icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sparkling
25. mar 2022

@gabu_lienka joooj to je super ❤️ Gratulujem Ti k babatku. Ja sa chystam prestupit z imunovitalu do NR. Lebo v imunovitale poznaju len medrol furt a pomaly s clovekom nediskutuju. Popravde som este necitala, ze by niekomu v imunovitale nenasli zvysene cytokiny. A ani nehovorim o ich sposobe pichania infuziek, to som msla vzdy ruku na franforce. Uz bolo raz aj tak, ze som dosla radsej s kanilou vopred pichnutou 🤣. Strasne komentare mali k tomu. Takze uz sa tesim k MUDr. Dzurillovej na odbery a dufam, ze ostanem len pri infuziach 🙏

sparkling
25. mar 2022

@gabu_lienka mne tuto odpoved na partnerov antigen ani nechce brat… ze len cytokiny. Tak snad to bude stacit a bude to dobre 🙏

janie7
25. mar 2022

@sparkling No mne nezistili v Imunovitale zvýšené cytokíny, ale to jednanie, to bol otras a radšej som chodila na intralipidy pred prvým KET do CAR do Brna. No každopádne v Nitre robia oveľa detailnejšie vyšetrenia, sestrička je milená, Dzurillová odmeranejšia ale ochotne všetko vysvetlí😉 A už máte termín v Nitre?

janie7
25. mar 2022

@gabu_lienka Ďakujem krásne, ty mi vždy dodáš toľko pozitívnej energie 😘 Veľa zdravíčka želám tebe a bábu🤗🍀

sparkling
25. mar 2022

@janie7 my uz sme boli na konzultacii minuly rok a je taka odmeranejsia, ale to sa nam mozno iba zda, lebo zas pocuva a rozmysla, ze co jej hovoris. V imunovitale jednym uchom dnu a druhym von takze tak.no ja som aj kvoli covidu chcela ze si kupim infuzky a dam si to pichnut, ale ani za boha 🙈 aj som chcela ze ved kupim ich od nich za plnu cenu, ale nic. Ani za svet. Bergendiova ma vzdy na vsetko odpoved. V BA neskumaju ten pomer th1/th2, co je tiez dolezite. V NR ti cytokiny nevysli??? To je cudne nie? Oni robia tie vysetrenia podla inych protokolov. V nitre beru iba cd4+ a to tnfa a ifngama, il 4 a il10. A v Ba beru cd3, cd4 tnfa a ifn gama a il17. Pricom prave pomocou il 10’sa preratava ten pomer cytokinov. A v adla presov to myslim robia tiez tak ako v NR. Podla toho co tu teraz citam na koniku, tak vacsinou baby v imunovitale kazda ma zle cytokiny a v NR su zrazu v poriadku alebo len s mensou odchylkou. 🤷🏼‍♀️

ddudu
25. mar 2022

@janie7 cca 21,60€ za jednu infúziu.

janie7
25. mar 2022

@sparkling Aha, takto, ani v Imunovitale ani v Nitre som nemala zvýšené cytokíny, naopak mi Dzurillová napísala, že presne ten pomer čo spomínaš mám v norme.

gabu_lienka
25. mar 2022

@sparkling nam robili uplne komplet vsetko, este aj test s ovulacnym hlienom, pretoze som 5 rokov nevedela otehotniet. A teda po katastrofalnych vysledkoch zo spermiogramu aj z reproimuno so zaverom riesit ivf formou isci a KET po imunoliecbe som zahadne otehotnela. Kiezby ste zienky mali vsetky taketo stastie, zo srdca by som to priala kazdej jednej.

janie7
26. mar 2022

@ddudu A prosím ťa to si bola v Nitre na Omegavene alebo Lipopluse? Alebo na intralipidoch so sójovými základom. Lebo to je rozdiel.

sparkling
26. mar 2022

@gabu_lienka no ja otehotniet viem, len potratim vzdy 5 tt. A je jedno ci po vklade alebo prirodzene. Tak asi preto su dobre tie konzultacie, ze podla toho naordinuje potrebne vysetrenia. Neviem, co sa u mna stalo, kedze uz jednu dceru mam, sice s inym partnerom, ale bolo to uplbe bez problemu. Mne povedala na tej konzultacii minuly rok ze by bolo dobre pgt. No nedali sme si ho, z viacerych dovodov. Uz ked pgt tak si kupime komplet darovane vysetrene embryjko radsej ako riskovat to s vlastnymi s tym, ze mozno by ani nebolo co vlozit. Takto s darovanym a vysetrenym pojdeme rovno na istotu a usetrim si tym kopec stresov.

sparkling
26. mar 2022

@janie7 jaj, sa mi zdalo, ze som niekde citala, ze si mala v imunovitale mierne zvysene. Mne je to zariadenie velmi nesympaticke, nemozem si pomoct 🤔 a ani im uz nedôverujem po všetkom, čo som si prečítala. Chodilo so mnou pár dievčat odtialto z konika do imunovitalu naraz a teda asi ziadna z nás nebola moc spokojná, i keď niektoré po ich liečbe donosili bábatko a niektoré nie.

janie7
26. mar 2022

@sparkling No mne taktiež, len zhrabnúť peniaze a rýchlo sa ťa zbaviť 😠 No a v Imunovitale mi predpísali sójové intralipidy a Dzurilová na báze rybieho oleja. A nemáš ty protilátky proti trofoblastu alebo partnerovým spermiám keď potrácaš?

sparkling
26. mar 2022

@janie7 nemam 🤷🏼‍♀️ To mi tusim robili v imunovitale este, musim to kuknut. V Nitre tie vysledky videli… jedine co som mala bolo malo Dvitaminu, takze beriem dvit a tie cytokiny.

janie7
26. mar 2022

@sparkling To áno, ale myslím, že v Imunovitale nevyšetrujú protilátky proti partnerovým spermiám, iba protilátky všeobecne a ani bunkovú imunitu. Verím, že s Dzurillovou budeš spokojná 😉

sparkling
26. mar 2022

@janie7 len asi tie protilatky proti spermiam nebudem mat ked otehotniem bez problemu prirodzene. A to sa da obist s ivf. Takze to je v mojim pripade bezpredmetne. Tak hadam v NR vedia, co maju vysetrovat…

sparkling
26. mar 2022

@janie7 tak som to kukla.. nk bunky negativne, autoprotikatky negativne, protilatky proti spermiam, ovariam, zona pellucida mam vysetrene a negativne. Tak zrejme to vysetruju aj v imunovitale ked to mam vysetrene 🤷🏼‍♀️🙂

janie7
26. mar 2022

@sparkling Takto, v Imunovitale vyšetrujú podľa mojich informácií protilátky proti cudzím spermiám ale nie partnerovým a potom je tu ešte vyšetrenie bunkovej imunity proti partnerovým spermiám a to sa vraj obísť cez IVF nedá 🙁 Ale to Vám už Dzurillová vysvetlí 😉

ddudu
26. mar 2022

@janie7 jasné veď viem. LipoPlus.

janie7
26. mar 2022

@ddudu Tak super, ďakujem krásne 😘 A tebe pomohli?

sparkling
26. mar 2022

@janie7 to asi myslis protilatky proti partnerovym antigenom? Neviem, mne povedala ze len tie cytokiny mi je treba. Uz sme tam boli minuly rok. A ze mame prist ked budeme riesit vklad. Toto ti je cela veda to reproimuno 🤷🏼‍♀️ Tak s nou hodim rec, ze ci fakt je to vsetko a ine nepotrebujem.

janie7
26. mar 2022

@sparkling No teraz ti fakt nepoviem či to náhodou nie je to isté. Nám to vysvetľovala tak, že 50% génov embryjka nesie žena a 50 % muž. No a presne na tie partnerove gény môže ženské telo vytvárať protilátky.
A vy idete do vkladu s vlastným embryjkom ak sa môžem spýtať, prípadne darovanymi vajíčkami?

sparkling
26. mar 2022

@janie7 ano to su tie partnerove antigeny toto co hovoris asi. Imunovital ma o tom clanok, ze embryjko je vlastne v tomto zmysle tzv. “Semitransplantat”. A mali by to byt tie autoprotilatky co mi vysetrili v imunovitale, no uz ani boh nevie ktore vysetrenie je ktore, no budem verit Dr. Dzurillovej, ze teda mi urobi vsetky vysetrenia, ktore su potrebne. A ano do vlastnych embryjok ideme. Ja mam este cas skusat, aj prirodzene nam to ide bez problemu a teda aj mrazaciky mame. Len nam to ivf zvysuje sance kedze mam uz len jeden vajcovod. No a ak sa nepodari tak pojdeme do geneticky vysetreneho darovaneho embryjka. Pokial tu tato moznost je, tak nemam nad cim vahat.

vianocka288
26. mar 2022

@janie7 ahoj. Ja som chodila do NR na Omegaven a 37 eur.

sparkling
26. mar 2022

@vianocka288 ahoj, prosim o info, na co ti ich predpisala? A pomohli? Okrem toho si inu liecbu nemala?

ddudu
27. mar 2022

@janie7 neviem, ťažko na to odpovedať, vklad nám ale nevyšiel vtedy.

sparkling
7. apr 2022

Baby kolko ml omegavenu ste mali pisanych do 250 ml fyziologickeho roztoku? Chodite niektora na infuzky priamo do NR alebo si ich davate pichat inde? Vyzdvihujete si niektora tie infuzky v lekarni a davate pichat inde?

vianocka288
7. apr 2022

@sparkling intralipidy omegaven na mierne zvysene NK bunky + Clexane 0.4. Pomohlo. Ci to alebo len stastie, tak to neviem.

sparkling
7. apr 2022

@vianocka288 to je perfis! A kolko toho omegavenu si mala v tom fyzilogickom roztoku? Ja mam pisane ze 16 ml omegavenu do 250 ml fyziologickeho. A kamoska toez mala tak a potom jej to zvysila na 40 ml omegavenu do 250 ml. Ja uz som z toho vsetkeho mešuge. Uz mam vysledky a ze sa mam dohodnut so sestrickou mailom. No reakcia na mail nikde a ani telefon nezdvihaju.

majla87
7. apr 2022

@sparkling no davkuje sa podla tvojich vysledkov, co sa priebezne chodi na odbery. Pockaj kym ti odpisu, oni komunikuju iba mailami

sparkling
7. apr 2022

@majla87 mam pisane tych 16 ml, tak snad uz dostanem termin na infuzku. Dakujem ❤️