icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
21. máj 2015

@nina46 ja som mala medrol ze intralipid mi nebol treba a aj tak sa dva krat nepodarilo tak teraz mi zmenili liecbu ale inak medrol mi zabral a znizil to co mal

majinka81
21. máj 2015

@katka17044
Katka a ake si mala hodnoty pred ivf ked sa nepodarilo?
Ty si mala aj nk bunky vyssie alebo len cytokiny?

nina46
21. máj 2015

@katka17044 Ďakujem veľmi pekne, ja mám vysoké Nk bunky a antifosfolipidové protilátky. A Ty?

gabika2015
21. máj 2015

@majinka81 ahoj, v mojom prípade ide o to, že potrebujeme darcovské vajíčka, preto to trvá tak dlho v RF. Ale keď ide niekto na normálnu stimuláciu so svojimi vlastnými vaječníkmi 🙂 tak sa určite nečaká tak dlho, len asi na termín prvej konzultácie možno mesiac.

gabika2015
21. máj 2015

@katka17044 ale Ty asi nejdeš na darované vajíčka, len vtedy sa čaká tak dlho. Keď máš vlastné, nečakáš, určite Ti hneď dajú aj protokol 🙂

katka17044
21. máj 2015

@majinka81
@nina46 ahojte ja som mala protilatky proti spermiam a trofoblastu hodnoty pred ivf boli v poriadku teda bolo to negativne a aj tak sa nepodarilo

katka17044
21. máj 2015

@gabika2015 ahaaaa tak aspon ze tak no ja mam este 3 embryjka tak by som ich ked tak previezla z ineho centra ak mi budu vediet ponuknut viac co sa vkladu tyka lebo prevoz stoji tusim nejak okolo 170eur.

gabika2015
21. máj 2015

@katka17044 wow pekná cena, ale podľa mňa dobre robíš. Ja by som už nešla do žiadneho centra na SK.

katka17044
21. máj 2015

@gabika2015 ved toho sa aj ja obavam a gf uz moc neverim tak 9.6 ideme do Brna tak uvidíme

gabika2015
21. máj 2015

@katka17044 budem na Teba myslieť, aby Ti to už konečne vyšlo. Budem čakať na pozitívne správy 🙂

katka17044
21. máj 2015

@gabika2015 jej dakujem ti velmi pekne si zlata 🙂

grece
22. máj 2015

Ahojte žienky ja sa chcem spýtať som po 2 IVF síce čakám na výsledky či sa podarilo miminko ale ma zaujíma či ste podstúpili a keď áno aké vyšetrenia robia ma dozrievanie vajíčok ? Nám robili s manželom gen vyš na začiatku v GF ale neviem či okrem toho sa robí aj neaké špeciálne na tie vajíčka. Ja som mala v 1 IVF 8 zrelých vajíčok (manžel má slabý spermiogram ) mi ich museli napichať a potom mi ostali len 2 embrijká ostatné sa nechceli deliť. Ale bohu žial ani tie dve sa neujali keď mi ich dali. Teraz pri 2 IVF som mala len 4 zrelé embryjká a aj z nich my ostali 2 embryká dali mi ich obe po 3 dňoch boli 6 bunkové. Prosím ak ste bola niektorá takto a viete mi poradiť prečo sa neujímajú alebo nevyvíjajú ak máte nejaké skúsenosti pomožte mi na akého odborníka sa mám obrátiť za každú odpoveď dopredu ďakujem 🙂

majinka81
23. máj 2015

@katka17044
Ahojky to ma mrzí, neviem prečo keď boli hodnoty dobré sa to nepodarilo, ale neboj treba veriť že ten další pokus bude tvoj. My máme momentálne zakaz od imunologičky sa snažiť aby mi to neovplyvnilo výsledky kontrol ktorú mám o týžden.
Liečba je na dlho veru, ale premýslame nad Brnom niekedy na jeseň.

majinka81
23. máj 2015

@majinka81 Inak prehliadka dopadla dobre, aj som mala pred ovulkou mala som tam folikul 20mm aj muža mám doma, no len máme zákaz 😠 tak nič z toho. Ked sa darí tak sa darí.

majinka81
23. máj 2015

@katka17044 Som ti napísala len som to poslala sebe 😀 Príspevok vyššie.

katka17044
23. máj 2015

@majinka81 juuuuuj tak to fakt potesi :( my sme vcera skusili po pol roku tak som zvedava, ale teda moc neverim mam jeden vajcovod a teda som zvedava ale tak aspon sme skusili ked som uz brala ten medrol

majinka81
23. máj 2015

@katka17044 tak to je super, a aké si mala hodnoty teraz keď ste sa už mohli začať snažiť?Všetko v norme?Držim palce 🙂

katka17044
23. máj 2015

@majinka81 uz ako som isla na et aj ket tak som mala hodnoty negativne teda to uplne zabralo a protilatky dalo tak ako ma byt ale nezabralo tak mi zmenila liecbu na imunoglobuliny a povedala ze nemusime dodrziavat kondomovu ochranu tak sme skusili no a v júli by sme mali mat vklad s touto novou liecbou

majinka81
24. máj 2015

@grece Ahoj neviem ti v tomto poradiť na IVF sme ešte neboli, ale skús stránku slovenky skúsenosti IVF Brno, myslím, že tam baby budú vedieť viac.
A držím palce nech sa podarí teraz 🙂

grece
24. máj 2015

@majinka81 dakujem pekne 🙂

gabika2015
24. máj 2015

@grece ahoj, ja som už 2 krát absolvovala IVF, 2 krát som mala vklad, ale ani raz sa neujali embryjká. Pri 2. IVF sme mali 8 embryí, jedno mi vložili, ostatné nechali na ďalšie pozorovanie a následne na to všetky odišli, už sa nechceli ďalej deliť. Povedali mi, že by sa dali geneticky vyšetriť ale za cca 1000 eur. Potom sme išli na reprodukčnú imunológiu do Nitry a tam sme sa dozvedeli, že moje brucho si vytvára protilátky proti embryám, preto sa nechce žiadne uchytiť. To, že prečo sa prestali deliť, sme už neriešili.

grece
24. máj 2015

@gabika2015 juj to je mi luto. A dá sa stym nieco robit? Nuz uvidim vysledok ci sa nam to teraz podarilo ale ak nie pojdem teda tiez do Nitry dat sa vysetrit. To beru len krv? Prosim napis mi ako to cele funguje a ako sa ta nemocnica ci lekar vola. Dopredu ti ďakujem. 😉 Vies my sme sa zamerali len na manžela ale chcem si byt so vsetkym ista.

sona_fit
25. máj 2015

@grece Ahoj, píšem Ti len narýchlo. Ja mám takú skúsenosť, že ked som chodila do GF, tiež som mala z velkeho poctu vajicok len par zrelych a tie mi vkladali uz na tretí den, takže ani neviem akú tendenciu mali sa dalej vyvijat. Odkedy som v RF Brno, tam robia kvalitu namiesto kvantity, t.j. namiesto 8-10 vajíčok som sa dopracovala len k 2-3, ktoré sa pekne vyvýjali ako embrijká až do 5-6 dňa PK a až také vkladajú.
Rozhodne by som išla do tzv. soft cyklu, kde ta neprestimulujú hormonmi aby bolo vela vajok, ale dolezita je ich kvalita. V Brne som hned otehotnela i ked to skoncilo MA, ale už teraz mám za sebou reprodukcnu imunologiu a zistili mi to co tebe, takže teraz berem liecbu a dufam ze KET víde.
Pekny den...

grece
25. máj 2015

@sona_fit Ahoj veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Ja som ešte nebola na vyšetreniach keby si bola taká dobrá napíšeš mi do správy čo ti tam na tej imunológii robili ako to prebieha veľmi pekne ďakujem 😉

katka17044
27. máj 2015

@tinkatinulka ahoj prosim aj ta niekedy bolelo po vpichnutí subcuvie? Nevadi to?Dakujem

tinkatinulka
27. máj 2015

@katka17044 juj bolelo..1/2x to bola riadna hrca teraz už je to rýchlovecka 🙂 juhu zajtra 8 happy som konečne, sa mi zdali tie dva mesiace ako nekonečno

katka17044
27. máj 2015

@tinkatinulka juj super tak ja este 5tt teda 5krát alebo 4 este jej budem musiet pisať.
Prvy krat nic ale dnes to aj citim ten vpich tak snad to prejde. Inak si liecbu dobre znášala?

tinkatinulka
27. máj 2015

@katka17044 ja ani neviem že pichám, len riesim to kto mi to pichne kedže striedam dve pracoviská 🙂

katka17044
27. máj 2015

@tinkatinulka tak ani ziadne pribratie? lebo ja som teraz uzivala medrol a po vysadeni som nabrala 2-3kg tak snad toto je lepsie

tinkatinulka
27. máj 2015

@katka17044 mne skáče celý život váha +/- 20kil takže ano pribrala som teraz 1,5kg..ale mala som tažšie obdobie a hned sa to na mne ukazalo takže dnes iba jedna káva a parný hrniec zase na linke-a aj používam..zbavujem sa toxínov po svojom 🙂 hlavne pohyb vonku..ale desne počasie neda sa