Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@rosalie1411 a akú liečbu ti dali ak môžem vediet ? Ja vytváram protilátky na spermie a mne povedali v Nitre že na to není žiadna liečba 😔 tak tomu nerozumiem
@bytcanka10 ja ale nevytváram na spermie, ale na partnerove antigeny.. Mala som liečbu intralipidmi, ta nezabrala. Potom som mala až medrol, s tým to vyšlo hneď. 😊 S tými protilatkami na spermie sa skus poradiť v nejakom CAR, toto by sa asi dalo obísť ivf.
@bytcanka10 ja tiez vytvaram protilatky proti partnerovym spermiam a otehotnela som spontanne 5x (po 3 rokoch snazenia sa zacalo darit). Zavisi asi aj od toho, ci sa otehotniet da alebo neda. Mne liecbu nenastavili, az na dalsie ine problemy co mam.
Baby? A intralipidy a kovid (omikron)? Myslite ze moze byt podany ak je podozrenie/inkubacia/priebeh ochorenia?
Ahojte, ja mam na darovanie Medrol 16 a 20, ak by mal niekto zaujem.
Ahojte, je tu niekto komu pomohli ERA testy? Mali ste úspešný vklad po absolvovaní ERA testu?
Ahojte dievčence, tie ktoré ste užívali intralipidy LipoPlus alebo Omegaven, znášali ste ich v pohode? Som čítala príbalový leták Omegavenu, že sa nesmie používať počas tehotenstva, tak som zmätená 🤷🏻♀️
@janie7 ja som uzivala omegaven a ziadne problemy som nemala. A ani letak som necitala.. v prvom tehotenstve som si pichala Dexamed do 15tt a to bola zarucene ina pálka 🤦♀️
@gabu_lienka Ďakujem krásne a Omegaven ti zabral, resp. znížil NK bunky?
@janie7 ano, teraz v druhom tehotenstve som mala od zaciatku lepsie vysledky ako pri prvom (telo si pamata). Na infuzky som chodila iba do 14tt a aj clexane uz som mohla vysadit.
@gabu_lienka Juuuj, tak to si ma neskutočne ukľudnila, ďakujem 😘 Ja mám tiež najneskôr 48 hodín pred vkladom začať tiež pichať aj Clexane.
@gabu_lienka sranda, ja naopak teraz v druhom tehu mam o dost horsie vysledky a museli mi navysit davky intralipidov. Ale v prvom dopadlo vseko ok, mala som ich do 17tt, tak dufam ze aj teraz tomu tak bude.
Dievcata a kde vam tie intralipidy davali? Museli ste chodit do CAR, alebo na reprod.imunologiu? My mame totiz vsetko strasne daleko.
@janickamalicka1988 ja som na ne chodila na repro imuno v NR
@janickamalicka1988 ahoj, mne boli predpisane infuzky kazde 2tyzdne, no do NR to mam cez 200km… u nas v jednom repro centre pichaju za poplatok 25€, takze urcite sa mi neoplatilo kvoli tomu cestovat kazde dva tyzdne do NR. Skus si kuknut najblizsie repro centrum, alebo zohnat nejaku sestricku z okolia co by ti to pichala, pripadne existuju aj mobilne zdravotne sluzby co podavaju injekcie/infuzie za poplatok.
Ahojte, idem za dva týždne na vyšetrenie na reproimunologicke do BA iba ja do imunovital. Neviete akú sumu môžem očakávať aspoň približne???dost mi to pomôže ďakujem
Žienky, prosím Vás, tie ktoré ste chodili alebo chodíte do Nitry na intralipidy LipoPlus alebo Omegaven, koľko stojí jedna infúzia?
@sparkling Ahojky, práveže chcem chodiť k Dzurillovej lebo v Imunovitale sa zmrzačiť nedám😉
No mám zvýšené NKbb: pri jedných má byť max hodnota 19, ja mám 21 a pri druhých max 400 a ja mám 770 🙁 Ostatok všetko v norme 😉
A dávkovanie mám:1. podanie na začiatku cyklu pred KET, 2. 2-5 dni pred transferom a potom 7-8 dni po KET
@janie7 a pred transferom ti bude brat aj kontrolny odber,, ci nie. Ten omegaven sa mi zda ze okolo 50 eur stoji (kamoska ich berie, tak snad si dobre pamatam). Nakladna liecba, ale vzdy lepsia ako medrol. Minule som kukla na svoje fotky z medrol obdobia 😢 to som v tvari ani nebola ja tusim. Imunovital je priserny… fakt. Osobna skusenost 🙈
@janie7 ja som mala omegaven a platila som 37€ - november a december
@gabu_lienka a pomohli?
@sparkling ano, neviem ti sice napisat teraz presne hodnoty, ale upravili sa a uz mi dr potom vysadila aj Clexane. Tento x sa nam podarilo otehotniet prirodzene na prvy šup a som stastlivo 27tt - babatko sa udrzalo 🙏 pri prvom tehotenstve som mala tazky stupen bunkovej odpovede na partnerov antigen a pichala som Dexamed do 15 tt 🤦♀️ A clexane do porodu. Teraz si telo “pamatalo” a od zaciatku to bolo lepsie. Drzim ti palce

Doevcata, ono to zavisi ako vas gynekolog posle. Lebo ja ked som isla prvy raz na repro imuno tak som dostala vymenny listok v car iba ja. A ked som sa pytala na manzela, tak Dr. Mi povedal, ze on posiela len mna, nie manzela. Cize asi to zavisi aj od diagnozy, kedy potracate a tak.