tt

janie7
31. jan 2022

@sparkling Ďakujem krásne. A plánuješ tento rok vklad?

janie7
31. jan 2022

@gabu_lienka Ďakujem krásne. Mne ho Mudr. Dzurillová odporúčila minimálne 48 hodín pred plánovaným vkladom. A znášala si ho v pohode?

sparkling
31. jan 2022

@janie7 no az pan boh da a moja sliznica konecne zacne rásť tak áno 🙈 uz je na case

rosalie1411
31. jan 2022

@janie7 ahoj, ja mam od pozitívneho tehotenského testu a až do šestonedelia... Teda dúfam, že sa tam dopracujeme 😊

@gabu_lienka to je super, ze ti to vysadili aj počas tehu. Kto si to trufol? Lebo mne všetci tvrdia, že musím do konca 600nedelia a pritom nemám ani hematologicku diagnózu. Mam ho len preventívne aj spolu s anopyrinom. 🤷‍♀️

luckamjar
31. jan 2022

@rosalie1411 moja, oni ho niekedy ozaj vysádzaju po prekonaní 1.trimestra či okolo 16tt, hlavne ak bol preventívne. U nás sa podľa mna boja, lebo mame históriu potratov, tak si netrúfnu vysadiť. Ja mám na každej kontrole ukážkové výsledky a vždy povie, že necháme, keby niečo.