icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

rosalie1411
31. jan 2022

@luckamjar hmm.. Však ani ja nechcem riskovať, ale čakala by som nejaké odbery v tehotenstve aj na hematologii, ale ich to akosi netrápi. Vraj keď to mam preventívne, má o tom rozhodovať gynekológ. 🤷‍♀️ No nevadí, však to vydržíme.. 😊

gabu_lienka
1. feb 2022

@janie7 nemala som s clexanom ziadne problemy.
@rosalie1411 dr dzurilova, po kontrolnych odberoch po uzivani intralipidov. Pri druhom tehotentsve som mala o dost lepsie vysledky. Pri prvom som uzivala injekcie Dexamed do 15tt, tam som mala clexane az do porodu.

luckamjar
1. feb 2022

@rosalie1411 jaaaj tak to ja chodím od začiatku na krv každých 8 týždňov🤷‍♀️

rosalie1411
1. feb 2022

@gabu_lienka ďakujem 😊 budúci týždeň tam idem na kontrolu, tak uvidím ci to bude možné aj u mňa.
@luckamjar ja nechodím vôbec. A to som sa toho domahala.. A nič 😀 ale skúsim ešte v Nitre, kde som bola na sy lepivych dosticiek. Možno pochodím.

sparkling
1. feb 2022

@rosalie1411 no tak toto je divne. Mne predpisal preventivne hematolog a aj ma objednal na kontrolu a odber krvi nasledne.

janie7
1. feb 2022

@rosalie1411 Ďakujem za info 😘 Asi skúsim tel. konzultáciu s Dzurillovou, či tuším správne prečo ho odporúča. Počkaj a ty máš aj Anopyrin aj Clexane? Nie je toho trochu moc? Lebo mne predpísal moj Dr. najskôr Anopyrin a pred vkladom prejsť na Clexane.

rosalie1411
1. feb 2022

@janie7 áno, mám oboje preventívne.. Vraj každé funguje na inom princípe.. Ale ak by sa dalo, rada by som aspoň niečo vysadila..

majla87
1. feb 2022

@rosalie1411 uzivas aj clexane aj anopyrin sucasne? A Kontroluju ti krvny obraz? Podla mna je toto uz trosku hazardne a zbytocne.

janie7
1. feb 2022

@rosalie1411 Skús sa popýtať lekára, to je podľa mňa moc dve naraz, aj Anopyrin aj Clexane majú podobný účinok a najmä keď ich berieš iba preventívne.

rosalie1411
1. feb 2022

@majla87 no co ti poviem. Riadim sa tým, čo povedia lekári.. Ale musím si vydupat aspoň kontrolu, aj keď pôjdem cez pol republiky. 🙈🤷‍♀️

sparkling
1. feb 2022

Baby anopyrin je na lepive dosticky tusim… niekedy davaju zo zaciatku len ten a az potom clexan. Ja mam tiez napisane anopyrin + clexan preventivne ale s tym, ze ma lekar aj kontroloval vtedy.

zuzzi18
2. feb 2022

Anopyrin je aj na lepšiu štruktúru maternice. Ja to už mám odskúšané, bez neho štruktúra nebola až taka pekná a s ním vždy áno. Dr. hovorila ze anopyrin tak lepšie ju prekrvi. Ja uz vždy pred KET užívam anopyrin.

sparkling
2. feb 2022

@zuzzi18 áno, ale má význam aj z imunologického hľadiska.

zuzzi18
2. feb 2022

@sparkling áno aj z imuno aj z hemato. Mne aj tam aj tam niečo zistili takže o to dôležitejšie je aby som ho brala.

sparkling
2. feb 2022

@zuzzi18 vidis, na hematku som zabudla. Hlavne, ze vyssie o nej pisem 🙈

luckamjar
2. feb 2022

Len sa pridám, že z imunologickeho hľadiska ho nasadzujú vtedy, keď je zvýšení anti-annexin, vtedy aj imunologicka posiela na hematologiu a nasadzuje sa priamo anopyrin😊. Moja tiež tvrdí, že funguju na inom princípe. Ja teda som mala fraxiparine od 2 čiarok a anopyrin mi pridali až v 12tt kvôli riziku preeklampsie - vtedy ho zas bežne pridávajú tehotným.

zuzzi18
2. feb 2022

Ahojte, ja uz mam vysledok z ERA testu..a mam posunute implantacne okno..vklady sme robili pozde..musia mi ich robit skor, vyzera to na 16ty den, to este budeme presne ratat 102 hodin po nasadeni progesteronu. predtym sme vkladali na 18 alebo 19 den a to podla testu ja uz nemam receptivne endometrio. Je to akoze brutalne pozitivna info pre mna a aj nova chut ist aj do dalsich cyklov IVF, kedze sme mozno nasli pricinu neuspechov a odteraz uz budeme vkladat v spravny cas. Alice a Emma testy mi vysli negat v poriadku. Odporucam vsetkym ten ERA..sice len 20 percent zien to ma posunute ale nikde neviete, ci to nie ste vy. Stalo to za tie peniaze veru..

janie7
2. feb 2022

@zuzzi18 Jeeejda Zuzi, to je super správa a úžasná motivácia na ďalší pokus 😉👍 Ty ideš absolvovať znovu celý IVF cyklus? My sme dohodnutí s Dr., že ak nevyjde tento vklad, tak dáme potom EndomeTrio. No verím, že žiadne potom nebude, lebo je to najkvalitnejšie embryjko aj geneticky a ideme merať aj progesteron.
Držím silno palčáky 😉❤🙏

zuzzi18
2. feb 2022

@janie7 no mame este jedno embryjko a ak to s nim nevyjde, tak pojdeme do dalsieho IVF s novou darkynou. Na vklad ideme v dalsom cykle..tiez aj s meranim progesteronu, fraxikom, medrolom, intralipidmi, anopyrinom, Lenzzetom, progesteronom a Prolutexom 😀 to vsetko sa mi za tie neuspesne pokusy nazbieralo kks..plus teraz este ERA...vsetky diagnozy som pozbierala ozaj ale verime stale.

janie7
2. feb 2022

@zuzzi18 No márnosť, však mňa by z toľkých liečív piclo 🤪 A aký máš progesteron? Vkladáš čipky, či máš injekcie? Mne predpísala Dzurillová okrem intralipidov aj Clexane, no ten Clexane len dedukujem, že prečo. Tak sa s ňou skúsim porozprávať či šípim správne.

rosalie1411
2. feb 2022

@janie7 intralipidy zahustuju krv, tak asi preto ti ho dala.. 😊

zuzzi18
2. feb 2022

@janie7 progesteron mam vaginalne progestanelle ale teda to mi nestacilo uz ani minule, bol nizky progesteron pred vkladom, takze este potom pridavam injekcie Prolutex

janie7
2. feb 2022

@rosalie1411 Ja som mala intralipidy aj pred prvým vkladom a s nimi mi naordinoval môj Dr. Anopyrin, po týchto výsledkoch mám brať najskôr Anopyrin a pred vkladom prejsť na Clexane, len vtedy som mala intralipidy na sójovej báze a teraz by som mala brať na báze rybieho oleja, aký je v tom rozdiel, netuším 🤷🏻‍♀️

janie7
2. feb 2022

@zuzzi18 aha, takto, lebo mne tu na MK odporúčala jedna babena progesteronové injekcie, že vraj sú účinnejšie, tak ale múdrejší budeme po výsledkoch z krvi.

zuzzi18
2. feb 2022

@janie7 áno to je ten Prolutex 🙂 ale to ti musí lekár predpísať ak nemáš dostatočný progesterón ani po tabletkách. Veď uvidíte čo namerate

butterfly333
3. feb 2022

@janie7 mne zas Dzurillova predpisala pred vkladom imunoglobulíny. Od zajtra som mala začať stimulku no včera ag test pozitívny takže sa to celé odlozilo o mesiac 🥺

janie7
3. feb 2022

@butterfly333 No my tiež začneme s vkladom najskôr v marci, celé to musím poposúvať kvôli práci 🥺
Len vieš, ja som mala pred tým iné intralipidy a iba Anopyrin a teraz mi Tomino poslal mail, že najskôr Anopyrin a potom Clexane. Sa spýtam Janky, či v Brne majú aj tie “rybacie” intralipidy, lebo keď pôjdem na sono, tak by mala vychádzať akurát druhá dávka intralipidov.
Skoré uzdravenie želám 🤞🏻😘🍀

butterfly333
3. feb 2022

@janie7 tiež som brala aspirin protekt a potom fraxik utrogestan intralipidy a nič z toho. No mala som aj imunoglobulíny a nič tak ja už neviem no verím ze vklad s naším materiálom bude úspešný. 🙏🙏🙏

zuzzi18
3. feb 2022

@butterfly333 mas urobeny aj ERA? odporucam, mne vyslo posunute implanatcne okno..uplne zvbytocne predosle vklady robene neskoro ked uz moja maternica bola po receptivite a nic sa ani ujat nemohlo..

butterfly333
3. feb 2022

@zuzzi18 nie nemám a kde ti ho robili a koľko to stalo? O koľko bolo posunuté?